GEVULDE AUBERGINE MET GEHAKT

Ben je nog aan het uitvogelen wat je vanavond gaat koken? Wat dacht je dan van deze gevulde aubergines met een heerlijke gehaktmengsel! Het is een vrij eenvoudig gerecht waar je niet al te veel ingrediënten nodig en het is ook nog eens erg lekker! Serveer er nog wat rijst bij en je avondmaal is compleet voor vanavond!

INGREDIËNTEN

Voor de aubergines:
.
  • 4 middelgrote aubergines 
  • olijfolie
  • peper en zout
Voor de gehakt marinade:
.
  • 300 gr. gehakt
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. komijnpoeder
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1/2 tl. kurkuma
  • 1 tl. peterselie, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tl. zonnebloemolie
  • 1 tl. olijfolie
Voor het gehaktmengsel:
.
  • 1 ui, in blokjes gesneden
  • 4 etl. tomatensaus
  • 4 etl. chilisaus
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • geraspte kaas
Voor de tomatensaus:
.
  • 4 etl. tomatensaus
  • 4 etl. pittige chilisaus
  • 50 ml kokend water
  • basilicum

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Halveer de aubergines en snijd de aubergines in het rond 1 cm van de randen af.
  3. Snijd in het midden van de aubergines en paar vierkantjes en hol de aubergines uit. Zet het vruchtvlees apart voor straks.
  4. Besprenkel de binnenzijde met een beetje olijfolie, zwarte peper en zout.
  5. Rooster de aubergines in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 20 a 30 minuten tot ze zacht zijn.
  6. Marineer ondertussen het gehakt met de kruiden, knoflook, peterselie en de zonnebloemolie.
  7. Bak het gehakt op middelhoog vuur voor ongeveer 10 a 15 minuten.
  8. Schep de ui en de stukjes aubergine die je apart hebt gehouden bij het gehakt en schep alles goed om.
  9. Bak het geheel aan op middelhoog vuur voor 10 a 15 minuten.
  10. Voeg de tomatensaus en de chilisaus erbij en schep alles nogmaals goed door. Breng het geheel op smaak met zwarte peper en zout en laat dit voor 10 minuten pruttelen.
  11. Mix de tomatensaus, chilisaus, basilicum en de 50 ml kokend water samen.
  12. Breng de tomatensaus op smaak met wat zwarte peper en zout en roer het nog eens door.
  13. Verdeel de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal en plaats de gegrilde aubergines bovenop de tomatensaus. De tomatensaus kun je van tevoren ook voor 10 a 15 minuten koken in de koekenpan en daarna pas in de ovenschaal gieten. Op deze manier hoef je de ovenschaal niet af te dekken met aluminiumfolie.
  14. Vul elke aubergine met het gehaktmengsel, dek ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de gevulde aubergines in de oven op 250 graden voor 30 minuten.
  15. Verwijder na 30 minuten de aluminiumfolie, strooi de geraspte kaas erop en bak de aubergines nog eens voor 10 minuten.
Extra tips&trics
  • Serveer de gevulde aubergines met rijst, gebakken aardappels of met een salade.
  • Je kunt de aubergines ook bakken in zonnebloemolie i.p.v. te grillen in de oven, ook erg lekker!
  • De aubergines kun je eventueel ook in de airfryer grillen en afbakken.
  • Voor een vegetarische variant kun je het gehakt weglaten en vervangen door 4 verse tomaten.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.


30 antwoorden
  1. Zahour
    Zahour zegt:

    Hi Fatima,

    Geweldig recept en zo duidelijk! Ik wil het vanavond maken, maar moet je echt grote aubergine gebruiken? Die van jouw zien er namelijk groot uit maar soms zie ik enkel kleine aubergines in de supermarkt.

    Beantwoorden
  2. Naima
    Naima zegt:

    OMG! Ik zag het je maken en kon echt niet wachten op dit recept. Ik heb mama al geappt dat ik dit straks ga klaarmaken. Ik zal je het eindresultaat snappen.

    xx Naima

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Khadija,

      Jazeker, dan gebruik je 2 eetlepels en je zou er eventueel 1 teentje knoflook bij kunnen persen. Op deze manier verdwijnt de zure smaak van de tomatenpuree. En voor de rest giet je er nog het kokend water bij. Succes! Xx

      Beantwoorden
  3. Cheymek
    Cheymek zegt:

    Faatje heb je er geen video van want ik kijk ontzettend heel graag naar je video’s al kijk ik ze 1 keer ik herhaal het telkens je bent een top meid en je video’s zijn zo leuk dat je er naar kunt blijven kijken 😍

    Beantwoorden
      • Cheymek
        Cheymek zegt:

        Ja hoor lieverd, ik kijk graag alleen ontzettend graag naar je video’s maar je doet het super goed en veel te duidelijk je bent 1 van de beste foodbloggers! Wens je veel geluk toe echt waar je bent een dame mrt een gouden hart ♥️

  4. Lamyae
    Lamyae zegt:

    Hoi Fatima,

    Super bedankt voor dit geweldig recept! Gisteren gemaakt en de kids en manlief hebben gesmuld! Bedankt voor alle moeite en je geweldige blog hbibti!

    Beantwoorden
  5. Iman
    Iman zegt:

    Nou Fatima, mijn Palestijnse schoonfamilie maakt dit altijd en ik ging echt dood om het recept. Ik ben zo blij dat jij een variant hebt! Ga het vanavond proberen, is gelijk ook mijn eerste recept die ik van je ga uitproberen (ik ben geen keukenprinses haha), terwijl ik je al 100 jaar volg op insta! Wish me luck 😛

    Beantwoorden
  6. sebnem
    sebnem zegt:

    Heb je hier toevallig een video van aub? Ben nl. nog maar een beginnende koker….en wil aan de hand van de video zien of alles gelijkaardig is gemaakt…

    Beantwoorden
  7. Naile
    Naile zegt:

    Salaam fatima

    Ben echt op jou gerechten.

    Een vraagje kan je deze gerecht ook in de ochtend klaarmaken zodat ik dan nog alleen in de avond in de oven moet stoppen.

    Xxx

    Beantwoorden
  8. Nassira
    Nassira zegt:

    Hey Fatima,
    Heb gisteren de gevulde aubergines gemaakt voor bij iftar.. en ze waren superlekker!
    Graag had ik je willen bedanken voor je recepten en de moeite en tijd dat je hierin steekt om het zowel uit te schrijven evenals het op beeld te zetten.
    Chokran lieve meid! X

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *