KIWI CAKE

INGREDIËNTEN (8 personen)

Voor het beslag:
  • 2 eieren
  • 80 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 2 etl. melk
  • 100 gr. bloem
  • 2 tl. bakpoeder
  • snufje zout
Vulling:
  • 1 zakje banketbakkersroom
  • 3 kiwi’s

 

Bereidingswijze:

  1. Mix in een beslagkom de eieren samen met de suiker en het zakje vanillesuiker goed romig voor ongeveer 5 minuten.
  2. Giet de zonnebloemolie en de melk erbij en mix het weer.
  3. Voeg de bloem, de bakpoeder en het zout erbij en mix het weer samen voor ongeveer 60 seconden op lage snelheid. Ga met de spatel nog even door het beslag.
  4. Vet de bakvorm in met een laagje zonnebloemolie en bestuif de bakvorm vervolgens met een laagje bloem. Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad met de spatel.IMG_7544IMG_7551
  5. Bak de cake in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 40 a 50 minuten mooi goudbruin en gaar. Wanneer de cake gaar is laat je de cake volledig afkoelen.
  6. Maak in de tussentijd de banketbakkersroom en plaats deze voor 30 minuten in de koelkast. De beringswijze staan op de achterkant van de verpakking.
  7. Schep de banketbakerroom bovenop de afgekoelde cake en strijk met de spatel de room glad.
  8. Snijd de kiwi in plakjes en verdeel de kiwi bovenop de room.IMG_7581

Een super simpele cake die je binnen een mum van tijd aan je gasten kunt serveren! Probeer het eens uit en laat mij vooral weten wat je ervan vindt.

Liefs,
FatimaIMG_7611

 

64 antwoorden
  1. Fatima
    Fatima zegt:

    Topppperrrr!!!! Ga zo door, jouw recepten pakken nooit verkeerd uit, omdat je ons letterlijk mee laat kijken in de keuken. Precies afgewogen maten en foto’s maken het bijna onmogelijk om het te verpesten x

    Beantwoorden
  2. Hakima
    Hakima zegt:

    Hallo.

    Hier vandaag gemaakt. Maar de koek was hard geworden en niet zo zacht. Enige idee wat ik verkeerd heb gedaan. Foto kan ik niet sturen via hier. Anders had ik dat gedaan.

    Groetjes vanuit België!

    Beantwoorden
  3. Mirjam
    Mirjam zegt:

    Jouw recepten zijn zo geweldig, makkelijk en goed te volgen, ik heb veel van je kookkunsten geleerd. Elke keer probeer ik iets nieuws en het lukt meteen. Ga zo door meid!en bedankt voor je recepten. Groetjes Mirjam

    Beantwoorden
  4. Khadija
    Khadija zegt:

    Ik heb de taart vandaag gemaakt, 2 maal. Mijn bakblik is 28 cm dus was het een redelijk platte koek. Ik heb dan de ingrediënten met 1/3 vermeerderd, toen was het perfect. Ik heb een heteluchtoven zodus waren 40 min veel te lang, 20 tot 30 min was voldoende. Ik heb de banketbakkersroom zelf gemaakt, en dan ananas, kiwi en aardbeien als topping gebruikt. Iedereen heeft gesmuld, wat een makkelijk recept waar je niet al teveel tijd in moet steken. Bedankt voor het delen van jouw recepten xx

    Beantwoorden
  5. Siham
    Siham zegt:

    Ohh machallah faatje, jou vlaai ziet er echt super lekker uit. Ik ga dit zeker uitproberen. Je hebt alles ook zo goed en duidelijk uitgelegd. Heel lief van je <3

    Beantwoorden
  6. Amal
    Amal zegt:

    Heb de taart net gemaakt alleen was ie te droog en hard. Heb het wel 40 min in de oven gezet met 170 graden. En mijn bakvorm is 28 cm moet ik de hoeveelheden dan verdubbelen?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Amal, Ik denk dat je de cake iets te lang in de oven hebt laten staan, vandaar dat de cake droog was. Mijn cakeblik is 26 cm, dus als je een vorm gebruik van 28 cm dan zou uik het recept 1/3 verdubbelen.

      Beantwoorden
  7. Nabila
    Nabila zegt:

    Salam Fatima,
    Als ik de cake gemaakt heb en gevuld heb met de room en de kiwi hoe moet ik deze dan bewaren als k hem pas volgende dag wil serveren. Moet ie dan de koelkast in of mag hij gewoon op kamertemperatuur blijven? Hoor graag van je.. Xx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Nabila, Je kunt de cake dan het beste in de koelkast stoppen. Haal de cake voor het serveren een uur eerder uit de koelkast, zodat die op kamertemperatuur kan komen. Succes meid!

      Beantwoorden
  8. Khaoula
    Khaoula zegt:

    Hee fatima!

    Bij de cake was de cake veels te bruin na een halfuur, kurkdroog en ingezakt. Dit terwijl ik precies heb opgevolgd wat hier staat. Ook netjes alles afgewogen!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Khaoula,

      Dan denk ik dat dit komt doordat de temperatuur van de oven te hoog heeft gestaan. Elke oven is weer anders, dus daar moet je rekening mee houden. Op hoeveel graden heb je de oven gezet? Tip om de volgende keer de temperatuur iets lager te zetten. Stel je ziet dat de cake de volgende keer iets sneller bruin is geworden maar de binnenkant nog niet gaar is, dan kun je een stuk folie op de cake leggen zodat de cake niet meer kleurt en de binnenkant van de cake kan dan wel verder garen.

      Beantwoorden
  9. Assia
    Assia zegt:

    Salaam ou alaikoem Fatima,
    Ik wil deze heerlijke en makkelijk uitzienende taart morgen maken in shaa Allah, alleen heb ik jammergenoeg deze vorm niet. Zou je een paar andere vormen kunnem noemen die ik zou kunnen gebruiken? Ik hoop dat je snel reageert. X

    Beantwoorden
  10. Esmaa
    Esmaa zegt:

    Hey,ik heb op dit moment alleen slagroom die ik nog moet opkloppen in mijn koelkast kan ik dat erop doen??maar wat zou je erop kunnen zetten???

    Beantwoorden
  11. Fatima
    Fatima zegt:

    Salaam jouw taart ziet er echt superlekker uit. Ik wil hem ook graag maken maar ik vind jouw bakblik niet in de hema. Kan ik het ook ergens anders halen of kan ik het ook in andere bakvormen doen?
    Xxxx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Fatima,

      Dankjewel lieve meid! Ja, hoor dit recept kun je ook in een andere vorm maken hoor geen probleem! Ik raad je dan wel een vorm aan van 20 cm of 24 cm

      Beantwoorden
  12. simi
    simi zegt:

    Hoi lieve meid, ik heb een bak vorm van 30cm! wat zou de ingrediënten zijn voor 30 cm bakvorm! Ben zelf niet zo handig met bakken, ga eerste keer proberen! help mij aub…groetjes

    Beantwoorden
  13. Sara
    Sara zegt:

    Mijn bakvorm is 30 cm welke producten moet ik in meerderheid gebruiken? En kan ik inplaats van kristalsuiker wat anders gebruiken?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *