KROKANTE KIP TORTILLA’S

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar als het aan ons ligt eten we thuis elke dag wel gevulde tortilla’s! Vooral deze krokante kip tortilla’s zijn zo geweldig lekker en ook nog eens simpel om te maken. Een goed gevulde tortilla met super malse kip in een krokant jasje plus een lekker sausje zal ook jij gegarandeerd vaker klaarmaken na het lezen van dit recept!

INGREDIËNTEN (8 stuks)

Voor het sausje:
.
  • 4 etl. mayonaise
  • 2 etl. sweet chili sauce
  • 1 tl. pittige Sriracha saus
  • 1/2 tl. zout
  • 1 sjalot
Voor de kip:
.
  • 500 gr. kipfilet, grove stukken
  • 100 gr. bloem
  • 50 gr. maizena
  • 1 etl. zout
  • 1 tl. knoflookpoeder
  • 1 tl. gerookte paprikakruiden
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 250 ml karnemelk
  • 1 etl. pittige Sriracha saus
  • 1 ei
Extra:
.
  • zonnebloemolie, om in te bakken 
  • Panko kruimels
  • tortilla’s
  • sla
  • tomaten
  • peterselie

Bereidingswijze:

  1. Meng in een ruime kom de bloem, maizena, knoflookpoeder, gerookte paprika kruiden, zout en zwarte peper samen.
  2. Voeg het ei, Sriracha saus en de karnemelk in de kom en mix het met een garde goed samen tot een mooi glad mengsel, dat geen klontjes bevat.
  3. Voeg de grof gesneden stukken kip toe bij het beslag in de kom en meng de kip met de spatel door het beslag heen, tot elk stukje kip goed is bedekt met het mengsel.
  4. Dek de kom af met plasticfolie en plaats de kom voor zeker 30 minuten in de koelkast. Hoe langer de marinade in de kip kan trekken hoe lekkerder de kip straks zal smaken.
  5. Schep ondertussen de chilisaus, sjalot, zwarte peper en zout en de Sriracha saus bij de mayonaise in de kom en mix het samen. Dek de kom af en zet het sausje in de koelkast, totdat je de tortilla’s gaat vullen.
Kip afbakken en Taco’s vullen:
xxx
  1. Verwarm een hoeveelheid zonnebloemolie in een ruime pan op middelhoog vuur.
  2. Haal een stuk kip uit de marinade en laat deze voor een paar seconden boven de kom uitlekken van de overtollig marinade.
  3. Haal de kip door de panko paneermeel en bak de kip mooi lichtbruin en gaar voor ongeveer 3 a 5 minuten of totdat de kip aan beide kanten mooi goudbruin is.
  4. Plaats de kip op een bord die je hebt bekleed met papier om de overtollige olie op te nemen.
  5. Verdeel wat sla bovenop de tortilla’s en plaats hierop de gebakken kip
  6. Schep wat van de saus bovenop de gebakken kip en verdeel wat tomatenblokjes en verse peterselie erbij.
Extra tips&trics:
..
  • Vervang de tortilla’s eventueel door taco’s of pita broodjes.
  • Heb je geen Panko kruimels? Gebruik dan paneermeel of gestampte cornflakes.
  • De karnemelk kun je ook vervangen door volle melk.
  • Bak de krokante kip in de oven op 200 graden voor ongeveer 30 a 40 minuten goudbruin en gaar
  • Paneer de kip, bewaar deze in diepvrieszakjes en vries het in.
  • Het aantal stuks is afhankelijk van hoe groot je de kip stukken snijdt.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

86 antwoorden
  1. Laila
    Laila zegt:

    Sallaam Fatima,

    Aller eerst vind het geweldig wat je doet ! Kan ik de karnemelk ook vervangen door gewone melk ??
    ❤️
    Liefs!

    Beantwoorden
      • Laila
        Laila zegt:

        Nog een klein vraagje 😊 gewoon de zelfde hoeveelheid ook als ik er melk in doe ipv karnemelk.

        Liefs

      • Zeinab
        Zeinab zegt:

        Dag Fatima en Laila,

        Je kunt ook gemakkelijk zelf karnemelk na maken door aan 250 ml (volle) melk één eetlepel citroensap toe te voegen. Dit roer je dan even door met een lepeltje en vervolgens laat je het een paar minuten staan en dan lijkt het op karnemelk :).
        Ik ga het recept voor vanavond maken, ben benieuwd! Op de foto’s ziet het er in ieder geval heerlijk uit! 😘

        Liefs,
        Zeinab

  2. Najat
    Najat zegt:

    Hoi Fatima, wederom dank voor het delen van al jouw recepten! Je moet echt weten dat je meiden zoals ik die weinig ervaring hebben echt inspireert❤ Ik ga dit morgen maken Insha Allah, alleen vraagje..Bak jij de kip in olie af of oven? Kan het beide? Gr Najat

    Beantwoorden
  3. Selma
    Selma zegt:

    Hi lieve Fatima,

    Super bedankt voor deze heerlijke recept😍! Daarnaast heb ik een vraagje: kan je ook 1 sjalot vervangen in wat anders, want heb dat namelijk nu niet thuis en ik wil ze zometeen graag maken

    Beantwoorden
  4. Maria
    Maria zegt:

    Hey Fatima,
    Heerlijke recept!!! Waarom maak je geen video’s meer, persoonlijk vind ik het gemakkelijk met filmpjes dan foto’s. Het recept is heerlijk!
    Groetjes,
    Maria

    Beantwoorden
  5. Zuleyha
    Zuleyha zegt:

    Je bent geweldig Fatima ! Ik maak alle gerechte van je en mn man staat versteld hoe lekker het is 🙈🤩
    Chili saus kan ik vinden maar dat andere saus sriracha saus ??? Waar kan ik dat halen? Groetjes Züleyha

    Beantwoorden
  6. Nana
    Nana zegt:

    Hey faat, heerlijk ziet dit eruit een vraagje wild iT graag maken. Maar is dot pittig? Want kinderen eten mee of kan ik de die srirschi vervangen door iets anders?

    Beantwoorden
  7. Nana
    Nana zegt:

    Dank je wel voor de snelle reactie, ik waardeer de tijd die je voor ons neemt en de moeite…. alles staat klaar om het af te bakken Thanks nogmaals

    Beantwoorden
  8. Yasmina
    Yasmina zegt:

    Hi faatje. Masha Allah een top recept.
    Ik had een vraagje ? Kan ik gerookte papiraka poeder vervangen ?

    En nog een vraagje tijdje geleden zag ik een hele lekkere kip taijn op je snap. Wanneer komt die recept online? Zag er heerlijk uit🤗

    Beantwoorden
  9. Hind
    Hind zegt:

    heeey, op de site staat ´krokante kip torilla´s misschien kan je dat aanpassen in tortilla´s als je dat bedoeld. Ik denk het was een foutje van je. Voor de rest wat heb jij handen van goud mashallah!! je recepten mislukken nooit bij mij.

    Beantwoorden
  10. Sarah
    Sarah zegt:

    Hoi Fatima,

    Het ziet er super lekker uit! Ik wil dit recept vanavond graag maken, maar kan ik de sriracha saus vervangen of weglaten, aangezien ik niet van pittig eten hou?

    Groetjes,
    Sarah

    Beantwoorden
  11. Fatima
    Fatima zegt:

    Salaam Fatima,

    Allereerst Ramadan Mubarak!

    Vraagje: voor hoeveel personen is dit recept? Of hoeveel wraps kun je hier mee vullen?

    Choukran alvast,

    Fatima

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Fatima,

      Ramadan mubarak lieve schat! Uit dit recept haalde ik zelf 8 wraps, maar dit ligt er maar net aan hoe groot je de kip stukken snijdt en welke formaat tortilla’s je gebruikt. Maar je kunt ervan uit gaan dat je zeker rond de 6 a 8 goedgevulde tortilla’s hebt. Succes! Xx

      Beantwoorden
  12. Naoual
    Naoual zegt:

    Salaam Fatima,

    Ik vroeg me af hoe jij je wraps zo mooi gevouwen krijgt. Bij mij wordt het echt een rommeltje namelijk.

    Ik hoor het graag van je.

    Veel liefs en ramadan mubarek!

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Naoual,

      Gebruik je precies dezelfde kleine wraps of de iets grotere? Op de grotere wraps plaats ik de kip en de slag onderin net iets boven de rand. Dan vouw ik de onderste land naar boven en dan breng ik de linker en rechterzijde naar het midden en rol ik de tortilla op naar boven. Xx

      Beantwoorden
  13. Sg
    Sg zegt:

    Hoi Fatima,

    Het was weer erg lekker als gewoonlijk. Ik heb het gewone halfvolle melk gemaakt en was ook erg lekker, ik vroeg me alleen af of je het ook kan maken met kippenpootjes?

    Xx

    Beantwoorden
  14. Yasmina
    Yasmina zegt:

    Hoi fatima

    Ik wil dit lekkere recept vandaag maken. Ik ben aan het twijfelen of in de oven of frituren
    kip fili. Wordt het wel gaar in olie 2 min ?
    En als ik het in de oven bak is het wel krokant ?

    Beantwoorden
  15. Yasmina
    Yasmina zegt:

    Hoi. Faatje.

    Ik wilde even zeggen dat het echt heerlijk was. Me man en ik hebben gesmuld van dit lekkers. Ik heb de kip gewoon in olie gebakken was goed gaar.
    Nogmaals bedankt voor al je lekkere recepten ze lukken altijd.

    Beantwoorden
  16. Dunia
    Dunia zegt:

    hallo fatima.
    het ziet heerlijk uit mashallah.
    ik wil jou recept straks gaan uitproberen, alleen had ik een vraagje, word de kip wel gaar in de olie ? want het is best wel kort
    hoor ik graag van je.

    Beantwoorden
  17. Essie
    Essie zegt:

    Hoi Fatima,

    Allereerst super bedankt voor jouw recepten en goede uitleg. Ze lukken altijd en zijn altijd superlekker.

    Ik wil dit recept graag vandaag uitproberen, alleen heb ik geen volle melk of karnemelk in huis. Is het mogelijk om Griekse yoghurt of halfvolle melk ipv karnemelk of volle melk te gebruiken.

    Alvast bedankt.

    Beantwoorden
  18. Fatima zehra
    Fatima zehra zegt:

    Hoi Fatima,

    Ziet er heeerlijk uit Macha Allah. Mag je in plaats van gerookte paprikapoeder gewone paprikapoeder gebruiken?
    En hoe dik snij je de kip, ben bang dat ze niet gaar worden als ik ze frietuur.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Fatima,

      Ja hoor normale paprikapoeder kan ook. En de kip wordt echt haar hoor maak je niet druk haha. Je moet de kip alleen niet al te dik snijden. Ongeveer een plak van 1 a 1.5 cm dik. ❤️

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *