HAMBURGERS MET GEKARAMILISEERDE UIEN

INGREDIËNTEN (10 stuks)

Voor de gehakt marinade:
.
  • 500 gr. rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 etl. koriander, fijngesneden
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 1 etl. olijfolie
  • 1 tl. sambal
  • 1 etl. paneermeel
Kruiden:
.
  • 2 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. kurkuma
  • 1/2 tl. komijnpoeder
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
Gekaramiliseerde uien:
.
  • 5 grote uien
  • 1 etl. kaneel
  • 1 etl. kristalsuiker
  • 1 tl. kurkuma
Extra:
.

Bereidingswijze:

  1. Kruimel het gehakt in een ruime kom en voeg hier alle kruiden en de paneermeel aan toe. Snijd de koriander fijn, snipper het ui, pers de knoflook fijn en voeg dit toe aan het gehakt.
  2. Giet de zonnebloemolie en de olijfolie erbij en meng het geheel samen. Zet de kom opzij en laat de marinade zeker voor 30 minuten goed in het gehakt trekken.IMG_5175IMG_5179
  3. Vorm balletjes van het gehakt en druk deze vervolgens plat tot een schuif van ongeveer 1 cm.
  4. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de koekenpan en bak de hamburgers aan beide kanten mooi bruin voor 8 a 10 minuten.IMG_5212IMG_5191
  5. Pel de uien en snijd ze in grove halve ringen. Bak de uien in een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie en voeg hier de kruiden en suiker aan toe.
  6. Roer de uien door en laat het geheel voor 30 a 40 minuten sudderen op een middelmatig vuurtje. Tussendoor blijf je de uien omscheppen.
  7. Snijd een broodje open en leg een blaadje slag op de bodem, hierboven plaats je een lekker sappige hamburger, plakje cheddar kaas erop en daarop verdeel je dan de heerlijke gekaramalisserde uien, zo lekker!

IMG_5266

De gekaramalisserde uien maken deze hamburger gewoon top en dit is misschien wel één van de lekkerste hamburgers die ik ooit heb gegeten! Wil je nou echt helemaal uitpakken? Maak dan ook de broodjes zelf en met dit simpel hamburgerbroodjes recept gaat jou dit zeker lukken!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
FatimaIMG_5295

58 antwoorden
  1. nassira
    nassira zegt:

    omggg thankyouuuu ik was zolang opzoek naar een goed recept met die gekarameliseerde of gekofijnte uitjes maar overal zat alcohol in! Ik ga dit heel snel proberen want ben helemaal verslaafd aan burgers!

    Beantwoorden
  2. Dina
    Dina zegt:

    Ziet er echt heerlijk uit ma sha Allah. Misschien een stomme vraag, maar waar haal jij die prikkertjes die in het broodje zitten? Of maak je ze zelf?

    Beantwoorden
  3. rayhanah
    rayhanah zegt:

    salaam
    wow ziet er lekker uit
    ik ben dol op hamburgers en die gekarameliseerde uitjes
    en jij hebt dat gemaakt thanks
    groetjes xxxx

    Beantwoorden
  4. Merve
    Merve zegt:

    Faatimaaa, je bent een topper! mijn oma die al over de 70 is en nooit burgers at omdat ze al die fastfood bullshit vind heeft dit gwn gegeten en vond ze heerlijk!! en de rest overigens ook!! Topperrrrrr ❤️

    Beantwoorden
  5. nana
    nana zegt:

    Wat welke peper bedoelt u met half theelepel peper? Bedoelt u zwarte peper of wat want ik weet het echt niet voor de rest heerlijke gerechten die u maakt.

    Beantwoorden
  6. Nouriya
    Nouriya zegt:

    Nou meid, net de hamburgers gemaakt zonder de ui en ze waren heeeeeeerlijkkkk.. Om je vingers bij af te likken!! Complimenten van m’n man 😄😄.. Keep up te good work 💋💋

    Beantwoorden
  7. UmmHafsa
    UmmHafsa zegt:

    Heey faat! Hele lekkere recepten heb je meid! Ik kijk al een tijdje op je site en ik heb al een paar recepten geprobeerd, ze waren lekker! Alleen vraagje, ik heb geprobeerd de hamburger te maken alleen ze krimpen heel erg, wat kan ik daar tegen doen?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo UmmHafsa,

      Bedankt lieve schat! De burgers krimpen inderdaad zodra je ze afbakt. Ik raad je aan om de burgers daarom iets groter te vormen dan normaal. Op deze manier zullen ze wel krimpen, maar toch nog de formaat hebben die je wilt. Xx

      Beantwoorden
  8. Amal
    Amal zegt:

    Hee Fatima
    Ik heb geen paneermeel in huis en heb zo zoveel zin in deze burgers!
    Kan ik de paneermeel
    Weglaten? Of ken jij misschien een alternatief 😳❤️

    X

    Beantwoorden
    • Nassira
      Nassira zegt:

      Beschuit is een goed alternatief! Goed fijn kruimelen. Ei doen ze er ook in maar volgens heb je dan alsnog iets van paneermeel of beschuit nodig

      Beantwoorden
  9. Samira
    Samira zegt:

    Allahuma bareek Fatima je bent echt een top kokkin! Ik haal vele recepten van jouw site en ik kan je zeggen je maakt mijn huwelijk veeeeel gemakkelijker Hahahah als het om eten gaat

    Moge Allah jou rijkelijk belonen!

    X

    Beantwoorden
  10. Anna
    Anna zegt:

    Hoi Fatima,

    Bedankt voor jouw recepten! Je bent een topper! Ik heb al vele recepten van jou gemaakt en ze vallen altijd in de smaak 🙂 Welk type pan gebruik je voor de hamburgers? Kan ik ze ook invriezen? Groeten, Anna

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Anna,

      Ik gebruik een hapjespan van het merk Tefal. Ja hoor je kunt de burgers nadat je het gehakt hebt gemarineerd en hebt gevormd makkelijk invriezen. En ook de broodjes kun je nadat ze de oven uitkomen en zijn afgekoeld invriezen. Bedankt voor je lieve bericht hoor!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  11. Bouchra
    Bouchra zegt:

    Beste Fatima,
    Wat een heerlijk recept is dit! Ik heb de burger, gekarameliseerse uien en de hamburgerbroodjes gemaakt. Het fijne aan jouw recepten is dat het allemaal ineens zo simpel lijkt. Bedankt voor het delen van jouw kookkunsten!
    Groetjes,
    Bouchra

    Beantwoorden
  12. Karima
    Karima zegt:

    Hoi lieverd kan ik ook rundergehakt gebruiken? Of moet dit echt met kalfsgehakt. Wil ze vanavond uitproberen
    Hoop van je te horen.

    Groetjes Karima

    Beantwoorden
  13. Leila
    Leila zegt:

    Hoi Fatima in het recept staat dat het 300 gram gehakt is voor 10 stuks . Klopt dat wel? Lijkt me weinig gehakt voor 10 hamburgers? Ik wil t eerst even weten voor ik het maak. Het ziet er superlekker uit! Zoals al je recepten!

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Leila,

      Bedankt voor je bericht! Ik gebruikte toen 300 gram, maar ik heb de burgers wel heel plat moeten maken. Als je iets grotere burgers wilt, dan raad ik je aan om 500 gr. te gebruiken. Ik ga het even aanpassen, dankjewel!

      Beantwoorden
  14. Nadia
    Nadia zegt:

    Heey Fatima

    Ik wil dit vanavond maken maar ik wil ipv 5 uien 2 doen, moet ik de kruiden en suiker hiervoor halveren? Zo ja, hoeveel?

    Dankjewel!

    Nadia

    Beantwoorden
  15. Zahra
    Zahra zegt:

    Salaamoe alaikoum wa rahmatoellahi wa barakatoe Fatima,

    Ik ben op zoek naar een charmoula saus wat hier lekker bij is want mijn man is niet echt een fan van de gewone sausjes. Hopelijk kun je mij daarmee helpen! Wil dit graag met iftar maken.

    Liefs Zahra

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *