20140507_1850022

Gehaktballetjes in Tomatensaus

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 3 verse tomaten
  • 1 pakje(350 gr.) tomatenpuree
  • bosje koriander
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • 200 gr. gehakt
  • 1 thl. peper
  • 1 thl. zout
  • 1 thl. komijn
  • 1 thl. paprikapoeder
  • 1 thl. peper
  • 1 thl. kurkuma
  • 1 thl. gember
  • 2 etl. olijfolie
  • 50 ml water

Bereidingswijze:

  1. Pel de tomaten, rasp of maal deze fijn en voeg de tomatensaus toe in de pan. Voeg de inhoud van het pakje tomatenpuree toe en meng geheel samen.
  2. Snijd de koriander fijn en strooi deze bij de tomatensaus in de pan.
  3. Snijd de uien in blokjes en voeg deze samen met alle kruiden toe in de pan en roer weer samen.
  4. Giet de olijfolie en het water erbij en roer weer samen. Sluit de pan en laat de saus op een hoog vuurtje koken voor ongeveer 30 minuten tot je ziet dat de tomatensaus is ingedikt. In de tussentijd kun je de gehaktballetjes gaan rollen.Gehaktballetjes in een tomatensausje
  5. Marineer het gehakt zoals je gewend bent of gebruik mijn gehakt marinade recept. Rol vervolgens balletjes van het gehakt en zet deze even apart.
  6. Open de pan en roer met een houten lepel de tomatensaus even door. Leg vervolgens voorzichtig de gehaktballetjes in de tomatensaus en sluit de pan.
  7. Laat de gehaktballetjes voor 10 minuten koken in de tomatensaus op middelmatig vuur en roer in de tussentijd niet.
  8. Open vervolgens weer de pan na de 10 minuten en roer de gehaktballetjes voorzichtig door de tomatensaus en plaats de deksel weer op de pan voor ongeveer 15 minuten. Tip! Wanneer je merkt dat de tomatensaus iets te dik is, kun je er wat extra warm water aan toevoegen en eventueel wat extra kruiden.

Gehaktballetjes in een tomatensausje1

Serveertip: serveer lekker warm brood met dit gerecht, zodat je lekker kunt soppen in de saus! Persoonlijk vind ik het zo nu en dan ook lekker om rijst erbij te serveren in plaats van brood, heerlijk!

Dit is een ideaal gerecht wanneer je niet zoveel zin hebt om uitgebreid te koken, maar je toch wel weer wat lekkers op tafel wilt zetten. Een simpel gerecht die je binnen een paar minuten op tafel hebt staan en er lekker van kunt genieten!

Liefs,
Fatima

74 antwoorden
  1. Chaimaee
    Chaimaee zegt:

    Salaam Fatima,

    Allereerst vind ik je blog echt super dus ga aub zo door!

    Maar ik had een vraagje , ik kan namelijk niet bij alle gerechten je foto’s aanklikken wanneer ik erop klik verwijst die me naar een andere site en dan zegt de browser dat de pagina niet beschikbaar is. Weet jij misschien hoe het komt en of ik misschien een andere site moet gebruiken want ik gebruik google chroome .
    Met foto’s vind ik het een stuk fijner namelijk haha ! ( Niet bij alle gerechten lukt het niet nogmaals sommige doen het wel gewoon)

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam 3likoem lieve meid, Allereerst bedankt voor je lieve compliment! Nou meid het ligt niet aan jouw maar aan de foto’s zelf. Sinds ik een nieuwe website heb willen niet alle foto’s meer zichtbaar zijn. Gelukkig heb ik nog een aantal foto’s op mijn laptop staan en ben ik beetje bij beetje alle foto’s opnieuw aan het uploade. Wil je graag de stappen foto’s hebben van dit gerecht? Dan zorg ik ervoor dat ze er voor vanavond opstaan goed? <3

      Beantwoorden
  2. najma
    najma zegt:

    hayy masha Allah egt top hoe jij dit hier op je blog zo duidelijk uitwerkt..
    dit ziet er egt lekker uit,, for some reason mislukken mn gehaktballen alleen altijd. hoe maak jij je gehaktballen??

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Najma, super lieve compliment! Dankjewel meid. Wat bedoel je precies met dat je gehakballen mislukken? Wat mislukt er dan precies? Vallen ze uit elkaar of is de smaak minder? Ik hoor het graag van je. <3

      Beantwoorden
      • xfaatje
        xfaatje zegt:

        Hallo Najma, oh zo bedoel je haha. Wat je dan kunt doen is wanneer je de balletjes vormt ze even laten staan voordat je ze gaat gebruiken. En wanneer ze in de saus zitten moet je proberen rustig te roeren, zodat ze heel blijven. Hoop dat je hier iets aan hebt meid. <3

      • najma
        najma zegt:

        aaahh het even laten staan sloeg ik altijd over..en k las net online dat je het beste ook panneermeel kan by doen.. dit deed ik ook niet. Ik zal het proberen thnx meiid!

  3. Romana
    Romana zegt:

    Hi Fatima,

    Ik heb het recept net gemaakt en het is heerlijk! Bedankt voor het delen van je heerlijke en duidelijke recepten.

    X

    Beantwoorden
  4. Bouchra
    Bouchra zegt:

    Hoi. Je recepten zijn echt super, heel duidelijk ook met de foto’s erbij!

    Hoe heb jij voor dit recept het gehakt gemarineerd? Voor zover ik weet met koriander, maar verder lees/zie ik er niets over terug.

    Groetjes,

    Bouchra

    Beantwoorden
  5. senna
    senna zegt:

    Faatje heerlijk je gerechten tbark Allah maar is dat niet veel 3 tomaten en zo een hele pakje Heinz erin? Het laatste is meestal geconcentreerd of heb ik het mis.

    Beantwoorden
  6. Fatima
    Fatima zegt:

    Hoii faatje,

    Heerlijk die gerechten van jou! Super!
    Alleen heb ik een probleempje als ik dit gerecht maak. De smaak is wat te zuur, waar kan dat aan liggen? Moet de tomaten wat langer doorkoken of heb ik verse tomaten nodig? Please help me! 🙂

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Fatima,

      Allereerst bedankt voor je lieve compliment! Voor dit recept heb je niet perse verse tomaten nodig hoor. Als de tomatensaus nog niets zuur smaakt, dan moet je inderdaad de saus nog iets langer doorkoken en de knoflook zorgt e rook voor dat de zure smaak verdwijnt. Mag ik vragen welke tomatensaus je gebruikt? Ik raad altijd aan om een tomatensaus uit een pakje te gebruiken of verse tomaten, want de tomatensaus uit blik is altijd al zuur. Succes meid en als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag van je. xx

      Beantwoorden
  7. Karima
    Karima zegt:

    Salaam wa alikom Schat,

    Mocht ik Bij dit recept ook diepvries doperwiten Bij willen Doen Wanneer ik dat het Beste toevoegen.

    Alvast bedankt,

    X

    Beantwoorden
  8. Essie
    Essie zegt:

    Lieve Faatje,

    Ik hoop dat je nog heeeel lang door zal gaan met jouw verrukkelijke recepten! Bedankt voor de inspiratie! 💕💕👍

    Beantwoorden
  9. Suzanne
    Suzanne zegt:

    Hi!
    Lekker dit gerecht ik heb dit al 2x gemaakt. Toch nog een vraagje, hoeveel gram gehakt gebruik jij voor dit recept.

    In de benodigdheden staat koriander maar in de bereidingswijze staat peterselie. Ik neem aan dat dit koriander is? Dat gebruik ik wel namelijk 😉

    Beantwoorden
  10. Ikram
    Ikram zegt:

    Hallo Fatima,

    Kan je voor dit recept ook vlees gebruiken stukjes biefstuk? Of echt bedoelt voor gehakt alleen is het een soort van charmilla dit?

    Hoor het graag van je groetjes

    Beantwoorden
  11. Dinaa
    Dinaa zegt:

    Ik heb dit gerecht gisteren gemaakt. Was verukkelijk.

    Ik heb wel een eitje opgedaan.
    Bedankt voor de moeite en je tijd om receoten te plaatsen😊

    Beantwoorden
  12. Een meisje van 12
    Een meisje van 12 zegt:

    salaam,ik ben pas 12 maar ga vandaag voor me hele familie koken. Ik zocht het juiste gerecht en die heb ik gevonden, dankjewel!!!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo lief meisje,

      Dit is zo stoer van jou! Echt mijn complimenten dat je op zo’n jonge leeftijd al kunt koken voor je familie! Ik hoop dat het is gelukt en dat het heeft gesmaakt! Xx

      Beantwoorden
      • Een meisje van 12
        Een meisje van 12 zegt:

        Dankjewel voor je lieve woorden!!!
        Ook complimenten voor jou, je hebt super lekkere gerechten gemaakt. Daarom kijk ik altijd op jouw site.
        Mijn hele al mijn tantes en ik zijn gek op je gerechten.
        Toen ik dit gerecht maakte ging er wel wat mis met de kruiden maar mijn moeder heeft me geholpen.
        Ik weet het voor de volgende keer, kruiden uit me hoofd leren!

      • xfaatje
        xfaatje zegt:

        Aah dat is erg lief van je! Je mama is zeker trots op je dat je nu al maschAllah zo goed bezig bent met koken. Voor je het weet ken je echt alle kruiden uit je hoofd haha. Toen ik net begon met koken, had ik gewoon echt een briefje met alle kruiden op de koelkast geplakt haha. Xx

  13. Liselotte
    Liselotte zegt:

    Het was echt heerlijk.. Ik ben al een lange tijd fan van je recepten en het werd eens tijd om je een berichtje te sturen met hoe lekker alles is !! De gehaktballetjes (zoals jij het maakt) en deze saus waren vanavond aan de beurt en het was echt heer-lijk! Als toetje de chocolade brownie met walnoten … ik had veel blije gezichten aan tafel 😉!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Liselotte,

      Wat een lief berichtje zeg! Ik vind het echt leuk dat je een berichtje achterlaat. Super leuk om te lezen dat mijn recepten zo in de smaak vallen. Je bet zeker wat complimentjes rijker nu hihi!

      Beantwoorden
  14. Zaara
    Zaara zegt:

    Dag Fatima, dit recept ziet er super lekker uit en wil ik vandaag gaan proberen. Heb wel even een vraagje.. Ik zie even zo gauw niet om hoeveel gram gehakt het gaat? Kan het over ’t hoofd hebben gezien hoor..
    Dankjewel voor al je lekkere recepten!

    Beantwoorden
  15. Ashley Amira
    Ashley Amira zegt:

    Vandaag voor het eerst genaajr eb het was heeeeeerlijk 😍 Normaal werd ie altijd te zuur maar dit recept was perfec! Dankjewel💞

    Ps volgens mij komen mij berichten bij snap never aan bij je haha

    Ga zo door met je recepten voel me eindelijk een keuken princess!

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Ashley Amira,

      Ah super lieverd! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Oh mijn excuses hoor haha! Ik ontvang zoveel berichten op snapchat, dat ik soms het overzicht verlies en vele berichten niet meer zie. Had je een vraag gesteld of?

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  16. Ila
    Ila zegt:

    Fatima, waarschijnlijk zie je dit bericht niet, maar ik wil dit vandaag maken en vroeg me af wat voor gehakt je gebruikt? Magere of gemengde? Rundergehakt of lam? Mijn gehaktballetjes worden altijd hard op de een of andere manier. Ik weet niet of het aan her soort gehakt ligt dat ik gebruik.

    Beantwoorden
      • Ila
        Ila zegt:

        Dankjew, lieve Fatima. Ik was al naar de slager en had op goed geluk rundergehakt gehaald. Ben benieuwd hoe het vanavond zal smaken.

        Bedankt voor je snelle reactie, lieverd. En succes met je blog. Ik ben een groot fan van jouw heerlijke recepten. 🙂

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *