GEVULDE DORADE UIT DE OVEN

Ben jij dol op visgerechten? Dan ga je dit recept geweldig vinden! Deze dorade is gevuld met wat lekkere gebakken garnalen, inktvis en wat groente. Dit gerecht kun je altijd makkelijk een paar uur van tevoren klaarmaken of zelfs een dag van tevoren en dan hoef je de ovenschaal enkel nog even in de oven te schuiven. Simpel en erg lekker!

INGREDIËNTEN (2 dorades)

Voor de vis marinade
  • 1 grote dorade (of 2 kleine)
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 etl. tomatenpuree
  • 2 etl. fijngesneden peterselie
  • 2 etl. fijngesneden koriander
  • 1 etl. paprikapoeder
  • 1 halve tl. komijnpoeder
  • 1 halve tl. zwarte peper
  • 1.5 tl. zout
  • 2 etl. olijfolie
  • 2 etl. verse citroensap
Voor de vis vulling
  • 200 gr. garnalen
  • 200 gr. inktvis in stukjes
  • 3 wortels, in reepjes
  • handvol groene olijven
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 2 etl. olijfolie
In de ovenschaal
  • 2 grote tomaten, in plakjes
  • 2 uien, in plakjes

Bereidingswijze:

  1. Pak een kom erbij en schep de fijngesneden koriander, peterselie, geperste knoflook, tomatenpuree en alle kruiden erbij.
  2. Giet de olijfolie en de verse citroensap er ook bij en roer de marinade met een lepel goed samen tot een dik mengsel. 
  3. Verwarm een scheutje olijfolie in de koekenpan en schep 1 eetlepel van de marinade in de pan.
  4. Schep de garnalen in de pan en bak deze even kort aan. Schep ook de inktvis erbij en bak deze samen met de garnalen op middelmatig vuur voor ongeveer 5 a 8 minuten. Schep de garnalen en de inktvis uit de koekenpan en zet deze even apart.
  5. Schep nogmaals 1 eetlepel van de marinade in de koekenpan en voeg de wortel, paprika en de olijven toe in de pan. Bak de groente geheel aan voor ongeveer 5 a 8 minuten op middelmatig vuur.
  6. Schep dan weer de gebakken garnalen en de inktvis bij de groente en bak het geheel op middelmatig vuur. Haal de koekenpan van het vuur en zet deze even apart.
  7. Pak de dorade erbij die je van tevoren grondig hebt schoongemaakt en snijd met een scherp mesje aan beide kanten een paar sneetjes.
  8. Schep bovenop de dorade wat van de marinade en verdeel de marinade met je handen goed aan beide kanten en aan de binnenkant van de dorade. Laat de dorade voor ongeveer 10 minuten in de marinade zitten.Dorade5
  9. Verdeel de ui die je in plakjes hebt gesneden over de bodem van de ovenschaal en verdeel hierop weer de tomatenschijfjes. Op dit moment zou je extra groente kunnen toevoegen. Zie hierboven de foto.
  10. Plaats de dorade bovenop in de ovenschaal en schep dan de groente/vis vulling aan de binnenkant van de dorade. Verdeel de overige groente/vis vulling onder de dorade en aan de zijkanten van de ovenschaal.
  11. Dek de ovenschaal eerst af met bakpapier en dan weer met aluminiumfolie. Bak de dorade in een voorverwarmde oven op 250 graden voor ongeveer 40 a 50 minuten gaar.
  12. Verwijder na 40 minuten de bakpapier/aluminiumfolie en laat de dorade nog eens voor 10 minuten doorbakken.

Serveer de dorades op een ruim bord en giet de saus rondom de dorade en de groente verdeel je weer bovenop de saus. Een makkelijk gerecht om te maken en de smaak is te lekker! 

Extra tips&trics
  • Wil je extra saus om er lekker in te soppen met brood? Giet dan 100 ml water toe bij de groente/vis in de ovenschaal.
  • Voeg extra groenten zoals aardappel, doperwten toe in de ovenschaal.
  • Als je extra groenten erbij doet, dan hoef je deze van tevoren niet voor te koken.
  • Lust je gewoon inktvis of garnalen? Dan kun je deze makkelijk weglaten in het recept.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

53 antwoorden
  1. Saida
    Saida zegt:

    Dankje wel ziet er heerlijk uit

    Ga dit maken voor mijn aankomend bezoek

    Als ik er zoete aardappel bij wilt doen moet ik dat eerst kort aanbakken of koken

    Prachtige schaal van waar is die witte schaal 🙈🙈

    Beantwoorden
  2. Sabah
    Sabah zegt:

    Salaam oulaikom fatima
    Heb een vraag als je de vis uit de oven haalt heb je dan een sausje over of niet dat je er met brood in kan deppen
    😘sabah
    p.s dank je voor je lekker recepten

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem Salaam Sabah,

      Graag gedaan lieverd. Ja, je houdt altijd wel een sausje over maar als je extra saus wilt dan raad ik je aan om er 100 ml water bij te gieten. Het water giet je dan bij de groenten/vis in de ovenschaal. Xx

      Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem Salaam,

      Ja hoor dat kan, maar door de marinade krijg je eigenlijk al wat saus om er met brood in te kunnen soppen haha. Maar ik raad je dan aan om er maximaal 100 ml water bij te gieten. Xx

      Beantwoorden
  3. Asha
    Asha zegt:

    Wat een super lekker gerecht !!!
    Zelfs mijn kinderen van 8 en 4 zeiden mama kom heb je alle spullen dan gaan wij dat ook maken. Dat gaan we dus gauw doen.

    Beantwoorden
  4. Jinane
    Jinane zegt:

    Salam Fatima .
    Je recepten zijn echt heerlijk maar deze ziet er extra lekker uit . Ga hem zeker een keer maken .
    Zou je dat recept van de m&m taart met ons delen want die zag er echt lekker uit bij je zus/zusje Salima

    Beantwoorden
      • Jinane
        Jinane zegt:

        Salam Fatima .
        Ik volg je zussen salima en mrselirari al heel maar ik denk dan de hele tijd dat ik jou stem hoor . Als dat zo mocht zijn zou je dan je gezicht laten zien ( natuurlijk als jij dat wil ) omdat je je gezicht al een keertje hebt laten zien .
        Handjes en voetjes , kusjes en groetjes .
        Xxx Jihane

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Alaikoem salaam Jinane,

        Haha ik zit bijna nooit in hun vlogs en als dat zo is, dan zou je mij wel gewoon zien haha. In de nieuwe video’s die eraan komen zul je mij wel vaker zien inschAllah. Xx

  5. Nizar
    Nizar zegt:

    Lieve Fatima,

    Ik heb vandaag je recept gemaakt, het was heerlijk , Dank je wel voor al je recepten, ik heb veel van je geleerd.
    Liefst Nizar

    Beantwoorden
  6. Ergul Tunc
    Ergul Tunc zegt:

    Hoi fatima. Ik heb je recept geprobeerd en het was heeerliijkkkk. Bedank. Jij hebt altijd lekkere recepten mashaAllah 😘❤️

    Beantwoorden
  7. omaima
    omaima zegt:

    deze heerlijke visovenschotel zit zojuist in de oven. allahouma bareek het ruikt al lekker zonder dat hij gebakken is ahahah.

    vraagje. zou dit ook met zalm kunnen? en moet de gis dan later op de groenten in de oven omdat zalm best snel klaar is. of kan dit gewoon gelijk.

    ik hoef straks alleen nog te roepen.

    AAN TAFELLLL

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Omaima,

      Haha zo leuk! Ja hoor je zou ook zalm kunnen gebruiken, maar dan zou ik de zalm er inderdaad later pas bijdoen. Als je bijvoorbeeld groenten erbij wilt bakken, dan raad ik je aan eerst de groenten voor 30 minuten te bakken en dan pas de zalm erbij te doen. Ik hoop dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx

      Beantwoorden
  8. Yasmina
    Yasmina zegt:

    Hoi faatje.

    Bedankt voor je heerlijke recept alweer top geslaagd recept. Heb dit lekkere maaltijd klaar gemaakt voor me bezoek ze vonden het heerlijk en ik ook. Je recepten zijn top en lukken ook altijd met video’s en al hoe duidelijk willen we het hebben hihi. Wanneer komt je kookboek uit ?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Yasmina,

      Aah wat leuk om te lezen! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd en heel graag gedaan natuurlijk! Haha ik heb nog geen datum voor een kookboek, maar die staat zeker wel op mijn lijstje inschAllah! Bedankt voor je lieve compliment! Xx

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  9. Amira
    Amira zegt:

    Hoi Faatje,

    Ik wil straks de dorade klaarmaken van jou. Op welke stand moet ik de oven doen? En kan ik de calamares weglaten?

    Xx

    Beantwoorden
  10. Claudia
    Claudia zegt:

    Hallo Fatima, voor hoeveel personen is dit gerecht? Wat doe jij hier bij? wat smaakt hier het beste bij? ik had zelf gebakken aardappels in gedachten. Ik heb binnenkort een etentje met vrienden en dit gerecht lijkt mij perfect.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Claudia,

      Als je twee grote dorades gebruikt zoals ik deed, dan is dit gerecht goed voor 4 personen. Zelf serveer ik er vaak een aardappelsalade bij of je zou inderdaad ook gebakken aardappels kunnen doen. Succes en veel plezier! Xx

      Beantwoorden
  11. Ouis
    Ouis zegt:

    Het ziet er heerlijk uit. Dank je wel! Ik wil zoiets maken, maar dan met zo een grote visfillet. Kan namelijk niet tegen graat. Kan ik dan precies hetzelfde aanhouden of is visfillet sneller gaar?
    Shourkan alvast.

    Beantwoorden
  12. Jay
    Jay zegt:

    Hallo Fatima,

    Dit ziet er lekker uit. Ik vraag mij alleen af of de garnalen en calamaris niet te taai worden als je ze eerst bakt en vervolgens 40 min in de oven doet? Ook de dorade 40 min bakken lijkt mij wel erg lang. Is natuurlijk afhankelijk hoe groot ze zijn, maar ik doen een dorade van ongeveer 500 gram ongeveer 20 min in oven. Ik ga het dit zeker maken!

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Jay,

      De garnalen en de calamaris bak je maar kort aan en daarna gaan ze pas in de oven. En de baktijd ligt inderdaad aan de grote van de dorade, want het kan altijd zijn dat de ene iets korter nodig heeft dan de anders. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  13. Ouafa
    Ouafa zegt:

    Heey Fatima,
    Ik had een vraagje over de garnalen. Ik ga namelijk gepelde garnalen gebruiken, maar zijn 40 minuten niet te lang voor garnalen? Worden ze dan niet taai ofso? Of is het ook een idee om ze pas de laatste 15 minuten erin te doen? Ik hoor graag van je.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Ouafa,

      De garnalen bak je van tevoren aan voor maar 8 minuten, vandaar dat ze nog verder moeten garen in de oven. Bij mij waren ze niet droog of taai, maar je zou ze altijd er later pas in kunnen doen hoor.

      Beantwoorden
  14. Ouafa
    Ouafa zegt:

    Heey Fatima,
    Ik had een vraagje over de garnalen. Ik gebruik namelijk gepelde garnalen, maar is 40 minuten niet te lang voor de garnalen? Worden ze dan niet taai ofso? Of is het ook gewoon mogelijk om ze pas de laatste 15 minuten erin te doen? Ik hoor graag van je xx

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *