Kruidnoten kruimelcake

Ook Fatima kan natuurlijk niet achterblijven zonder een Sinterklaas recept met jullie gedeeld te hebben. Alhoewel het niet perse een Sinterklaas recept is, maar wel leuk om bijvoorbeeld voor pakjesavond te bakken.(als je het viert) Ik denk dat iedereen nog wel een voorraadje kruidnoten in huis heeft liggen, dus dan komt dit recept als geroepen. Deze kruidnoten kruimelcake maakte ik gisteren voor bij de koffie en nomnom wat was die lekker! De cake is zo vol van smaak en lekker smeuïg. Dus wil jij ook af van je kruidnoten en wil je ze het liefst gebruiken in een lekker baksel? Dan heb ik hierbij het ideale recept voor je my dear!

Wat heb je nodig? (12 personen)

  • 4 eieren
  • 200 gr.  suiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 180 ml melk
  • 200 gr. bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • handvol kruidnoten
  • koek&speculaaskruiden
  • bakpsray of olie
  • etl. bloem

Kruimellaag

  • 50 gram bloem
  • 2 etl. kristalsuiker
  • 2 etl. bruine basterdsuiker
  • 30 gr. gesmolten roomboter

Bereidingswijze:

  1. Mix in de beslagkom de eieren samen met de kristalsuiker romig, tot een lichtgeel mengsel.
  2. Giet de zonnebloemolie erbij en mix samen op de laagste snelheid tot een vloeibaar beslag. 
  3. Mix de bakpoeder met de bloem en zeef deze boven de kom bij het beslag.
  4. Giet de melk er ook bij en mix samen op de laagste snelheid samen. Ga nog even kort met de spatel door het beslag heen.
  5. Vet de bakvorm in en bestuif deze met een eetlepel bloem.
  6. Verdeel de helft van het beslag over de bodem en strooi hierop de koek&speculaas kruiden.
  7. Verdeel het overige beslag bovenop en druk hierin de kruidnoten.

Kruimellaag

  1. Voeg in een kom de bloem samen met de kristalsuiker, basterdsuiker en giet hierbij de gesmolten roomboter.
  2. Meng dit geheel samen tot er een korrelig structuur ontstaat.
  3. Kruimel bovenop de kruidnoten en verdeel eventueel wat extra koek&speculaas kruiden bovenop.
  4. Bak de cake in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30-45 minuten mooi goudbruin.
  5. Wanneer de cake gaar is laat je deze voor 30 minuten in de vorm afkoelen.
  6. Stort de cake vervolgens op een rooster en laat verder afkoelen.

Geniet van deze heerlijke Kruidnoten kruimelcake en laat mij vooral weten wat je ervan vindt!

Serveertip: Deze cake is erg lekker met een toef slagroom samen met een bakje koffie of thee!

Liefs,
Fatima
img_0041img_9555

 

30 antwoorden
  1. Raquel
    Raquel zegt:

    Ziet er lekker uit! Misschien rare vraag maar als ik de kruidnoten er niet in doe en de rest allemaal volgens recept denk je dat ie dan ook lekker wordt?

    Ik heb van t weekend je beghrir gemaakt en de kiwi vlaai cake en super gelukt! Ik heb heel weinig ervaring met taarten bakken maar durf het met jouw recepten nu aan! Heel veel dank!!

    Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Fatima,

      Dankjewel meid. Dit zijn de kruidnoten die eigenlijk in elk supermarkt wel liggen. Vaak noemt iedereen ze pepernoten(ik ook hoor) maar het zijn dus kruidnoten. Xx

      Beantwoorden
  2. Raquel
    Raquel zegt:

    Oja bij de kruimellaag staat 30 gram bloem in de video staat 50 gram bloem. Ik had ook 50 gram nodig dus denk dat dat de juiste hoeveelheid is? Dankjewel lieverd!

    Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Oumniya,

      Moet je zeker doen meis. Nee, ze blijven hard en de kruimel laag ook. Ik zou de cake alleen niet inpakken met bijvoorbeeld folie, want dan wordt de bovenkant wel zacht.

      Beantwoorden
  3. Saphira
    Saphira zegt:

    Hij staat in de oven! Kan niet wachten!

    Monchou-bastogne toetje ga ik zo maken.

    Heerlijke recepten heb je, ga er zeker nog meer maken!

    Liefs Saphira

    Beantwoorden
  4. Jekemo
    Jekemo zegt:

    Hoi fatima!
    Bij mij smaakte de cake nog heel erg naar eieren, vreemd he. Ik heb echt maar 4 eieren gebruikt zoals in je recept staat. Ik rook de geur van eieren al toen ik de cake aansneed.
    Heb jij enig idee hoe dit kan? Ik heb het ook echt wel goed en lang genoeg gemixt…
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Jekemo,

      Oh dit heb ik echt nog nooit gehad of gehoord haha. Uhm even kijken hoor. Je geeft aan dat je lang genoeg hebt gemixt dus daar moet het niet aan liggen. Heb je dit eerder gehad of echt alleen bij deze cake? Er zitten zelfs kruidnoten en koek & speculaas kruiden in de cake, dus vreemd dat je dan een ei geur ruikt. Ik hoor graag van je, zodat ik je verder kan helpen. Liefs Fatima

      Beantwoorden
      • Jekemo
        Jekemo zegt:

        Hi Fatima!
        Ja gek hè. Ik heb ook zeker genoeg kruiden er door gedaan. Wat wel zo was is dat het zakje bakpoeder was gaan korrelen, maar dit heb ik wel gewoon gebruikt omdat ik dacht dat dit tijdens het mixen wel zou oplossen, maar het bakpoeder bleef korrelig in het beslag. Zou dat ermee te maken hebben gehad? Ik heb de cake 45 minuten in de oven gehad en getest met een satéprikker en hij was wel gaar.
        Verder nog nooit dit bij een cake gehad haha.
        Liefs,
        Jekemo

      • Fatima
        Fatima zegt:

        Hallo Jekemo,

        Haha echt super vreemd. Heb je de bakpoeder ook door een zeef gehaald of? Ik zou even de datum van je bakpoeder checken voor de zekerheid. Echt vreemd, maar ik weet echt niet hoe het komt dat je ei proefde en vooral omdat je dit nog nooit eerder hebt meegemaakt haha.

  5. Mariam
    Mariam zegt:

    Hoi Fatima, bedankt voor het delen! Ik zou deze cake heel graah willen maken. Alleen zoi dat lukken in een muffinvorm? Of een ronde bakblik van 24 cm? Mijn voorkeur gaat wel uit naar de muffinvormpjes haha. Ik hoor graag van je! Alvast bedankt

    Beantwoorden
  6. Habiba
    Habiba zegt:

    Salaam alaikoum,
    Heb vandaag deze cake en tashnift/batbot gemaakt. De batbot heb ik al vaker gemaakt sn echt top recept.
    De pepernoten cake ga ik vanavond proeven met een TOEF slagroom en een kopje thee, als m’n kindjes op bed liggen haha. Maar de cake ruikt echt heeeeerlijk.
    Bedankt voor je recepten, tijd en energie. Allahuma baariek!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *