KIP BITES

Ben jij ook dol op hartige hapjes? Dan heb ik bij deze weer een lekker recept voor je. Deze kiprol die je maakt met bladerdeeg is niet alleen onwijs lekker, maar het is ook nog eens super simpel om te maken. Een lekker hartig hapje die je in een handomdraai op tafel kunt zetten zonder in de weer te gaan met zelfgemaakt deeg, klink goed hé?

INGREDIËNTEN (30 stuks)

Voor groenten vulling:
.
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 tl. kipkruiden
  • 1 tl. kurkuma
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1/2 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
Voor de kip marinade:
.
  • 300 gr. kipfilet
  • 2 etl. kipkruiden
Extra:
.
  • 1 rol bladerdeeg (of 1 pakje met 10 stuks)
  • 1 ei
  • maanzaad

Bereidingswijze:

  1. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de koekenpan en bak de uien samen met de geperste knoflook mooi lichtbruin.
  2. Voeg de gesneden paprika stukjes erbij en bak het nog even geheel mee.
  3. Strooi vervolgens alle kruiden erbij, roer alles flink samen en laat het geheel gaarbakken op middelmatig vuur.
  4. Wanneer de groenten gaar zijn schep je de gebakken groenten in de keukenmachine en maal je deze ietsjes fijn. Schep de groenten uit de keukenmachine en zet deze even apart.
  5. Snijd de kipfilet in grove stukken, strooi de kipkruiden erbij en wrijf met je handen de kipkruiden goed in de kipfilet.
  6. Voeg de kipfilet vervolgens ook toe in de keukenmachine en maal de kipfilet fijn tot een gehakt. Haal het gemalen kipfilet gehakt uit de keukenmachine en zet deze apart. 
  7. Pak de gemalen groenten er weer bij, voeg deze toe aan het kipfilet gehakt en meng geheel samen tot een mengsel.
  8. Haal de bladerdeeg uit de verpakking, rol deze open en snijd de bladerdeeg in tweeën. 
  9. Schep de vulling in een lange strook bovenop de bladerdeeg en let er op dat je de vulling wel iets van de randen afhoudt!
  10. Rol vervolgens de bladerdeeg strak op en knijp de uiteinde goed dicht, zodat de vulling er niet kan uitlopen.
  11. Snijd met een scherp mes schuine stukjes uit de gevulde bladerdeeg en plaats de stukjes op een bekleed bakplaat met bakpapier.
  12. Klop het ei los, strijk de kip stukjes ermee in en strooi er eventueel nog wat maanzaad of wat sesamzaadjes overheen.
  13. Bak de kip bites in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 a 40 minuten mooi goudbruin en gaar.

Serveertips: serveer de kip bites met een kommetje soep en een lekker sausje!

Dit is echt een onwijs simpel hapje om te maken en ze zijn zo lekker crunchy! Probeer het zelfs een uit en laat mij vooral weten wat je ervan vindt!

Extra tips&trics:
.
  • Let op! Ik ben er later pas achtergekomen dat de bladerdeeg die ik gebruikte helaas alcohol bevat! In de grote bladerdeeg rol van de Albert Heijn (eigen merk) zit geen alcohol.
  • Je voegt het kippen gehakt rauw toe in de bladerdeeg, maar het wordt in de oven echt goed gaar dus maak je geen zorgen.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

104 antwoorden
  1. Jamila
    Jamila zegt:

    Hallo Fatima, ziet er lekker uit en inderdaad simpel om te maken.Wel nog een vraagje waar koop je deze bladerdeeg ? ik koop meestal die pak met 10 stukjes er in.Hoor graag van je.Jamila

    Beantwoorden
  2. Oumaima
    Oumaima zegt:

    Hoi Fatima ziet er goed uit! Kan je hier voor ook de bladerdeeg gebruiken die je voor bastilla gebruikt? van die groene verpakking?

    Beantwoorden
  3. L
    L zegt:

    Salaam, even een vraagje..

    Wanneer plaats je het recept van die mini cheesecake? Want ik wil m zo graag maken! InchaAllah antwoord je

    Beantwoorden
  4. Ibtissam
    Ibtissam zegt:

    Heyy fatima,

    Deze site van jou is echt helemaal geweldig! Ik heb al zo veel recepten hiervan gebruikt en alles is heel lekker gekomen😁. Ik had wel even 1 vraagje: deze kipbites zien er ook weer heerlijk uit! Maar mag ik misschien weten waar je die bladerdeeg vandaan hebt gehaald. Ik ben echt een fan van bladerdeeg maar ik heb tot nu toe alleen nog maar gewerkt met de kleine vierkante bladerdeeg.
    Alvast bedankt.

    Mvg ibtissam😉

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Ibtissam,

      Aah wat lief zeg! Dankjewel lieve schat. De bladerdeeg is verkrijgbaar bij de Hoogvliet, maar ik raad je deze niet aan want er zit alcohol in. Ik ben hier helaas pas later achter gekomen. Maar de Albert Heijn heeft precies dezelfde balderdeeg van AH merk en die bevat geen alcohol. Succes lieverd!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Merve,

      De kipkruiden die ik gebruik haal ik altijd bij de Marokkaanse of Turkse slager. Het is een plastic potje en op de voorkant stat er een gebakken kip afgebeeld haha.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  5. Jasmine
    Jasmine zegt:

    Hmmm heerlijk! Ik had een vraagje. Zou je wat meer gezonde/vetvrije recepten kunnen plaatsen. Ik probeer de laatste maanden gezonder te eten en vind weinig gezonde voeding op je website.

    Love,

    Jasmine

    Beantwoorden
      • Jessica
        Jessica zegt:

        Hej fatima, ik wil
        Ze ook graag maken van te voren en dan invriezen maar moet ik ze dan eerst afbakken of kan ik ze ongebakken invriezen? Want je mag ontdooid bladerdeeg niet op nieuw invriezen of wel?

        Alvast bedankt
        Groetjes
        Jessica

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hi Jessica,

        Als ik ze wil invriezen, dan vries sik ze altijd ongebakken in. Je zou ze ook kunnen afbakken en dan kunnen invriezen, maar dan zijn ze niet meer krokant.

  6. Emma
    Emma zegt:

    Hey Fatima ziet er weer heel lekker uit!
    Heb een klein vraagje als ik het met gehakt maak moet ik de gehakt ook niet voorbakken ofwel?

    Alvast bedankt xx

    Beantwoorden
  7. Sallie
    Sallie zegt:

    Lieve Fatima,

    Allereerst waaaaauuuw wat heb jij goude handen! Ma shaa Allah, jouw recepten gebruik ik al jaren en nooit mislukt! Nu mijn simpele vraag: welke keukenmachine gebruik jij?

    Bedankt voor je reactie!

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo lieve Sallie,

      Wat onwijs lief zeg! Dankjewel lieverd. Mijn keukenmachine heb ik een tijdje terug bij de Kruidvat gehaald voor maar 40 euro en hij werkt echt goed! Misschien kun je even een kijkje nemen?

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  8. Ahlam
    Ahlam zegt:

    Salaam Fatima,

    Ik wil dit recept vandaag uitproberen. Ziet er echt super lekker uit. Kan ik ipv bladerdeeg filo deeg gebruiken ?

    Groetjes,
    Ahlam

    Beantwoorden
  9. Tahmina
    Tahmina zegt:

    Hi Lieve Fatima,
    Heb het vandaag gemaakt 🙂 was superr lekker en mijn zoontje vond het ook erg lekker. Dank je wel
    Groeten uit Duitsland 🙂

    Beantwoorden
  10. Fidane
    Fidane zegt:

    Hi Fatima,

    Allereerst je blog is echt geweldig. Je kipburgers blijven mijn favoriet! Vraagje over dit recept. Ik hoef de kip dus niet te bakken of wat dan ook? Ben heel panisch voor rauwe kip..

    Gr Fidane

    Beantwoorden
  11. Karima
    Karima zegt:

    Hey,

    Kan ik ook kipgehakt gebruiken? Als ik ze wil invriezen, na welke stap kan ik ze dan het beste invriezen? Gebakken of ongebakken?

    Beantwoorden
  12. Maya
    Maya zegt:

    Hoi Fatima,

    Bedankt voor dit heerlijke recept.. mijn man en ik hebben ervan genoten.. wilde even zeggen dat je zo een leuke sympathieke vrouw bent.. ook al ken ik jou niet maar de manier hoe je hier op iedereen reageert fantastisch gewoon..xx maya

    Beantwoorden
  13. Sarah
    Sarah zegt:

    Hoi Fatima,
    Ik wil dit zo graag maken maar ik ben zwanger…
    En ben bang dat de kip niet goed gaar is als ik hem in mijn oven doe…

    Liefs
    Sarah

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Sarah,

      De kip wordt echt gaar, maar als je toch twijfelt dan kun je de kip frituren. Of je kookt de kip eerst even gaar in water en paneert de kip erna. En dan pas afbakken in de oven. Gefeliciteerd met je zwangerschap! Xx

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Meryam,

      De bladerdeeg kun je vinden bij de Albert Heijn of bij de Jumbo. Koop alleen niet precies dezelfde bladerdeeg, want deze bevat alcohol. Kwam ik later helaas pas achter. Bij de AH verkopen ze ook precies dezelfde bladerdeeg, alleen dan van AH merk. Die bevat geen alcohol. Xx

      Beantwoorden
  14. Hanane
    Hanane zegt:

    Ik heb deze hapjes vandaag gemaakt. De kids en wij hebben er heerlijk van gesmuld. Bedankt voor wederom je goede uitleg. Ik heb er ook eventueel een foto van. 😊 Liefs Hanane

    Beantwoorden
  15. Nancy
    Nancy zegt:

    Ik ga ze morgen maken als bijgerecht van een kerstbuffet. Ze lijken mij superlekker en onze kinderen houden ook van lekker gekruid. Die smullen vast ook!

    Beantwoorden
  16. Moslima
    Moslima zegt:

    Ik snap niet helemaal van de keukenmachine kan je het ook gewoon in een boender doen het groenten mengsel? En het kip filet hoe krijg je daar gehakt van ? Of kan je ook hele kleine stukje snijden. Ik heb namelijk alleen een kneed mix machine van Bosch voor deeg en een boender thuis alvast bedankt

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo,

      Ik gebruik de keukenmachine om van de kipfilet kip gehakt te maken. Je zou de kip ook super fijn kunnen snijden als je wilt. Maar met een machine blijft het wel makkelijker. Een deegmachine zou je als het goed is niet kunnen gebruiken om er gehakt mee te maken, tenzij je zo’n extra accessoires ervoor hebt.

      Beantwoorden
  17. Samira
    Samira zegt:

    Hoi hoi lieverd ,

    Vraagje …wanneer ik dit gemaakt heb en ze zijn uit de oven kan ik ze alsnog invriezen en de volgende dag serveren?

    Beantwoorden
  18. Celine
    Celine zegt:

    Hoi!

    Ik wil dit maken als hapje voor een verjaardag. Maar kan de rol ook in zijn geheel in de oven en pas snijden als hij klaar is? Of wordt de vulling dan niet goed gaar? Groetjes 🤗

    Beantwoorden
  19. Jamila
    Jamila zegt:

    Heyy, het ziet er ontzettend lekker uit! Allen omdat het ramadan is, mogen we pas half 10 eten. Hoelaat moet k dan beginnen om die recept te maken? Mvg Jamila

    Beantwoorden
  20. Jamila
    Jamila zegt:

    Heyy, het ziet er ontzettend lekker uit! Omdat het ramadan is en pas half 10 mogen eten, hoelaat moet k dan het recept voorbereiden? Mvg Jamila

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Jamila,

      Je kunt het beste bijvoorbeeld rond 18:00 uur beginnen en nadat je de bladerdeeg hebt gevuld en hebt gesneden kun je ze in de tussentijd tot etenstijd gewoon in de koelkast bewaren. Succes! Xx

      Beantwoorden
  21. Chantal
    Chantal zegt:

    Lieve Fatima,

    Ramadan Mubarak!
    Elke keer denk ik, ik ga je een berichtje sturen om je te bedanken voor het delen van al je heerlijke gerechten! Al je recepten zijn goed uitgelegd. Ga zo door meid. Ik denk dat je vele inspireert 😘

    Beantwoorden
  22. Britt
    Britt zegt:

    Lieve Fatima,

    In jou recept staat bij kruiden 2 Etl kipkruiden bij de kruiden en 1tl kipkruiden bij het kopje vulling. Moeten de 2 etl bij de kip of bij de groenten.
    Alvast bedankt voor het ophelderen.

    Beantwoorden
  23. Isil
    Isil zegt:

    Wat een geweldig recept! Dank je wel Fatima! Ik heb nu eindelijk tijd om heel veel van je recepten te maken. Heel veel liefde voor jou! x Isil

    Beantwoorden
  24. Najlaa
    Najlaa zegt:

    Hi fatima,

    Ik heb deze net gemaakt ze zitten in de oven. Ik heb ze wel gemaakt met pizzadeeg (kwam er pas achter toen ik de verpakking opende) is dit een punt?

    Beantwoorden
  25. Mandy
    Mandy zegt:

    Hoelang van te voren haal je de bladerdeeg uit de vriezer ? Want die van mij was zo slap geworden dat ik het bijna niet opgerold kreeg en al helemaal bijna niet gesneden.. 1 plak bedoeling

    Beantwoorden
  26. Cisca
    Cisca zegt:

    Ze staan nu in de oven.
    Erg leuk recept en idd zo gepiept.
    Benieuwd hoe de gasten met mijn verjaardag erop zullen reageren.
    Hier gaan we dus even proeven en de rest invriezen. In de komende week gaan ze na ontdooien heel even de oven in om warm te worden
    Ben erg benieuwd.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *