TORTILLA’S MET GEHAKT

INGREDIËNTEN

  • 300 gr. gehakt
  • 2 uien, in schijfjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • tomatensaus
  • 1 klein blikje mais
  • 1/2 tl. zwarte peper 
  • 1 tl. zout
  • geraspte kaas
  • tortilla wrapsIMG_85022

Bereidingswijze:

  1. Snijd de uien in reepjes en bak deze in de koekenpan met een scheutje zonnebloemolie.
  2. Voeg de paprika stukjes erbij en bak deze even mee met de uien.
  3. Schep het gemarineerde gehakt erbij en bak het mee met de rest.Wraps
  4. Breng het nog even op smaak met peper en zout en roer alles nog eens door.

 

Wanneer het gehakt gaar is en mooi bruin doe je er ongeveer 4 eetlepels tomatenpuree bij en meng je dit even samen totdat alles onder de tomatenpuree zit. Ik gebruik altijd tomatenpuree uit een pakje en niet uit een blik, omdat deze zuur is. Heb je alleen tomatenpuree uit een blikje in huis, dan kun je die ook gebruiken maar dan kun je er het beste wel een teentje knoflook bij persen zodat de zure smaak van de tomatenpuree verdwijnt.

Als laatste doe je er de mais bij en roer je dit even kort samen. Proef ondertussen de vulling en breng het eventueel nog op smaak met wat zout en peper.

Wraps1

Tortilla’s vullen:

Besprenkel de tortilla’s met wat water en warm ze even op in een koekenpan voor ongeveer 2 minuten aan beide kanten. Je kunt ze ook opwarmen in de oven of in de magnetron, maar ik vind het makkelijker om gewoon een koekenpan te gebruiken.

Leg dan een tortilla wrap op je werkblad en pak ongeveer 2 volle eetlepels van de vulling en leg het net onder het midden van de tortilla wrap. Pak dan wat geraspte kaas en strooi dit over de vulling heen en vouw de tortilla wraps naar het midden en rol deze verder strak op.

Vouw aan de ene kant de tortilla wrap dicht zodat de vulling er niet uit kan vallen en leg de tortilla wrap dan in een ovenschaal en werk zo alle tortilla wraps af.

Wraps2IMG_85988

Als het goed is heb je nog wat saus over van de gehakt vulling en daarmee kun je de tortilla wraps aan de bovenkant insmeren zodat de geraspte kaas mooi blijft plakken. Strooi als laatste nog wat geraspte kaas over de tortilla wraps heen en dan kunnen ze de oven in voor ongeveer 15 minuten op 180 graden.

Geniet ervan!

 

71 antwoorden
  1. Aicha
    Aicha zegt:

    Hoi beste faatje, bedankt voor dit geweldige recept. Heb ze vandaag gemaakt en het was goed gelukt en beter nog: ze waren verrukkelijk! Ga het zeker vaker maken, massallah aliek! Ga zo door, hartelijke groeten, aicha

    Beantwoorden
  2. miriam
    miriam zegt:

    Masha allah schat ze waren echt heerlijk,ik heb ze 2dagen achter elkaar gemaakt omdat me schoonbroers en me man niks anders wilden mijn complimenten schat..xx miriam

    Beantwoorden
  3. ilhame
    ilhame zegt:

    Hallo,
    Ik heb een vraagje?
    U zei dat je de tortillas moet besprenkelen met water. Ik begrijp niet zo goed wat je hier mee bedoelt.
    Ik wil het graag uitproberen zit er echt lekker uit en is ook heerlijk in de ramadan.
    Groetjes Ilhame

    Beantwoorden
    • xfaatjee
      xfaatjee zegt:

      Salaam meid, nou sommige tortillas zijn best droog. En dan kun je ze het beste een beetje vochtig maken met wat water en dan pas opwarmen in een koekenpan. Op de achterkant van de verpakking staat ook de bereidingswijze Xx

      Beantwoorden
  4. jihane
    jihane zegt:

    salam de tortilla zien er heerlijk uit mag ik weten welke puree je hiervoor gebruikt? ik heb een pakje van Heinz Tomato frito en normale puree uit blik welke is beter? xxx

    Beantwoorden
  5. Dinaa
    Dinaa zegt:

    Je recepten zijn geweldig.

    Ik heb vandaag wraps met gehakt gemaakt.
    Je zei dat ze 15 minuten in de oven moeten. Ik heb dat gedaan maar ze waren vebrand aan de bovenkant.

    Beantwoorden
  6. Yasmientje
    Yasmientje zegt:

    Hey keukenprinses!

    Je recepten zijn super, alleen de vraag of je kan vermelden hoelang je ongeveer bezig bent met een recept. Als je dat bij je recepten zou willen zetten zou dat helemaal top zijn, dan kan ik daar rekening mee houden 🙂

    Beantwoorden
  7. Malika
    Malika zegt:

    Hi lieve meid, zonet deze heerlijke wraps gegeten. Bedankt voor je leuke recepten!! Zoveel beter dan kant en klare maaltijdpaketten.. Keep up the good work!! Op naar het volgend recept👍🏼me like😋 Xx

    Beantwoorden
  8. Leila
    Leila zegt:

    Hi lieve Faat,

    Als trouwe volger wil ik eerst even melden dat ik je grootste fan ben! Ik heb vele recepten geprobeerd en ze slagen telkens weer. Ik was niet bepaald een keukenprinses, maar door jouw recepten krijg ik ineens complimenten van mijn moeder. Dat had ik nooit durven dromen haha!

    Ik vroeg me bij dit recept of ik kaas kan vervangen door iets anders? Mijn man houdt namelijk niet van kaas (idd hoe dan?? haha!).

    Liefs,

    Leila! X

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Laila,

      Super lief van je, dankjewel lieve schat! Aah zo leuk dat je complimentjes krijgt van je moeder, altijd leuk hé haha! Nou je kunt de kaas gewoon weglaten en er bijvoorbeeld wat provencaalse kruiden overheen strooien, ook erg lekker! Als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag Xx

      Beantwoorden
  9. Karima
    Karima zegt:

    Hoi,

    Ik heb de wraps gister gemaakt en had nog vulling over. Wilde het vandaag weer maken maar toch elders gegeten. Kan ik de vulling van de wraps vandaag nog invriezen voor bijv morgen? Zoja, alvast in wraps doen en in de oven of gewoon zo alleen de vulling invriezen?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Karima,

      Excuses voor mijn late reactie hoor. Je kunt de vulling altijd invriezen geen enkel probleem. Je kunt zelfs de wraps al vullen en in de tussentijd in de koelkast bewaren.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
      • Yasmina
        Yasmina zegt:

        salaam Fatima,

        als je deze vab te voren wil maken moet je de wraps dan alsnog warm maken?

        xx

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Alaikoem salaam Yasmina,

        Ja, je verwarmt de wraps en vult deze alvast. Dan kun je de wraps gevuld bewaren totdat je ze wilt serveren. Je kunt ook enkel de vulling maken en pas wanneer je de wraps wilt serveren even snel de wraps verwarmen en vullen.

        Liefs,
        Fatima

  10. Yasmina
    Yasmina zegt:

    salaam
    deze stonden gisteren bij mij op tafel en mort zeggen dat ze heerlijk waren bedankt voor de tips en natuurlijk heerljjke gerechten ♡

    Beantwoorden
  11. Leroy
    Leroy zegt:

    Hoi Fatima! Geheel toevallig dit recept ontdekt toen ik opzoek was naar tortilla’s met gehakt recepten, en oh wat ben ik blij dat ik jouw blog heb gevonden. Heb het inmiddels twee keer gemaakt voor mijn vriendin en mijn schoonouders. Zij willen nu geen andere wraps meer ;).
    Zelf voor wat extra pit er nog een rode peper aan toegevoegd, zelf knoflooksaus gemaakt en heerlijk smullen!
    Binnenkort is je zoete kip met rijst aan de beurt.

    Groetjes!

    Beantwoorden
  12. Thea
    Thea zegt:

    Deze wraps zijn echt heerlijk! En top dat het zo lekker gekruid is zonder pakjes of zakjes. 😀 Goede uitleg er ook bij. Heb er 12 gemaakt want Ik geef morgen een schaal van deze wraps aan vrienden. Ik dacht half uurtje op 180 graden opwarmen met folie erop en dan nog 10 minuten zonder folie. Op heb jij daar een ander idee over. Bedankt voor dit heerlijke recept.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Thea,

      Aah wat leuk! En bedankt voor je lieve compliment! Ik zou de tortilla voor ongeveer 20 a 30 minuten opwarmen met folie en als je er nog extra kaas over wilt strooien, dan nog even zonder folie laten bakken. Anders zou ik de tortilla’s niet nog eens voor 10 minuten laten bakken, zodat ze niet droog worden.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  13. OumQasim
    OumQasim zegt:

    Salaam Fatima,

    Hier alweer een fan erbij. Ik ben absoluut geen keukenprinses en thuis zijn ze nooit echt enthousiast over mijn kookkunsten. Nu heb ik gisteren deze wraps met grote voorzichtigheid voor het eerst gemaakt, voor de kinderen, om het uit te proberen. Toen ik zag dat het in de smaak viel van de kinderen en ikzelf ze eigenlijk erg lekker vond heb ik me er aan gewaagd om deze vandaag voor mijn man te maken. Tegen mijn en ook zijn verwachtingen in vond hij deze ook erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar.
    Ik ga zeker nog rondneuzen in je recepten. Het leukste van al is dat het allemaal zo gestructureerd is en heel erg duidelijk uitgelegd dat zelfs een amateur als ik het tot een goed eind kan brengen.
    Ik wil je bij deze bedanken voor je bijdrage, want vind het zo leuk om eindelijk erkenning te krijgen voor mijn moeite.
    Ps. Ik vind je ramadan winactie echt top. Hoewel ook ik graag had meegedaan gun ik het een ander meer. Er hebben zo veel mensen gereageerd die het ook meer verdienen. Moge Allah je belonen.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam OumQasim,

      Aah wat is dit een mooi berichtje! Ik ben echt blij dat het heeft gesmaakt lieverd en dat je nu ook meer zelfvertrouwen krijgt in de keuken! Super goed bezig lieverd en ik wens je nog heel veel kook en bak plezier inschallah!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *