IMG_9016

Kip loempia’s

Zelf maak ik al jaren loempia’s, maar toch is de smaak nooit echt zoals de loempia’s die ik op de markt haal bij een chinees kraampje. Laatst kocht ik dus weer zo’n lekkere loempia en ik was een gesprek begonnen met de verkoopster van de loempiakraam over hoe lekker haar loempia’s wel niet zijn en raad eens? Ja hoor, ze heeft mij gewoon haar geheime recept gegeven! Ik kon natuurlijk niet wachten om dit recept uit te proberen en de smaak te proeven. Ik kan jullie een ding alvast verklappen en dat is dat dit recept echt heerlijk is! Ik heb nog nooit zelf zulke lekkere, vol van smaak loempia’s gemaakt en ik hoor jullie al denken ‘smaken ze nou precies hetzelfde als die op de markt?’ Ik kan niet zeggen dat ze echt precies hetzelfde smaken, maar ik kan jullie wel vertellen dat dit recept ook erg lekkeris! Een lekker krokante loempia van buiten met een heerlijke vulling van binnen.

IMG_8616

Wat heb je nodig?(30 stuks)

  • 300 gr. kipfilet
  • 2 teentje knoflook
  • 2 thl. kipkruiden
  • thl. gemberpoeder
  • thl. paprikapoeder
  • half blokje kip bouillon
  • 3 etl. zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 2 zakken Bami&Nasi groenten(1 kilo)
  • 2 thl. sambal pikant en kruidig
  • 1 etl. sojasaus
  • 1 thl. zout
  • 1 thl. kristalsuiker
  • half blokje kippen bouillon
  • thl. kipkruiden
  • loempia vellen
  • mihoen
  • ei

Bereidingswijze:

  1. Maak de kipfilet grondig schoon en verwijder eventueel vetten aan de zijkanten en spoel de kipfilet om onder koud water en snijd de kipfilet in grove stukken.IMG_8642
  2. Plaats de kipfilet in een kom en pers er de twee knoflook teentjes bij en voeg ook de kip kruiden toe.IMG_8659 IMG_8662
  3. Voeg er vervolgens ook de gemberpoeder, paprikapoeder en kruimel de kippen bouillon erbij.IMG_8666 IMG_8669 IMG_8672
  4. Giet als laatste de zonnebloemolie erbij en meng de marinade goed door de kipfilet heen totdat de gehele kip onder de marinade zit. Dek de kipfilet vervolgens af en zet het apart voor zeker 30 minuten.IMG_8689
  5. Verwarm ongeveer 2 eetlepels zonnebloemolie in een ruime koekenpan en bak hierin de gesnipperde ui mooi goudbruin.IMG_8703IMG_8710
  6. Voeg vervolgens de gemarineerde kipfilet erbij en bak geheel mee met de met de gebakken uien.IMG_8706
  7. Giet 50 ml koud water bij de kip en sluit de pan. Laat de kipfilet voor zeker 30 minuten goed garen met de deksel op de pan op middelmatig vuur.IMG_8710
  8. Wanneer de kipfilet gaar is haal je deze uit de koekenpan en laat je de kipfilet in een aparte kom goed afkoelen.IMG_8720
  9. Als je een sausje hebt overgehouden in de koekenpan. Deze gooi je niet weg, want die kun je straks gebruiken voor de groenten. De kruiden van de kip kunnen dan lekker in de groenten trekken.
  10. Laat de kipfilet volledig afkoelen, voordat je het vlees uit elkaar gaat scheuren. 
Groenten bereiden.
  1. Verwarm twee eetlepels zonnebloemolie in de koekenpan en bak hier de groenten in. Sluit de koekenpan, zodat de groenten kunnen inkrimpen.IMG_8711 IMG_8724
  2. Open de koekenpan en voeg de sambal, sojasaus, zout, kristalsuiker en kruimel het half blokje kip bouillon kruiden erbij en voeg ook de kip kruiden toe. Meng geheel samen met een houten lepel tot alle kruiden zijn opgenomen door de groenten.IMG_8730 IMG_8732 IMG_8744 IMG_8748 IMG_8752
  3. Laat de groenten voor 20 minuten op een middelmatig vuurtje goed bakken.
  4. Wanneer de groenten goed gaar zijn giet je de groenten in een vergiet en laat je het volledig afkoelen.IMG_8761
  5. Pak de kipfilet erbij en voeg deze toe bij de groenten en alles geheel samen.IMG_8774
  6. Plaats de mihoen in een ruime kom en giet er kokend water bij. Laat de mihoen voor ongeveer 10 minuten in het kokend water zitten, totdat de mihoen goed zacht is.IMG_8791
  7. Giet het water af en laat de mihoen even uitlekken. Knip de mihoen in stukjes en voeg deze toe aan de groenten en kip en meng geheel samen.IMG_8794
Loempia’s vullen en vouwen
  1. Pak een schone theedoek en maak deze ietsjes vochtig met water. Haal de loempia vellen uit de verpakking en leg deze op de vochtige theedoek.IMG_8802
  2. Trek een loempiavel los van de andere loempiavellen en leg de loempiavel op een vlakke ondergrond, met de punt naar je toe. Tip! Let er wel op dat je de theedoek met de andere loempiavellen weer sluit, zodat de loempiavellen niet uitdrogen. 
  3. Plaats twee eetlepels van de vulling net onder het midden van de driehoekige vorm en verspreid de vulling in de lengte. Houd de randen en de bovenkant van de loempiavel vrij van de vulling.IMG_8825
  4. Pak de onderzijde van de driehoekige vorm en vouw deze over de vulling heen en schuif deze iets onder de vulling.IMG_8813 
  5. Rol de loempia voor de helft goed stevig op. Tijdens het rollen van de loempia blijf je de loempiavel strak naar je toetrekken. De loempiavel is best flexibel, dus deze zal niet zo snel scheuren.IMG_8813 IMG_8815
  6. Vouw de rechterzijde naar de binnenkant toe en herhaal deze stap ook met de linkerzijde. De vorm ziet er uiteindelijk uit als een envelop.IMG_8819 IMG_8821
  7. Rol de loempia voor de helft stevig op en bestrijk de randen van de bovenkant met het los geklopte ei en rol vervolgens de loempia weer verder op.IMG_8822
  8. Leg de gevulde loempia op een dienblad met de naad naar beneden en bedek de loempia’s met een plastic zak zodat de loempia’s niet uitdrogen.IMG_8834
  9. Verwarm een hoeveelheid zonnebloemolie in een ruime pan en frituur de loempia’s aan beide kanten mooi goudbruin. Je kunt de loempia’s ook bereiden in de oven op 180 graden voor ongeveer 20-30 minuten.

Wil je de loempia’s bewaren in de diepvries? Dit doe je door de loempia’s bijvoorbeeld in een grote trommel te stoppen of je bewaart de loempia’s in diepvrieszakjes. Wat ik zelf altijd doe is de loempia’s in een grote trommel bewaren en op elke nieuwe laag een stak bakpapier plaatsen, zodat de tweede laag van de loempia’s niet aan de onderste laag van de loempia’s kunnen blijven plakken.

Serveertip: serveer de loempia’s met een lekkere scheut chilisaus!

Het is misschien even wat werk, maar dan heb je ook zeker wat lekker! 

Liefs,
Fatima

82 antwoorden
  1. amel
    amel zegt:

    Ziet er heeeeerlijkk uit meidd!! Had niet anders van je verwacht, tabarkallah 3lik. Ga deze zeker van de week maken in sha allah

    Beantwoorden
  2. Laila
    Laila zegt:

    Ik ben ook erg gek op loempia’s en nog steeds aan het experimenteren om de perfecte smaak te krijgen.
    Pas wel op met ajinomoto, 2 theelepels lijkt mij wel erg veel. Ik had zelf ve-tsin gekocht. Na googlen zag ik dat ajinomoto hetzelfde is. Maar ik had wel eerst gegoogled naar gebruik van ve-tsin en veel mensen die daar mee koken zeggen dat je er echt heel klein beetje van moet gebruiken. Zelf gebruik ik letterlijk een mespuntje.

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Laila, oh ik heb er eerlijk gezegd niet naar gegoogled. Ben blij dat ik dit nu lees van jou en andere. Ik heb zelf wel echt twee theelepels gebruikt, maar ik zal het gewoon aanpassen in het recept. Bedankt voor je bericht meid. <3

      Beantwoorden
  3. houda
    houda zegt:

    Ziet er goed uit. Ga dit recept ook proberen in sha Allah alleen mijn loempia’s krijgen soort van bubbels op de vel. Eerste twee drie zijn mooi glad maar de rest niet echt. Hoe komt dit denk je?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Houda, dankjewel voor je lieve compliment. Uhm ik durf niet te zeggen waardoor dit komt, maar wanneer jij de loempia’s uit de diepvries haalt. Frituur je ze dan direct of?

      Beantwoorden
    • Hanane
      Hanane zegt:

      De bubbels komen als je vel in aanraking komt met water /vocht. Als je , je loempia’s uit de vriezer haalt moet je ze bevroren bakken en niet laten ontdooien daar krijg je die bubbels van . Of als je ze een nachtje in de koelkast zet ook dit komt door vocht

      Beantwoorden
  4. Jalila
    Jalila zegt:

    De loempia’s zien er lekker uit. Bedankt voor je recept meid! Ik ga ze ook gelijk uitproberen. Welke merk kipkruiden gebruik jij? Van potje of bij de Marokkaan.

    Beantwoorden
  5. jalila
    jalila zegt:

    Hallo faatje, ik heb nog een vraagje over de hoeveelheid sambal. Bij de kruiden staat 2 theelepels en bij de bereiding 2 eetlepels. hoeveel gebruik je?

    Beantwoorden
  6. Hanane
    Hanane zegt:

    Salaam, lekker en bedankt dat je recepten deelt. Een vraagje als je loempias invriest, moet je ze direct bakken of moeten ze eerst ontdooien?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam Hanane, allereerst bedankt voor je compliment. Wanneer je de loempia’s invriest en je haalt ze eruit laat je de loempia’s voor ongeveer 10 minuten ontdooien. Daarna kun je ze direct frituren. Succes. <3

      Beantwoorden
  7. Leïla
    Leïla zegt:

    Hmmm, ik was ook altijd zo nieuwsgierig naar het recept van de marktkramer. hun loempia’s zijn inderdaad overheerlijk!

    Deze zal ik zeker proberen, shokran Faatje! x

    Beantwoorden
  8. Fatima
    Fatima zegt:

    Dat ziet er weer, zoals altijd, heerlijk uit tbarkellah 3liek! Dit recept ga ik ook zeker uitproberen, kan ik echter de kip ook vervangen door gehakt?

    Beantwoorden
  9. Nadia
    Nadia zegt:

    Hoi Fatima ik ben nu bezig met deze lekkere kiploempia. Heerlijk andere kruiden als karkuma zafraan. Loempia zal zeker anders smaken. Ik ben nu al fan van sambal badjak! Als het klaar is dan stuur ik je foto.Heeeeeeel erg bedankt voor alles hbiba djali. Moge ALLAH je belonen dat je mensen helpt met koken. Ik waardeer het enorm lieve Fatima

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Nadia, aah super lief berichtje van jou! Bedankt lieve meid en Allahoema ameen. Ik doe het graag Alhamdoelilah. En berichtjes zoals die van jou maken dit alleen maar leuker. Bedankt lieve meid. Hoop dat de loempia’s hebben gesmaakt. <3

      Beantwoorden
  10. Souad
    Souad zegt:

    Fatima,

    Wat een mooie blog! Overzichtelijk en zo uitgebreid beschreven. Ik heb alle ingrediënten in huis om zo de loempia’s te maken.Alleen de Aji-No-Moto vond ik niet bij de AH , hoop niet dat dat veel uitmaakt. Groetjes, Souad

    Beantwoorden
  11. Linda
    Linda zegt:

    Goedemiddag <3.. Lijkt me een superlekker recept wat ik graag wil maken. Heb alleen een vraagje erover; in het recept bij benodigdheden staat 2 theelepels sambal, in de beschrijving staat er 2 eetlepels sambal. Moet het een thee- of eetlepel zijn? X

    Beantwoorden
  12. Hind
    Hind zegt:

    Dit ziet er heerlijk uit tbarkellah! Ik wil deze loempia’s in het weekend gaan maken en vroeg mij af hoeveel mihoen je gebruikt? Gebruik je bijvoorbeeld een hele pak of de helft daarvan?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Hind, bedankt Allah ibarkfiek. Ik gebruik zo’n kleine blauwe verpakking mihoen. Daar gebruik ik alles van, omdat daar niet zoveel inzit. Maar stel dat je mihoen gebruitk van Conimex, dan gebruik je maar een blok van de inhoud. Xx

      Beantwoorden
  13. Chaymae
    Chaymae zegt:

    Hey, ik kom uit België en wij hebben hier geen tokko en jumbo, kan ik de ingrediënten ook bij ah halen?
    Ik kan niet w8en om je recept te proberen. Xx

    Beantwoorden
  14. khadija
    khadija zegt:

    Salam alaikoum heb ze een week terug gemaakt en ze zijn heerlijk.
    K heb de rest in de vriezer bewaard maar kan ik ze ook in de oven doen als ze nog bevroren zijn of kan het alleen in de olie laten frituren

    Beantwoorden
  15. Bouchra
    Bouchra zegt:

    Faatje, bedankt voor deze heerlijke recept! Ik heb het vandaag gemaakt en ze waren echt heerlijk! Echt net als die je bij de vietnamees haalt! Xxxx

    Beantwoorden
  16. samira
    samira zegt:

    Salam,
    Echt kei tof dat je al die moeite neemt om die duidelijke stap voor stap foto’s en instructies maakt en te delen, shokran bezaf!
    Groetjes,
    Samira

    Beantwoorden
  17. Ilhem
    Ilhem zegt:

    Ik heb ze gisteren gemaakt en ze waren super lekker ma sja Allah! Je hebt echt kook talent meid. Ik heb alleen wat ketjap manis toegevoegd, de aji no.moto weg gelaten en klein beetje nasi kruiden van Aldi doorheen gedaan. Heerlijk!! Ga zo.door in sja Allah. Bedankt voor het delen♡♡

    Beantwoorden
  18. Soumia
    Soumia zegt:

    2e dag ramadan. Nooit loempia’s gemaakt maar vandaag ga ik de jouwe uitproberen. Ben benieuwd in iedergeval bedankt voor de duidelijke uitleg! Xx

    Beantwoorden
  19. amina
    amina zegt:

    Hoi keukenprinsesje ramadan mubarek ten eerste
    Ik.heb al verschillende recepten van jou gemaakt.kijk altijd mee op de achtergrond vandaagben ik de loempia aan het maken ik hoop dat ze lekker worden wil wel nog effe doorgeven ondanks ik je niet ken dat ik je een schat vind en blij met je ben xxxx amina

    Beantwoorden
  20. Dounia
    Dounia zegt:

    Heel duidelijke uitleg en ook fijn dat je zoveel foto’s maakt. Al je recepten zien er super lekker uit, ik weet gewoon niet waar ik moet beginnen. Misschien vanavond toch maar de loempia’s uitproberen!

    Beantwoorden
  21. Inis
    Inis zegt:

    Hey Faatje
    Probeer al 6 jaar deftige loempias te maken maar moet zeggen dit is letterlijk de 1 ste maal dat het me perfect lukt met overheerlijke eindresultaat…men familie was ik er gek van
    Dank je topper

    Beantwoorden
  22. Meryamaa
    Meryamaa zegt:

    Salaam, allereerst een dikke compliment voor de recepten die jij plaatst! Ik zie dat jij alles apart kookt maar kan het gewoon in 1x dus die kipfilet en de groenten erdoorheen samen laten koken en daarna de mihoen bij doen. Ik hoor het graag

    Beantwoorden
  23. Amber
    Amber zegt:

    Salaam alaikoum Faat!
    Lekkere recepten, allereerst complimenten daarvoor ma sha Allah! Deze loempia’s waren echt heerlijk. Heb alleen niet de aji-no-moto gebruikt, maar ik miste het niet (denk ik). Keep up the good work!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Amber,

      Aah super meis! Nou, zal ik je wat vertellen. Ik maakte laatst weer eens loempias en ik heb toen ook geen aji-no-moto gebruikt en ik miste het eigenlijk ook niet haha. Dus eigenlijk kun je het makkelijk weglaten! Bedankt meis Xx

      Beantwoorden
  24. Farah
    Farah zegt:

    Assalaam alaikoum,

    Ik maak deze loempia’s nu voor de tweede keer. Ze zijn echt delicious! Door jou durf ik nu met een gerust hart loempia’s op tafel te zetten! Je uitleg bij de recepten met foto’s of filmpjes helpt mij echt om te begrijpen wat je moet doen. Bedankt voor al je inzet!
    Gr,
    Farah

    Beantwoorden
  25. Samantha
    Samantha zegt:

    Ik heb de loempias een tijdje terug gemaakt en ze waren echt super lekker!!! Nu vraag ik me af of je ze ook vegetarisch kunt maken, dus alles hetzelfde behalve de kip. Of zal je dan echt iets gaan missen qua smaak? Ik wil dit namelijk gaan maken in combinatie met een ander gerecht waar al kip in zit.

    Groetjes <3

    Beantwoorden
  26. Nadia
    Nadia zegt:

    Haaii Fatima,

    Ik ben zo blij met dit recept. Ik heb het uitgeprobeerd en ik denk dat ik het sowieso vaker moet maken om hem nog lekkerder te krijgen. Maar k ben tevreden hoe het vandaag is uitgekomen. Ben vooral blij dat het eindelijk een loumpia is wat helemaal geen standaard Marokkaanse kruiden heeft. Ik was echt benieuwd naar de smaak en het was Alhamdoulilah lekker, echt top!! Ga zo door!! Groetjes Nadia

    Beantwoorden
  27. Nuriye
    Nuriye zegt:

    Hoi Fatima, super lekker recept! Erg bedankt! Ik had volgens mij iets te veel mihoen gebruikt. Hoeveel raad je aan bij dit recept?

    Liefs
    Nuriye

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Nuriye,

      Dankjewel lieve meid en ik ben blij dat het heeft gesmaakt! Dat ligt er maar net aan welke mihoen je precies gebruikt. Ik gebruik altijd de mihoen van de toko(klein blauwe verpakking) en daar gebruik ik dan de helft van. Ik zou niet al teveel mihoen gebruiken, zodat deze niet overheerst in de loempia. Succes meid!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  28. Damelsa
    Damelsa zegt:

    Heerlijke loempias!
    Nu voor de tweede keer gemaakt. Zelfs al op bestelling gekregen voor verjaardagen.

    Dankjewel voor het recept! Volgende keer de visloempias. Cheese balls en Kip bites maken

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *