KAAS-UI BROODJES

Vandaag deel ik een van mijn favoriete broodjes met jullie die ik maakte met het nieuwe product Flora Smeerbaar. Flora Smeerbaar bevat een unieke blend van Shea-, kokosnootolie, amandelpasta en een hintje zout en is 100 procent plantaardig en 100 procent natuurlijk! Flora Smeerbaar heeft een volle rijke smaak die je goed proeft op een stukje vers stokbrood, maar ook erg lekker is om er zelf broodjes mee te bakken. Flora Smeerbaar is verkrijgbaar in twee varianten, Flora Smeerbaar gezouten en Flora Smeerbaar ongezouten.

Voor deze kaas ui broodjes ben ik aan de slag gegaan met de ongezouten Flora Smeerbaar en de broodjes waren bij ons thuis een groot succes! De Flora Smeerbaar maakt het deeg zo ontzettend lekker zacht en zelfs de volgende dag zijn de broodjes nog zacht en vers. Ga vandaag nog zelf aan de slag met deze broodjes en gegarandeerd dat ook jij het niet bij een broodje zal houden!

INGREDIËNTEN (15 stuks)
.
Voor het deeg:
.
  • 500 gr. bloem
  • 2 etl. melkpoeder
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 tl. zout, of meer naar smaak
  • 1 ei
  • 1 eiwit, eigeel apart houden
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 250 ml lauwwarme melk
  • 30 ml volle yoghurt (of melk)
Voor de vulling:
.
  • Flora spread, ongezouten
  • bosui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook (kun je eventueel weglaten)
  • geraspte kaas, fijngesneden
Extra:
.
  • 1 eigeel
  • sesamzaadjes
  • maanzaad

Bereidingswijze:

  1. Schep de bloem, melkpoeder en de gedroogde gist in de kom en mix het even kort samen. Strooi het zout aan de zijkant van de kom en mix nogmaals kort samen.
  2. Klop het ei los en giet het ei en het eiwit in de kom en mix het even kort samen.
  3. Giet dan ook de zonnebloemolie en de yoghurt bij de droge ingrediënten in de kom en mix het nogmaals voor een paar seconden.
  4. Giet dan de lauwwarme melk in stappen bij het deeg en kneed ondertussen het deeg op middelhoge snelheid. Je kneedt het deeg voor zeker 3 a 5 minuten op hoge snelheid tot een mooi soepel deeg.
  5. Stort het deeg op je werkblad en kneed het deeg nog even door met ongeveer een halve eetlepel zonnebloemolie.
  6. Plaats het deeg in de kom, dek het deeg af en laat het deeg voor zeker 60 minuten rijzen op een warme.

Broodjes vormen & vullen
.
  1. Wanneer het deeg in volume is verdubbeld stort je het deeg weer op je werkblad en kneed je het deeg even kort door. 
  2. Verdeel het deeg in ongeveer 15 stukken en rol er vervolgens kleine bolletjes deeg van. Dek het deeg weer af en laat het deeg voor 10 minuten rusten, zodat het deeg kan samentrekken.
  3. Rol een bolletje deeg uit tot een langwerpige plak en smeer een halve theelepel van de Flora Smeerbaar bovenop het deeg.
  4. Verdeel de bosui en de geraspte kaas erop en rol het deeg verticaal op tot een staafje. Werk op precies dezelfde manier de rest van het deeg af.
  5. Plaats drie staafjes deeg naast elkaar, druk de bovenzijde samen en snijd met een scherp mesje in het midden van het deeg. Zie video voor een duidelijk beeld.
  6. Vlecht vervolgens de staafjes deeg mooi over elkaar heen, druk het uiteinde goed aan en plaats het deeg op een beklede bakplaat.
  7. Laat de broodjes afgedekt nogmaals voor 30 minuten rijzen.
  8. Bestrijk de broodjes met het eigeel en strooi er het maanzaad en sesamzaad bovenop.
  9. Bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 30 a 40 minuten mooi goudbruin en gaar.
  10. Serveer de broodjes lekker warm met een sausje naar keuze!

 
 
 
 
 
 
 

xxxxxxxxxxxxxxxx

Extra tips&trics
  • Flora spread is 100% plantaardig, vrij van lactose, vrij van conserveermiddelen, kunstmatige kleur- en smaakstoffen en vrij van palmolie.
  • Flora spread is direct vanuit de koelkast goed smeerbaar en ook erg lekker op een stukje stokbrood.
  • Heb je geen melkpoeder? Vervang de melkpoeder dan door extra bloem.
  • De bosui kun je ook vervangen door fijngesneden uien.
  • Vervang de melkpoeder door extra bloem.
  • De broodjes zijn makkelijk in te vriezen nadat ze uit de oven komen en je ze eerst voor 10 minuten hebt laten afkoelen.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

Dit artikel is in samenwerking met Flora smeerbaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

53 antwoorden
  1. Samira
    Samira zegt:

    Hi Fatima,

    Ik wilde even zeggen dat ik het echt geweldig vind dat je nu meer recepten plaatst! En ook dit ziet er weer zo lekker uit! Ik ga het morgen uitproberen. xxx

    Beantwoorden
  2. Zeynep
    Zeynep zegt:

    Hoi Fatima,

    Is het ook mogelijk om verse gist te gebruiken i.p.v. droge gist? Zo ja, wat is daar dan de hoeveelheid van?

    Gr, Zeynep

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Nadia,

      Jazeker, dat kan ook. Je kunt de kaas en de bosui in het deeg vullen op je maakt bolletjes deeg, smeert er een beetje flora smeerbaar op en verdeelt hierop de kaas en bosui. Succes lieverd! Xx

      Beantwoorden
  3. Hanane
    Hanane zegt:

    Salaam faatje

    Allee eerst super recept heb t uitgeprobeerd. Zoals gewoonlijk top lekkere recepten Masha allah.

    Welke kleur kitchen aid heb je juist ? Want je hebt paar soorten grijs. Die van jouw vind ik t mooist.

    Graag hoor ik verder van je

    Groetjes

    Hanane

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Hanane,

      Aah super! Ik ben blij dat het is gelukt lieverd. Ik heb een crème kleurige KitchenAid Artisan en een mat grijze KitchenAid mini. Ben je opzoek naar een grote of maar een mini? Xx

      Beantwoorden
  4. Ibtissam
    Ibtissam zegt:

    Salaam Fatima.
    Ik heb een vraagje…
    Ik wil dit maken maar dan zonder de vullen. Zou ik dan ook de flora moeten gebruiken of niet?

    Beantwoorden
  5. hanane
    hanane zegt:

    Heel leuk. Nee ben op zoek naar een grote. En indd mat grijze had ik ook in mijn gedachten. Past t mooist bij een damkap?
    Hoe groot is jouw grote kitchen aid? 4,8l?

    Groetjes

    Beantwoorden
  6. Khadija
    Khadija zegt:

    Salaam ouhalaikoum. Een vraag vaak heb ik meer meel nodig bij je recepten weet niet hoe dat komt mag ik weten welke meel soort jij gebruikt van welke merk.
    Gr Khadija

    Beantwoorden
  7. Latifa
    Latifa zegt:

    Salaam Fatima,

    Ik vind het altijd super om jouw recepten te zien, ben helaas geen keuken prinses maar jouw recepten lijken altijd zo makkelijk te volgen ( tot dat ik ze uitprobeer 🙈).
    Top dat je elke keer ons laat meegenieten !

    Grt,
    Latifa

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Latifa,

      Aah dankjewel lieve schat! Onwijs lief van je! Gewoon blijven oefenen lieverd en dan wordt het vanzelf makkelijk en ook nog eens leuk! En als je vragen hebt, dan weet je me te vinden. Xx

      Beantwoorden
  8. Nadia
    Nadia zegt:

    Hi lieve faat!

    Ik heb gister de broodjes gemaakt zonder uit en kaas, en dan met sesam zaadjes erover heen. Ze zagen er prachtig uit mashallah en waren heerlijk luchtig maar ze hadden weinig tot geen smaak? Hoe komt dit?

    Beantwoorden
  9. Aimee
    Aimee zegt:

    Heerlijk! Ben ze nú aan het maken…… maar een klein vraagje. Ik heb nog iets van 60ml melk over en Mn deeg is echt al heel plakkerig. Toch de melk nog toevoegen of juist wat meer bloem?

    Beantwoorden
      • Aimee
        Aimee zegt:

        Uiteindelijk even laten rusten, daarna met de hand doorgekneed tot het niet meer plakkerig was en de melk niet meer toegevoegd. Broodjes zijn heeeeerlijk geworden! Volgende keer voeg ik na het kneden toch nog een keer de overige melk toe, kijken wat het doet……👍🏼

  10. Puntje
    Puntje zegt:

    Hoi

    Ben erg benieuwd naar deze broodjes ze zien er verrukkelijk uit.

    Een vraagje. Heb ipv ongezouten flora. Gezouten gekocht is dat een probleem?

    Beantwoorden
  11. Mayar
    Mayar zegt:

    Heey, ik zag dat je er bosuien in hebt gedaan maar ik lus dat niet echt, kan je dat misschien met iets anders vervangen?
    Ziet er trouwens super lekker uit!

    liefs,

    Beantwoorden
  12. Puntje
    Puntje zegt:

    Heb de broodjes gemaakt waren erg lekker. Dank je voor het delen.

    Vroeg mij af o je ok kunt variëren met de vulling. Bijv kruiden kaas zonder ui bijv.
    Of alleen kaas?

    Beantwoorden
  13. Amanah
    Amanah zegt:

    Een beetje laat, maar nu toch eindelijk de broodjes gemaakt. Ik was zo verrast van het deeg dat zo mooi gerezen was! Nooit gedacht dat het mij zou lukken! Dankjewel Fatima voor je geweldige recept en je duidelijke instructies. Ik ben enorm blij met het resultaat!! Liefs

    Beantwoorden
  14. Sabrina
    Sabrina zegt:

    Hoi lieverd
    Ik heb geen deegmachine
    Vorig jaar had ik ook broodjes van jou gemaakt maar waren erg droog
    Komt dat misschien omdat ik het deeg niet goed met de hand heb gekneed?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Sabrina,

      Als de broodjes droog zijn, dan is het deeg niet goed/lang genoeg gekneed. Met de hand ben je zeker 10 minuten bezig om het deeg mooi soepel te kneden. En met de deegmachine ben je binnen 3 a 5 minuten kneden op hoge snelheid al klaar.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  15. Fadilla
    Fadilla zegt:

    Dat is nog eens een goed recept, deeg was zeer mooi gestegen. Begin gekneed in de broodbakmachine. Daarna de bolletjes gemaakt. Het deeg plakte niet en was heel goed bewerkbaar. Ze waren goed gelukt, ik had ghee boter met provinciale kruiden gedaan omdat ik de Flora hier niet kon verkrijgen. Smaakte zeer goed, en is 1 van mijn favoriet geworden! Bedankt voor het recept. Ik blijf je volgen. Sterkte met het vasten. Groetjes

    Beantwoorden
  16. Faiza
    Faiza zegt:

    Salamo’lekom,

    Ik zou graag willen weten of je de broodjes op hete lucht of op elektrisch bakt?

    Ziet er echt heerlijk uit wat je allemaal maakt. Bedankt daarvoor! Liefs Faiza

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *