FOCACCIA BROODJES

INGREDIËNTEN (7 stuks)

Voor het deeg:
.
  • 250 gr. bloem
  • 250 gr. volkorenbloem
  • 1 etl. gedroogde gist
  • 1 tl. kristalsuiker
  • 1 etl. gedroogde basilicum
  • 1 tl. zout
  • 1etl. olijfolie
  • 300 ml lauwwarm water
Voor de topping:
.
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 etl. gedroogde basilicum
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 etl. olijfolie
  • 2 stengels bosui, gesneden
  • cherrytomaten
  • zwarte olijven

Bereidingswijze:

  1. Voeg de gedroogde gist, kristalsuiker en het lauwwarm water in een kom en laat het voor ongeveer 10 minuten staan tot het begint te schuimen en je de gist goed ruikt.
  2. Schep de bloem, volkorenbloem, gedroogde basilicum zout, olijfolie en het gist mengsel in de kom en mix dit even samen.Focaccia broodjes
  3. Giet dan beetje bij beetje het water bij het deeg en kneed het deeg ondertussen het deeg op hoge snelheid goed door. Het deeg hoort soepel te zijn en nog ietsjes te plakken.
  4. Vet de kom in met wat olijfolie en plaats hier het deeg in. Dek het deeg af en laat het op een warme plek in huis rijzen voor 60 minuten. 

Focaccia broodjes1

Broodjes vormen:
  1. Strooi wat bloem op je werkplek, stort het deeg op je werkplek en druk de lucht uit het deeg.
  2. Vorm het deeg tot een lange staaf en snijd er gelijke stukjes deeg uit.Focaccia broodjes2
  3. Strooi een beetje bloem over het bolletje deeg en druk het deeg ietsjes plat.
  4. Breng de buitenzijde naar het midden en druk deze goed samen. Plaats het bolletje deeg met de naad naar beneden.Focaccia broodjes3
  5. Vorm een kommetje van je hand en plaats deze bovenop het bolletje deeg en maak dan ronde bewegingen terwijl het bolletje deeg mee draait.
  6. Plaats het bolletje deeg op een bakplaat die je van te voren hebt bekleed met bakpapier en werk op dezelfde manier de rest af.
  7. Dek de bolletjes deeg af en laat het deeg voor 30 minuten rusten.

 

De topping en afwerking broodjes:
  1. Verwijder de blaadjes van de rozemarijn en voeg deze toe in een vijzel .
  2. Voeg de geperste knoflook, gedroogde basilicum, knoflook en de olijfolie bij en stamp het even kort samen.Focaccia broodjes4Focaccia broodjes5
  3. Snijd de cherrytomaten, bosui en de olijven in stukjes en zet deze even opzij.
  4. Druk de gerezen broodjes ietsjes plat, besmeer elk broodje met het olijfoliemengsel en druk in elk broodje met je vinger wat gaatjes.
  5. Besmeer de broodjes dan nogmaals met het mengsel en verdeel bovenop het broodjes de gesneden bosui, cherrytomaat en de zwarte olijven.Focaccia broodjes6
  6. Als laatste smeer je de broodjes nogmaals in met het olijfoliemengsel en strooi je er een beetje zout of zeezout overheen.
  7. Bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 30 a 40 minuten gaar.
  8. Wanneer de broodjes gaar zijn laat je ze even afkoelen en daarna kun je ze vullen met wat je lekker vindt!

 

Liefs,
Fatima

11 antwoorden
  1. Bintieshome
    Bintieshome zegt:

    Assalamoe alaykoem Fatima!
    Wat een heerlijk recept!! Ik heb de broodjes zojuist gemaakt, wel combinatie van meelsoorten maar met jouw inspiratie en het is heerlijk uitgekomen. Vooral de topping is echt super.
    Nu ruikt mn hele huis ook lekker naar vers brood en verse kruiden hhh

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *