IMG_5179

Gehakt marinade

Wat heb je nodig?

  • 250 gr. gehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • bosje koriander
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 1 etl. olijfolie
  • 1 thl. kurkuma
  • 2 thl. paprikapoeder
  • 1 thl. cayennepeper
  • 1 halve thl. peper
  • 1 halve thl. komijn
  • 1.5 thl. zout

Bereidingswijze:

Leg het gehakt in een ruime kom en snipper hierboven een ui fijn. Pers er de 2 knoflook teentjes erbij en voeg de fijngesneden koriander toe.

Voeg vervolgens alle kruiden toe aan het gehakt en giet er de zonnebloemolie en de olijfolie bij. Meng het dan geheel met je handen of met een houten lepel totdat alle kruiden goed zijn opgenomen in het gehakt.

Zet het gehakt vervolgens apart en laat het voor minstens 30 minuten staan, zodat de marinade goed in het gehakt kan trekken.

IMG_5175 IMG_5179Eigenlijk is dit altijd mijn standaard recept voor de gehakt marinade. Ik marineer eigenlijk altijd het gehakt voordat ik deze in een gerecht ga verwerken, want hierdoor krijgt het gehakt gewoon nog een lekkere smaak! Ik

Dus neem even die kleine moeite en marineer het gehakt altijd voor gebruik en je zult altijd een lekkere smaak terug proeven in het gehakt!

Lief,
Fatima

 

36 antwoorden
  1. Nikki
    Nikki zegt:

    Hi! Het is al een tijdje terug dat je dit recept online hebt gezet, maar ik vroeg me af hoeveel gram gehakt je ongeveer gebruikt bij de aangegeven hoeveelheden ingrediënten?
    Liefs

    Beantwoorden
  2. Wies
    Wies zegt:

    Salam,

    Ik heb een vraagje. Haal jij je kruiden, zoals cayennepeper paprikapoeder, gemberpoeder en kurkuma, uit Marokko of gewoon van de supermarkt/slager?

    Beantwoorden
  3. Anoniem
    Anoniem zegt:

    Haai meid ,

    Als eerst wil ik even zeggen dat jou recepten GEWELDIG zijn mashAllahh !!!
    Ik heb zoveel van jou recepten uitgeprobeerd, en het is altijd goed gelukt. Ik ben nu bezig met de tortillas dus ben benieuwd hihi.
    Ik zou het heel leuk vinden als je ooit 3 nieuwe recepten zou plaatsen van :$ :$
    Biefstuk
    Spinazie
    Bami.
    Maar nogmaals ben super blij met jou blog ga zo door xxx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo meid,

      Allereerst super bedankt voor je lieve bericht! Ik ben blij dat je zo blij bent met mijn recepten hihi. Nou aankomend weekend ga ik toevallig bami maken, dus dat komt goed hihi. Bedankt meid Xx

      Beantwoorden
      • Anoniem
        Anoniem zegt:

        Echt waar! Super blij ben ik hihihi wat een geluk. Ik kan niet wachten op je recept. Het zal zeker weten overheerlijk zijn. Ik vind het ook zo handig hoe je de foto’s erbij plaats dat maakt het toch wel makkelijker. Mijn tortillas zijn bijna klaar ze zien er goed uit hihi. Fijne avond xxx

  4. Hanane
    Hanane zegt:

    Hey faat,
    Sinds ik getrouwd ben (een maand) heb ik al heel wat recepten gebruikt. Heerlijk, inclusief deze marinade!

    Keep up doing the good work!

    Beantwoorden
  5. Agnes Schambach
    Agnes Schambach zegt:

    Wat een lekker recept, heb het geprobeerd…Alleen de courgette wasniet gaar, is hier een oplossing voor?? Ook ben ik niet zo dol op aubergine, mijn dochter ook niet, is er alternatief?? Verder heel lekker!! Respect voor u!! Is best veel werk. GROETJES AGNES

    Beantwoorden
  6. Nora
    Nora zegt:

    Ik zie op je foto dat je ook kurkuma gebuikt alleen waarom staat het niet in je recept? Ik doe zelf wel altijd 1 tl kurkuma in mijn gehakt

    Verder vind ik je top! Keep it going.
    Graag zout ik wel wat meer authentieke Marokkaanse gerechten op je blog willen terug zien😘

    Beantwoorden
  7. Hiba
    Hiba zegt:

    Dag Fatima,
    Terbak allah 3lik. Ik volg je sinds kort. Ik heb een paar recepten uitgeprobeerd….zijn allemaal goed gelukt. Voornamelijk marokkaanse brood. Was een obstakel voor mij. Dank zij jou , koop ik geen marokkaanse brood meer.
    ik ben je dankbaar

    Beantwoorden
  8. Lina
    Lina zegt:

    Hoi Fatima!

    Gebruik je echt 2 gesnipperde uien voor 250 gram gehakt? Ik heb er nu 1 gebruikt voor 450 gram gehakt en heb al het idee dat het uiballetjes zijn geworden, haha.

    Liefs

    Beantwoorden
  9. Fatima dial hiba
    Fatima dial hiba zegt:

    Fatimaaaa heerlijk jou dingen jmmr dat k mijn eindresultaat van de dorade hier niet kan plaatsen kan je zien dat ht gelukt s. Aub ik.zoek iets wat k op een bruiloft hb gegeten en nergens kan vinden das namlijk een vissoort zonder graten en om die vis heen was een rode tomatensaus met minigarnaaltjes erin heeeeerlijk maar wil graag recept heb jij dat??

    Beantwoorden
  10. Nesrine
    Nesrine zegt:

    Salam lieve Fatima,

    Sinds ik jou gehakt marinade heb uitgevonden kan ik letterlijk niet meer zonder! ik had nou een klein vraagje ik heb gisteren mijn gehakt gekruid en de vriezer gedaan maar als ik het zou willen gebruiken kruid je het dan nogmaals of is 1x kruiden voldoende hoor graag van jou dikke kuss..

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Nesrine,

      Wat leuk om te lezen zeg! Dankjewel lieve meid. Een keer het gehakt kruiden is meer dan genoeg hoor. Dus, wanneer het gehakt is ontdooit kun je het direct gebruiken.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *