Gebakken Rijst met Kip uit de Wok

Misschien is het jullie al opgevallen dat ik op snapchat en insta stories best vaak reisgerechten deel. Dit komt doordat wij thuis enorm gek zijn op alle soorten rijstgerechten! Van het weekend maakte ik een van mijn ons favoriete gerecht en dan heb ik het over de Gebakken rijst met Kip uit de wok! En met de nieuwe wokpan in huis had ik gelijk weer een goed excuus om dit lekker gerecht weer eens te maken. Dit gerecht is zo simpel om klaar te maken en de smaak is te lekker!

Wat heb je nodig? (4 personen)

Gebakken rijst
  • 2 et. knoflookolie
  • 1 prei
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 3 kleuren paprika
  • 1.5 thl zout
  • 1 halve thl. zwarte peper
  • 4 eieren
  • 200 gr. gekookte rijst
  • 1 et. sojasaus 
Kip marinade
  • 200 gr. kipfilet
  • 1 tl. zout
  • 2 tl. gerookte paprikapoeder
  • 1 etl. knoflookolie
Garnering
  • bieslook
  • gebakken uitjes

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de knoflookolie in de wok en bak de gesneden prei samen met de geperste knoflook voor een paar minuten aan.
  2. Schep de gesneden paprika stukjes erbij en bak geheel mee voor een paar minuten op middelmatig vuur.
  3. Breng vervolgens geheel op smaak met wat peper en zout en schep alles goed door. 
  4. Maak wat ruimte in het midden en breek de eieren in het midden. Blijf de eieren doorroeren en mix het geheel samen.
  5. Schep de gekookte rijst erbij en mix alles samen. Tip! Wat ik erg lekker vind is om er nu wat sojasaus bij toe te voegen.
  6. Schep de gesneden kipfilet stukjes in een kom en voeg het zout die je samen met de gerookte paprikakruiden heb gemixt erbij.
  7. Giet de knoflookolie erbij en mix de marinade goed door de kip stukjes. Prik de kip stukjes door de spiesen en zet ze voor 30 minuten apart, zodat de marinade kan intrekken.
  8. Vet de grill in met een beetje olie en bak de kip spiesen voor een paar minuten aan beide kanten mooi goudbruin en gaar.
  9. Schep wat rijst op een bord en plaats hierop de kip spiesen. Strooi nog wat gebakken uitjes en wat bieslook erbij en klaar is je avondeten! En vergeet zeker niet de satésaus, erg lekker!

Een erg simpel recept waarmee je een lekkere maaltijd op tafel kunt toveren! Probeer het zelf eens uit en laat mij vooral weten wat je ervan vindt.

Liefs,
Fatima

 

34 antwoorden
  1. Nora
    Nora zegt:

    Heey Fatima,

    Weer een heerlijk gerecht. Ik zie vaker op jouw videos dat je zijplaten hebt op jouw aanrecht naast het fornuis. Waar heb je dit vandaan?

    Ik heb het probleem dat de zijkant loskomt van mijn aanrechtblok ivm de warmte van het fornuis.

    Alvast bedankt schat

    Gr,
    Nora

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Nora,

      Dankjewel lieve schat! Nou ik had dus precies hetzelfde probleem en bij mij raakte de strip dus ook los door de warmte. Ik heb toen de woningbouw gebeld en zij hebben toen direct zo’n ijzeren plaat geplaatst. Je moet ze gewoon even bellen en als het goed is doen ze dit vanaf nu altijd. Succes schat! Xx

      Beantwoorden
  2. Linda
    Linda zegt:

    Heel erg lekker recept!
    Alleen vraag ik mij af wanneer je de bieslook toevoegt? Is dat op het laatst om te garneren of bak je het nog even mee?
    Ben benieuwd!

    Groetjes,
    Linda

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Linda,

      Dankjewel hoor! Ah sorry deze stap heb ik niet duidelijk in het recept vermeld. De bieslook gebruik ik inderdaad voor de garnering, dus op het eind eigenlijk. Ik zet het er gelijk even bij, bedankt hoor! Xx

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  3. Naïma
    Naïma zegt:

    Salaam lieve Faatje,

    Me again!
    Vandaag stond deze heerlijke gebakken rijst op het menu! Wij hebben weer genoten! Thanks for sharing! ♡♡

    Liefs Naïma♡

    Beantwoorden
  4. Maya
    Maya zegt:

    Hoi lieve faatje..

    Wanneer kom je met een kookboek ik ben de eerste die direct naar de winkel ervoor rent😂… jou recepten zijn zo duidelijk uitgelegd en mislukken bijna nooit Gr een mega grote fan maya

    Beantwoorden
  5. Youssie
    Youssie zegt:

    Hoi Fatima,

    Gister heb ik dit recept gebruikt en het is supergoed in de smaak gevallen!

    Dank je wel en blijf vooral doorgaan met delen van je recepten!❤️❤️

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *