HOMEMADE KARAMELSAUS

INGREDIËNTEN

  • 150 gr. kristalsuiker
  • 50 ml water
  • 200 ml slagroom
  • 30 gr.  roomboter

Bereidingswijze:

  1. Schep de kristalsuiker en het water in een steelpannetje en verwarm het op middelhoog vuur tot de kristalsuiker volledig is opgelost en bruin van kleur is voor ongeveer 12  a 15 minuten.
  2. Wanneer de kristalsuiker lichtbruin van kleur is zet je het vuur lager en giet je de slagroom al roerend in het steelpannetje. In het begin zal het een dik mengsel worden, maat hoe langer je blijft doorroeren hoe sneller de karamelsaus mooi glad wordt.
  3. Wanneer de karamelsaus mooi glad is voeg je de roomboter erbij roer je de roomboter bij de karamelsaus tot deze is opgenomen.
  4. Haal het steelpannetje van het vuur en giet de karamelsaus in een glazen pot.
Extra tips&trics
  • Bewaar de karamelsaus in een afsluitbare glazen pot.
  • Nadat je de karamelsaus hebt gebruikt bewaar je deze in de koelkast.
  • De karamelsaus wordt in de koelkast iets dikker, dus verwarm de pot met karamelsaus voor gebruik kort in een steelpannetje.

IMG_4861

30 antwoorden
  1. Femke
    Femke zegt:

    Ik gebruik eigenlijk bijna nooit karamelsaus, maar weet wel dat ik het op deze manier moet maken en dat het zo is gedaan. Wie weet toch een keertje doen. Altijd heerlijk over frozen yoghurt met verse aardbeien, maar daarmee wacht ik toch echt even tot het voorjaar ;-)!

    Beantwoorden
  2. sabrine
    sabrine zegt:

    Heey,
    Bedankt voor je recept je bent echt een geweldig persoon,
    Nou mijn vraag hoelang blijft zoiets houdbaar? En moet je het in de koeling bewaren of gewoon in een keukenkastje
    Met vriendelijke groet

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Sabrine, bedankt voor je lieve compliment! Karamel blijft wel even houdbaar hoor. Zelf maak ik nooit zoveel karamel en wat ik maak is zeker binnen 1 week op haha. Zelf bewaar ik de karamel in de koelkast en wanneer ik het wil gebruiken laat ik het gewoon even op kamertemperatuur komen.

      Beantwoorden
  3. samira
    samira zegt:

    Wou ze al de hele tijd maken. Sinds je het met ons gedeeld hebt. Ze staan voor me neus. Jammer dat ik geen foto met je kan delen. Moet alleen even wachten tot vanavond dan pas gaan we ze eten.
    Baraka Allah fiekie voor het delen

    Beantwoorden
  4. Ilhem
    Ilhem zegt:

    Ik heb vandaag de caramel gemaakt hij is beetje donkder dan de gele caramel die ze in de winkel verkopen haha !
    Maar het is wel gelukt shoukran voor het delen van dit recept!
    Xx

    Beantwoorden
  5. wissam
    wissam zegt:

    Wat eeb leuke recepten allemaal. Ik probeerde bijna elke week wel wat uit haha. Ik heb vandaag de caramel saus gemaakt en in een flesje gedaab om het te laten afkoelen. Maar merk dat de karamel nu hy aan t afkoelen is niet meer vloeibaar is.. is dit normaal?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Farsh,

      Als je geen monchou hebt kun je ook gewoon een ander soort roomkaas gebruiken, alleen dan wel een roomkaas zonder toegevoegde kruiden. Bijvoorbeeld de room kaas van de Aldi of een ander merk kan ook uiteraard. Succes Xx

      Beantwoorden
  6. Leon
    Leon zegt:

    Bastognekoekjes als bodem.
    Monchou als vulling.
    Daarboven op geroosterde pecannootjes.
    En dan jouw heerlijke warme caramelsaus erover gieten !

    Beantwoorden
  7. Lamyae
    Lamyae zegt:

    Heyy lieverddd.
    Ik heb de karamel gemaakt alleen de suiker was een beetje aangebrand dus ik heb er snel de slagroom bij gedaan maar het smaakt nu verbrand kan ik er niks in doen ofzo?

    Beantwoorden
  8. Saïda
    Saïda zegt:

    Hoi Fatma, ik heb even een vraagje. Ik wil graag je karamel maken en hier boterkoekjes mee vullen. Ik maak een kuiltje in t koekje in en na t bakken wil ik ze vullen (t idee van jamkoekjes zeg maar). Kan dat met deze karamel? Ik bedoel zal deze in t koekje blijven zitten/stijft de karamel genoeg op/Wordt deze hard genoeg?😂wat een vragen of niet🙈

    Beantwoorden
  9. Naj
    Naj zegt:

    Salam Fatima, bedankt voor je reactie op mijn andere vraag. Ik wil graag deze caramel maken voor op de cheesecakes. Zijn deze hoeveelheden genoeg voor 20 stuks? Of eventueel zelfs 40 ? Want wil het Cheesecake recept graag verdubbelen

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *