IMG_7775

Hollandse pannenkoeken

Mij kun je altijd heel blij maken met pannenkoeken of met pancakes! Omdat het ontbijt  bij mij door de weeks altijd zo snel gaat, wil ik in het weekend altijd het liefst een lekker uitgebreid ontbijtje. Dus in het weekend staan er vaak pannenkoeken bij ons op tafel en met dit simpel recept staan ze al binnen een mum van tijd op tafel!

Wat heb je nodig? (20 stuks)

  • 250 gram bloem
  • 2 eieren
  • 30 gram roomboter
  • 600 ml melk
  • 50 gram kristalsuiker
  • zakje vanillesuiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout

Bereidingswijze:

Mix in een ruime kom de eieren goed samen met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout. Dit mix je voor ongeveer 2 minuten goed samen. Je kunt hiervoor een mixer gebruiken dan gaat het wat sneller of je kunt zoals ik heb gedaan gewoon een garde gebruiken, werkt ook prima!

IMG_7440

IMG_7443

IMG_7447

Pak het klontje roomboter en smelt deze in een koekenpan of even kort in de magnetron. Zet de gesmolten roomboter dan even apart zodat de roomboter kan afkoelen. Wanneer de roomboter goed is afgekoeld giet je het bij de mengsel in de kom en mix je dit kort samen.

IMG_7451

Meng de bakpoeder samen met de bloem en doe de helft hiervan bij het mengsel in de kom. Doe de helft van de melk er dan ook bij en meng dit dan samen met de garde of handmixer voor ongeveer 2 minute. Doe de rest van de bloem erbij en ook de rest van de melk en mix dit dan weer samen voor ongeveer 1 minuut. Je moet proberen het beslag niet te over mixen, want dan wordt het beslag zwaar en niet luchtig. Dus zodra je ziet dat de bloem is opgenomen door het natte mengsel stop je met het mixen.

IMG_7453

IMG_7454

IMG_7455

Het beslag moet niet te licht zijn, maar ook weer niet te dik. Dek de kom af en laat het beslag rusten voor zeker 10 minuten. Verwarm alvast een koekenpan voor om de pannenkoeken af te bakken. Ik gebruik een koekenpan van Tefal die een anti-aanbaklaag heeft. Zo krijg je mooi goud bruine pannenkoeken. Wanneer je het beslag 10 minuten hebt laten staan is het tijd om de pannenkoeken af te bakken. 

Pak een mespunt roomboter en laat deze smelten in de koekenpan. Bak dan de pannenkoeken aan beide kanten af voor ongeveer minder dan 1 minuut. Telkens als je een nieuwe pannenkoek wilt afbakken leg je weer een klein klontje roomboter in de koekenpan. 

Voor het opscheppen van het beslag kun je een pollepel gebruiken of je gebruikt een maatlepel. Deze maatlepels worden vaak in Amerika gebruikt voor het afmeten en afwegen van ingrediënten. Voor het opschepen van het beslag vind ik deze maatlepels echt super handig! 

IMG_7503

IMG_7500

Tijdens het afbakken van de pannenkoeken leg ik ze allemaal op elkaar, zodat de ene de warmte door kan geven aan de andere. Zo bak ik alle pannenkoeken af totdat ik alles heb gehad. Wat ik persoonlijk erg lekker vind is om de pannenkoeken op te dienen met stroop en poedersuiker. Dus heb je een keer zin om lekker uitgebreid te ontbijten of te lunchen, dan is dit een erg lekker recept. De maatlepels die ik gebruik in dit recept komen van de Wibra. Vier maatlepels voor maar €1,49

ff1

36 antwoorden
  1. Rabiaa
    Rabiaa zegt:

    Salam alaikom faatje
    heb je sinds een week ontekt en ik moet zeggen ben dol op je recepten de eenvoud siert je.
    Groetjes raatje

    Beantwoorden
  2. Ferdouss
    Ferdouss zegt:

    Salam Fatima,

    Mijn pannenkoeken zijn van de zijkanten altijd zo krokant en niet lekker zacht. Weet jij wat ik verkeerd doe? Ik zal dit recept uitproberen misschien heb ik hier meer geluk mee 🙈

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Ferdouss,

      Dit komt waarschijnlijk doordat het vuur te hard staat. Hierdoor worden de pannenkoeken aan de zijkanten snel gaar en doordat de binnenkant nog gaar moet worden, worden de zijkanten al snel krokant. Ik raad je dus aan om het vuur iets zachter te zetten. Wat ook altijd werkt is, zodra de pannenkoeken gaar zijn ze even af te dekken met een theedoek, hierdoor worden ze lekker zacht. Succes meid!

      Liefs Fatima

      Beantwoorden
  3. Sara
    Sara zegt:

    Volgens mij zie ik een foutje in dit recept. In het begin zeg je dat het zout gemixt moet worden met de eiren etc, maar later in het recept moet je het zout mengen met de bapkpoeder? Haha wat is nauw juist! Ik heb het recept niet helemaal doorgelezen dus ik sta hier nu met halve beslag 😂😭.

    Beantwoorden
  4. Khadija
    Khadija zegt:

    Salaamoe3alekoem zuster,

    Waar heb jij die supper handige maatlepels vandaan??

    Trouwens top recepten heb je Allahoema baarek! Ze lukken altijd

    Liefs Khadija

    Beantwoorden
  5. Amira
    Amira zegt:

    Hallo Fatima,
    Ziet er heerlijk uit! Ik ga ze in shaa Allah ook proberen, heb die maatlepels ook. Welke van de vier gebruik je voor pannenkoeken 1,2,3 Of 4 van boven haha. Alvast bedannt. X Amira.

    Beantwoorden
  6. Esma
    Esma zegt:

    Salaam alikoum lieve Fatima,

    Allereerst jouw recepten zijn geweldig😍! Deze ramadan heb ik al 4 recepten van jou gemaakt! Vandaag zijn de pannenkoeken aan de beurt heb hier zo een zin in.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *