IMG_80522

Groenten Stoofpannetje

IMG_80522 Wat heb je nodig?

  • 4 aardappelen
  • 2 tomaten
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook

  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Theelepel gemberpoeder
  • Theelepel kurkuma
  • Theelepel peper
  • Theelepel zout
  • Scheutje zonnebloemolie/olijfolie

IMG_79011 Bereidingswijze: Pel de uien en snijd ze vervolgens in lange  schijfjes en bak deze samen met de olie en de geperste knoflook teentje glazig. Doe hier dan de rest van de kruiden bij en meng dit dan even samen. Laat het vervolgens bakken voor ongeveer 15 minuten. Marka met groenten Doe dan de gesneden groenten bij de rest in de pan en vul de pan dan tot de groenten net onderstaan met water en laat het geheel koken voor ongeveer 30 minuten op een hoog vuurtje. Doe dan de tomatenpuree erbij en laat het dan weer koken voor 10 minuten met de deksel op de pan. Marka met groenten1 Marka met groenten2 Je zult merken dat het water verdampt en er een dik sausje ontstaat. Als de groenten nog niet gaar zijn en je merkt dat je niet meer zoveel saus overhebt in de pan, dan kun je er nog wat water aan toevoegen en het vuur weer hoog zetten. Proef ondertussen of je het nog moet kruiden met peper en zout en dien het op met lekker warm brood Yumm! Eetsmakelijk

23 antwoorden
  1. Miss M
    Miss M zegt:

    MashaAllah voor jou en je kookkunsten, hele lekkere recepten heb je op je blog! Ik heb deze vandaag geprobeerd en het was heerlijk! Ga zo door meid. Ik had nog een vraagje mbt tot je vlees met pruimen recept, hoelang moet het vlees nou op het vuur zodra alles eron zit? Dat was me nog niet geheel duidelijk.. Ik hoop op antwoord ❤️

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam lieve meid! Allereerst bedankt voor je lieve compliment meid! <3 Het vlees moet zeker voor 60 minuten op het vuur staan. Als je na die 60 minuten merkt dat het vlees nog niet gaar is doe je er weer water bij en sluit je de pan voor nog eens 30 minuten. Zodat het weer kan stomen en het sausje kan indikken. Je bent ongeveer 1.5 uur bezig met heel het gerecht, want je bereid ook nog de pruimen voor en de gekookte eieren. Hoop dat je het zo een beetje begrijpt meid. De foto's van het gerecht zijn niet meer zichtbaar, maar die zal ik snel weer uploade inschAllah! <3

      Beantwoorden
  2. chaymae
    chaymae zegt:

    Ik heb deze ook meerdere keren uitgeprobeerd met verschillende groente en de kruidenbasis is perfect en makkelijk te onthouden.. volgende keer in shaa allah weer een ander recept vandere je proberen hihi..

    Beantwoorden
  3. Yasmina
    Yasmina zegt:

    Ik heb het ook gemaakt was lekker. Wat ik wel merkte is dat de kruiden aanbranden in de pan. Waardoor ik eerder de andere groenten heb bij gedaan heb.

    Beantwoorden
  4. senna
    senna zegt:

    Nog een vraag maakt het niet uit welke groente je gebruikt? Bedankt love your food. Het enige wat niet lukte zijn de msemen, en die kransbroodjes ik weet niet hoe maar de msemen deeg bleef stevig. En die kransbroodjes beetje droog voor de rest was alles heerlijk ben echt fan van jou en ben niet de enige xxx dank je wel voor alle moeite

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Senna,

      Je mag zoveel vragen als je wilt hoor. En je kunt alle groenten gebruiken die je lekker vindt hoor. Voor beide recepten dien je het deeg zo goed mogelijk te kneden en goed te laten rijzen. Ik raad je gewoon aan om het nog een te proberen en voor je het weet wordt je er echt goed in!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  5. Mandy
    Mandy zegt:

    Salaam alaikoum,

    Masha Allah wat een lekkere recepten heb je op je site. Over dit recept wil ik vragen of ik de tomaten niet eerst hoef te ontvellen voor deze in de pan gaan. Krijg je anders niet van die velletjes in het gerecht?

    Liefs Mandy

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *