KROKANTE KIP TORTILLA’S

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar als het aan ons ligt eten we thuis elke dag wel gevulde tortilla’s! Vooral deze krokante kip tortilla’s zijn zo geweldig lekker en ook nog eens simpel om te maken. Een goed gevulde tortilla met super malse kip in een krokant jasje plus een lekker sausje zal ook jij gegarandeerd vaker klaarmaken na het lezen van dit recept!

INGREDIËNTEN 

Voor het sausje:
  • 4 etl. mayonaise
  • 2 etl. sweet chili sauce
  • 1 tl. pittige Sriracha saus
  • 1/2 tl. zout
  • 1 sjalot
Voor de kip:
  • 500 gr. kipfilet, grove stukken
  • 100 gr. bloem
  • 50 gr. maizena
  • 1 etl. zout
  • 1 tl. knoflookpoeder
  • 1 tl. gerookte paprikakruiden
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 250 ml karnemelk
  • 1 etl. pittige Sriracha saus
  • 1 ei
Extra:
  • zonnebloemolie, om in te bakken 
  • Panko kruimels
  • tortilla’s
  • sla
  • tomaten
  • peterselie

Bereidingswijze:

  1. Meng in een ruime kom de bloem, maizena, knoflookpoeder, gerookte paprika kruiden, zout en zwarte peper samen.
  2. Voeg het ei, Sriracha saus en de karnemelk in de kom en mix het met een garde goed samen tot een mooi glad mengsel, dat geen klontjes bevat.
  3. Voeg de grof gesneden stukken kip toe bij het beslag in de kom en meng de kip met de spatel door het beslag heen, tot elk stukje kip goed is bedekt met het mengsel.
  4. Dek de kom af met plasticfolie en plaats de kom voor zeker 30 minuten in de koelkast. Hoe langer de marinade in de kip kan trekken hoe lekkerder de kip straks zal smaken.
  5. Schep ondertussen de chilisaus, sjalot, zwarte peper en zout en de Sriracha saus bij de mayonaise in de kom en mix het samen. Dek de kom af en zet het sausje in de koelkast, totdat je de tortilla’s gaat vullen.
Kip afbakken en Taco’s vullen
xxx
  1. Verwarm een hoeveelheid zonnebloemolie in een ruime pan op middelhoog vuur.
  2. Haal een stuk kip uit de marinade en laat deze voor een paar seconden boven de kom uitlekken van de overtollig marinade.
  3. Haal de kip door de panko paneermeel en bak de kip mooi lichtbruin en gaar voor ongeveer 2 minuten aan beide kanten.
  4. Plaats de kip op een bord die je hebt bekleed met papier om de overtollige olie op te nemen.
  5. Verdeel wat sla bovenop de tortilla’s en plaats hierop de gebakken kip
  6. Schep wat van de saus bovenop de gebakken kip en verdeel wat tomatenblokjes en verse peterselie erbij.
Extra tips&trics
..
  • Vervang de tortilla’s eventueel door taco’s of pita broodjes.
  • Vervang de Panko kruimels door paneermeel.
  • De karnemelk kun je ook vervangen door volle melk.
  • Bak de krokante kip in de oven op 200 graden voor ongeveer 20 a 30 minuten gaar en goudbruin.
  • Paneer de kip, bewaar deze in diepvrieszakjes of in een trommel en vries de kip in.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

 

56 antwoorden
  1. Laila
    Laila zegt:

    Sallaam Fatima,

    Aller eerst vind het geweldig wat je doet ! Kan ik de karnemelk ook vervangen door gewone melk ??
    ❤️
    Liefs!

    Beantwoorden
      • Laila
        Laila zegt:

        Nog een klein vraagje 😊 gewoon de zelfde hoeveelheid ook als ik er melk in doe ipv karnemelk.

        Liefs

      • Zeinab
        Zeinab zegt:

        Dag Fatima en Laila,

        Je kunt ook gemakkelijk zelf karnemelk na maken door aan 250 ml (volle) melk één eetlepel citroensap toe te voegen. Dit roer je dan even door met een lepeltje en vervolgens laat je het een paar minuten staan en dan lijkt het op karnemelk :).
        Ik ga het recept voor vanavond maken, ben benieuwd! Op de foto’s ziet het er in ieder geval heerlijk uit! 😘

        Liefs,
        Zeinab

  2. Najat
    Najat zegt:

    Hoi Fatima, wederom dank voor het delen van al jouw recepten! Je moet echt weten dat je meiden zoals ik die weinig ervaring hebben echt inspireert❤ Ik ga dit morgen maken Insha Allah, alleen vraagje..Bak jij de kip in olie af of oven? Kan het beide? Gr Najat

    Beantwoorden
  3. Selma
    Selma zegt:

    Hi lieve Fatima,

    Super bedankt voor deze heerlijke recept😍! Daarnaast heb ik een vraagje: kan je ook 1 sjalot vervangen in wat anders, want heb dat namelijk nu niet thuis en ik wil ze zometeen graag maken

    Beantwoorden
  4. Maria
    Maria zegt:

    Hey Fatima,
    Heerlijke recept!!! Waarom maak je geen video’s meer, persoonlijk vind ik het gemakkelijk met filmpjes dan foto’s. Het recept is heerlijk!
    Groetjes,
    Maria

    Beantwoorden
  5. Zuleyha
    Zuleyha zegt:

    Je bent geweldig Fatima ! Ik maak alle gerechte van je en mn man staat versteld hoe lekker het is 🙈🤩
    Chili saus kan ik vinden maar dat andere saus sriracha saus ??? Waar kan ik dat halen? Groetjes Züleyha

    Beantwoorden
  6. Nana
    Nana zegt:

    Hey faat, heerlijk ziet dit eruit een vraagje wild iT graag maken. Maar is dot pittig? Want kinderen eten mee of kan ik de die srirschi vervangen door iets anders?

    Beantwoorden
  7. Nana
    Nana zegt:

    Dank je wel voor de snelle reactie, ik waardeer de tijd die je voor ons neemt en de moeite…. alles staat klaar om het af te bakken Thanks nogmaals

    Beantwoorden
  8. Yasmina
    Yasmina zegt:

    Hi faatje. Masha Allah een top recept.
    Ik had een vraagje ? Kan ik gerookte papiraka poeder vervangen ?

    En nog een vraagje tijdje geleden zag ik een hele lekkere kip taijn op je snap. Wanneer komt die recept online? Zag er heerlijk uit🤗

    Beantwoorden
  9. Hind
    Hind zegt:

    heeey, op de site staat ´krokante kip torilla´s misschien kan je dat aanpassen in tortilla´s als je dat bedoeld. Ik denk het was een foutje van je. Voor de rest wat heb jij handen van goud mashallah!! je recepten mislukken nooit bij mij.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *