HARTIGE VIS TAARTJES

INGREDIËNTEN (10 stuks)

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 rode, gele en groene paprika, in blokjes
  • 250 gr. gemarineerde garnalen
  • 4 surimisticks, in blokjes gesneden
  • 200 gr. champignons, in plakjes
  • 3 etl. vermicelli, voorgekookt
  • 1 tl. sambal
  • 1 tl. viskruiden (Verstegen)
  • 10 plakjes bladerdeeg

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de koekenpan met zonnebloemolie en bak de gesnipperde ui en de knoflook mooi lichtbruin.
  2. Voeg de paprika stukje erbij en bak geheel mee op middelhoog vuur. 
  3. Schep de gekruide garnalen erbij en voeg ook de surimi blokjes erbij. Schep geheel om en laat het op middelhoog vuur bakken voor 3 a 5 minuten.
  4. Schep de champignons, voorgekookte vermicelli, sambal en de viskruiden erbij en schep alles even goed door. Bak geheel op middelhoog vuur tot de champignons gaar zijn.
  5. Wanneer de vulling gaar is haal je de koekenpan van het vuur en laat je de vulling even afkoelen.
Hartige taartjes maken:
.
  1. Haal de bladerdeeg zeker 10 minuten van tevoren uit de diepvries en plaats de plakjes op je werkblad.
  2. Vet de vlaai vormpjes in met een theelepel zonnebloemolie, verwijder de plasticfolie van het plakje bladerdeeg en plaats de bladerdeeg bovenop het vlaai vormpje.
  3. Druk de bladerdeeg in het midden goed naar de bodem en vouw de randen naar de binnenzijde, zodat je een iets stevigere rand krijgt.
  4. Prik met een vork een paar gaatjes in het midden van de bladerdeeg, zodat de bladerdeeg tijdens het bakken niet zal opbollen.
  5. Verdeel twee volle eetlepels van de vis vulling in het midden en verdeel deze met de bolle achterkant van de lepel over de vorm.
  6. Plaats de vormpjes op de bakplaat en bak de hartige vis taartjes in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 30 a 40 minuten mooi goudbruin en gaar.

 

Deze vis taartjes zijn simpel om te maken en zo ontzettend lekker!e kunt deze taartjes zowel warm als koud serveren, dus je kunt ze makkelijk een paar uur van tevoren klaarmaken en voor etenstijd alleen nog even in de oven schuiven.

Liefs,
FatimaIMG_1180

61 antwoorden
  1. nadia
    nadia zegt:

    Dag lieve meid, je geeft mij echt super veel inspiratie wallah, ga vooral zo Door. Mede Door jou voel ik me een keukenprinses!!! Ik wil ook dit recept asap uitproberen alleen vraag ik me af waar haal je de 10 vormpjes vandaan ?

    Beantwoorden
  2. Femke
    Femke zegt:

    Ziet er weer heerlijk uit! Ik maak ook regelmatig dit soort taartjes alleen dan niet met die vis kruiden en ook geen surimi er doorheen.. het idee van dit bakvormpje vind ik erg leuk. Ik doe mijn taartjes altijd in een muffinvorm, beetje hetzelfde idee :-)!

    Beantwoorden
  3. Dina
    Dina zegt:

    Salaam ou alaikum,

    Recept ziet er heerlijk uit en ik ga het vandaag proberen insha Allah. Zou je me kunnen vertellen uit welke supermarkt je de gemarineerde garnalen hebt en de sambal? Djazak Allahoe Ghairan.

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Najat, eerlijk gezegd heb ik dit zelf nog niet gedaan, maar als ik dit zou doen dan zal ik de taartjes ongebakken invriezen. En pas bakken wanneer je ze wilt opdienen. Ik denk namelijk dat als je de taartjes gebakken invriest ze niet meer zo lekker hartig zullen zijn.

      Beantwoorden
  4. Cindy
    Cindy zegt:

    Hoi Fatima,

    Zou je de vulling ook een dag van te voren kunnen maken? en op de dag zelf afbakken in het vormpje?

    groetjes cindy

    Beantwoorden
  5. Amal
    Amal zegt:

    Heey ik had een vraagje kan je inplaats van vermecceli ook mihoen doen en heel erg bedankt dat je met ons de recepten deelt en het ook nog duidelijk uitlegt heeeeeeel erg bedankt je trouwe volger hihih😊😊

    Beantwoorden
  6. Maryem
    Maryem zegt:

    Salam Fatima,

    Even een vraagje, waar haal jij je surimisticks vandaan? Hoor steeds dat je ze niet overal kunt halen, dus hoor het graag van je ;-). Dan kan ik die heerlijke vistaartjes maken <3 <3!! Groetjes

    Beantwoorden
  7. Hayat
    Hayat zegt:

    Ziet er heerlijk uit !
    Maar heb nog een vraagje, als je het plastic van het bladerdeeg er afhaald, moet dat plakkerige stukje boven op of onderop?
    Alvast bedankt

    Beantwoorden
  8. Sana
    Sana zegt:

    Hoi meid! Eerst en vooral wat fijn dat je al je recepten deelt! Kan ik die vistaartjes volledig of half afbakken en die invriezen. Lijkt me dan makkelijk voor de keren dat je onverwacht bezoek krijgt… Gewoon uit de vriezer halen en opwarmen. Of blijft dit niet goed op die manier?

    Beantwoorden
  9. Ouarda
    Ouarda zegt:

    Salam Fatima,

    Ik wil jou graag bedanken voor jouw toprecepten en uitleg! Deze taartjes waren perfect en heb ze al snel onder de knie nu onderhand. Shokran.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *