Fudgy Brownies

Ik heb ongetwijfeld al meerdere malen aangegeven dol te zijn op chocolade, maar nou was ik even aan het rondneuzen op de blog en ik kwam tot mijn verbazing erachter dat ik nog helemaal geen brownie recept met jullie heb gedeeld! Shame on you Fatima, want als ik ergens gek op ben dan zijn het wel brownies en dan vooral de fudgy brownies! Je kent ze wel die brownies die van binnen nog ietsjes nat zijn en tegen de gehemelte van je mond en tussen je tanden blijft plakken, haha ik ben er gek op! Kom mijn mede chocolade lovers en klik snel verder voor het recept!

Wat heb je nodig? (10 stuks)

  • 120 gr. bloem
  • 120 gr. cacaopoeder
  • 240 gr. kristalsuiker
  • 1 thl. zout
  • 230 gr. roomboter
  • 4 eieren
  • 50 gr. chocolade in stukjes
  • 60 gr. walnoten

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bekleed de bodem van je bakvorm met bakpapier, zodat je straks de brownies er makkelijk uit kunt tillen.
  3. Verdeel de walnoten op de bakplaat en strooi er een theelepel van de kristalsuiker overheen. Bak de walnoten in de voorverwarmde oven op 180 graden voor 15 minuten lekker krokant en mooi goudbruin.
  4. Voeg de bloem en de cacaopoeder toe in de kom en meng deze even samen.
  5. Voeg dan ook de kristalsuiker en het zout erbij en meng dit ook weer samen en zet de kom even apart.
  6. Smelt de roomboter in een steelpannetje en laat deze even afkoelen. Giet de roomboter vervolgens bij de droge ingrediënten in de kom en roer dit samen.
  7. Breek de eieren erbij en mix geheel samen tot de eieren zijn opgenomen en er een lekker dik beslag is ontstaan.
  8. Hak de chocolade in grove stukken en voeg deze bij het beslag. Meng met de spatel de chocoladestukjes door het beslag heen.
  9. Verdeel het beslag in de bakvorm en strijk het beslag gelijkmatig glad met de spatel.
  10. Pak de gebakken walnoten erbij en strooi deze bovenop. Druk de walnoten nog ietsjes aan in het beslag en bak de brownie op 180 graden gaar voor 30 a 40 minuten.
  11. Wanneer de brownie gaar is haal je deze uit de oven en laat je het afkoelen op een rooster. Tip! Ik heb de brownie voor letterlijk 30 minuten gebakken en de binnenkant was nog ietsjes nat, op deze manier vind ik de brownie het lekkerst!
  12. Snijd de brownies in blokjes en dien deze nog ietsjes warm op met een bolletje ijs of met een lekkere toef slagroom!

Probeer het eens uit en laat mij vooral weten wat je ervan vindt!

Liefs,
FatimaIMG_5043

75 antwoorden
  1. Linda
    Linda zegt:

    Net het recept gemaakt. Helaas een iets te grote bakvorm waardoor een dunnere brownie en niet vochtig van binnen.
    Volgende x verdubbel ik gewoon alles 😊.
    Hebben we nog meer. Heerlijk.

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Linda,

      Aah jammer, maar ik hoop dat het alsnog heeft gesmaakt? De afmetingen van de bakvorm die ik gebruik zijn 21x20cm. Hoe lang heb je de brownie in de oven laten zitten?

      Beantwoorden
  2. Saliha
    Saliha zegt:

    Heb het vandaag gemaakt en het werd absoluut niet plakkerig of nat. Ik denk dat het komt doordat ik zelfrijzend bakmeel heb gebruikt en jij geen bakpoeder oid bij je bloem hebt gedaan. Heb je patentbloem of ‘gewoon’ bloem gebruikt?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Saliha,

      Ik heb inderdaad geen bakpoeder gebruikt, en in zelfrijzend bloem zit ook bakpoeder. Ik heb de ‘gewone’ bloem gebruikt. Hoe lang heb je de brownie in de oven laten staan?

      Beantwoorden
      • Saliha
        Saliha zegt:

        Iets langer dan 30 minuten, 33 misschien? Ik had een ronde vorm van Ø 26 cm, dus hij was net als bij Linda ook dun.. Misschien volgende keer inderdaad het recept verdubbelen en iets korter in de oven.

      • xfaatje
        xfaatje zegt:

        Hallo Saliha,

        Ik zou de brownie rond de 20 á 25 minuten in de oven laten staan. En een vorm van 26 cm is te groot lieverd. Je kunt die wel gebruiken, maar dan krijg je wel een platte brownie. Je kunt ook het recept verdubbelen inderdaad. Xx

  3. Aliya
    Aliya zegt:

    Salam Fatima,

    Op het laatst strooi je die walnoten bovenop je brownie maar zijn dat die gebakken walnoten (zie stap 1) of zijn dat die overgebleven walnoten

    Echt super lief dat je makkelijke recepten met ons deelt heb een paar uitgeprobeerd en iedereen vond het super lekker ga zo door

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Aliya,

      Dit zijn de walnoten die je in het begin roostert in de oven. Al die walnoten gaan op het laatst bovenop de brownie. Je kunt ook de helft van de walnoten hakken en in de brownie zelf verwerken en de helft gebruiken voor bovenop de brownie. Heel graag gedaan lieverd! Xx

      Beantwoorden
  4. Farah
    Farah zegt:

    Heeerlijk gelijk uitgeprobeerd alleen doordat ik die walnoten een kwartiertje heb gebakken op 180 graden kwamen ze er superdonker uit. Voor de volgende keer lijkt mij dat halfuurtje dat ze al in de oven gaan zeker genoeg.

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Farah,

      Dan heb je de oven denk ik iets te hoog gezet, waardoor ze te bruin zijn geworden. Ik vind het juist lekker om de walnoten eerst iets crunchy te bakken en dan pas in het beslag te verwerken, maar ieder zijn smaak haha. De volgende keer kun je ze inderdaad ook direct in het beslag mengen. Xx

      Beantwoorden
  5. Soumaya
    Soumaya zegt:

    Hoi Fatima!

    Super leuke recepten op je blog!
    Ik heb alleen een vierkante bakvorm van 23x23x5 van de xenos is dat mogelijk met jouw inhoud of moet er iets extra bij toegevoegd worden?

    Liefs,
    Soumaya

    Beantwoorden
  6. Sofia
    Sofia zegt:

    Hallo ik ben Sofia en ik ben elf jaar en ik hou super veel van bakken, alleen niet alle recepten lukken super goed. Maar dit recept is erg goed gelukt 🤗 Dus erg bedankt voor het plaatsen van dit recept veel groetjes SOFIA😘

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Sofia,

      Wat super knap van jou dat je op zo’n jonge leeftijd al lekker bezig bent in de keuken! Als je ooit vragen hebt, dan weet je mij te vinden he. Heel veel kookplezier! Xx

      Beantwoorden
  7. Iyani
    Iyani zegt:

    Hoi Faatje,

    Super leuke recepten heb je, ben echt een fan van je!
    Ik heb wel een vraagje kun je in plaats van pure chocolade ook stukjes witte chocolade in de brownie verwerken?

    Beantwoorden
      • Iyani
        Iyani zegt:

        Geen dank schat, ik heb een bakvorm van 36,5 x 24,5 is dit te groot of moet ik alles verdubbelen? Ik heb anders ook een ronde springvorm van 24 of 26cm. Waar kan ik dit het beste in maken?

      • Fatima
        Fatima zegt:

        Hallo Iyani,

        Ik zou dan eerder gaan voor de ronde vorm van 24 cm. Als je toch de vierkante wilt gebruiken, dan raad ik je aan om het recept te verdubbelen. Xx

  8. Gekmeisje
    Gekmeisje zegt:

    Heey schat vraagje ik ben byna 13 en ik hou echt van koken bij me tante’s ofz doe ik het wel alleen me moeder zegt dat ik te jong ben en ik wil heel veel dingen van jou uitproberen alleen me moeder zegt elke keer ja andere keer enz heb je meschien tips hoe ik dr over kan halen

    Beantwoorden
      • Fatima
        Fatima zegt:

        Haha ik begrijp het helemaal hoor. Ik mocht toen ik zo jong was alleen maar kruidenpotjes aangeven hoor haha. Maar gewoon vaker samen koken en dan gaat je mama je echt veel zelf laten doen! Xx

    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo lieve meid,

      Allereest mijn complimenten hoor! 13 jaar en nu al zo goed bezig in de keuken wauw! Ik begrijp precies wat je bedoelt hoor, omdat mijn mama toen ik nog zo jong was precies hetzelfde deed. Wat ik je als tip kan geven is het volgende. Kies een makkelijk receptje uit van de blog en vraag aan je mama of zij het samen met jou wilt maken. Samen koken/bakken is sowieso echt leuk en vooral met je moeder! Wanneer je moeder een makkelijk recept ziet, dan durft ze dit recept ook met je te maken. Dus als je gewoon eens begint met wat makkelijke recepten samen te maken, dan zal je moeder echt zien dat jij er plezier in hebt en dan gaat ze je echt met een gerust hart in de keuken laten staan haha. Succes lieverd! Xx

      Beantwoorden
  9. Faatima
    Faatima zegt:

    Hooi schat ziet er super lekker uit. Zou het ook met andere noten kunnen bijvoorbeeld amandelen of heb jij nog tips met wat voor andere noten het ook zou kunnen

    Xxxx

    Beantwoorden
  10. Majdouline
    Majdouline zegt:

    Salaam meid .ik deze vandaag gemaakt en alles juist erin gedaan …. maar mijn beslag was niet zo stevig als bij jou op de foto? Wat heb ik verkeerd gedaan ? Ik heb alles gedaan zoals beschreven ?
    Xxxx majdouline

    Beantwoorden
  11. Farah
    Farah zegt:

    Asalaam Aleikom Fatima,

    Ik ben zo blij met jou site als ik het soms ff niet weet wat ik op tafel moet leggen dan kijk ik ff gauw op jouw site en vind ik zo iets om te maken..super meid ga zo door

    Ik wil deze fudge Brownie maken maar zie dat er best veel kristalsuiker in gaat kan ik dat ook vervangen door kokosbloesemsuiker. Groetjes

    Beantwoorden
  12. Fouzia
    Fouzia zegt:

    Ik heb al verschillende brownie recepten uitgeprobeerd maar deze recept is het beste . Iedereen is er gek op . Super en verslavend.♡ Bedankt !

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *