HAMBURGERBROODJES

INGREDIËNTEN (10 stuks)

Voor het deeg:
..
  • 200 ml lauwwarme water
  • 80 ml lauwwarme melk
  • 2 tl. gedroogde gist
  • 1 etl. kristalsuiker
  • 1 tl. zout
  • 1 ei
  • 500 gr. bloem
  • 50 ml zonnebloemolie
Garnering:
..
  • 1 ei
  • 1 tl. melk
  • sesamzaadjes

Bereidingswijze:

  1. Voeg de bloem, de gedroogde gist, kristalsuiker en het zout toe in de kom en breek het ei erbij. 
  2. Giet de zonnebloemolie en de lauwwarme melk in de kom en mix het geheel samen.Giet dan het lauwwarme water er in stappen bij en kneed het deeg ondertussen goed door voor zeker 5 minuten op hoge snelheid. Het deeg hoort iets plakkerig te zijn, maar voeg er geen extra bloem aan toe!
  3. Stort het deeg op je werkblad en vorm van het deeg een grote bal. Vet de kom in met zonnebloemolie en plaats het deeg in de kom, vet de bovenzijde van het deeg in met wat zonnebloemolie.
  4. Dek de kom af met een theedoek en laat het deeg voor 60 minuten rijzen op een warme plek.
  5. Wanneer het deeg is gerezen druk je met je vuist de lucht uit het deeg en verdeel je het deeg in 10 gelijke stukken.
  6. Vorm van de deegstukken gelijke ronde bolletjes deeg, plaats deze bovenop de bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier en druk de balletjes deeg ietsjes plat. 
  7. Klop het ei los, giet de melk erbij en mix dit geheel samen.
  8. Bestrijk de broodjes met een laagje van het eimengsel en strooi er wat sesamzaadjes bovenop.
  9. Bedek het deeg dan weer met de theedoek voor 30 minuten, zodat het deeg weer even kan rusten.
  10. Bak de hamburgerbroodjes af in een voorverwarmde oven op 200 voor 30 a 40 minuten mooie goudbruin.

Wil je de broodjes op voorhand al maken en deze invriezen? Dat kan door de broodjes nadat ze uit de oven komen even te laten afkoelen, stop ze dan in diepvrieszakjes en vries de broodjes direct in.

Vul de broodjes met een homemade burger, wat sla een lekker sausje en je hebt een heerlijk gerecht op tafel staan! 

Liefs,
FatimaIMG_5209

56 antwoorden
  1. Sevgi
    Sevgi zegt:

    Ik neem een recept van jou en maak ik als er visite komt. Of natuurlijk als avondeten voor mijn gezin. Altijd geslaagd! We hebben hetzelfde smaak. Thanks darling! Kus Sevgi

    Beantwoorden
  2. Rach
    Rach zegt:

    Wil ook even een compliment achter laten. Heb al zoveel recepten geprobeerd en alles lukt altijd, maar heb nooit de tijd genomen om te reageren (shame on me!). Mijn COMPLIMENTEN hoor!! Xxx

    Beantwoorden
  3. Sofia
    Sofia zegt:

    Salaam Alaikom, Hi Fatima!

    Ziet er heerlijk uit, tbarke Allah! Heb je tips voor de bruine/volkoren variant van deze broodjes?

    Merci!

    Liefs,

    Sofia -x-

    Beantwoorden
  4. Fatima
    Fatima zegt:

    😳 Maa Shaa Allah!!! Recept klopte tiptop en de broodjes zien er keurig uit… Nu hamburgertjes op de bbq en dan kunnen we beleggen. Shokran en Rabbi khaliek 😘

    Beantwoorden
  5. Sarah
    Sarah zegt:

    Salaam alaikoem fatima,

    Gisteren de broodjes gemaakt + hamburgers met de uien! Iedereen was fan!!
    Het deeg van de broodjes was indd plakkerig maar na het rijzen even met meel aangepakt en echt zo fluffy en zacht heb ik mijn broodjes nog nooit gemaakt! Shoukran!!

    Zeker een aanrader heb het dan ook aan iedereen verteld in mijn omgeving haha!

    Liefs Sarah

    Beantwoorden
  6. Fatima
    Fatima zegt:

    Salam fatima

    Als ik de broodjes weer laat rijzen met een theedoek overheen dan blijft de theedoek altijd plakken. Hoe kan ik dit voorkomen.
    Bedankt alvast voor je antwoord.

    Beantwoorden
  7. Zainab
    Zainab zegt:

    Kan je de broodjes ook invriezen of best nog voor dat ze gebakken zijn invriezen?
    Het recept is trouwens super! Thanks for sharing 😘

    Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Zainab,

      Je kunt de broodjes afbakken en nadat ze uit de oven komen even laten afkoelen. Wanneer ze nog half warm zijn stop je ze in zakjes en kun je ze invriezen. Bedankt lieverd Xx

      Beantwoorden
  8. Jehane
    Jehane zegt:

    Hee meid

    Je recepte zij egt top ben er gek op
    Ik wil graag een nieuwe keukenachine kopen en een foodprocesor nu vroeg ik me af welke je genruikt en of ie goed is

    Groetjess

    Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Jehane,

      Dat is lief van je! Ik heb sinds kort een Kitchenaid en die werkt echt perfect. Als je een iets betaalbare keukenmachine wilt, dan raad ik je de Tristar MX4162 aan. Deze is vaak in de aanbieding bij de Albert Heijn voor maar 100,- Wat betreft een foodprocessor, zoek je echt een grote of meer eentje die bijvoorbeeld kleinere ingrediënten kan hakken?

      Beantwoorden
  9. Oum Nisrine
    Oum Nisrine zegt:

    Salam Fatima,

    Ik ben zonet klaar met het bakken van deze hamburgerbroodjes en ooooh wat ruiken en zien ze er lekker uit!

    Mijn man zal blij zijn als ie zo van het werk komt en deze hamburgers op tafel vindt..

    Super super bedankt voor je goed uitgelegde recepten..dankzij jou ben ik tegenwoordig alleen maar in de keuken te vinden hihi, want jouw receptjes leveren altijd weer een heerlijk resultaat.

    Xx Oum Nisrine

    Beantwoorden
  10. Rim
    Rim zegt:

    Dag Faatje!

    Morgen houd mijn man een namiddag voetbal thuis met enkele vrienden. Hierbij ga ik de hamburgers uitproberen (op hoop van zegen) en vroeg mij af of ik met diezelfde deeg ook hotdogbroodjes kan maken of smaakt dat geheel anders (nooit hotdogs gegeten daarmee deze vraag.

    Groetjes,
    Rim

    Beantwoorden
  11. Merel
    Merel zegt:

    Hoi Fatima!

    Wat zien deze broodjes er heerlijk uit! Welke oven stand gebruik jij voor het afbakken van deze broodjes? Hete lucht/ onder boven warmte? Helaas is mijn hete lucht stand kapot 🙁

    Beantwoorden
  12. Anoniempje
    Anoniempje zegt:

    Hey Fatima,
    Ik ben net bezig met de broodjes maar het wordt geen hangende bol? Meer plakkerig en loperig ik weet niet wat het probleem is normaal deed ik alles volgens recept.

    Xx

    Beantwoorden
  13. Hafsake
    Hafsake zegt:

    Dag Fatima bedankt voor je recept!
    Maar bij mij plakt het deeg echt hard.. toen ik ze had gekneed was het deeg heel plakkerig heb er 2 eetlepels bloem bijgedaan maar het veranderde niet dus heb ik het dan gwn laten rijzen.. toen ik na het rijzen de bollen wou vormen was het heel moeilijk om ze te vormen weer door dat het teveel plakt.. en nu ze een tweede keer rijzen plakken ze aan Mn bakpapier (omdat je toen zei tegen een dame als ze plakken aan je thee doek leg er eerst bakpapier op) ik hoop da als ik ze in de oven steek dat ze er alsnog goed uitkomen.. weet je wat ik verkeerd doe? Grtjs xx

    Beantwoorden
  14. Maggy
    Maggy zegt:

    Hoi Fatima! Als ik de broodjes invries, hoe kan ik ze dan het best ontdooien zodat ze lekker vers blijven smaken? Bedankt! Staan in de oven en zien er weer super uit!

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Maggy,

      Ik hoop dat het lekker heeft gesmaakt! Wat ik altijd doe is het volgende. Ik haal de broodjes uit de diepvries en laat deze voor 5 minuten even op het aanrecht staan. Daarna doe ik ze in de oven op 50 graden voor ongeveer 15 minuten. Op deze manier ontdooien ze langzaam en worden ze weer lekker zacht. Let er wel op de je de oven niet al te warm zet, anders worden de broodjes enorm hard. Succes ermee! Xx

      Beantwoorden
  15. Khadija
    Khadija zegt:

    Hoi Fatima,

    Ik wilde de broodjes maken maar heb geen ei in huis, de rest heb ik wel thuis, is het erg om zonder ei te maken?

    Gr Khadija

    Beantwoorden
  16. Oem moessa
    Oem moessa zegt:

    As salamu alaikom Fatima,

    Ik kon heel moeilijk inschatten hoe plakkerig het deeg moest zijn.
    Kan je hier een video van uploaden?

    Beantwoorden
  17. Naima
    Naima zegt:

    Hey fatima.. ik heb een vraagje.
    Ik wil graag de broodjes maken voor aanstaande weekend voor visite alleen heb ik zeker 15 broodjes nodig.. de rest staat op voor maar 9… help me… alvast bedankt

    Beantwoorden
  18. Zara
    Zara zegt:

    Oh ik zou deze broodjes graag willen maken voor vanavond, alleen is mijn zonnebloemolie net op 🙁
    Kan ik dit eventueel weglaten of vervangen door iets?

    Groetjes

    Beantwoorden
  19. zara
    zara zegt:

    Ik wil deze broodjes voor vanavond maken, maar mijn zonnebloemolie is net op 🙁
    Kan ik dit eventueel weglaten of vervangen door iets?

    Groetjes

    Beantwoorden
  20. Benji
    Benji zegt:

    Hallo,

    Bij mij rijst het deeg niet. Ik heb gewoon van die zakjes gist gebruikt van dr. Oetker. Ik laat het op het aanrecht met een theedoek er over rijzen en ik neem aan dat het bij deze temperaturen goed moet zijn.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *