GEHAKT BROODJES

Deze gehakt broodjes moet je van mij echt gewoon eens proberen! De broodjes zijn aan de buitenkant mooi goudbruin met één hap proef je de heerlijke gekruide gehakt vulling en eet je met gemak meer dan een broodje! Vooral met de ramadan zijn deze broodjes erg lekker met een kommetje soep en kun je ze makkelijk in de middag al voorbereiden voor de iftar. In dit recept laat ik je met behulp van een uitgebreide instructievideo zien hoe je deze broodjes kunt maken. En geloof mij, je gaat je vingers erbij aflikken!

INGREDIËNTEN (16 stuks)
.
Voor het deeg:
.
  • 500 gr. bloem
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 tl. kristalsuiker 
  • 1 tl. zout
  • 1 ei
  • 1 eiwit (het eigeel zet je apart)
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 280 ml lauwwarme melk
Voor de gehakt vulling:
.
  • 300 gr. rundergehakt
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. kurkuma
  • 1/2 tl. komijnpoeder
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1 rode ui, in blokjes
  • 1 groene en rode paprika, in blokjes
  • 200 gr. champignons, in schijfjes
  • 2 etl. tomatensaus
  • 2 etl. chilisaus
Extra:
.
  • 1 eigeel
  • 1 tl. melk
  • sesamzaadjes

Bereidingswijze:

Het deeg bereiden:
.
  1. Schep de bloem, gedroogde gist en de kristalsuiker in de kom en mix het even kort samen. Strooi het zout aan de zijkant van de kom en mix nogmaals kort samen.
  2. Voeg het ei en het eiwit toe in de kom en giet ook de zonnebloemolie erbij. Mix het samen voor ongeveer 60 seconden op lage snelheid.
  3. Giet dan de lauwwarme melk in stappen bij het deeg en kneed het deeg ondertussen op hoge snelheid goed door. Met de keukenrobot kneedt je het deeg voor zeker 3 a 5 minuten op hoge snelheid tot een mooi soepel deeg.
  4. Stort het deeg op je werkblad en kneed het deeg nog even door met de hand.
  5. Vet de kom in met wat zonnebloemolie en plaats het deeg in de kom. Dek het deeg af en laat het deeg voor zeker 60 minuten rijzen op een warme plek in huis.

De gehakt vulling klaarmaken:
.
  1. Verwarm de zonnebloemolie op middelhoog vuur en schep het gehakt erbij. Verkruimel het gehakt met behulp van een houten lepel tot kleine stukjes.
  2. Voeg de knoflook en alle kruiden erbij en schep alles goed om. Plaats de deksel op de kom en laat het gehakt voor ongeveer 2 minuten half gaar bakken.
  3. Open de pan en schep de paprika stukjes, rode ui en de champignons schijfjes erbij en schep alles goed door.
  4. Breng het geheel nog even op smaak met wat zout, plaats de deksel op de pan en laat het bakken voor ongeveer 3 a 5 minuten.
  5. Open de pan en voeg de tomatensaus en de chilisaus erbij. Schep alles even goed door en laat het geheel nog even doorpruttelen voor 2 minuten op laag vuur.
  6. Zet dan het vuur uit en laat de gehakt vulling volledig afkoelen voordat je het gaat verwerken in het deeg.

Broodjes vormen & vullen:
.
  1. Wanneer het deeg in volume is verdubbeld druk je de lucht eruit en stort je het deeg op je werkblad.
  2. Kneed je het deeg even kort door en vorm van het deeg een lange staaf.
  3. Verdeel het deeg in ongeveer 16 stukken en rol van elk stukje deeg kleine bolletjes deeg. Dek de bolletjes deeg weer af en laat het deeg voor 10 minuten rusten.
  4. Rol met behulp van een deegroller een bolletje deeg uit tot een langwerpige plak en druk de zijkanten goed plat.
  5. Schep een eetlepel van de vulling aan de onderzijde van het plakje deeg en snijd aan de bovenzijde ongeveer 6 sneetjes.
  6. Rol het deeg vanaf de onderzijde mooi strak naar boven en druk de zijkanten goed aan, zodat de vulling er niet uit kan lopen.
  7. Plaats het gevulde deeg op de bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier en dek het deeg af met plasticfolie.
  8. Strijk de broodjes in met het eigeel/melk en strooi er wat sesamzaadjes bovenop.
  9. Bak de broodjes in de voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 30 a 40 minuten mooi goudbruin en gaar.
  10. Serveer de lekkere broodjes met een kommetje harira soep en geniet er lekker van!
Extra tips&trics:
.
  • Heb je geen melk in huis? Dan kun je de melk vervangen door lauwwarm water.
  • Bak de broodjes op voorhand en warm ze voor etenstijd nog even op in de oven voor 10 minuten op 100 graden.
  • Wil je de broodjes invriezen? Verpak ze dan wanneer ze nog lauwwarm in diepvries zakjes en vries de broodjes direct in.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

160 antwoorden
  1. ýoussra
    ýoussra zegt:

    super leuk recept ga ik zeker uitproberen. Waar heb je de fanta gehaald van op je snap? Aangezien daar veel berichten krijgt dacht ik stel de vraag hier nogmaals <3

    Beantwoorden
  2. Nadia
    Nadia zegt:

    Slm fatima,
    Ik kijk altijd mee op jou blog. Soms maak ik ook iets van jou en dat lukt altijd wil je toch bedanken voor je duidelijke recepten en je antwoorden dat je altijd geeft.
    Dank u en blijf jou recepten delen met ons we kijken er altijd naar uit.
    Ramadan moebaarak xxx

    Beantwoorden
  3. Meryem T
    Meryem T zegt:

    Ma Sha Allah je hebt goude handjes 💛 ik heb een vraagje aangezien ik geen champignons in huis heb kan ik het vervangen door iets of gwn weglaten?

    Thanks Fatima!

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Maria,

      Ik zou eerlijk gezegd de broodjes niet een dag van tevoren maken en ze ongebakken een nacht laten staan, omdat er gist in het deeg zit. Wat je wel kunt doen is de broodjes alvast maken en ook afbakken en dan bewaren voor de volgende dag. Want ook de volgende dag zijn ze nog super zacht en lekker. Je verwarmt de broodjes dan op 100 graden voor ongeveer 10 minuten. Succes! Xx

      Beantwoorden
      • Laila
        Laila zegt:

        Hoi Fatima, dank voor je recept. Helaas heb ik hetzelfde probleem. Mijn deeg is niet gerezen. Ik heb het deeg laten staan in de woonkamer op kamertemperatuur en heb de instant gist gebruikt van Bruggeman ( blauw pakje). Groetjes Laila

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hi Laila,

        Wat jammer! Is het deeg helemaal niet omhoog gekomen? En was de melk echt lauwwarm? Als de melk namelijk te koud is, dan zal het deeg niet rijzen en ook als de melk weer te warm is zal het deeg jammer genoeg ook niet rijzen.

      • Laila
        Laila zegt:

        Hoi Fatima, dank je wel voor je reactie! Ik denk inderdaad dat de gebuikte melk te koud was. Het deeg is helemaal niet omhoog gekomen. Wat de betreft de gist, is deze wel goed? Of zou het daar ook aan kunnen liggen? Groetjes Laila

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hi Laila,

        Dan ligt het 100% aan de melk. De gist die jij gebruikt is over het algemeen gewoon goed hoor(check voor de zekerheid even de datum) inschAllah lukt het je de tweede keer helemaal goed!

    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Madina,

      Mag ik vragen of je het deeg met de hand kneed of met de deegmachine? Deeg moet je namelijk echt super goed kneden tot het mooi soepel is en dan nog eens even goed laten rijzen. Als het deeg te hard is na het kneden, dan worden de broodje helaas ook nooit zacht.

      Beantwoorden
  4. Ikram
    Ikram zegt:

    Heeii Fatima,

    Ik wil graag je recept proberen. Nu viel het mij op dat je in het filmpje suiker gebruikt, maar bij de ingredienten voor het deeg staat de hoeveelheid suiker er niet bij. Hoeveel suiker heb je gebruikt voor het deeg? En trouwens ik ben altijd super blij met je recepten. Ik probeer ze altijd uit en het lukt mij altijd, thankyou!.

    Liefs, Ikram

    Beantwoorden
  5. Fatiha
    Fatiha zegt:

    Salaam Fatima,
    Wat een heerlijke recepten heb jij elke keer weer en zo goed uitgelegd tbarek Allah3liek . Deze ga ik morgen insha Allah uitproberen! 💙

    Beantwoorden
  6. Hasna
    Hasna zegt:

    Salaam aleikom Fatima, wat een heerlijk recept weer. Deze wil ik vandaag gaan maken in shaa Allah en vroeg me af of de broodjes nadat ze gevuld zijn meteen de oven in kunnen of moeten ze nog een tweede keer rijzen? Liefs Hasna

    Beantwoorden
  7. Hasna
    Hasna zegt:

    Salaam aleikom Fatima, wat een heerlijk recept weer. Deze wil ik vandaag gaan maken in shaa Allah en vroeg me af of de broodjes nadat ze gevuld zijn meteen de oven in kunnen of moeten ze nog een tweede keer rijzen? Liefs

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Hasna,

      Dankjewel lieve schat! Wanneer je de broodjes vult plaats je ze per stuk op de bakplaat en dek je ze af met folie. In de tussentijd dat je weer het andere broodje vormt, zal het andere deeg al gaan rijzen. Dus wanneer je helemaal klaar bent hoef je het deeg niet nog eens te laten rijzen. Xx

      Beantwoorden
  8. Sara
    Sara zegt:

    Heey Fatima,

    Ik ben dit nu aan het maken en ik doe het met de hand, alleen het deeg is best waterig ik heb de melk wel stap voor stap gedaan. Het eindresultaat is niet hetzelfde deeg als dat die bij komt na de kitchenaid.
    Wat kan ik nu het beste doen?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Sara,

      Als het deeg te waterig is, dan is er denk ik teveel merk erbij gegaan terwijl het deeg de andere melk nog niet had opgenomen. Als het deeg te water is, dan kun je er altijd 1 eetlepel bloem bijdoen en het deeg weer doorkneden. Was het je uiteindelijk gelukt? Xx

      Beantwoorden
  9. Khadija
    Khadija zegt:

    Salaam Fatima

    Een klein stom vraagje :-), indien ik de broodjes invries, moet ik ze eerst volledig laten ontdooien en dan in de oven of moet ik ze bevroren in de oven steken?

    Groetjes
    Khadija

    Beantwoorden
  10. Hann
    Hann zegt:

    Hey Fatima, de broodjes zien er yummie uit! Nou wil ik het dubbele aantal maken, dat houdt in dat ik alle ingredienten ook zou moeten verdubbelen toch? Inclusief de gist verdubbelen of?

    Beantwoorden
  11. Sam
    Sam zegt:

    Hoi lieve Fatima,

    Allereerst bedankt voor alle moeite en tijd die je neemt om al je recepten met ons te delen en de video’s op te nemen…
    ik waardeer dat enorm
    De tomatensaus helemaal weglaten kan ook neem ik aan?
    Verder valt het me op dat mensen echt niet goed lezen zonaal dezelfde vraag… dus bedankt voor je geduld!!👍🏻

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi lieve Sam,

      Aah dat is onwijs lief! Heel graag gedaan lieverd en jij ook bedankt voor je lieve complimentjes! En je kunt de tomatensaus makkelijk weglaten hoor. Haha, ach sommige mensen lezen te snel(en soms helemaal niet) maar is niet erg haha. Smakelijk eten vanavond! Xx

      Beantwoorden
  12. Arkia
    Arkia zegt:

    Dag Fatima,

    Ten eerste super recepten van je heel duidelijk uitgelegd.
    Ik heb de gehaktbroodjes gemaakt ze zien er super goed uit ben benieuwd hoe ze smaken bij iftar inshallah

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Hayat,

      Ik raad je dit toch af in verband met de gist, maar je kunt de broodjes wel al in de middag klaarmaken en dan ook direct afbakken. Dan hoef je een paar minuten voor de iftar inschAllah de broodjes enkel nog voor 10 minuten in de oven te schuiven op 100 graden en je broodjes zijn dan nog steeds mooi zacht en erg lekker! Dit doe ik namelijk ook heel vaak en het kan niet misgaan. Succes! Xx

      Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Nor,

      Ja, hoor dat kan zeker! Nadat ze uit de oven komen laat je ze even afkoelen en daarna vries je ze in terwijl ze nog lauwwarm zijn. Ik gebruik hiervoor gewoon van die simpele diepvrieszakjes. Succes! Xx

      Beantwoorden
  13. Ibtisame
    Ibtisame zegt:

    Hoi fatima,
    Is dat gedroogde gist hetzelfe als die gist van bruggeman( zo een blauwe verpakking)? Is het dan ook exact hetzelfe hoeveelheid?

    Beantwoorden
  14. Hiba
    Hiba zegt:

    Hoi lieve Fatima,

    Bedankt voor het heerlijke recept!
    Ik wil kipgehakt gaan gebruiken, kan ik dit ook rauw erin doen?
    Alvast bedankt, en eet smakelijk straks xx

    Beantwoorden
  15. Lil
    Lil zegt:

    Dank je wel Lieve Fatima voor jouw fijne recepten. Ik ben zelf geen Marokkaanse, maar Indische met een Marokkaanse lieve vriend. En dankzij jouw recepten geniet hij van zijn eten/hapjes en cakes. Vooral nu tijdens de ramadan. Ik had de tonijnbroodjes ook al geprobeerd, waren goed gelukt, alleen qua vorm verschilden ze nogal. Ook de streepjes in het deeg trokken steeds samen. Ik ga vanavond weer oefenen en hopen dat ze er qua vorm goed uitkomen.

    Nogmaals bedankt.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Lil,

      Ah wat leuk zeg! Heel graag gedaan lieverd en bedankt voor je lieve complimentjes! Het vouwen van de broodjes is echt puur oefenen lieverd. Hoe vaker je het doet hoe beter je erin wordt en dan zullen je broodjes er op een gegeven moment ook veel mooier uitzien. En ach als de smaak maar goed zit hé!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
      • Lil
        Lil zegt:

        Bedankt voor jouw antwoord! Super zoals je altijd de tijd neemt om op iedereen te reageren . Dat siert je! De broodjes waren weer snel op. Ik heb alleen nog een vraag, als ik bezig ben de broodjes te vullen, dan merk ik dat het andere deeg, plakkerig wordt en dat ik er dan niet meer mee kan werken. Ik stop het netjes onder plastic afgedekt. Nu al een paar x gehad en kon het weggooien, daardoor lukt het me om maar 6 broodjes te maken. Kun je me vertellen wat ik fout doe? 😊 alvast bedankt maar weer.

        Groetjes Lil

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hi Lil,

        Aah dankjewel lieve schat! Enorm lief van je. Vorm je na het rijzen bolletjes van het deeg en dek je die af? Als je merkt dat het deeg iets plekkerig is, dan kun je altijd je handen even insmeren met zonnebloemolie en het deeg uitdrukken. Op deze manier blijft het zeker niet aan je handen plakken. Je kunt dan per bolletje ongeveer 1/2 tl. zonnebloemolie gebruiken. Xx

      • Lil
        Lil zegt:

        Hoi lieve Fatima ,

        Nee eigenlijk niet, ik verdeel het deeg wel in de stukken zoals jij aangaf, maar ik pak het eerste stukje deeg en dan rollen en dan vorm ik een bolletje, en zo werk ik de rest af. Dus ik moet meteen alle in stukjes gedeelde deegstukken meteen rollen en dan bolletjes maken? Dus eerst de bolletjes en dan pas rollen? Misschien is dat dan wat ik fout doe. ☺️

        Bedankt voor jouw tips! Heel lief en behulpzaam ben je.

        Liefs lil

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hi Lil,

        Wat ik doe is het volgende. Ik kneed het deeg en daarna laat ik het deeg rijzen voor 60 minuten. Wanneer het deeg is gerezen vorm je een lange staaf van het deeg en verdeel je het deeg in blokjes. Die blokjes vorm je dan weer tot bolletjes deeg en die dek je af met plasticfolie voor 10 minuten. Telkens pak je een broodje om die uit te drukken en te vullen en de rest van de bolletjes dek je telkens weer af. Als je het op deze manier doet, dan moet het goed komen. Graag gedaan lieverd!

  16. Souad
    Souad zegt:

    Wat een heerlijke broodjes weer😍. Net als die tonijnbroodjes van je blog. Die zijn elke keer weer een succes. Ik wil deze graag maken voor mijn schoonouders in shaa Allah. Ik ga wel de helft van het recept gebruiken. Moet ok dan alsnog 1 ei en 1 eiwit in het deeg doen of hoeveel eieren moet ik dan? Super bedankttt❤

    Beantwoorden
  17. Jinane Momo
    Jinane Momo zegt:

    Ik heb ze vandaag geprobeerd 😍👌🏾 Dacht dat het me nooit zou lukken 🤣
    Een top ervaring heb iets bijgeleerd.
    Ze zijn heeeerlijk!!😍😍

    Beantwoorden
  18. Sam
    Sam zegt:

    Hey lieverd, gister deze gemaakt en eergister de chebakia. Alle recepten die ik maak van jou die lukken altijd! Krijg altijd complimenten. Echt super Faat! Ga zo door ❤️

    Wel een opmerking, bij de ingredienten heb je geen knoflook gezet voor de gehaktbulling maar het staat hier wel: “Voeg de geperste knoflook en alle kruiden erbij en schep alles goed om…”

    Uiteindelijk 1 teentje toegevoegd

    Liefs ❤️❤️

    Beantwoorden
  19. Malika
    Malika zegt:

    Salaam alikoem Fafaatje,

    Kan je deze gevulde broodjes met diepvries deeg uit de supermarkt maken? Of moet het zelf gemaakt deeg zijn.

    Groetjes Malika

    Beantwoorden
  20. Najlaa
    Najlaa zegt:

    Hi fatima,

    Ik had de deeg gekneden middels een keuken machine, laten rijzen (1uur) alleen zoals ik het in de kom zette zo bleef het ook het deeg kwam niet omhoog en er kwam geen lucht uit zoals bij jou.. wat doe ik fout?

    Beantwoorden
  21. Christel
    Christel zegt:

    Salaam Aleikoum lieve Fatima,

    Allereerst moge Allah jou zegenen om je geduld en de gave die je hebt in de keuken. Ik heb sinds lange tijd weer zin om in de keuken bezig te zijn en nieuwe dingen uit te proberen. Dankzij jou recepten. Ze zijn superduidelijk en makkelijk te doen. Voor vandaag staan deze gehaktbroodjes en lentilsoep voor de Iftar!! Ik heb er al zin in!! 🙂

    Beantwoorden
  22. Siham
    Siham zegt:

    salam ou3likoem fatima hoop dat alles goed gaat met je bedankt dat je altijd je recepten met ons deelt ik had een kort vraagje ik heb geen keukenmachine maar wel een broodmachine kan ik het deeg ook daar in kneden of dat niet hoop dat je me kunt helpen😗

    Beantwoorden
  23. Mimi
    Mimi zegt:

    Beste Fatima

    Ik heb het deeg gekneden in een keukenrobot. Heb het nu 2 maal achtereen gemaakt maar men deeg rijst niet. Ik heb alle stappen goed opgevolgd. Welke gist gebruik jij? Ik heb die van dokter oetker gebruikt.

    Beantwoorden
  24. Fatiha
    Fatiha zegt:

    Salamoalaikom schat, ik wil je ten eerste onwijs erg bedanken voor je heerlijke recepten. Moge Allah swt jou beschermen en bijstaan Ameen. Ik wilde je eigenlijk vragen over de hoeveelheid melk, 280 wordt bij mij echt een papje ook al doe ik klein beetjes melk iedere keer. Dus K moet of meer meel er bij doen of bijna zeker 90 ml melk overlaten. Sorry ik bedoel er helemaal niks mee maar had vorige keer je andere recept van tonijnbroodjes geprobeerd en die lukte meteen maar daar had je maar 150ml water geloof ik. Bedankt lieverd x

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Fatiha,

      Dankjewel lieve schat! Ik gebruik echt altijd 280 ml melk of water op 500 gram bloem. Maar daarom kun je het ook het beste in stappen toevoegen, want dan kun je nog op tijd stoppen. En ook bij de tonijn broodjes gebruik ik 280 ml lieverd. Xx

      Beantwoorden
  25. Songul
    Songul zegt:

    Heyhey,

    Naast de visloempia’s heb ik deze ook gemaakt op dezelfde dag, echt heerlijk gewoon. Vooral tijdens de ramadan.
    Ga zo door met deze recepten hoor, bedankt.

    Groetjes

    Beantwoorden
  26. Fatima
    Fatima zegt:

    Hey Faatje!
    Je hebt gisteren ( Zondag ) een haoje gemaakt met kefta? Was dat met deze deeg?
    Btw; JOUW RECEPTEN ZIJN MA SCH ALLAH! ❤️

    Beantwoorden
  27. Charifa
    Charifa zegt:

    Slm aluykum. Zoals gewoonlijk weer super lekker. Maar ik mis ineens je andere recepten van gehaktbroodje en tonijn. Heb je ze eraf gehaald? Gr Charifa

    Beantwoorden
  28. Caroline
    Caroline zegt:

    Wat een lekkere broodjes. Wat ik zelf de volgende keer aan dit recept zou veranderen:
    * wat sambal aan het gehaktmengsel toevoegen voor een lekker pitje
    * net iets meer vulling dan een el erin, ik had best wat vulling over.
    * het deeg nog eens laten rijzen nadat de broodjes gevuld op de bakplaat liggen
    * de broodjes minder lang bakken. Bij mij waren ze na 20 minuten vrij hard. De tweede lading heb ik in mijn oven meer naar boven geplaatst. Deze zijn super luchtig en zacht.

    Het zijn geen broodjes die je “even” bakt. Trek er een hele ochtend voor uit. (Ik kon na een uurtje of 4 de eerste hap nemen) maar wel echt de moeite waard!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *