HUTSPOT MET KEFTA BALLETJES – JUMBO FOODIES MENU

En dan hierbij eindelijk het recept waar oh zoveel vraag naar is! Vanaf vandaag ben ik een Jumbo Foodie en zal ik in samenwerking met Jumbo de komende tijd een aantal lekkere recepten delen die snel klaar te maken zijn en waar je niet al teveel tijd voor nodig zult hebben, want lekker eten hoeft zeker niet moeilijk te zijn! En een van deze recepten is deze heerlijke hutspot met Marokkaanse kefta (gehakt) balletjes met een ui-champignon jus, die het gerecht helemaal compleet maakt! Ook vertel ik je aan het einde van de video hoe je gratis kans kunt maken om in november samen met een vriend of vriendin aanwezig te zijn bij mijn eerstvolgende kookworkshop die ik in samenwerking met Jumbo organiseer. Zie ik jou straks in november?

Ingrediënten: (4 personen)
.

Voor de hutspot:
.
Voor de Kefta balletjes:
.
  • 500 gr. rundergehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 knoflookteentjes, geperst
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. cayennepeper
  • 1/2 tl. ras el hanout
  • 1/2 tl. kurkuma
Voor de uien/champignon jus:
.
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 300 gr. champignons, in schijfjes
  • 2 etl. roomboter
  • 2 etl. bloem
  • 1 blokje groentebouillon
  • 250 ml heet water
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1 tl. Ketjap Manis

Bereiding:

Stap 1.
.

Marineer het gehakt met de kruiden, uien, knoflook, peterselie en de zonnebloemolie en zet het gehakt opzij voor 30 minuten. Vorm dan middelgrote gehaktballen, smelt de roomboter in de koekenpan en bak de gehaktballen aan beide kanten mooi goudbruin en gaar.

Stap 2.
.

Doe de aardappelen in een ruime pan met heet water en voeg ook de wortels en de uien erbij. Voeg een snuf zout erbij en breng het geheel aan de kook voor zo’n 20 à 30 minuten op middelhoog vuur. Nadat het geheel gaar is giet je het water af, voeg de roomboter, melk, peper en zout erbij en stamp de hutspot met een aardappelstamper fijn. Proef na het fijnstampen van de hutspot of er nog wat peper en zout bij moet en roer de hutspot nog eens goed door.

Stap 3.
.

In de koekenpan waar je de gehaktballen in hebt gebakken bakje de uien en de gesneden champignons aan op middelhoog vuur tot ze beide mooi lichtbruin van kleur zijn. Voeg de bloem erbij en bak de bloem voor ongeveer 60 seconden mee. Los het bouillonblokje op in het heet water en giet de bouillon erbij en breng de jus op middelhoog vuur aan de kook tot de jus mooi is ingedikt. Giet als laatste de Ketjap Manis erbij, snuf zwarte peper en roer het nog even door op acht vuur.

Stap 4.
.

Schep een hoeveelheid op van de hutspot, verdeel bovenop wat van de lekkere ui-champignon jus, plaats de gehaktballen bovenop en genieten maar! Dit gerecht kun je ook lekker klaarmaken met de nieuwe stamppotgroente mixen van Jumbo zoals Spruiten, groene kool & prei of Andijvie & Rucola.

Zou je het leuk vinden om in november gratis met een vriend of vriendin aanwezig te zijn bij mijn kookworkshop?
.
  • Laat mij hieronder in de reacties weten waarom jij graag zou willen deelnemen aan mijn kookworkshop.
  • Volg mij en Jumbo op Instagram.
Extra tips&trics:
.
  • Vervang de groentebouillon door kookroom of gebruik enkel water.
  • Je kunt de uien van de hutspot groenten ook apart aanbakken in een koekenpan en dan pas toevoegen aan de stamppot.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

Dit artikel is in samenwerking met Jumbo.

75 antwoorden
  1. Amal
    Amal zegt:

    Salam Fatima , ooh wat lekker ik ga het zeker maken.
    En ja hoor ik zou graag naar je kookworkshop willen gaan samen met mijn dochter, want ik ben fan van je recepten.
    Ik ben wel een stil volger.😊
    Liefs Amal

    Beantwoorden
  2. Nadia
    Nadia zegt:

    Salaam Fatima, ik wilde je enkele feliciteren met het feit dat je vanuit je hobby en je lieve karakter zoveel mensen hebt weten te bereiken dat zelfs een supermarktketen met je wilt samen werken en zelfs een uitgeverij voor je boek. Ik ken je niet persoonlijk maar stilletjes volg ik jou al jaren (en je SIMBA ook haha)
    Ik ben mega trots op je Fatima geniet van je zwangerschap en binnenkort je bekendheid ook op straat.

    Beantwoorden
      • Nadia
        Nadia zegt:

        Salaam Fatima, lief dat je terug hebt geantwoord. Ik heb het gisteren gemaakt maar dan zonder bouillonblokje en heet water, ik heb het met kookroom gemaakt. Het werd uiteindelijk dus geen waterige jus maar een stevige champignon saus. Had uiteindelijk een soort drielaagse hutspot eerst de puree dan de jus en dan de gehaktballen.
        Het had inderdaad een verrassend aparte smaak.
        Dank je wel voor dit lekkere recept.
        Benieuwd naar je kookboek

  3. Ivana
    Ivana zegt:

    Lieve lieve Fatima,

    Ik zou echt heel erg graag naar jou kookworkshop willen gaan. Dit omdat ik getrouwd ben met een Marokkaanse man en hij echt van lekker eten kan genieten. Ik merk dat ik niet goed kan leren van de marokkaanse moeders omdat zij niks op afmeting doen maar alles op gevoel. Daarom kijk ik vaak naar jou recepten en daar leer ik dan de basis.

    Ik heb helaas geen Instagram om je te volgen 🙁 ik hoop wel dat ik alsnog kans maak. Ik neem dan graag mijn andere Nederlandse schoonzusje mee. Zou houd ook erg van koken maar loopt met het zelfde probleem als mij…

    Heel veel liefs Ivana.

    Beantwoorden
  4. Farah
    Farah zegt:

    Hoi Fatima,

    Wat een heerlijk recept. En je legt dit weer gemakkelijk en goed uit. Ga dit zeker gauw maken.

    Ik zou heel graag willen deelnemen aan jouw kookworkshop omdat ik door jou echt beter heb leren koken. Eerst was ‘t altijd op m’n moederse manier. Maar sinds zij al een aantal jaar niet meer de beste gezondheid heeft kook ik nu thuis na werktijd en altijd een van jouw recepten. Zo heb ik al de dorade gemaakt, de vega Ah burgers, de el3ied amandelkokos koekjes, lasagne, jouw aardappelschotel, kip, couscous en ga zo maar door. Ik zou het echt geweldig vinden om onder jouw leiding een workshop te volgen. Al gun ik het de andere net zo erg natuurlijk.

    Beantwoorden
  5. Maartje
    Maartje zegt:

    Wat een stappen maak jij! Nu weer samenwerken met Jumbo, toppertje!
    Ik zou heel graag mee doen met de kookworkshop. Na 10 jaar een relatie met een Marokkaanse jongen kan ik helaas nog geen indruk maken op mijn schoonmoeder met mijn Marokkaanse kookkunsten. Ze vindt dat wel tijd worden, evenals het vloeiend spreken van de taal. Met mijn ontbrekende taalknobbel lijkt me koken realistischer 😉 Ik maak al regelmatig jouw recepten die altijd lukken en heerlijk smaken! Dus, na mijn schoonmoeder uiteraard, kan ik het van niemand beter leren dan van jou!

    Beantwoorden
  6. Jeannine
    Jeannine zegt:

    Wat een goed idee om de champignonsaus over de stamppot te doen! Ik maak wel eens stamppot voor m’n kinderen maar vind het vaak zo droog, helemaal als je het invriest en later opwarmt.
    Dit champignonsausje geeft het volgens mij echt een verrassende twist! Superidee Thanks!!

    Beantwoorden
  7. Aisha
    Aisha zegt:

    Lieve Fatima,

    Wat ben ik ontzettend blij met je
    Recepten, het heeft mij ontzettend geholpen toen ik was getrouwd hihihi

    Ik zou graag samen met mijn vriendin bij jou kookworkshop aanwezig willen zijn omdat mijn vriendin net getrouwd is, en een echte RAMPPP!!!!!! In de keuken is. HAHA

    Ik hoop dat ik In sha’Allāh win, en je snel te zien krijg <3

    Liefs,
    Aisha

    Beantwoorden
  8. Simone Schoemaker
    Simone Schoemaker zegt:

    Hi Fatima,

    Wat een super video en leuk recept, ik ga het zeker proberen. Ik ben dol op de combinatie tussen Marokkaanse en Nederlandse keuken. Ik zou me graag aanmelden voor je workshop bij de Jumbo. Ik heb ruim zes jaar in Marokko gewoond en mis de keuken echt, mijn dochter is voor een groot deel opgevoed in Marokko en is nog steeds dol op de gerechten die ik (probeer) te maken. Het zou heel leuk zijn als we aanwezig mogen zijn. Ik hoor het graag en dank voor je leuke website! Groetjes, Simone

    Beantwoorden
  9. Bouchra
    Bouchra zegt:

    Haai fatima.ik vind je recepten altijd heel erg duidelijk uitgeschreven en waarom ik graag mee wil doen aan je workshop is omdat ik koken nu zo erg leuk vind sinds 2 jaar 🙂 ik vind het leuk om.etentjes te geven etc en heb gemerkt dat ik nu geniet van het koken!

    Beantwoorden
  10. Hanane
    Hanane zegt:

    Hoi faatje, bedankt voor je nieuwe recept morgen lekker uitproberen heerlijk voor op een zondag!
    En wat lijkt het me ontzettend leuk om bij de cursus aanwezig te zijn! Mijn zus, nichtjes en ik zijn jouw trouwe volgers en gelukkig lukken jouw recepten altijd! Liefs, Hanane♥️

    Beantwoorden
  11. Rula
    Rula zegt:

    Ik wil zoo graagg met je koken!! Dat zou ik heel erg leuk vinden♥️ Ik volg je al jaren en ik vind je recepten geweldig!! Gefeliciteerd met je zwangerschap en inshallah krijgen jullie een hele mooie en gezonde baby♥️

    Beantwoorden
  12. Sam
    Sam zegt:

    Hoi Fatima,

    Ik zou er graag bij willen zijn. Ik bekijk jouw recepten meteen. Ik heb de afgelopen tijd veel van je geleerd. Ik hoop er nieuwe gerechten bij te leren.

    Groetjes Sam

    Beantwoorden
  13. Sharon
    Sharon zegt:

    Ik zou heel graag aanwezig willen zijn bij de kookworkshop. Ik volg je al jaren en door jou heb ik zoveel nieuwe gerechten leren koken terwijl ik helemaal niet kon koken. Ik kijk al een tijdje uit naar een nieuwe workshop van jou. Helaas heb ik geen instagram

    Beantwoorden
  14. Dounia
    Dounia zegt:

    Allereerst proficiat met je zwangerschap
    Ik zou graag samen met mijn zusje van “17” de kookworkshop graag willen doen
    Aangezien ik aan het studeren ben maak ik weinig tijd vrij voor haar en is dit heel leuk om samen met haar eens te doen
    Btw wij zijn een ramp in de keuken
    Groetjes vanuit Antwerpen

    Beantwoorden
  15. Jeannine
    Jeannine zegt:

    Hey Fatima,
    Wat leuk, een oer-Hollands gerecht met een Marokkaanse twist. Doe ik ook vaak 🙂
    Goed idee om de champignonsaus over de stamppot te doen. Ik ga dit gauw eens maken!
    Groetjes

    Beantwoorden
  16. Laila
    Laila zegt:

    Het lijkt me zoo ontzettend leuk om deel te kunnen nemen aan je kookworkshop van aankomend november, en dan met mijn lieve mama, lieve Fatima het lijkt me ontzettend leuk om je in reallife te mogen ontmoeten en met je te mogen koken vooral omdat ik vanaf dag 1 al super fan van je was en je mijn leven een stuk gemakkelijker hebt gemaakt met je super duidelijke en overheerlijke recepten die je plaatst op de blog! Lots of love,

    Laila

    Beantwoorden
  17. Katera
    Katera zegt:

    Mijn vriendin en ik zouden enorm graag mee willen doen aan jouw kookworkshop. Wij zijn allebei kort geleden getrouwd en er is nog wel wat werk aan de winkel wat betreft onze kookkunsten. Liefde gaat immers door de maag!!

    Beantwoorden
  18. Fatima
    Fatima zegt:

    Ik ga het recept ook zeker proberen, ik ben ook een stille volger, en een echte fan van je recepten. Helaas woon ik sinds 3 maanden 6000 km verder denk ik, anders zou ik graag mee loten. Ik wens jou en de gelukkige winners heel veel plezier in november!!!!

    Beantwoorden
  19. Leila
    Leila zegt:

    Hoi Fatima
    Dit ziet er zo lekker uit en wil het graag maken maar 1 van mijn kids lust geen champignons, Zou ik deze door wat anders kunnen vervangen?

    Beantwoorden
  20. Tineke Farissi
    Tineke Farissi zegt:

    Salaam Fatima!

    Kan je kaarten kopen voor de workshop? Ik er heeeel graag bij zijn. Zelf van Indische afkomst en mijn man is Marokkaans. We hebben samen een dochtertje en zoals ik al eerder aangaf doet schoonmams alles op gevoel. Ik zou mijn lieve schoonmoeder en man graag willen verassen met een Marokkaans gerecht.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Tineke,

      Voor deze kookworkshop is het helaas niet mogelijk om een kaartje te kopen. Voor de geplande kookworkshops die ik in 2019 ga geven is het wel weer gewoon mogelijk om een kaartje te kopen. Xx

      Beantwoorden
  21. Ouassima
    Ouassima zegt:

    Hoi Fatima,
    Ik zou graag deel willen nemen aan jou workshop. Waarom ik dat zou willen is omdat ik jou recepten geweldig vind, en het mij erg leuk lijkt om samen te koken. Daarnaast zijn de andere workshops die je geeft financieel niet haalbaar voor mij en is dit dus een goed alternatief. Moge de beste winnen! Liefs xx

    Beantwoorden
  22. Nadia
    Nadia zegt:

    Salam alaykoum Fatima!

    Wederom weer een heerlijk recept! Ik ben al een tijdje een grote fan! Ik zou graag willen deelnemen aan de kookworkshop met mijn zus. Mijn lieve zus is op dit moment zwanger van haar tweede kindje. De tweede zwangerschap was niet gepland. Wanneer de baby geboren wordt in sha Allah is haar eerste kind 1 jaar en 4 maanden. Mijn zus heeft het nu al moeilijk, maar gaat het in maart nog veel moeilijker krijgen. Haar eerste bevalling was een hel, ze heeft een trauma opgelopen waardoor ze erg tegen de tweede bevalling op kijkt. Met de kookworkshop hoop ik dat ze haar gedachtes een beetje kan verzetten en een leuke tijd heeft! Zij is ook een hele grote fan van jouw recepten! Het zou heel leuk zijn als ik deze leuke ervaring samen met haar kan meemaken en haar kan verrassen met iets unieks en iets wat ze nooit zou verwachten!

    Groetjes,
    Nadia

    Beantwoorden
  23. Hesna
    Hesna zegt:

    Ik wil graag mee doen aan deze win actie! Ik hou van jouw recepten. Sinds ik jou volg begin ik van koken te houden. Ik wil hier heel graag nog beter in worden. Daarnaast houd mijn man ook van lekker en goed eten.

    Keep up the good work Fatima.

    Beantwoorden
  24. Noor
    Noor zegt:

    Hoi Fatima,
    Zou ik mogen vragen van welk merk jouw pannen zijn? Zowel jouw koekenpan als die diepe pan.

    Alvast bedankt 😊😊😊😊😊

    Beantwoorden
  25. Wendy van der meijden
    Wendy van der meijden zegt:

    Hallo Fatima,

    Ik wist niet hoe leuk koken was, tot dat ik jouw recepten tegen kwam! Ik vind je echt top. Je legt alles zo goed uit je bent duidelijk en maakt echt super lekkere dingen! Door jou ben ik koken echt leuk gaan vinden en het liefst bak ik ieder dag wat van je site alleen gaat het helaas niet altijd met twee kleine kinderen😋. Ik zou graag met mijn schoonzus samen een kookworkshop willen van je 😁

    Groetjes Wendy

    Beantwoorden
  26. Sakina
    Sakina zegt:

    Salaam alaikom Fatima,

    Ben een stille lezeres en moest nu echt een reactie achterlaten.
    Allereerst gefeliciteerd met je zwangerschap, ik zag het gelijk aan je uitstraling en niet een zozeer aan je buik 😍 Allahumma barek.
    Ik heb dit recept net uitgeprobeerd en ben nu aan het eten. 1 woord, heeeeerlijk! Ik kook zelden Hollands maar dit is wel echt een verrijking voor mijn kitchen.
    Thank you en heel veel succes met je Jumbo-samenwerking.

    Beantwoorden
  27. audrey
    audrey zegt:

    lieve fatima,

    de reden dat ik graag een kookworkshop wil winnen is,omdat ik pas een zoontje heb gekregen en ik graag tijd wil besparen dat ik een gerecht maak zonder dat ik het recept ervan hoef te bekijken steeds. zo zie ik meteen hoe het moet en leer ik het sneller

    Beantwoorden
  28. Lina Blommaert
    Lina Blommaert zegt:

    Ik heb hier zo’n trek in!

    Ik zou ontzettend graag deel willen nemen aan de kookworkshop. Mijn vader en ik zijn gek op je recepten en volgen je al jaren! (Wat klinkt dat lang, maar het is echt zo!)

    Je recepten zijn zo divers en van alle markten thuis. Je zorgt altijd voor inspiratie (en honger…)

    Beantwoorden
  29. Mine
    Mine zegt:

    Sorry snaoniets effe niet hoor. Als.ik.kookroom wil.gebruiken moet ik.die dan ook.gewoon 250ml gebruiken en meot ik dan die boullion weglaten of alleen het water?? Past de room.beter of toch de boullion??

    Beantwoorden
  30. Maureen
    Maureen zegt:

    Hoi Lieve Fatima,

    Er gaat geen dag voorbij dat ik niet even op je site kijk om inspiratie op te doen! Ik zou het super leuk vinden om je kookworkshop te winnen samen met mijn beste vriendin. Wanneer we niet weten wat wij moeten koken is het ook altijd, probeer …. van faatje! Je bent een super leuke en spontane vrouw. Allahouma barek. Ik zou het super leuk vinden je te ontmoeten!

    Liefs, Maureen

    Beantwoorden
  31. Dalilla
    Dalilla zegt:

    Hoi Fatima,

    Ik zou ontzettend graag deel willen nemen aan de kookworkshop. De reden dat ik graag wil winnen is, omdat het mij super leuk lijkt om mee te doen. Ben zelf totaal geen keuken prinses dus kan wel wat hulp gebruiken :)…

    Nog gefeliciteerd met je zwangerschap waqfa sahla, Insha’allah. (i.e. Moge Allah de zwangerschap en bevalling voor jou vergemakkelijken)

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *