KIP MADRAS

Kip madras is bij ons thuis zeker één van ons favoriete gerechten! Ik kan mij nog goed herinneren dat ik kip madras een paar jaar terug vaak uit zo’n pakje klaarmaakte, maar je kunt het zo simpel zelf klaarmaken zonder maar ook een pakje of zakje nodig te hebben. Zulke simpele en vooral snelle recepten zijn ideaal voor door de weeks en wat mij betreft kan ik er niet genoeg van hebben!

INGREDIËNTEN (4 personen)

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 300 gr. kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 200 gr. sperziebonen
  • 200 gr. basmati rijst
  • 1 halve thl. kurkuma, voor de rijst
Kruiden
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1.5 tl. kerriepoeder
  • 1 tl. kurkuma
  • 1 halve tl. paprikapoeder
  • 1 halve tl. zwarte peper
  • 1 tl. zout (toevoegen naar smaak)
Madras saus
  • 300 ml. warm water
  • 1 etl. tuinkruiden
  • 150 gr. crème fraîche

Bereidingswijze:

  1. Snijd de ui en de knoflook in blokjes. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de koekenpan en bak de ui samen met de knoflook mooi lichtbruin.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes of in reepjes en bak deze mee voor een paar minuten op middelmatig vuur.
  3. Snijd de rode paprika in blokjes en voeg deze toe bij de rest in de koekenpan. Bak geheel mee op middelmatig vuur voor een paar minuten.
  4. Voeg nu de gemberpoeder, kerriepoeder, kurkuma, paprikapoeder, zwarte peper en het zout erbij en schep alles goed om.
  5. Voeg de tuinkruiden bij het warm water en roer het samen. Giet vervolgens de tuinkruiden in de koekenpan en laat het geheel koken op middelmatig vuur ongeveer 5 minuten.
  6. Maak de sperziebonen schoon en kook de sperziebonen gaar met een snufje zout.
  7. Kook ook de rijst gaar met een snufje zout en een mespunt kurkuma.
  8. Schep de crème fraîche toe bij de madras saus en roer de saus goed door. Laat de saus doorkoken op middelmatig vuur voor ongeveer 10 minuten. Je zult zien dat de madras saus nu lekker dik en romig wordt.
  9. Wanneer de rijst gaar is schep je een portie op een bord en verdeel je ernaast of erboven de kip madras.
  10. Verdeel er eventueel nog wat verse bieslook of lente-uitjes bovenop.

Een erg simpel gerecht die je binnen een mum van tijd op tafel kunt toveren! De volgende dag is de kip madras nog lekkerder en je kunt dit gerecht makkelijk invriezen!

Als het je leuk lijkt kun je mij ook volgen op Instagram! Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst.

Liefs,
Fatima

40 antwoorden
  1. Karima
    Karima zegt:

    Ziet er heerlijk uit ! Ben nog maar 15 jaar oud en hou er van om in de keuken te staan, met jou recepten lukt het altijd om wat lekkers op tafel te zetten 🙂

    Beantwoorden
  2. Aïsha
    Aïsha zegt:

    Salam Fatima, ik woon in Egypte en helaas hebben ze hier geen tuinkruiden 😕. Weet je een vervanger? En kan ik kookroom ipv creme fraiche gebruiken?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salam Aïsha,

      Je kunt ook gewoon zo’n blokje bouillon gebruiken hoor. Bijvoorbeeld van kip of van groenten. Je zou crème fraich beter kunnen vervangen voor roomkaas, omdat deze iets dikker is. Maar ook kookroom zou je kunnen gebruiken, maar dan is de saus wel iets vloeibaarder. Maar ook net zo lekker hoor! Xx

      Beantwoorden
  3. Fatima
    Fatima zegt:

    Hoi Fatima,

    Ik ben ook een echte kip madras fan haha. Alleen lukt het me niet altijd om de rijst zo mooi te krijgen. Mijn moeder heeft me iedere keer uitgelegd hoe zij ervoor zorgt dat de rijst gaar is, maar mooi uit mekaar blijft en niet plakt, maar ik kan het nog niet heel goed. Wat is jouw manier?

    Groetjes,

    Fatima Zohra

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Fatima,

      Haha lekker hé! Nou eerlijk gezegd doe ik zelf niks speciaals en kook ik de rijst gewoon heel simpel in water. Ik gebruik sinds kort een soort rijst van de Tanger supermarkt en ik kan echt niet meer zonder! Serieus, al vergeet je de rijst voor 1 uur op het vuur zelfs dan zal de rijst niet plakken haha. De verpakking van de rijs is paars, maar verder weet ik de naam nog niet helaas. Ik ga binnenkort een nieuwe verpakking halen en dan zal ik direct de verpakking/naam met jullie delen inschAllah. Xx

      Beantwoorden
  4. Tara
    Tara zegt:

    Salaam Fatima!

    Ik ben dol op jou gerechten! Keep up the good work.

    Kan je de creme fraiche bij dit gerecht weglaten of vervangen door iets anders?

    Bedankt

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Tara,

      Dankjewel lieve schat! Ik weet niet waarom je de crème fraîche weg wilt laten, maar dit geeft echt een super lekkere smaak aan de saus. En je proef het echt niet sterk terug in het gerecht. Je kunt de crème fraîche eventueel vervagen door roomkaas.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  5. Jinane
    Jinane zegt:

    Salam Fatima .

    Ik ben ook echt een fan van kip madras . maar dan maken wij het met kalfs poillet . maar met kip gaan we ook zeker een keer proberen .

    Groetjes Jinane 🙏🙏😘😘

    Beantwoorden
  6. Saf
    Saf zegt:

    Hooii
    Zat er Lang op te wachte wil hem vandaag graag maken maar heb alleen slagroom in huis zou dat ook mogelijk zijn ??
    Alvast bedankt

    Beantwoorden
  7. Saida
    Saida zegt:

    Hoi Fatima,

    Hoeveel kg rijst zit er in de paarse pak? in het filmpje lijkt het om lange korrels te gaan, als dat zo is dan zal het vast Pandanrijst of tewel Jasmijnrijst zijn. Een Thaise groene curry of andere Aziatisch gerechten zijn heerlijk met pandanrijst.

    Beantwoorden
  8. Chahrazad
    Chahrazad zegt:

    Fatima, ik ben zo ontzettend blij met jouw blog hé! Het is altijd zo duidelijk en zelfs een kind zou jouw recepten met gemak kunnen volgen! Je bent echt een grote inspiratie, dank hiervoor!

    Beantwoorden
  9. Jihad
    Jihad zegt:

    Gisteren gemaakt en we hebben echt gesmuld! Ik hoop dat wij nog heeeeeeeeel lang van je recepten mogen genieten. Als je kookboek uitkomt ben ik de eerste die er een koop hihi. Xoxo

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *