IMG_0708

Kip Bites

Ben jij ook zo dol op lekkere hartige hapjes? Dan heb ik bij deze weer een lekker recept voor je. Deze kiprol van bladerdeeg is niet alleen onwijs lekker, maar het is ook nog eens super simpel om te maken! Een lekker hartig kip hapje die je in een handomdraai op tafel zet zonder in de weer te gaan met deeg, klink goed he?

Wat heb je nodig?

  • groene paprika
  • rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 thl. kipkruiden
  • 1 thl. kurkuma
  • 1 thl paprikapoeder
  • halve thl. zout
  • halve thl. peper
  • 300 gr. kipfilet
  • 2 etl. kipkruiden
  • bladerdeeg
  • 1 ei
  • maanzaad

Bereidingswijze:

  1. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de koekenpan en bak de uien samen met de geperste knoflook mooi lichtbruin.
  2. Voeg de gesneden paprika stukjes erbij en bak het nog even geheel mee.
  3. Voeg vervolgens alle kruiden erbij, roer alles flink samen en laat het geheel gaar bakken op middelmatig vuur.
  4. Wanneer de groente gaar zijn voeg je de gebakken groente toe in de keukenmachine en maal deze ietsjes fijn. Je dient de groente niet volledig fijn te malen tot een puree, maar laat nog wat hele stukjes erin. Verwijder de groenten uit de keukenmachine en zet deze even apart.
  5. Snijd de kipfilet in grove stukken en strooi hier de kipkruiden bij. Wrijf met je handen de kipkruiden goed in de kipfilet stukken.
  6. Voeg de kipfilet ook toe in de keukenmachine en maal de kipfilet volledig fijn tot een gehakt. Haal de kipfilet gehakt uit de keukenmachine en zet deze apart. Let op! De kip wordt straks goed gaar in de oven, dus je hoeft niet bang te zijn dat je straks rauwe kip zult eten!
  7. Pak de gemalen groente er weer bij, voeg deze toe aan het kipfilet gehakt en roer volledig samen tot een mengsel.
  8. Haal de bladerdeeg uit de verpakking, rol deze open en snijd de bladerdeeg in tweeën. Let op! Ik ben er later pas achter gekomen dat de bladerdeeg die ik heb gebruikt helaas alcohol bevat! Dus je kunt de vierkante bladerdeeg gebruiken en de bladerdeeg vierkantjes tegen elkaar aanplakken.
  9. Schep de vulling in een lange strook bovenop de bladerdeeg en let er wel op dat de vulling wel iets van de randen afhoudt!
  10. Rol vervolgens de bladerdeeg strak op en knijp de uiteinde goed dicht, zodat de vulling er niet kan uitlopen.
  11. Snijd met een scherp mes schuine stukjes uit de gevulde bladerdeeg en plaats deze op een bekleed bakplaat met bakpapier.
  12. Klop het ei los en besmeer hier de kip bites mee. Strooi er nog wat maanzaad overheen of eventueel wat sesamzaadjes.
  13. Bak de kip bites in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten mooi goudbruin.

Serveertips: serveer de kip bites met een kommetje soep en een lekker sausje!

Dit is echt een onwijs simpel hapje om te maken en de smaak is zo lekker! Probeer het zelfs een uit en laat mij vooral weten wat je ervan vindt.

Liefs,
FatimaIMG_0761

56 antwoorden
  1. Jamila
    Jamila zegt:

    Hallo Fatima, ziet er lekker uit en inderdaad simpel om te maken.Wel nog een vraagje waar koop je deze bladerdeeg ? ik koop meestal die pak met 10 stukjes er in.Hoor graag van je.Jamila

    Beantwoorden
  2. Oumaima
    Oumaima zegt:

    Hoi Fatima ziet er goed uit! Kan je hier voor ook de bladerdeeg gebruiken die je voor bastilla gebruikt? van die groene verpakking?

    Beantwoorden
  3. L
    L zegt:

    Salaam, even een vraagje..

    Wanneer plaats je het recept van die mini cheesecake? Want ik wil m zo graag maken! InchaAllah antwoord je

    Beantwoorden
  4. Ibtissam
    Ibtissam zegt:

    Heyy fatima,

    Deze site van jou is echt helemaal geweldig! Ik heb al zo veel recepten hiervan gebruikt en alles is heel lekker gekomen😁. Ik had wel even 1 vraagje: deze kipbites zien er ook weer heerlijk uit! Maar mag ik misschien weten waar je die bladerdeeg vandaan hebt gehaald. Ik ben echt een fan van bladerdeeg maar ik heb tot nu toe alleen nog maar gewerkt met de kleine vierkante bladerdeeg.
    Alvast bedankt.

    Mvg ibtissam😉

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Ibtissam,

      Aah wat lief zeg! Dankjewel lieve schat. De bladerdeeg is verkrijgbaar bij de Hoogvliet, maar ik raad je deze niet aan want er zit alcohol in. Ik ben hier helaas pas later achter gekomen. Maar de Albert Heijn heeft precies dezelfde balderdeeg van AH merk en die bevat geen alcohol. Succes lieverd!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Merve,

      De kipkruiden die ik gebruik haal ik altijd bij de Marokkaanse of Turkse slager. Het is een plastic potje en op de voorkant stat er een gebakken kip afgebeeld haha.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  5. Jasmine
    Jasmine zegt:

    Hmmm heerlijk! Ik had een vraagje. Zou je wat meer gezonde/vetvrije recepten kunnen plaatsen. Ik probeer de laatste maanden gezonder te eten en vind weinig gezonde voeding op je website.

    Love,

    Jasmine

    Beantwoorden
  6. Emma
    Emma zegt:

    Hey Fatima ziet er weer heel lekker uit!
    Heb een klein vraagje als ik het met gehakt maak moet ik de gehakt ook niet voorbakken ofwel?

    Alvast bedankt xx

    Beantwoorden
  7. Sallie
    Sallie zegt:

    Lieve Fatima,

    Allereerst waaaaauuuw wat heb jij goude handen! Ma shaa Allah, jouw recepten gebruik ik al jaren en nooit mislukt! Nu mijn simpele vraag: welke keukenmachine gebruik jij?

    Bedankt voor je reactie!

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo lieve Sallie,

      Wat onwijs lief zeg! Dankjewel lieverd. Mijn keukenmachine heb ik een tijdje terug bij de Kruidvat gehaald voor maar 40 euro en hij werkt echt goed! Misschien kun je even een kijkje nemen?

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  8. Ahlam
    Ahlam zegt:

    Salaam Fatima,

    Ik wil dit recept vandaag uitproberen. Ziet er echt super lekker uit. Kan ik ipv bladerdeeg filo deeg gebruiken ?

    Groetjes,
    Ahlam

    Beantwoorden
  9. Tahmina
    Tahmina zegt:

    Hi Lieve Fatima,
    Heb het vandaag gemaakt 🙂 was superr lekker en mijn zoontje vond het ook erg lekker. Dank je wel
    Groeten uit Duitsland 🙂

    Beantwoorden
  10. Fidane
    Fidane zegt:

    Hi Fatima,

    Allereerst je blog is echt geweldig. Je kipburgers blijven mijn favoriet! Vraagje over dit recept. Ik hoef de kip dus niet te bakken of wat dan ook? Ben heel panisch voor rauwe kip..

    Gr Fidane

    Beantwoorden
  11. Karima
    Karima zegt:

    Hey,

    Kan ik ook kipgehakt gebruiken? Als ik ze wil invriezen, na welke stap kan ik ze dan het beste invriezen? Gebakken of ongebakken?

    Beantwoorden
  12. Maya
    Maya zegt:

    Hoi Fatima,

    Bedankt voor dit heerlijke recept.. mijn man en ik hebben ervan genoten.. wilde even zeggen dat je zo een leuke sympathieke vrouw bent.. ook al ken ik jou niet maar de manier hoe je hier op iedereen reageert fantastisch gewoon..xx maya

    Beantwoorden
  13. Sarah
    Sarah zegt:

    Hoi Fatima,
    Ik wil dit zo graag maken maar ik ben zwanger…
    En ben bang dat de kip niet goed gaar is als ik hem in mijn oven doe…

    Liefs
    Sarah

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Sarah,

      De kip wordt echt gaar, maar als je toch twijfelt dan kun je de kip frituren. Of je kookt de kip eerst even gaar in water en paneert de kip erna. En dan pas afbakken in de oven. Gefeliciteerd met je zwangerschap! Xx

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *