Kruidnoten Tiramisu

Van het weekend maakte ik deze kruidnoten tiramisu toetjes en oh wat hebben wij er van genoten! Onwijs simpel om te maken en de smaak is geweldig! Heb je nog een heleboel kruidnoten in huis liggen? Dan zeg ik, maak deze kruidnoten Tiramisu voor jezelf en geniet er lekker van!

Wat heb je nodig? (4 glazen)

Mascarpone crème
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix
  • 250 gram mascarpone
  • 1 zakje vanillesuiker
Extra
  • 1 thl. cacapoeder
  • 1 thl. koek&speculaaskruiden
  • 500 gr. kruidnoten
  • 4 glazen of 1 schaal/bakvorm

Bereidingswijze:

  1. Giet de koude slagroom in de kom en voeg de vanillesuiker de klopfix erbij.
  2. Mix de slagroom met de elektrische handmixer goed stijf. Dek de slagroom af en zet de kom even opzij.
  3. Schep de mascarpone in een aparte kom en voeg het andere zakje vanillesuiker erbij.
  4. Mix geheel samen met de elektrische handmixer, tot een glad mengsel dat geen klontjes bevat.
  5. Pak de slagroom erbij en schep deze bij de mascarpone in de kom. Spatel de slagroom met de spatel er voorzichtig doorheen. Je vouwt als het ware de slagroom door de mascarpone heen.
  6. Dek de kom af en zet deze even opzij.
  7. Verdeel wat kruidnoten op de bodem van de glazen.
  8. Verdeel een volle eetlepel van de mascarpone crème bovenop de kruidnoten in het glas. Strijk met de achterkant van de lepel de crème glad. 
  9. Verdeel weer wat kruidnoten bovenop de crème en eindig weer met een laagje van de mascarpone crème op.
  10. Plaats de toetjes voor zeker 2 a 4 uur in de koelkast, zodat de kruidnoten lekker zacht worden en de mascarpone crème er goed in kan trekken.
  11. Voordat je de kruidnoten tiramisu opdient, strooi je er nog wat koek&speculaas kruiden en wat cacaopoeder overheen.

Ik denk dat vele op dit moment van het jaar wel een lading kruidnoten in huis hebben liggen, dus zo’n lekker toetjes recept komt als geroepen! 

Liefs,
Fatima

36 antwoorden
  1. L.A.
    L.A. zegt:

    Hi meid,

    Wat ziet het er weer heerlijk uit, ik ga dit zeker proberen!
    mag ik vragen waar je de koek & speculaaskruiden vandaan hebt en hoelang ze maximaal in de koeling mogen staan?

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
  2. Fatima
    Fatima zegt:

    Asalam lieve meid,

    Kan ik ook kant en klare slagroom gebruiken ? Als dat kan heb ik dan 1 busje bodig im die te mengen met de mascarpone.
    Alvast bedankt voor je antwoord.

    Je bent een topper👍

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Fatima,

      Ja, hoor dat kan zeker, maar dan zou ik niet een busje slagroom gebruiken. Je kunt dan het beste zo’n pak geklopte slagroom gebruiken. Die kun je ook in de koeling vinden, naast de ongeklopte slagroom. Dankjewel lieverd Xx

      Beantwoorden
  3. Samira
    Samira zegt:

    Meid ik ben echt blij dat jij dingen zo goed uitlegd met video’s en de perfecte uitleg uitgetypt ga zo door!!! By the way je hebt echt een mooie stem haha

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Samira,

      Ah, super lief van je! Haha vind je dat ik een mooie stem heb ja? Ik vind het nog steeds gek om mijn stem terug te horen haha. Dankjewel lieve schat!

      Beantwoorden
  4. Mariëlle
    Mariëlle zegt:

    Aaah goddelijk! Dit zou echt niet misstaan in een restaurant of tijdens een high tea. Ik weet dat Sinterklaas inmiddels alweer voorbij is, maar zoiets kan toch ook prima tijdens het Kerstdiner? Ik kijk er nu al naar uit!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Mariëlle,

      Dit is ook echt lekker inderdaad haha. Ja hoor tijdens het kerstdiner kun je dit ook zeker serveren. Als je geen kruidnoten meer kunt krijgen, dan kun je altijd nog bastonge gebruiken hmm. Succes meid en laat het smaken!

      Beantwoorden
  5. Oumniya
    Oumniya zegt:

    Dag lieve meid.
    Ik ga ze maken met bastogne koek. Alleen ben van plan ze een dag van te voren maken, wordt de koek dan niet zacht?
    Geldt ook voor de Oreo monchou toetjes?

    Ga zo door!
    Xxx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Oumniya,

      Ja, de koek wordt zacht, maar dat is juist de bedoeling hihi. Als je dit niet wilt, dan kun je het beter een paar minuten voor het serveren pas klaarmaken. x

      Beantwoorden
  6. Suzan
    Suzan zegt:

    Hello Fatima,

    Ik ben helemaal gek op je site! Je legt alles zo goed en uitgebreid uit. Ik heb het ook gemaakt en het was heerlijk en dat dankzij jou! Vooral doorgaan!

    Beantwoorden
  7. naz
    naz zegt:

    nodig je ook je fans uit als proefkonijn, zoveel lekkers krijg water tanden vanuit me stomme mobiel haha. Ma shaa allah keep up the good work!

    Beantwoorden
  8. Laila
    Laila zegt:

    Dag Fatima,

    Ik wil graag dit recept maken voor ongeveer 20 glaasjes (die kleine plastic van blokker) weet je misschien met welk aantal ik dit recept moet verdubbelen?

    Alvast bedankt!

    Keep up your great work..

    Beantwoorden
  9. Zohra
    Zohra zegt:

    Hey faat, ik wilde het ook maken alleen wil ik het in ovenschaal doen.moet ik het recept dan verdubbelen? Ik hoor graag van je wil het van de week maken. Gr. Zohra

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Zohra,

      Je kunt het ook in een ovenschaal maken hoor, alleen zorg ervoor dat de ovenschaal niet al te groot is. Zodat je straks niet van die platte stukken krijgt. Hoe groot is de ovenschaal ongeveer? Xx

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *