ESTHER’S KOOKWORKSHOP RECEPTEN

Platbrood/Laffa

INGREDIËNTEN (20 stuks)

  • 400 gr volkorenmeel of witte meel
  • 2 tl bakpoeder
  • 300 gr yoghurt
  • 7 gr zout

Bereidingswijze:

  1. Doe alle ingrediënten in de kom en kneed er een soepel deeg van.
  2. Het deeg is klaar als het elastisch en licht plakkerig aanvoelt.
  3. Laat het deeg een kwartiertje rusten onder plastic folie.
  4. Verdeel het deeg in 20 gelijke stukken.
  5. Vorm van ieder stuk een mooi bolletje.
  6. Bestrijk je werkblad met wat bloem.
  7. Dat voorkomt dat je deeg blijft plakken.
  8. Rol het bolletje deeg zo dun mogelijk uit met een deegroller.
  9. Dek de andere bolletjes tussentijds af met huishoudfolie.
  10. Verhit een koekenpan/steen of gietijzeren pan op een hoog vuur.
  11. Leg een lap uitgerold deeg in de droge koekenpan en bak de platbroden in 2 minuten per kant goudbruin.

Geniet ervan!
img_9814

Hummus

INGREDIËNTEN:

  • 225 gr. kikkererwten, gekookt en gepeld
  • 2 etl. tahin (sesampasta)
  • 2 knoflook teentjes
  • sap van 1 citroen
  • 4 etl. olijfolie
  • 1 tl. komijnpoeder
  • 1 tl. paprikapoeder
  • zwarte peper en zout na smaak
  • Optioneel: chilivlokken of ras el hanout

Bereidingswijze:

  1. Schep de kikkererwten, tahin, knoflook en komijnpoeder in een kom.
  2. Pers de citroensap erbij, giet de olijfolie erbij en breng het op smaak met zwarte peper en zout. (voeg nu eventueel de ras el hanout of chiliclokken erbij.)
  3. Maal het geheel samen met een keukenmachine of een staafmixer. Blijf mixen tot een gladde puree.
  4. Als de hummus niet helemaal glad is, dan schep je er een eetlepel extra tahin bij.
  5. Schep het geheel in een kommetje en maak de hummus af met wat olijfolie en een snufje paprikapoeder.

Geniet ervan!

 

Blintzes

INGREDIËNTEN (15 stuks)

  • 8 eieren
  • 260 gram bloem
  • 130 gram suiker
  • 360 ml melk
Kaas vulling:
  • 500 gram roomkaas
  • 100 gram suiker
  • 1 eigeel
  • 120 ml water
  • 1 eetlepel vanilla
  • Beetje zout
  • 2 eetlepels citroensap
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze:

  1. Meng alle ingrediënten voor de blintzes en mix in de keukenmachine of met een garde tot er geen klontjes meer inzitten.
  2. Gebruik voor het bakken van de blintzes een medium grote bakpan met een dunne bodem.
  3. Verhit een goede hoeveelheid boter in de pan en giet het deeg erin, zorg ervoor dat je dunne blintzes maakt.
  4. Wanneer alle blintzes gebakken zijn maak je de vulling.
  5. Meg alle ingrediënten voor de vulling samen en mix met een garde tot je een mooi glad mengsel.

 

Blintzes rollen:
  1. Leg 2-3 eetlepels vulling op het onderste gedeelte van de blintz. Hou wel +/-2 cm over aan de onderkant, anders loopt de vulling bij het rollen eruit.
  2. Vouw de onderkant van de blintz over de vulling heen.
  3. Vouw de zijkanten naar binnen zoals je een enveloppe vouwt.
  4. Rol dan de blintz op en blijf de zijkantjen naar binnen vouwen bij het oprollen.
  5. Snijd elke blintz in tweeën, leg ze op een bord en versier met poedersuiker en muntroosjes.

De blintzes kan je zo eten of met wat aardbeien compote of jam.

Geniet ervan!
img_9807

Rode bieten salade met appels en walnoten

INGREDIËNTEN

  • 500 gr rode bieten
  • 12 walnoten
  • 1 grote appel
  • 2 eetlepels balsamico
  • azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel honing
  • ½ -1 theelepel mierikswortel (vers of uit een potje)
  • zout en peper naar smaak
  1. Was de ongeschilde bietjes en doe ze in een pan.
  2. Bedek met water en kook gedurende 30-40 minuten tot je er gemakkelijk in kan prikken.
  3. Hak de walnoten en rooster ze kort in een droge koekenpan op middelhoog vuur.
  4. Meng de balsamico azijn, olijfolie, honing en mierikswortel door elkaar.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Schil de appels en snijd ze in reepjes.
  7. Meng alles door elkaar en zet in de koelkast zodat de smaken kunnen versmelten.img_9800img_9827

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *