Doritos Kip Bites

22 oktober 2016Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ingrediënten: (4 personen)
  • 500 gr. kipfilet
  • 500 ml karnemelk
  • 1 tl. sambal
  • 1 etl. zout
  • 4 eieren
  • 200 gr. bloem
  • 1 zak Doritos chips (smaak naar keuze)
 Bereidingswijze:
  1. Snijd de kipfilet door midden en vervolgens in lange strookjes.
  2. Voeg de stukken kip toe in een ruime kom en giet hier de karnemelk bij. Voeg hier de sambal en het zout bij en meng samen. Laat de kip voor 30 minuten in de karnemelk zitten.
  3. Maal de Doritos chips fijn tot kruimels en voeg deze toe in een ruime kom.
  4. Voeg de bloem toe in een ruime kom en klop de eieren los.
  5. Pak een stuk kipfilet uit de kom en laat deze even uitdruppen.
  6. Haal de kipfilet door de bloem, vervolgens haal je de kip door het ei en als laatste bedek je de gehele stuk kip met een laagje doritos kruimels.
  7. Zet de gepaneerde kip stukjes naast elkaar op een bakplaat en werk zo de rest af.
  8. Bak de kip stukjes in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 20 – 30 minuten knapperig gaar.

Serveer deze heerlijk Doritos kip bites met een sausje naar keuze en geniet er lekker van! 

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

98 Comments

  • Salma

    22 oktober 2016 at 10:33

    Fatima wat doe je mij aan
    Daar gaat mijn dieet hahahaha
    Ik ga het vandaag maken inshallah
    Ik heb gisteren jou couscous recept uitgeprobeerd vanaf nu maak ik altijd couscous dan maar aangezien iedereen het heerlijk vond hahaha.

    1. Fatima

      22 oktober 2016 at 11:50

      Hallo Salma,

      Haha sorry! Maar echt zo heel ongezond is dit niet, want je bereid het in de oven zonder olie etc. Ah super meis! Ik ben blij dat jullie allemaal hebben genoten! Xx

      1. Karima

        22 oktober 2016 at 15:57

        Hey Fatima ik heb ze net gemaakt en ze zijn super lekker tebekeAllah 3lik

      2. Fatima

        24 oktober 2016 at 08:57

        Hallo Karima,

        Super meid! Allah ibarkfiek lieverd. Xx

      3. Chaima

        28 april 2020 at 17:57

        Het was echt heel lekker en simpeler dan ik had gedacht

      4. Fatima El Irari

        28 april 2020 at 18:37

        Hi Chaima,

        Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Xx

  • Hawa

    22 oktober 2016 at 10:36

    Salem Eleykoum,

    Het ziet er heerlijk uit en ik wil hetgraag vanavomd makem. Mijn vraag is kan ook inplaats van karnemelk halfvolle melk gebruiken?

    Groetjes Hawa.

    1. Fatima

      22 oktober 2016 at 11:49

      Alaikoem salamam Hawa,

      Jazeker dat kan ook hoor. Succes meis. Xx

  • Leila

    22 oktober 2016 at 10:39

    Heeeeerlijk. Je bent geweldig! Welke saus is jouw favoriet?

    1. Fatima

      22 oktober 2016 at 11:49

      Dankjewe lieve Laila! Ik houd van tomatenketchup en van machili(dit sausje maak ik altijd bij de kipburgers) Xx

      1. Miri

        14 november 2016 at 16:55

        Hoi faat, wat is machili saus?

      2. Fatima

        15 november 2016 at 11:59

        Hallo Miri,

        Machjilli is een sausje van mayonaise en chilisaus. Kijk even bij het recept van de kipburgers. Xx

  • Samira

    22 oktober 2016 at 11:33

    Kan dit ook gebakken worden in een pan met olie?

    1. Fatima

      22 oktober 2016 at 11:47

      Jazeker dat kan ook! Xx

  • Mulki

    22 oktober 2016 at 13:38

    Salam Fatima ik ga vandaag deze lekker kipbites maken met me moeder ik ga je wel een dm sturen hoe ze zijn geworden ik hoop dat het lukt want ik ben wel een kluns in de keuken haha! ?

    1. Fatima

      24 oktober 2016 at 08:56

      Alaikoem salaam Mulki,

      Ah wat leuk! Ik hoop dat het heeft gesmaakt. Xx

  • Chadia

    22 oktober 2016 at 15:12

    Salam Alikoum Fatima, wat een super recept weer. Ik word altijd helemaal vrolijk van jou recepten ; vraag zou ik deze kunnen maken met paprika chips?
    Dank alvast prinses.

    Groetjes,

    Chadia

    1. Fatima

      24 oktober 2016 at 08:57

      Alaikoem salaam Chadia,

      Wat leuk je hebt dezelfde naam als mijn mama.(komt niet vaak vind ik haha) Jazeker, je kunt ook paprika chips gebruiken hoor. Zo lief van je, dankjewel! Xx

  • Naïma

    22 oktober 2016 at 16:13

    Salam lieve Faatje!

    Ziet er geweldig lekker uit! Deze ga ik zeker proberen. Morgen (na dat ik gesport heb en me JLo voel) ga ik ze maken. Thanks again for sharing ♡

    Trouwens, het muziekje dat jij toegevoegd hebt aan het recept van jouw “fruit taartjes” is helemaal een hit geworden bij mijn zoontje. Als ik hem stil wil krijgen moet ik dat filmpje aanzetten. Hahahaha ga helemaal stuk om hem.

    Liefs Naïma ♡

    1. Fatima

      24 oktober 2016 at 08:59

      Alaikoem salaam Naima,

      Haha ik heb zo moeten lachen om jouw bericht(JLO haha!) Hahaha wat lief jouw zoontje! Bedankt voor je lieve berichtje schat. Xx

  • Soumia

    22 oktober 2016 at 16:25

    Haai fatima
    Kan je ook paneermeel
    Gebruiken ??

    1. Fatima

      24 oktober 2016 at 08:59

      Hallo Soumia,

      Ja hoor dat kan ook.

  • Fatima Michelle

    22 oktober 2016 at 21:46

    MashaAllah, die foto’s!!! Het ziet er heerlijk uit maar gewoon je maakt echt prachtige foto’s. Hier kan ik alleen maar van dromen. Ik ben even naar aanleiding van je post op insta over je website, aan het kijken naar die van jou en naar die van andere die ze gemaakt hebben. Ik twijfel nog een klein beetje maar omdat ik zo a-technisch ben lijkt het me heerlijk om me gewoon alleen bezig te houden met bloggen en niet met alle plugins enzo.
    Maarre om je recept niet te verpesten, lijkt me echt heerlijk dit. MashaAllah.

    1. Fatima

      24 oktober 2016 at 09:06

      Hallo Fatima,

      Bedankt voor je super lieve complimenten! Ben je al aan het bloggen of zou je daar graag nog mee willen beginnen? Bedankt lieve schat. Xx

  • rachida

    23 oktober 2016 at 09:08

    Ziet er heerlijk uit zoals je alle andere recepten, Allah oema bareek.

    Je maakt prachtige foto’s, wat voor camera gebruik je?

    1. Fatima

      24 oktober 2016 at 09:07

      Hallo Rachida,

      Bedankt lieve schat, erg lief! Ik gebruik de Canon 1200D spiegelreflex. Xx

      1. rachida

        26 oktober 2016 at 08:21

        Ohw gaaf!
        Heb je ook die grote lens erop die er uit steekt Of is dat niet nodig, voor zulke mooie foto’s.

      2. Fatima

        26 oktober 2016 at 11:06

        De standaard lens die erop zit gebruik ik zelden. De lens die ik gebruik heb ik apart gekocht.

      3. rachida

        27 oktober 2016 at 09:04

        Ohw oke! Hoe heet die lens die je erbij apart hebt gekocht? Oeps ineens praten we over de camera haha sorry! Maar vind die foto’s zo mooi, ik wil er ook iets mee doen. Lijkt me geweldig.

  • Nienke

    23 oktober 2016 at 12:24

    Salam aleikum <3
    super leuk recept!
    het meel staat alleen niet bij de benodigdheden!

    X Nienke

    1. Fatima

      24 oktober 2016 at 09:15

      Alaikoem salaam Nienke,

      Oeps haha! Ik heb het er snel bijgezet, bedankt! Xx

  • Liyah

    23 oktober 2016 at 15:37

    Waarom in melk eigenlijk?

    1. Fatima

      24 oktober 2016 at 09:15

      Hallo Liyah,

      In karnemelk bedoel je? Hierdoor wordt de kip lekker mals, maar je kunt ook melk gebruiken als je dat liever hebt.

      1. Liyah

        26 oktober 2016 at 13:21

        Kan het ook zonder melk of karnemelk dan? Vind het een beetje zonde haha. Gewoon alleen bloem net als de kipburgers

      2. Fatima

        27 oktober 2016 at 13:19

        Hallo Liyah,

        Als je die weg wilt laten zou ik de kip wel eerst goed apart kruiden.

  • Karima

    23 oktober 2016 at 17:43

    Heb ze net gemaakt en geserveerd met chili saus en turkse rijst..was heerlijk. Bedankt voor het recept

    1. Fatima

      24 oktober 2016 at 09:15

      Hallo Karima,

      Super! Heel graag gedaan hoor. Xx

  • Fouzia

    24 oktober 2016 at 16:45

    Ziet er lekker uit! Ik ga ze morgen maken Inshallah. Ik volg je recepten helemaal uit Paris ♡

    1. Fatima

      25 oktober 2016 at 06:07

      Hallo Fouzia,

      Haha wat leuk! Dankjewel lieve meid! Xx

  • Fouzia

    24 oktober 2016 at 16:46

    Ziet er lekker uit! Ik ga ze morgen maken Inshallah. Ik volg je recepten helemaal vanuit Paris ♡

  • Najiba

    24 oktober 2016 at 20:31

    Welke doritos heb jij gebruikt?

    1. Fatima

      25 oktober 2016 at 06:09

      De iets pittige(zwarte zak)

  • Najiba

    24 oktober 2016 at 20:35

    Gebruik jij de boven en onderwarmte? En doe jij de bakplaat midden in de oven?

    1. Fatima

      25 oktober 2016 at 06:10

      Ik gebruik inderdaad de boven en onder warmte en de bakplaat plaats ik in het midden.

  • Nadia

    7 november 2016 at 00:21

    Wat een heerlijk recept! Ik zie op het einde groene dingetjes op de chickenstrips. Wat zijn dat?

    1. Fatima

      7 november 2016 at 12:21

      Dankjewel Nadia! Dit is gedroogde peterselie. Xx

  • Sarah

    14 december 2016 at 09:22

    Salaam Alaykoum Fatima
    Dank je wel voor al je lekkere recepten.
    Ik wil dit hapje maken voor vrijdag avond in sha allah alleen moet ik vrijdag werken is het mogelijk om het morgen te maken en vrijdag in de oven te steken? Zoja moet ik dan morgen de kip ook in de doritos dippen of liever vrijdag dan?

    1. Fatima

      14 december 2016 at 14:00

      Alaikoem salaam Sarah,

      Dankjewel lieve meid. Je kunt de kip alvast snijden en paneren en in de diepvries bewaren. Vrijdag even in de oven stoppen en klaar ben je. Succes lieverd! Xx

  • Amber

    5 januari 2017 at 15:10

    Kan ik de kip vervangen in iets anders ?? Kan ook vis maar zelf ben ik vegatarisch van daar ….

    1. Fatima El Irari

      9 januari 2017 at 14:58

      Hallo Amber,

      Je kunt ook aardappelen nemen in plaats van vlees of kip. Als je even naar mijn aardappelburgers gaat, dan heb je een voorbeeld.

      Liefs Fatima

  • Amina

    5 januari 2017 at 19:04

    Kan ik kip ook vervangen in wat vegatarisch ??? Ook niet bijv vegatirsche kip of bijv vis nee echt bijv kaas sla dat soort dingen

  • Hannah

    19 januari 2017 at 21:11

    Salaam Alaikoem Fatima,

    Allereerst wat heb jij heerlijke recepten en kookkunsten. Zou je misschien eens (voor de gemengde huwelijke onder ons :)) Nederlandse recepten maken met een Marokkaans tintje? Mijn Marokkaanse schoonmam maakt bijvoorbeeld wel eens wortelstampot en mijn man is daar echt gek op. Ook bijvoorbeeld verse worstenbroodjes. Ik ga binnenkort deze kipfilet voor mijn man maken daar zeurde hij om haha. Barak Allah ou fieki

    1. Fatima El Irari

      20 januari 2017 at 07:34

      Alaikoem salaam Hannah,

      Aah wat ontzettend lief zeg, dankjewel! Ja hoor dat kn ik zeker doen inschAllah. Op dit moment komen er iets minder recepten online, maar straks heb ik hier volop tijd voor en dan komen er weer vele nieuwe recepten inschAllah. Die doritos kip bites zijn echt lekker, dus zeker maken haha!

      Lief Fatima

  • mevrouwtje el

    1 februari 2017 at 14:19

    hey lieverd!!!

    kan ik het ook zonder die bakpapier doen? of blijft het dan plakken?

    ik wil ze nu maken, dus hoop dat je snel antwoord Xx!

    1. Fatima El Irari

      21 maart 2017 at 10:44

      Hallo lieve schat,

      Excuses voor mijn late reactie. Bedoel je of je de bakpapier op de bakplaat kunt weglaten? Zo ja, dit kan als je de bakplaat even invet met olie. Ik hoop dat het heeft gesmaakt lieve schat.

      Liefs,
      Fatima

  • Lamia

    5 februari 2017 at 19:38

    Hey Fatima! Als eerst wou ik zeggen dat je een grote inspiratie voor me bent! Ik had gisteren de kipbites uit geprobeerd, en pas later kwam ik erachter dat er eieren in zaten, ben allergisch. Mn familie heeft er wel van genoten. Ik helaas niet. Een hele domme vraag zou je misschien wat anders dan eieren kunnen gebruiken. XX Lamia

    1. Samia

      7 juni 2017 at 14:53

      Fatima kan hier blijkbaar niet op reageren, ik denk nee dus!? Niet gemeen bedoeld hoor faatje!

  • Umm Moussa

    28 maart 2017 at 10:14

    Kun je deze ook invriezen? Zo ja, hoe moet dat dan?

    1. Fatima El Irari

      29 maart 2017 at 06:09

      Hallo Umm Moussa,

      Jazeker, dat kan. Wanneer je de kip hebt gepaneerd stop je deze voor 30 minuten in de koelkast. Vervolgens haal je ze er weer uit en stop je de kip in diepvrieszakken of in diepvriesbakjes en vries je het in.

      Liefs,
      Fatima

      1. Umm Moussa

        31 maart 2017 at 08:10

        Ah super baarakAllaahu feeki!

  • Huss

    4 april 2017 at 22:29

    Salaam ik had een vraagje waarom je voor karnemelk hebt gekozen, is dat uit smaak of omdat het lekkerder word en beter is voor de kip

    1. Fatima El Irari

      5 april 2017 at 06:57

      Alaikoem salaam Huss,

      Ik begreep dat je hierdoor malsere kip krijgt, maar eerlijk gezegd vind ik dat melk hetzelfde effect heeft. Dus melk kan ook hoor.

      Liefs,
      Fatima

  • Firdaous

    16 april 2017 at 16:01

    Selaam oualikum fatima,

    Vandaag dit heerlijke recept gemaakt met de oranje dorito’s variant en friet uit de oven en een frisse salade en moet nog proeven maar kan niet wachten.

    Bedankt voor je heeerlijke recepten en mabrouk nog met je huwelijk. Je zag er prachtig uit. Maschallah!

    Moge Allah jullie dichter to’t elkaar doen komen, elkaars imaan doen stijgen en jullie beschermen tegen jaloezie
    Ameen

    Liefs firdaous

    Xx

    1. Fatima El Irari

      18 april 2017 at 12:34

      Alaikoem salaam Firdaous,

      Nou het klinkt allemaal wel erg lekker haha! Ik hoop dat het heeft gesmaakt lieverd. Allah ibarkfiek lieve schat en Allahoema ameen inschAllah!

      Liefs,
      Fatima

  • Nisje

    28 mei 2017 at 17:45

    Haaiii faaatje,
    Ben nu bezig met jou recept inschallah straks eten met elmagrib
    Vraagje krijg zaterdag bezoek alleen Het is best veel werk Voor 3kilo kipfile aangezien ik nog vanalles erbij Moet maken hihi
    Kan ik Het maken en dan paar uur in de koeling laten staan of word die dan niet meer zo Krokant

    1. Fatima El Irari

      29 mei 2017 at 06:20

      Hallo Nisje,

      Je kunt de kip bites altijd uren van tevoren maken en in de koelkast bewaren geen probleem hoor!

      Liefs,
      Fatima

  • nina

    29 mei 2017 at 12:33

    Hoii Faatje,

    Ik heb deze gister gemaakt voor iftar, maar tegen de tijd dat ik ze op tafel had neergelgd waren ze helemaal niet meer crispy en de kip ook niet meer zo mals. Hoe kan dat?

    liefs,
    nina

  • Hafsa

    31 mei 2017 at 16:23

    Lieve faatje!!, Kan je ook yoghurt gebruiken in plaats van karnemelk?

    1. Fatima El Irari

      4 juni 2017 at 09:49

      Hallo Hafsa,

      Ja hoor dat kan ook!

  • Saida

    31 mei 2017 at 17:13

    Hoi fatima.

    Hoe zit het met als je kipvleugels gebruikt.

    1. Hayat

      1 juni 2017 at 13:10

      Heb dezelfde vraag?

  • Najat

    10 juni 2017 at 02:37

    Hoi Faatje, kan je ook sojamelk gebruiken in plaats van karnemelk of yoghurt??i.b.m. lactose intolerantie.

  • maryam

    13 juni 2017 at 11:48

    heey fatima
    Ik wil dit recept graag maken maar dan met kippenpootjes (drumsticks) ipv kipfilet. Kan ik dan exact dit recept volgen? dus ook 30 minuten laten weken in de karnemelk? hoor graag van je!

    1. Fatima El Irari

      13 juni 2017 at 14:27

      Hallo Maryam,

      Ja hoor dat kan zeker!

      Liefs,
      Fatima

  • Majda

    13 juni 2017 at 17:59

    Hoi Fatima! Allereerst mijn complimenten voor je website en kookkunsten!
    Mijn vraag is : wat voor effect zou het hebben als ik de kipreepjes langer dan 30 min in de karnemelk zou laten? En dan echt een uur ofzo..

    1. Fatima El Irari

      14 juni 2017 at 12:56

      Hallo Majda,

      Aah dankjewel lieve schat! Oh dat is niet erg hoor. Hoe langer je de kip in het mengsel laat hoe malser het vlees zal zijn. Succes hoor!

      Liefs,
      Fatima

  • Far

    22 juni 2017 at 08:31

    Beste Fatima,

    Ik zou graag willen weten welke sambal jij gebruikt voor dit recept? Ik wil het namelijk vanavond gaan uitproberen, alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      23 juni 2017 at 11:23

      Hallo Far,

      Ik gebruik sambal van Conimex, maar je kunt elk soort gebruiken hoor.

      Liefs,
      Fatima

  • Houda

    27 augustus 2017 at 20:48

    Wat is het recept van het sausje

  • Jannes

    11 februari 2018 at 16:00

    Hey

    Kan ik deze ook inde pan bakken ?

    1. Fatima El Irari

      12 februari 2018 at 07:58

      Hallo Jannes,

      Je zou de kip ook kunnen frituren. Ik denk dat als je ze enkel zo in de pan bakt met een klein beetje zonnebloemolie ze erg droog worden. Je zou ze eventueel ook in de airfryer kunnen bereiden. Xx

  • Farida

    15 mei 2018 at 13:37

    Hoi Fatima, mijn zoon is allergisch voor ei kan Ik dit weglaten bij dit recept?

    Groetjes Farida

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2018 at 13:51

      Hi Farida,

      Je kunt de eieren weglaten en de kip dan direct door de bloem halen en afbakken. Of je kunt de kip direct door de doritos halen en afbakken. Succes! Xx

  • latiffah

    25 mei 2018 at 09:48

    Wat ziet het er lekker uit! Wil dit inshaAllah gaan maken!
    Denk jij dat je dit een nacht van te voren kan voorbereiden? en pas de iftar erna in de oven kan doen? of trekt dan alles dan te veel in ?

    1. Fatima El Irari

      25 mei 2018 at 11:06

      Ja hoor dat kan zeker! Gewoon in de tussentijd in de koelkast bewaren. Dit doe ik ook vaak.❤️

  • Zineb

    29 mei 2018 at 10:40

    Salam alaykoum Fatima,

    Kan ik de sambal weglaten of is dit essentieel?
    Alvast bedankt (L)

    XX

    1. Fatima El Irari

      29 mei 2018 at 11:13

      Alaikoem salaam Zineb,

      Mag je weglaten hoor. Succes! Xx

  • Youssra

    8 november 2018 at 17:51

    Hey!

    Waarvoor dient de karnemelk?
    Ik ben ze op dit moment ook aan het maken!! Spannend

    Xoxo

    1. Fatima El Irari

      10 november 2018 at 10:51

      Hi Youssra,

      De karnemelk maakt de kip lekker mals. Je zou de karnemelk ook altijd kunnen vervangen door melk. Xx

  • Loubna

    8 mei 2019 at 13:48

    Heerlijk fatima een vraag kan ik ook kippendij gebruiken ? Kip file lijkt me droog of niet? Graag hoor ik van je ❤

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2019 at 20:39

      Hi Loubna,

      Jazeker, kippendij is inderdaad malser.??❤️

  • Malak

    11 mei 2019 at 14:25

    Hoii!

    Heerlijk! Ik heb een vraagje waar kan je de kip doritos het beste laten zodat ze de volgende dag nog lekker blijven en krokant?
    Groetjes!!

    1. Fatima El Irari

      11 mei 2019 at 18:11

      Je kunt ze afdekken met aluminiumfolie, maar persoonlijk vind ik ze het lekkerst als je ze verst afbakt. Ik vind ze afgebakken de volgende dag minder lekker.

  • Radia

    13 mei 2019 at 15:07

    Kan ik het zelfde recept gebruiken voor borrelhapjes?

  • Radia

    13 mei 2019 at 15:44

    Ik wil deze zo maken alleen met borrelhapjes. Is dit recept ook hiervoor te gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2019 at 21:05

      Hi Radia,

      Jazeker, kan ook.

  • Yasmin

    13 februari 2021 at 15:24

    Welke smaak van doritos zou je aanraden?

    1. Fatima El Irari

      13 februari 2021 at 18:17

      Hi Yasmin,

      Ik gebruik de pittige, zwarte zak.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept