Kokos pinda truffels

Jullie weten onderhand wel dat ik dol ben op chocolade, dus ook een koekjes recept met chocolade mag tijdens het Suikerfeest zeker niet missen! Gisteren maakte ik deze onwijs lekkere kokos pinda truffels en ik kan niet anders zeggen, dan dat je ook deze koekjes zeker moet proberen! Moet je nagaan dat ik tijdens het bakken van de koekjes aan het vasten was haha! De geur van de gemalen pinda’s drong zo mijn neus binnen en daardoor hebben 4 koekjes het niet overleefd tot het Suikerfeest haha! Ook deze koekjes staan bijna elk jaar tijdens het Suikerfeest bij ons op tafels, omdat ze gewoon zo simpel te maken zijn en ook nog eens zo gewild zijn bij ons. Ben je een chocolade, kokos en pinda liefhebber? Dan raad ik je ook graag dit lekker receptje aan!

Wat heb je nodig? (30 stuks)

 • 300 gr. Marie biscuit
 • 150 gr. ongezouten pinda’s
 • 400 gr. melk chocoladepasta
 • 100 gr. geraspte kokos

IMG_2136

Bereidingswijze:

Pak dan de biscuits erbij en breek deze in vier stukken. Gooi de biscuits in de keukenmachine en maal deze fijn tot fijne kruimels. Je kunt ook andere soort koekjes gebruiken, als je deze koekjes niet in huis hebt.

Voeg de koekkruimels toe in een ruime kom samen.

IMG_2140

Maal ook de pinda’s in de keukenmachine en voeg deze dan toe in de kom waar je straks alles gaat samen mengen tot een mengsel.

IMG_2155 IMG_2159Voeg dan de melk chocoladepasta toe in de kom. Het is handig om de chocoladepasta van de voren op een warme plek te zetten, zodat de chocolade iets zachter wordt en je er zo makkelijk mee kunt werken.

Het handigst is om de chocoladepasta met een spatel uit de pot te halen.

IMG_2161

Meng het dan met een spatel of met je handen flink samen. Als je merkt dat het mengsel nog iets te nat is, dan voeg je er nog iets meer koekkruimels aan toe of eventueel wat geraspte kokos en meng je het weer goed samen. Let op; het mengsel hoort sowieso iets plakkerig te zijn!

IMG_2164

Voor het vormen van de truffels gebruik ik een koffie lepeltje voor gelijke bolletjes, maar je kunt dit natuurlijk ook gewoon uit de losse pols doen.

IMG_1952

Schep een volle lepel op van het mengsel en draai er kleine bolletjes van met de binnenkant van je vingers.

IMG_2165

IMG_2168

Rol de kokos pinda truffels door de geraspte kokos en vorm ze nog even kort tot een bolletje. 

IMG_2170 IMG_2171

Zet de truffels eventueel in een papiertje en zet deze dan apart op een bord. Heb je geen papiertjes, dan kun je de truffels ook makkelijk zonder op een bord plaatsen.

IMG_2283

Werk zo de rest van de truffels af en zet ze in de koelkast, zodat ze lekker kunnen opstijven. Na 1 uur zijn de kokos truffels lekker stevig en kun je er lekker van genieten!

Probeer deze kokos truffels ook eens uit en ik kan je garanderen dat ook jij deze in de toekomst vaker zult maken. Simpel om te maken en je hebt er niet eens een oven voor nodig!

Liefs,
Fatima

IMG_2218

46 antwoorden
  • xfaatje
   xfaatje zegt:

   Hallo Ece Suzan,

   Oh jawel hor blijven echt goed! Je kunt ze zeker een week bewaren in een koektrommel. Goed afsluiten en deze in de koelkast bewaren. Gaat echt goed!

   Beantwoorden
 1. Nawal
  Nawal zegt:

  Salaam Fatima,

  Ik heb net mijn deeg gemaakt, maat is het normaal dat hij korrelig moet zijn? Ik proef ook alleen maar korrels?
  Gr,

  Beantwoorden
  • xfaatje
   xfaatje zegt:

   Alaikoem salaam Nawal,

   Dan heb je denk ik of de pinda’s niet helemaal fijngemalen of de koekjes. Maar ik denk dat dit niet erg is toch? De smaak zal wel gewoon lekker zijn of?

   Beantwoorden
 2. Nawal
  Nawal zegt:

  Hij is niet zo zacht als op de foto bij mij.
  Omg, als ik dees al laat mislukken dan ben ik echt een kluns. Zo simpel gerechtje haha

  Beantwoorden
  • xfaatje
   xfaatje zegt:

   Hallo Nawal,

   Geen paniek hoor haha! Als het deeg niet heel zacht is, dan denk ik dat je of de pinda’s niet helemaal hebt fijngemalen of de koekjes. Maar dit neemt niks weg van de smaak hoor. Ziet er ook leuk uit zo’n structuur!

   Beantwoorden
 3. Meryem
  Meryem zegt:

  Salaam alikoem,

  Het wilt bij mij niet 1 geheel worden. En er zit al meer dan genoeg chocola in. Enige tips om dit nog tot een geheel te kunnen krijgen.

  Groetjes Meryem

  Beantwoorden
 4. mounia
  mounia zegt:

  Hi!

  Zou je mij aub kunnen vertellen waar jij je papiertjes vandaan haalt! Of waar ze verder te koop zijn, zoek ze al 2 dagen zonder succes :(! Hoor graag van je!!

  Beantwoorden
 5. Saloua
  Saloua zegt:

  Salaam,Ik heb je sinds deze week ontdekt op Facebook en ik moet zegge wauw Mascha’Allah ik heb nooit iemand gezien die dat zo goed kan uitleggen,Wllh!
  Ik heb vandaag deze kokos pinda bonbons gemaakt,En je maizena met choco
  Zalig recept egt waar..
  Super wllh doe zo verder!Dikke duim..😘

  Beantwoorden
 6. Hasna
  Hasna zegt:

  Salam alaikom als eerst dankjewel voor het delen van je recept ik zal deze incha Allah morge uitproberen alleen dan met amandelen en witte chocolade ben zo benieuwd

  Beantwoorden
 7. Yasmine
  Yasmine zegt:

  Hee Faatje!

  Super leuk idee, ik ben nu bezig met de voorbereidingen en vind deze heerlijk eruit zien.. Het enige probleem is dat ik niet zo een mixer heb die jij daar laat zien ik moet deze nog steeds aanschaffen 😅 heb je een alternatief waar ik de koekjes/pinda’s zo gemalen krijg?

  Beantwoorden
 8. Mimi
  Mimi zegt:

  Hoi Fatima,

  Klopt het dat deze koekjes een beetje krokant van structuur zijn? Of zijn de koekjes en/of pinda’s dan niet fijn genoeg gemalen? Ik dacht dat het een zachte structuur zou krijgen.

  Groetjes

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *