IMG_9525

Kipburgers

Gisteren stonden deze heerlijke kipburgers op onze ramadantafel en ze waren zoals jullie misschien wel kunnen raden heerlijk! Het gevolg is nu wel dat ze thuis elke avond de kipburgers eisen, dit is dus het risico haha! Het is een super simpel receptje en het resultaat is zonder overdrijven te lekker! Ik vind zelf fastfood maken veel leuker en naar mijn mening is het ook nog eens veel lekkerder. Oh ja laat ik vooral niet het sausje vergeten die je ook simpel zelf maakt om bij de burgers te serveren, te lekker gewoon!

Wat heb je nodig? (6 stuks)

  • 500 gr. kipfilet
  • 3 thl. kip kruiden
  • thl. zout
  • thl. peper
  • thl. sambal
  • 100 gr. bloem
  • 200 gr. cornflakes
  • thl. zout
  • thl. peper
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • sla
  • cheddar kaas

Saus

  • mayonaise
  • chilisaus
  • rode ui

Bereidingswijze:

  1. Maak de kipfilet grondig schoon en verwijder eventuele vet stukjes. Dep de kipfilet droog en snijd deze vervolgens in grove stukken. De kipfilet stukken moeten niet al te dik zijn, maar ook niet al te dun.IMG_9307
  2. Plaats de kipfilet stukken in een ruime kom en voeg de 2 theelepels kip kruiden, zout, peper en de sambal toe. Wrijf de kruiden en de sambal goed in de kipfilet en laat de gemarineerde kipfilet voor 30 minuten staan, zodat de kruiden goed kunnen intrekken.IMG_9317 IMG_9324 IMG_9322 IMG_9329IMG_9343
  3. Meng in een aparte kom de bloem samen met de theelepel kip kruiden, peper en het zout. Je kunt er eventueel nog wat chilipoeder aan toevoegen als je van pittig houdt. Meng dit geheel samen en zet de kom even aan de kant.IMG_9364
  4. Voeg de cornflakes toe in een diepvrieszak en sla de cornflakes niet al te fijn kapot. Geen liefhebber van cornflakes? Dan kun je ook voor paneermeel kiezen of zelfs voor Doritos chips. Giet de gemalen cornflakes in een kom en zet de kom even apart. 
  5. Klop de twee eieren los in een aparte kom en giet hier de melk bij. Mix geheel samen en zet ook deze kom even apart. IMG_9387
  6. Pak de kipfilet stukken erbij en haal deze per stuk eerst door de bloem heen. Klop de overtollige bloem er eventueel vanaf. IMG_9399
  7. Dompel  vervolgens de kipfilet in het ei/melk mengsel. Haal de kipfilet er weer uit en laat eventueel extra ei/melk er vanaf druppen.
  8. Leg de kipfilet stuk direct in de kom met de cornflakes en schep de cornflakes met je handen op de bovenkant. Druk met je hand de cornflakes goed aan. Zorg ervoor dat de beide kanten van de kipfilet en de zijkanten goed bedekt zijn met de cornflakes kruimels.IMG_9391
  9. Haal de kipfilet uit de cornflakes en plaats deze op een bord. Werk op precies dezelfde manier de rest van de kipfilet stukken af en zet het bord in de koeling voor zeker 30 minuten. In de tussentijd dat de kipfilet in de koeling staat kun je een lekker sausje gaan voorbereiden, echt een aanrader hoor! IMG_9442
Sausje klaarmaken
  1. Snijd de rode ui in kleine blokjes en voeg deze toe in een kom.
  2. Voeg hier ongeveer 4 eetlepels mayonaise bij en 4 eetlepels chilisaus aan toe.
  3. Meng dit geheel samen en klaar is het sausje, makkelijk hé!IMG_9463 IMG_9470
Burgers afbakken en opbouwen
  1. Verwarm een hoeveelheid zonnebloemolie in een ruime pan en bak de kipfilet stukken aan beide kanten mooi goudbruin voor ongeveer 5 minuten op middelmatig vuur. Let er wel op dat de zonnebloemolie niet al te heet is, want dan zal de kipfilet snel bruin kleuren aan de buitenkant, maar zal de binnenkant nog niet gaar zijn!IMG_9477
  2. Plaats twee stukken keukenpapier op een bord en laat hier de kipfilet stukken op uitdruppen van de overtollige olie. Wil je de kipfilet stukken niet frituren, maar in de oven bereiden? Bak de kipfilet stukken op 200 graden voor ongeveer 30 minuten gaar. Draai de kipfilet stukken na 15 minuten om, zodat ze aan beide kanten mooi krokant bakken.IMG_9487
  3. Snijd het broodje doormidden en verdeel hierop een stuk sla wat uien.
  4. Verdeel hierop een stuk sla, uien en plaats hierop een stuk krokante kip. Verdeel over de kip nog een volle eetlepel van de saus en sluit het broodje. Je kunt er ook een plakje Cheddar kaas tussen doen, heerlijk!.

IMG_9568 IMG_9508 IMG_9511 IMG_9519 IMG_9529In deze gemakkelijke stappen kan ook jij je eigen kipburgers bakken en serveren aan je familieleden, vrienden of lekker voor jezelf! Aarzel dus niet en probeer dit recept eens uit, want ik kan je nu al vertellen dat ook jij deze kipburgers vaker zult moeten maken haha!

Veel plezier met het maken van dit lekkers en geniet er lekker van!

Serveertip: serveer er wat lekkere zelfgebakken frietjes bij of wat dacht je van lekkere Provençaalse aardappeltjes uit de oven?

Liefs,
FatimaIMG_9562

192 antwoorden
  1. Meryam
    Meryam zegt:

    Salam Fatima! Die burgers zien er ooooverheerlijk uit en ga ze morgen meteen maken in shaa Allah! Alleen vraag ik mij af hoeveel kipburgers er uit idit recept komen?

    Shoukrann! xx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam Meryem, super lief van je meid dankjewel! Ik heb hier ongeveer 10 stukken kipfilet uitgehaald. Dus daar kun je dan ook 10 kipburgers van maken. Succes meid en heel graag gedaan. <3

      Beantwoorden
  2. samira
    samira zegt:

    Salaam, heb deze net klaar gemaakt, straks nog bakken en met iftar eten In sha Allah. Bedankt voor het delen en ga zo door met je blog, superleuk!
    Liefs Samira

    Beantwoorden
  3. rabia
    rabia zegt:

    Djazaaka Allah beghairen! Ben nieuw hier, maar heb je pancakes al geprobeerd. Deze worden in shaa allah de volgende en zeker zullen er nog meer in shaa allah.

    Beantwoorden
  4. Hasna
    Hasna zegt:

    Haai faatje,
    Super recept ziet r heerlijk uit.
    Vraagje? Kan je dit recept ook op wings en kippenbouten gebruiken? Beetje KFC stijl?

    Groetjes

    Beantwoorden
  5. Hayat
    Hayat zegt:

    Salaam, ik heb deze kipburgers zojuist geserveerd tijdend iftar en ik moet zeggen; ze zijn erg in de smaak gevallen! Heerlijk ook dat sausje!

    Beantwoorden
  6. Hayat
    Hayat zegt:

    P.s. Ik maak regelmatig soortgelijk gerecht, maar dan kipfilet in reepjes in een wrap met honing-mosterdsaus. En dan gebruik ik ipv van cornflakes paprikachips. Ook echt de moeite waard!

    Beantwoorden
  7. Hanantjuh
    Hanantjuh zegt:

    Slm meid,

    wil dit recept vanavond klaarmaken inshaAllah,
    Vroeg me alleen af of de kipfilet ook in de oven kunnen i.p.v. frituren?
    Hoor het graag en keep up the good work!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam Hanan, ik heb de kipfilt eerljk gezegd zelf nog niet bereid in de oven, maar ik denk dat dit geen kwaad kan, want vissticks kunnen bijvoorbeeld ook in de oven. Ik hoor graag van je of het lekker was. Succes. <3

      Beantwoorden
  8. Zahra
    Zahra zegt:

    TOPPER !!!!!!!
    Ik hebbdeze gisteren gemaakt en ze waren heeeeeerlijk Alhamdoulillah. Super Super bedankt voor het delen van jouw recept ❤️❤️❤️

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Samira, ik heb dat bij deze broodjes niet gedaan, omdat deze al erg zacht waren. Normaal gesproken doe ik dit wel altijd. Gewoon even verwarmen in de oven of op de gril.

      Beantwoorden
  9. Fatima
    Fatima zegt:

    Ik ga deze vanavond maken! Ik zal de helft frituren en de andere helft in de oven doen. Ben alleen wel benieuwd naar hoe lang ze dan in de oven moeten? En op hoeveel graden? Xx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Fatima, ik zag dat iemand op instagram deze burgers ook in de oven heeft bereid. Ik zal ze dan op 200 graden afbakken voor ongeveer 15 minuten? Ik zal ondertussen wel blijven checken.

      Beantwoorden
  10. Naz
    Naz zegt:

    Hey fatima! Ik wil dit recept graag gaan maken, maar ik vroeg me af of de kip wel echt gaar is na 5 min bakken in olie? Ook door dat krokante laagje eromheen.. Voor de rest ziet het er echt heerlijk uit, bedankt voor het delen <3

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Naz, ik bak het voor ongeveer 5 minuten, maar het kan ook iets langer zijn hoor. Je moet het gewoon goed in de gaten houden. Wanneer de kipburgers mooi goudbruin zijn, dan zijn ze echt gaar.

      Beantwoorden
  11. ilhem
    ilhem zegt:

    Salam alaikom Faatje,

    Je geeft aan dat je ongeveer 5 minuten frituurt. Is dat per zijde? Ik ben zo bang dat de kip dan niet gaar is.

    groetjes, Ilhem

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Ilhem, klopt ik frituur de kipburgers aan beide kanten voor ongeveer 5 minuten. Dus 5 minuten per zijde inderdaad. Je moet de kip gewoon goed in de gaten gouden. Wanneer deze mooi goudbruin is, dan zijn de kip stukken gewoon gaar.

      Beantwoorden
  12. Fatima
    Fatima zegt:

    Ik heb ze gisteren gemaakt en ze waren heerlijk!!! vanavond probeer ik jouw mango speculaas toetje. Wat ben ik blij met jouw site!!

    Beantwoorden
  13. Jeannine
    Jeannine zegt:

    Hi Fatima,
    De broodjes zien er verrukkelijk uit, om van te watertanden!
    Kan ik de kipburgers vanmiddag al voorbereiden en dan vanavond pas frituren? Dan ziiten ze dus met het laagje cornflakes erop zo’n 4 uur in de koelkast….kan dat? Of droogt het dan teveel uit?
    Heb je ook een receptje voor de hamburgerbroodjes?
    Gr.

    Beantwoorden
  14. Lamyae
    Lamyae zegt:

    Salam meid! Ziet er heeeeeerlijk uit!
    Zou je misschien kunnen vertellen welke kipkruiden je hebt gebruikt? Ik las ergens dat het van de turk was?
    Heb je een naam of een foto? Ik vind de kipkruiden in de supermarkt niet altijd even lekker! Ff wat anders proberen.

    Beantwoorden
  15. Nassira
    Nassira zegt:

    Maakt het veel uit als je de kip klaarmaakt en deze voor een langere tijd in de koelkast legt. Lees: in de ochtend klaarmaken en ’s avonds afbakken?

    Beantwoorden
  16. Loubna
    Loubna zegt:

    Hoi Faatje,

    Het recept heb ik vandaag geprobeerd te maken, ik heb de kip in beetje dikke grove stukken gesneden, maar toen ik de burgers serveerde waren de kippetjes nog niet gaar.
    De buitenkant van de kip en de cornflakes zagen er gaar uit, maar dit bleek dus niet zo.

    Hoe weet ik zeker wanneer ze gaar zijn?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Loubna, Doordat je de kipfilet stukken te dik hebt gesneden is het niet gaar geworden. Ik raad je aan om de kipfilet stukken devolgende keer iets dunner te snijden. Ook niet weer al te dun, maar ongeveer hetzelfde als de foto die ik bij het recept heb geplaatst. Succes hoor. Liefs, Fatima

      Beantwoorden
  17. Hava
    Hava zegt:

    Het was overheerlijk, bedankt voor de inspiratie. Ik heb zelf, omdat ik geen kipkruiden had, paprikapoeder voor in de plaats gebruikt. En ipv chilisaus gewoon ketchup. Heerlijk was het.

    Beantwoorden
  18. Nimco
    Nimco zegt:

    Mijn beste vriendin heeft sit gisteren voor iftar gemaakt en het was ZÓ lekker! Echt een top recept. Nu had ik een vraagje, kan ik van de 2 eieren ook alleen het eiwit gebruiken of kan ik sowieso de eieren vervangen met een ander product?? X Nimco

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Nimco, Kijk dat is nou leuk om te lezen hihi! Uh eerlijk gezegd heb ik nog nooit enkel het eiwit gebruikt. Dus ik durf je niet echt een antwoord te geven. Waarom wil je eigenlijk alleen het eiwit gebruiken als ik vragen mag?

      Beantwoorden
      • Nimco
        Nimco zegt:

        Sorry voor het late antwoord! Maar mijn zusje is allergisch voor ei, melk en nog veel meer dingen. Dus het is hier thuis altijd een heel karwei om iets op tafel te zetten wat zij ook kan eten. Eiwit kan ze wel eten, vandaar mijn vraag 🙂

  19. Amal
    Amal zegt:

    Hi Faatje, ook deze kipburgers heb ik inmiddels al meerdere malen gemaakt (1e keer in de Ramadan). En ze zijn echt overheerlijk!! Hier zijn ze één van de favoriete gerechten waar iedereen van geniet.

    Superhandig je recepten en je legt alles erg goed uit voor een leek (like me). Vooral de Youtube filmpjes zijn een handige toevoeging.

    Beantwoorden
  20. Souad
    Souad zegt:

    Bedankt voor het recept, alleen nu ben ik bang dat ik vaker gevraagd word om het te maken. Ik heb het gemaakt met volkoren cornflakes. Volgende keer probeer ik het met de gewone.

    Groetjes,
    Souad

    Beantwoorden
  21. Samira
    Samira zegt:

    Hi,

    Gisteren met oudjaarsdag de kip gemaakt en i.p.v. burgers, gordita’s (wrap) gebruikt. De saus vervangen door Yildriz rode uiensaus. Het was heerlijk! Bedankt voor de leuke en lekkere recepten. De nasiballetjes heb ik gisteren ook geprobeerd, ook erg leker!

    Keep up the good work

    Beantwoorden
  22. senna
    senna zegt:

    Hoi xfaatje ik heb die sambal gekocht en hij valt reuze mee eigenlijk, niet zo heet.
    IK ga het van de week maken snijd je zo een kipfile borst door 4en?

    Beantwoorden
  23. senna
    senna zegt:

    Ik heb ze ook gemaakt maar dan in de oven ze waren heerlijk soekran voor het delen.
    De volgende keer ga ik ze frituren kijken hoe het dan is.
    Tbark Allah voor al je recepten en het delen ervan. xxjes

    Beantwoorden
  24. Naz
    Naz zegt:

    Heb dit gemaakt en we hebben gesmuld het was heerlijk!!! Kip was zo mals was me nog nooit over komen !! Bedankt voor het delen.. Xxxxx 😘

    Beantwoorden
  25. Sab
    Sab zegt:

    Bedankt voor je smaakvolle recepten altijd!
    Het word hier thuis zeer gewaardeerd. Ik heb deze burgers gisteren gemaakt en ze zijn heerlijk!

    Beantwoorden
  26. Amal
    Amal zegt:

    Ik zag toevallig een reactie waarbij de kip niet gaar was, ik heb vaker gebruik gemaakt van dit recept. Nadat ik de kip hen gesneden laat ik het in een pan met water koken. Hierdoor gaan de bacterie van de kip weg en weet je zeker dat de kip gaar is.
    De kip wordt wit en dan laat ik het drogen om de andere stappen te nemen.

    Xx

    Beantwoorden
  27. Dinaa
    Dinaa zegt:

    Ziet er lekker uit. Ik ga ze morgen uitproberen. Als ik het recept halvert? Moet de kruiden alle ingrendieten ook halveren ?
    Kan u ook chedserkaas erbij doen?

    Beantwoorden
  28. Hope
    Hope zegt:

    Kan ik ze ook paar uur vantevoren klaar maken en in de koelkast laten of word de cornflakes dan te slap? Trouwens echt fijn altijd je recepten bedankt ze lukken echt altijd

    Beantwoorden
  29. Dinaa
    Dinaa zegt:

    Ik ga ze vandaag maken. Ik ben benieuwd.
    Probleem me man heeft s kip fili te dun in plakjes gesneden 😑 hoop dat het alsnog lukt.

    Beantwoorden
  30. laila
    laila zegt:

    Hey Faatje!

    Ik zie dat je de kipfilet met cornflakes besmeerd. Komt er door de cornflakes zelf smaak los? Ik heb ook weleens zelfgemaakte burgers gemaakt en ik gebruik in plaats van cornflakes Doritos chips (smaak: nacho cheese). Ik had hem gisteren nog op tafel geserveerd en het was super lekker! Net een Mc’Chicken haha.

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Laila,

      De cornflakes zelf heeft eigenlijk helemaal geen smaak. Deze zorgt er enkel voor dat je super krokante burgers krijgt hihi. Hmm met chips lijkt het mij ook super lekker inderdaad!

      Beantwoorden
  31. Zaara
    Zaara zegt:

    Ziet er super lekker uit! Dit staat vandaag bij mij op het menu voor iftar 🙂
    Heb nog wel een klein vraagje… Ik heb net alle booschapjes in huis gehaald behalve de bloem *stom*
    Nou heb ik wel tarwebloem in huis, maakt dat wat uit?

    Beantwoorden
      • Zaara
        Zaara zegt:

        Wij hebben hier GESMULD gisteravond! Dit is (pas) het tweede recept die ik heb van jou heb geprobeerd en ze zijn beide een enorm succes!
        Dank dank dank voor al je recepten!

  32. Esma
    Esma zegt:

    Hai Faatje,

    Vandaag heb ik je kip burgers gemaakt en ze waren heerlijk 😍Iedereen vond het erg lekker. Dank je wel voor je recept. Je bent een topper. xx

    Beantwoorden
  33. Tsjiya Djaff
    Tsjiya Djaff zegt:

    Echt super bedankt xfaatje.
    Ik heb ook gemaakt was super lekker.
    Nogmaals super bedankt .ik ben ook nu jou volger . Trots op je meid ga zo door.

    Xxx

    Beantwoorden
  34. Sisi
    Sisi zegt:

    We hebben ze in wraps gegeten en ze waren echt heerlijk. Thnx voor het recept Faatje!
    Wat ik wel onduidelijk vond in het recept waren de kruiden. Je hebt 2 tl van elk nodig en als je van boven naar beneden door het recept scrolt dan gooi je al je kruisen in de marinade en kom je er bij de meel achter dat er nog wat bij moet. Heb je dan 2x zoveel kruiden nodig dan in het recept staat of moet je alles door 2 delen… Zou je dat in het recept kunnen verduidelijken?

    Beantwoorden
  35. Samira
    Samira zegt:

    Oeh ziet er zo goed uit! Tbarkellah hliek! ❤ Ga ze vandaag maken incha allah 😍 Alléén 1 vraagje.. kun je de cornflakes ook vervangen voor doritos chips? (Verwacht geen antw nu tis half 6 am) 😂 anders doe ik gwn de corn. Ga zo door meid met je blog! Super leuk! 😘😘

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Samira,

      Ja hoor je kunt ook zeker doritos chips gebruiken, geen probleem! Aah super lief van jou! Dankjewel lieve schat! Ps, ben jij toevallig degene die gisteren de kipburgers had geplaatst op Koken&Bakken? Die zagen er yummie uit!

      Beantwoorden
      • Samira
        Samira zegt:

        Hoi schat! Nee ik heb niets geplaatst schat.. doe ik mensen niet aan! 😂🙊 maar ik zag ze ook voorbij komen op insta met net ff wat andere ingrediënten dan die van jou maar heb haar naam niet onthouden
        Fijne dag lieverd! 😘 en je burgers zijn WALLAH de BOM!!!

  36. Imane
    Imane zegt:

    Ziet er wederom heerlijk uit! Klopt het dat je voor 500 gram kip 2 tl kipk ruilen en 1 tl zout moet doen? Wordt het dan niet veel te zout? In mijn kipkruiden zit ook zout vandaar.

    Beantwoorden
  37. Maryam
    Maryam zegt:

    Elke keer wilde ik ze maken! En vandaag… ga ik het eindelijk echt doen! Finnaly, je bent trouwens een hele lieve meid dat je ook echt op iedereen reageert! 😍❤

    Beantwoorden
  38. sukena
    sukena zegt:

    hi fatima
    ik had een vraag ik wil de kipburgers maken, en ik had gelezen bij de reacties dat je voor dit recept 10 kipburgers kan maken mijn vraag is of gebruik je ongeveer een hele kipfilet. ( ziet er lekker uit)

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Umm Moussa,

      Leuk te lezen dat de burgers in de smaak vallen! Wanneer je de burgers hebt gepaneerd stop je deze voor 30 minuten in de koelkast. Vervolgens haal je ze er weer uit en stop je de burgers in diepvrieszakken of in diepvriesbakjes en vries je ze in.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  39. Fatma
    Fatma zegt:

    Hallo Fatima, dankjewel voor je recept! Ik had een vraagje. Er staat in je recept dat je 2 theelepels kip kruiden moet gebruiken. Is dat 1 theelepel voor het marineren en 1 theelepel voor het bloem mengsel? Dankjewel alvast! Liefs Fatma.

    Beantwoorden
  40. IHSane
    IHSane zegt:

    Lieve fatima, ik heb ook de airfryer aangeschaft en wil inshaAllah vanavond deze kipburgers maken, kan ik ze ook in de airfryer bakken??

    Groetjes

    Beantwoorden
  41. Fatima
    Fatima zegt:

    Masha Allah! Goude handjes heb je. Ik heb ze al eerder gemaakt en ze lukten goed. Alleen mijn vraag is, kan je ze ook event. invriezen.

    Bedankt
    Fatima

    Beantwoorden
  42. Bouchra
    Bouchra zegt:

    Ik heb een vraagje ik heb ze ingevriesd,
    Als ik ze uit de diepvries haal moet ik ze gelijk frituren of moet ik ze volledig laten ontdooien ? En moet ik het frituren tot de olie echt heet is of gewoon warm..

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *