KIP IN ROMIGE CHAMPIGNONSAUS

Dit heerlijk gerecht hebben jullie vast en zeker vaker voorbij zien komen bij mij, want de vraag naar het recept is enorm groot! Deze heerlijk gebakken malse kip in romige champignonsaus is een favoriet bij ons thuis en verschijnt daarom ook meerdere keren per week bij ons op het menu. Dit simpele gerecht maak je binnen een mum van tijd klaar en gegarandeerd dat het ook bij jouw thuis een favoriet wordt!

INGREDIËNTEN (4 personen)
.
Kip marinade:
.
  • 500 gr. kipfilet
  • 1 tl. kipkruiden
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
  • 2 etl. zonnebloemolie
Champignonsaus:
..
  • 500 gr. champignons
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 tl. zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1 etl. bloem
  • 1 etl. tuinkruiden
  • 150 ml kokend water
  • 200 ml slagroom
  • 1 etl. peterselie, fijngesneden

Bereidingswijze:

  1. Schep de kipfilet in de kom en voeg de peterselie, uien, gember, kipkruiden, zwarte peper, knoflook en de zonnebloemolie erbij.
  2. Mix met de spatel alles goed samen tot de kip geheel is bedekt met de marinade.
  3. Verhit in de pan een scheutje zonnebloemolie en bak de kipfilet mooi lichtbruin voor 8 a 10 minuten. Je bakt de kip op dit moment niet geheel gaar, want ze de kip gaart straks nog verder in de champignonsaus.
  4. Schep de champignonschijfjes, uien, knoflook, zwarte peper en het zout erbij en schep alles even goed om.
  5. Bak het geheel aan op middelhoog vuur voor ongeveer 8 a 10 minuten. Als je merkt er bijna geen olie meer zit in de pan, dan kun je er extra olie aan toevoegen.
  6. Voeg de bloem erbij en bak de bloem voor ongeveer 2 minuten mee op middelhoog vuur. Je blijft ondertussen doorroeren totdat de bloem is verdwenen.
  7. Schep de tuinkruiden bij het kokend water en mix dit even goed samen.
  8. Giet de tuinkruiden bouillon in de pan en blijft ondertussen doorroeren.
  9. Zet het vuur hoger en kook het voor ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur tot de saus iets dikker is geworden.
  10. Wanneer de saus iets dikker is geworden giet je de slagroom erbij en mix je ondertussen de saus door.
  11. Zet het vuur lager, plaats het deksel op de pan en laat de champignonsaus voor ongeveer 10 a 15 minuten koken tot de saus mooi is ingedikt.
  12. Voeg nog wat extra vers gesneden peterselie toe bij de champignonsaus en laat het geheel nog even doorpruttelen op laag vuur.
  13. Voor bij dit gerecht serveer ik altijd lekkere Turkse rijst. Klik hier voor het recept!
Extra tips&trics
xx
  • Serveer naast het gerecht Turkse rijst, pasta of een frisse salade.
  • Vervang de slagroom door volle kookroom.
  • Snijd de kipfilet eventueel in kleine stukjes.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

76 antwoorden
  1. Rb1984!/
    Rb1984!/ zegt:

    Ziet er een lekkere recept uit maar ja ben sowieso fan van zulke recepten kip en champignons in roomsaus zijn ook wel 1 van mijn favo recepten die ik graag voorbereid. Je recept is anders dan de gebruikelijke recept maar desondanks wil ik dit zeker uitproberen…. De foto ziet er gewoon uitnodigend uit en vooral delicious

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Laila,

      Je zou de tuinkruiden kunnen vervangen door 1 blokje bouillon of je gebruikt enkel 150 ml kokend water. Eerlijk gezegd heb ik het zelf nog nooit gemaakt/geproefd met kokosmelk, maar je zou het kunnen proberen. Xx

      Beantwoorden
  2. Charlene
    Charlene zegt:

    Hi Fatima
    Net gemaakt en iedereen vond hetHeerlijk!! Zeker voor herhaling vatbaar.
    Bedankt voor t delen van je recepten. Tbarkallah😍
    X

    Beantwoorden
  3. an
    an zegt:

    hoi fatima,

    IK heb dit recept gisteren gemaakt en vond dit niet echt geslaagd het was te zoutig omdat ik kipkruiden had gebruikt die al zoutig is en die olie dan van heel die kip hmm vind het niet zon goede combinatie dat de kip als gelijk in de saus is , ik ga denk ik volgende x gewoon de saus apart maken vanaf welke stap moet ik dan beginnen dan?

    thanks alvast

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi An,

      Ah dat is jammer! Je kunt de kip en de saus sowieso apart van elkaar bereiden hoor. Je bakt dan de kip in de pan en wanneer deze gaar is, haal je de kip eruit. In dezelfde pan maak je dan de champignonsaus en serveer je de kip en de saus apart. Je zou eventueel ook twee aparte pannen kunnen gebruiken. Xx

      Beantwoorden
  4. Mouna
    Mouna zegt:

    Wat leuk dat die foto’s zo hebt gedaan als kookmutsjes super duidelijk! Ik ga dit recept zeker uitproberen ! Thanks faat🌷

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Mouna,

      Ik maakte altijd al gebruik van stappenfoto’s, maar ben op een gegeven moment overgegaan naar video’s. Maar ik ben blij dat je het duidelijk vind, dankjewel lieverd! En natuurlijk graag gedaan lieverd! Xx

      Beantwoorden
  5. Bake_n_cook4fun
    Bake_n_cook4fun zegt:

    Hoi fatima! Ik heb enkele dagen geleden je recept uitgeprobeerd en… It was delicious!!! Ik heb het meteen op Instagram gepost 😉 Merci voor het recept😙

    Beantwoorden
  6. Hanane
    Hanane zegt:

    Omg eindelijk kan ik dit heerlijke recept thuis maken. Ik moet altijd naar rotterdam reizen om dit overheerlijke gerecht bij Ryad te eten. Thank you so much ❤

    Beantwoorden
  7. Fatima
    Fatima zegt:

    Ik heb het recept gemaakt en hij was heerlijk… dank je wel voor alle lekkers die je met ons deelt. Ga zo door…🌺 Gr fatima

    Beantwoorden
  8. Sinem
    Sinem zegt:

    Hi Fatima,

    Kan je de room vervangen door kokosmelk of dergelijke? voor iemand met melkallergie.

    P.S. ben gek op je recepten! Keep going on, we krijgen er geen genoeg van.

    Beantwoorden
  9. Merve
    Merve zegt:

    Dit recept was echt heerlijk! Ik had misschien wel een domme vraag. Mijn champignonsaus was veel lichter van kleur dan die van jou. Toen ik m’n kip had gekruid was het ook niet zo rood als op de foto van de kruiden, maar heb wel dezelfde hoeveelheden kruiden gebruikt, misschien zelfs meer.

    xx

    Beantwoorden
  10. Farida
    Farida zegt:

    Kan je dit recept ook in de oven klaar maken? V Zoja welke stappen moet ik dan hanteren?

    Via een ovenschotel ziet het er vaak beter uit.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi An,

      Ik gebruikte 2 theelepels kipkruiden, maar achteraf gezien was dit iets te zoutig in verhouding met de zout van de bouillon. Dus ik raad je 1 theelepel kipkruiden te nemen of je neemt iets minder bouillonkruiden.

      Beantwoorden
      • An
        An zegt:

        Ik vond t indd ook te zoutig eigenlijk hoeft ee geen zout meer aan toegevoegd worden

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Er zit verschil in soorten kipkruiden. De ene is zoutiger dan de ander, dus je moet voor jezelf gewoon proeven of er genoeg zout in zit. Als het te zoutig is kun je altijd iets meer water toevoegen en weer een de kook brengen. Op deze manier verwdwijnt het zout.

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *