CREAM CHEESE CUPCAKES

17 januari 2017Fatima El Irari

Ik hoor je al denken, weer een cupcake recept? Ja ja ik maakte afgelopen weekend twee verschillende cupcakes, de cupcakes met fondant maar ook maakte ik deze belachelijk lekkere cupcakes met een zachte monchou topping! Ik kan niet anders zeggen dan dat dit de lekkerste cupcakes zijn die ik ooit zelf heb gemaakt! En dan heb ik het met name over de monchou topping die gewoon te lekker is! Dit is mijn ultieme cupcake recept en dat wordt die ook voor jou, zeker weten!

Ingrediënten: (15 stuks)
.
Cupcake beslag:
.
  • 4 eieren
  • 180 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gr.  bloem
  • 2 thl. bakpoeder
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 2 etl. melk
Monchou topping:
.
  • 200 gr. monchou roomkaas
  • 100 gr. zachte roomboter (ongezout)
  • 150 gr. poedersuiker (of minder naar smaak)
  • 1/2 tl vanille extract
  • 2 etl. melk

Bereidingswijze:

  1. Mix in de beslagkom de eieren samen met de kristalsuiker, vanillesuiker en het snufje zout lekker romig, tot een lichtgeel mengsel.
  2. Giet de zonnebloemolie erbij en mix dit nog even door het beslag heen.
  3. Mix de bakpoeder samen met de bloem, voeg dit geheel toe in de kom en mix samen totdat de droge ingrediënten zijn opgenomen in het beslag.
  4. Giet de melk er dan bij en mix het voorzichtig samen op de laagste snelheid tot een vloeibaar beslag. 
  5. Ga met de spatel nog even lang de zijkanten van de kom en roer nog even door het beslag.
  6. Pak de muffinplaat erbij en verdeel de cupcakes vormpjes over de vorm.
  7. Vul de vormpjes tot net boven het midden met het beslag. Tip! Gebruik voor het vullen van de vormpjes en ijslepel, werk erg handig!
  8. Bak de cupcakes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20-25 minuten gaar.
  9. Na 20 minuten kun je met een satéprikker in de cupcake prikken om te checken of deze gaar is. Komt de satéprikker er nog nat uit, dan moeten de cupcakes nog even doorbakken.
  10. Nadat de cupcakes gaar zijn laat je ze volledig afkoelen.IMG_9506
  11. Voeg in een ruime kom de twee pakjes monchou roomkaas samen met de roomboter toe. Zorg ervoor dat beide producten goed op kamertemperatuur zijn. Tip! Haal de monchou en de roomboter altijd 1 uur van te voren uit de koelkast, zodat ze beide op kamertemperatuur zijn.
  12. Mix de monchou roomkaas samen met de roomboter voor zeker 10 minuten op de hoogste snelheid, totdat beide dezelfde kleur hebben gekregen.
  13. Voeg de poedersuiker toe, mix samen op een lage snelheid en wanneer je ziet dat de poedersuiker is opgenomen kun je de handmixer op een hogere snelheid zetten.
  14. Ga met een spatel langs de zijkanten van de kom en mix nog eens met de handmixer door.
  15. Giet de vanille extract en de melk erbij en mix nog eens samen voor ongeveer 60 seconden tot een egale, stevige crème.
  16. Zet vervolgens voor zeker 60 minuten de crème in de koelkast, zodat deze goed stevig kan worden.
  17. Nadat je de crème uit de koelkast hebt gehaald voeg je 2 extra eetlepels melk toe en mix de crème voor een paar seconden nog even door, zodat de crème weer lekker zacht wordt.
  18. Voor het spuiten van mooie toeven bovenop de cupcakes gebruik je uiteraard een spuitzak met daarin een spuitmond.
  19. Schep de crème in de spuitzak met de gewenste spuitmond.
  20. Draai de zak aan de bovenkant stevig dicht en houd de spuitzak vast met je rechterhand.
    IMG_0039
  21. Pak een cupcake erbij en hou de spuitzak recht boven de cupcake.
  22. Spuit in het midden van de cupcake een toef van de crème, blijf de spuitzak indrukken en in de tussentijd draai je met de spuitzak naar de buitenkant tot de hele cupcake is bedekt.
  23. Stop met het indrukken van de spuitzak wanneer je ziet dat de gehele cupcake is bedekt.
  24. Decoreer de cupcakes naar wens. Zelf heb ik de cupcakes gedecoreerd met wat blauwe beschuit met muisjes en in het midden van de cupcakes een leuke prikker bevestigd.IMG_0058

Spuitmond: Deleukstetaartenshop
Spuitzak: Deleukstetaartenshop

Liefs,
Fatima

Print recept

166 Comments

  • Sou

    17 januari 2017 at 13:16

    Salaamwaleykom,

    Deze ga ik in shaa Allah uitproberen! Maar blijft de monchou(topping) wel stevig of zakt t in?

    1. Bouchra

      17 januari 2017 at 13:31

      Hoi ik heb deze topping al eens gemaakt en die blijft heel stevig hoor! Wel opletten met te warme temperaturen (vb in de zomer)

      1. Fatima El Irari

        17 januari 2017 at 14:41

        Hallo Bouchra,

        Bedankt voor je antwoord lieverd.

        Liefs Fatima

    2. Fatima El Irari

      17 januari 2017 at 14:42

      Alaikoem salaam Souad,

      De crème blijft echt goed stevig.

      Liefs Fatima

      1. Zaineb

        3 mei 2017 at 16:49

        Hoef je geen klop fix te gebruiken?

      2. Fatima El Irari

        5 mei 2017 at 09:13

        Hallo Zaineb,

        Nee, dat is niet nodig.

        Liefs,
        Fatima

  • Ming

    17 januari 2017 at 14:25

    Leuke en lekkere cupcakes! Waar haal je de taartdozen vandaan? Komen die ook van leukste taarten shop

    1. Fatima El Irari

      17 januari 2017 at 14:40

      Hallo Ming,

      Dankjewel! Ja, die komen ook daarvandaan inderdaad.

      Liefs Fatima

  • Imane

    17 januari 2017 at 15:16

    Masha Allah ik sta altijd versteld over je bak kunsten. Allahoma bareek.
    Moge Allah over je waken schat.

    1. Fatima El Irari

      18 januari 2017 at 08:20

      Hallo lieve Imane,

      Wat lief zeg, Allah ibarkfiek lieve schat!

      Liefs Fatima

  • Siham

    17 januari 2017 at 15:59

    Toevallig, dit is precies het recept wat ik al jaren gebruik voor de topping! Moet inderdaad zeggen dat dit het lekkerste recept is dat ik heb uitgeprobeerd (En dat zijn er veel!). Hij is ook totaal niet machtig, voor de mensen die niet houden van machtige toppings. Een zeer goede vervanging van de botercreme. Je kunt het ook varieren door er verschillende kleurstoffen aan toe te voegen (misschien een tip?). Vooral op een redvelvet cupcake, komt deze topping het meest tot zn recht!

    1. Fatima El Irari

      18 januari 2017 at 08:21

      Hallo Siham,

      Kijk iemand die mij helemaal begrijpt haha! Klopt helemaal lieve schat. Deze topping is echt heerlijk en totaal niet machtig! Ik voeg inderdaad zo nu en dan ook wat kleurstof toe aan de cupcakes, erg leuk!

      Liefs Fatima

      1. Hind

        29 januari 2017 at 14:48

        Hoi ladies, wil een roze topping hebben. Weten jullie mischien wel merk en hoeveel druppels kleurstof ik kan toepassen? Alvast bedankt?

      2. Fatima El Irari

        30 januari 2017 at 08:29

        hallo Hind,

        Je kunt de kleurstof van Wilton gebruiken en daar dan 3 druppels van toevoegen.

        Liefs Fatima

  • Hind

    17 januari 2017 at 16:02

    Salam Fatima. Tbarkellah 3lik dat ziet er weer een super uit! Vraagje.. Ik ben niet zo’n monchou fan. Zou ik dat ook kunnen vervangen met mascarpone? Liefs

    1. Fatima El Irari

      18 januari 2017 at 08:21

      Alaikoem salaam Hind,

      Allah ibarkfiek lieve schat. Oh jazeker dat is ook mogelijk!

      Liefs Fatima

      1. Siham

        3 december 2017 at 13:55

        Lieve fatima,

        Wil de monchou zelf ook vervangen door marscapone. Maar moet ik het hele bakje gebruiken ? En is er een verschil

      2. Fatima El Irari

        4 december 2017 at 07:32

        Hallo Siham,

        Als je mascarpone gebruikt, dan zou je wel 250 gram kunnen gebruiken. Mascarpone is steviger dan monchou. Succes! Xx

  • Umm Ibrahim

    17 januari 2017 at 16:43

    Assalaamu alaikum, maa shaa Allaah ziet er goed uit! Kan ik hiervan een hele cake maken, hoeveel cm raad je me aan?

    1. Fatima El Irari

      18 januari 2017 at 08:22

      Alaikoem salaam Umm Ibrahim,

      Ja dat is ook mogelijk. Ik raad je aan om een springvorm te gebruiken van 24 cm doorsnede. Succes!

      Liefs Fatima

  • Asmae

    17 januari 2017 at 17:56

    Salaam, ziet er erg lekker uit! Ff een vraagje heb maar 1 pak monchou thuis. Kan ik er roomkaas aan toevoegen?

    1. Fatima El Irari

      18 januari 2017 at 08:22

      Alaikoem salaam Asmae,

      Ja hoor dat kan ook, aangezien monchou ook een roomkaas is. Succes meid!

      Liefs Fatima

  • Samira

    17 januari 2017 at 18:51

    A salaam alaikoum,
    Vroeg me af als je topping in de koelkast stopt of het niet hard wordt? Mijn kinderen zijn helemaal dol op jou cupcake recepten. Baraka Allah fiekie

    1. Fatima El Irari

      18 januari 2017 at 08:23

      Alaikoem salaam Samira,

      Wanneer je de topping uit de oven haalt is die inderdaad nog ietsjes hard. Deze moet je dan even laten staan en eventueel nog even door mixen. Ik ga het even bij het recept zetten. Bedankt voor de herinnering haha. Haha aah wat lief van je kindjes, maschAllah!
      Liefs Fatima

  • Asma

    17 januari 2017 at 20:49

    Morgen ga ik dit maken voor de peuterspeelzaal leidsters. Mijn zoontje is donderdag jarig.

    1. Fatima El Irari

      18 januari 2017 at 08:24

      Hallo Asma,

      Ah wat leuk zeg! Ze gaan zeker weten smullen en alvast gefeliciteerd met je zoontje!

      Liefs Fatima

  • Oem

    18 januari 2017 at 00:13

    Salam
    Bedankt voor het delen van je receptje.

    Ik had een vraagje misschien heb jij een tip voor mij. Wanneer ik cupcakes maak laten de cupcake vormpjes altijd los. Kan je me vertellen hoe dit komt??

    1. Fatima El Irari

      18 januari 2017 at 08:26

      Alaikoem salaam Oem,

      Bedoel je dat ze loslaten aan de zijkanten van het papier of aan de onderkant? Dankjewel lieverd!

      Liefs Fatima

      1. Oem

        19 januari 2017 at 13:41

        Ze laten aan de zijkant los

      2. Fatima El Irari

        20 januari 2017 at 07:18

        Hallo Oem,

        Zou ik mogen vragen welke muffinpapiertjes je gebruikt?

        Liefs Fatima

    2. Phylicia

      19 april 2017 at 06:33

      Haii, cupcakepapiertjes laten los door het vocht in het beslag (zweten). Haal je vupcakes direct na het afbakken uit de vorm en laat ze op een taartrooster afkoelen. Zo voorkom je het zweten in de vormpjes. Succes!!

  • Karima

    18 januari 2017 at 07:58

    Salaam meid,

    Wat zien jouw cupcakes er weer prachtig uit! Ik vroeg mij af waar jij je spuitzak vandaan hebt?

    1. Fatima El Irari

      18 januari 2017 at 08:27

      Alaikoem salaam Karima,

      Dankjewel lieve schat! De spuitzak komt van deleukstetaartenshop. Als je even door het recept naar beneden scrolt zie je een link.

      Liefs Fatima

  • Horiya

    19 januari 2017 at 10:39

    Salam,

    Bedankt voor je recepten. Gebruik je zelfrijzend meel?

    1. Fatima El Irari

      20 januari 2017 at 07:12

      Alaikoem salaam Horiya,

      Nee, gewoon ‘normale’ bloem.

      Liefs Fatima

  • Nadia

    19 januari 2017 at 12:21

    Salam ik ben de cupcakes aan het maken. Het is wel voor de bezoek morgen. Moet ik deze cupcakes dan in de diepvries bewaren en morgen eruit halen of kan deze zo in een bord tot morgen lekker vers blijven?

    1. Fatima El Irari

      20 januari 2017 at 07:15

      Alaikoem salaam Nadia,

      Oh nee hoor je hoeft de cupcakes echt niet in de diepvries te bewaren. Je kunt de cupcakes gewoon afdekken en zolang in de keuken laten staan. In de zomerperiode raad ik je wel aan om de cupcakes(met topping) in de koelkast te zetten. Geniet ervan vandaag!

      Liefs Fatima

  • Nadia

    19 januari 2017 at 13:54

    En nog een vraag.. wat kan ik nog als topping gebruiken dat past bij de cupcake?

    1. Fatima El Irari

      20 januari 2017 at 07:27

      Hallo Nadia,

      Bedoel je een andere smaak of?

      1. Nadia

        20 januari 2017 at 07:29

        Dus ipv een slagroomtopping of glazuur… ik wilde abrikozebjam met kokos doen. Maar mss is er nog wat anders dat lekkerder is?

  • Saloua

    19 januari 2017 at 14:10

    Salam,

    Vraagje ik wil alleen 10 cupcakes maken de helft dus,moet ik dan alle ingredienten halveren?

    1. Fatima El Irari

      20 januari 2017 at 07:27

      Alaikoem salaam Saloua,

      Ja, alles halveren. Succes!

      Liefs Fatima

  • Raquel

    19 januari 2017 at 17:16

    Ziet er geweldig uit! Ga ze zeker proberen te maken! Hoe lang blijven ze lekker nadat je ze gemaakt hebt? Een paar dagen of korter ivm de topping?

    Dankjewel weer voor al je moeite! Super!

  • Imane

    19 januari 2017 at 18:50

    Lieve Fatima,
    Heel erg bedankt voor de heerlijke recepten. Je legt alles super goed en duidelijk uit, echt mijn complimenten.

    Ik vroeg mij af of ik voor de topping ipv monchou ook de roomkaas van de Aldi kan gebruiken en ipv de vanille extract gewoon vanille suiker. Zo ja, zal ik dan geen verschil merken in de smaak?

    Liefs Imane

    1. Fatima El Irari

      20 januari 2017 at 07:32

      Hallo lieve Imane,

      Aah dat is lief zeg, dankjewel! Ja hoor je kunt zeker de roomkaas van de Aldi gebruik, geen probleem. Je kunt de vanille extract vervangen door vanillesuiker of dor extra poedersuiker. Succes lieverd!

      Liefs Fatima

  • Senaida

    20 januari 2017 at 08:57

    Hoi Fatma,
    Allereerst dank voor jouw heerlijke recepten ?
    Mijn vraag is of de topping ook kan gebruiken op taart ( ik wil ombre rozen taart maken)? En tot slot, waar smaakt de topping naar, is het een frisse smaak? Ik vind het namelijk niet lekker als het naar boter smaakt hihi.

    Alvast dank, lieve groetjes Senaida

    1. Fatima El Irari

      24 januari 2017 at 12:12

      Hallo Senaida,

      Dankjewel lieve schat! Jazeker, de topping kun je ook gebruiken voor taarten(doe ik zelf ook) en de topping smaakt lekker romig en totaal niet naar boter haha.

      Liefs Fatima

  • Naoual

    20 januari 2017 at 13:41

    Dag fatima
    Waar heb je die saté prikkers vandaan?

    Groetjes Naoual

    1. Fatima El Irari

      25 januari 2017 at 07:30

      Hallo Naoual,

      Deze heb ik van trouwartikelen.nl

      Liefs Fatima

  • Kelly

    20 januari 2017 at 19:42

    Salaam aleikoum Fatima,
    Ik heb verse roomkaas van Colruyt gebruikt ipv Monchou maar de topping was te lopend, rest heb ik volgens recept gedaan. Heb er uiteindelijk nog mascarpone aan toegevoegd en toen was die dik genoeg maar de smaak niet echt lekker beetje aan de zure kant?

    1. Fatima El Irari

      25 januari 2017 at 07:32

      Alaikoem salaam Kelly,

      Oh ik ben zelf niet echt bekend met de roomkaas van Colruyt, maar als je de volgende keer geen monchou wilt gebruiken, dan raad ik je aan om het te vervangen met monchou of met de roomkaas van Philadelphia.

      Liefs Fatima

      1. Kelly

        25 januari 2017 at 14:51

        Dank je Fatima voor je reactie, zal het volgende keer zo eens proberen.
        Ofwel vervangen door Mascarpone 🙂

        Groetjes,
        Kelly

      2. Fatima El Irari

        30 januari 2017 at 08:14

        Hallo Kelly,

        Altijd graag gedaan hoor!

        Liefs Fatima

  • Sal

    23 januari 2017 at 14:41

    Salaam oe’alaikoem Fatima,

    Kun je met de topping recept ook een nutella topping van maken, moet ik dan alleen wat nutella bijvoegen of heb je een ander recept ervoor.

    Trouwens lees dat je vanille extract gebruikt, maar daar zit alcohol in, ook in de vanille eccense uit de winkel. Als je 1 gebruikt zonder hoor ik graag welke het is.
    Maar dan ben je op de hoogte.

    Ga zo door.
    Xx

    1. Fatima El Irari

      25 januari 2017 at 07:35

      Alaikoem salaam Sal,

      Ja hoor je kunt dan inderdaad Nuttela toevoegen aan de topping. En ik gebruik vanille extract van de Toko(daar zit geen alcohol in)

      Lief Fatima

  • Latifa

    23 januari 2017 at 16:29

    Hoi lieve Xfaatje,

    Ziet er weer een heerlijk recept uit ma sha Allah! Had wel even een vraagje over welke mounchou je gebruikt? Die van Friesland Campina zou namelijk varkensgelatine bevatten ?.
    Graag hoor ik het van je!

    Alvast bedankt en groetjes,
    Latifa xx

    1. Fatima El Irari

      24 januari 2017 at 12:10

      Hallo Latifa,

      Ik heb begrepen dat in het kuipje van 200 gr. inderdaad varkensgelatine zit, maar in het blokje van 100 gr. zit geen varkensgelatine.

      Liefs Fatima

      1. Sal

        25 januari 2017 at 00:20

        Zou je aub kunnen reageren op mn vraag hihi? Barak Allahoe fikie?

  • manel

    26 januari 2017 at 16:47

    Hallo ik ben zo dol op al u recepten ik heb er al veel uitgeprobeerd en mijn man vind het super hihi seg een klein vraagje ik zou graag die laatste cup cake uitproberen maar ik ben van belgië en daar hebben ze geen monchou en mascarpone vind in het textuur niet zo goed wat kan ik dab gebruiken is Philadelphia goed ? Al vaste bedankt xxxxxx

    1. Imane

      26 januari 2017 at 21:55

      Hej Manel
      In België heb je ook monchou bij de albertheijn en mascarpone heb je bij de lidel,Delhaize..

      1. Fatima El Irari

        30 januari 2017 at 08:15

        Hallo Imane,

        Bedankt voor je hulp, erg lief!

        Liefs Fatima

    2. Fatima El Irari

      30 januari 2017 at 08:15

      Hallo Manel,

      Aah dat is lief van je, dankjewel hoor! Jazeker, ook Philadelphia kun je heel goed gebruiken. Succes ermee!

      Liefs Fatima

  • Siham

    27 januari 2017 at 11:05

    Salaam alaykoem,

    Kan er ook cacao worden toegevoegd aan de muffins? Zo ja, hoeveel?

    Jazaakallahoe gairan!

    Wasalaam

    1. Fatima El Irari

      30 januari 2017 at 08:16

      Alaikoem salaam Siham,

      Ja hoor dat kan zeker. Je kunt dan 2 eetlepels cacao vervangen door 2 eetlepels bloem. Succes meid!

      Liefs Fatima

  • Chaima

    30 januari 2017 at 14:02

    Salam alaykok

    Ik wil dit recept vrijdag gaan maken want heb zaterdag een feest dus Ik vroeg me af of ik beter de topping vrijdag maak en dan in de koelkast stop voor de volgende dag of kan Ik het gewoon vrijdag al de topping op de cupcakes doen?
    Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      21 maart 2017 at 08:51

      Alaikoem salaam Chaima,

      Je kunt het eigenlijk op beide manieren doen. Ik spuit de topping altijd er pas op wanneer ik de cupcakes serveer of meeneem. Maar ook een dag van te voren is mogelijk, want de topping blijft goed stevig.

      Liefs Fatima

  • Loubna

    4 februari 2017 at 00:19

    Salam

    Ik had een vraagje, waar heb je de prikkertjes gehaald.

    Alvastbedankt voor het antwoorden

    Groetjes loubna

    1. Fatima El Irari

      21 maart 2017 at 10:50

      Alaikoem salaam Loubna,

      Deze komen van http://www.trouwartikelen.nl

      Liefs,
      Fatima

  • Mel

    4 februari 2017 at 21:46

    Hallo,

    op hoeveel graden moet het in een hetelucht oven?

    Bedankt alvast!

    1. Fatima El Irari

      21 maart 2017 at 10:51

      Hallo Mel,

      Ik heb zelf ook een hete lucht oven, maar zodra ik cakes en cupcakes maak zet ik de ‘hetelucht functie’ uit en maak ik gebruik van de boven en onder stand. Is dit bij jou ook mogelijk?

      Liefs,
      Fatima

  • Rania

    5 februari 2017 at 09:53

    Waar kan haal je dat taart doos en cupcake doos?

    1. Karima

      7 februari 2017 at 20:39

      Je hebt ze bij de hema ?

      1. Fatima El Irari

        21 maart 2017 at 12:25

        <3

    2. Fatima El Irari

      21 maart 2017 at 10:52

      Hallo Rania,

      Deze bestel ik altijd bij http://www.deleukstetaartenshop.nl

      Liefs,
      Fatima

  • Karima

    7 februari 2017 at 20:38

    Salaam Alaykom!

    Ik heb deze cakejes al 2 keer gemaakt deze week en ze zijn deliciousss??! Dankjewel voor het recept

    1. Fatima El Irari

      21 maart 2017 at 10:53

      Alaikoem salaam Karima,

      Wat leuk om te lezen lieve schat! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en heel graag gedaan hoor!

      Liefs,
      Fatima

  • Soraya

    10 februari 2017 at 20:27

    Salaam ik wou graag weten welke spuitmond je gebruikt om te spuiten is het de Wilton 1?

    1. Fatima El Irari

      21 maart 2017 at 12:31

      Alaikoem salaam Soraya,

      Dit is het spuitmondje die ik gebruik; http://www.deleukstetaartenshop.nl/wilton-decorating-tip-018-open-star-carded

      Liefs,
      Fatima

  • May

    19 februari 2017 at 16:09

    waarom moet ik dit nou weer zien? Nu wil ik ook cupcakes met monchoutopping

  • Mariam

    20 februari 2017 at 15:33

    Hey Fatima!

    Allereerst, je bent een toffe bakker!
    Een vraagje, moet de vanille extract er per se bij of mag je dat ook weglaten als je dat zo 1,2,3 niet thuis hebt?

    Groetjes!

    Mariam

  • Naima

    27 februari 2017 at 10:38

    Hi Fatima, ik wil je graag op snapchat volgen mag dat? En zo ja, Wat is je snapnaam?

    1. Fatima El Irari

      21 maart 2017 at 12:44

      Hallo lieve Naima,

      Maar natuurlijk mag dat lieve schat! Mijn gebruiksnaam is ‘Kookhoekjevxf’

      Liefs,
      Fatima

  • Chaldia

    1 maart 2017 at 18:09

    Salam a3laykoem,
    Wat voor vanille extract gebruik je? Ik heb er een gehaald en zie nu pas dat er ethanol in zit, dus alcohol. Ik ga in plaats van vanille extract citroensap gebruiken.

    Groetjes!
    Chaldia

    1. Fatima El Irari

      21 maart 2017 at 12:50

      Alaikoem salaam Chaldia,

      Ik koop vanille extract bij de Toko(daar zit geen alcohol in) maar je kunt ook makkelijk citroensap gebruiken en is ook nog eens lekker!

      Liefs,
      Fatima

  • Fatima

    22 maart 2017 at 19:53

    Lieve Fatima! Heb jij het recept voor me van die cakepops die je had gemaakt op je henna?? Alvast bedankt

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2017 at 11:09

      Hallo Fatima,

      Ja die heb ik zeker. Als je mij even een mailtje stuurt, dan stuur ik je het recept toe. Het recept komt ook op de blog, maar als je het dringend nodig hebt, kun je mij mailen.

      Liefs,
      Fatima

  • Funda

    23 maart 2017 at 23:57

    Hoi Fatima. Ik wil graag buttercream van Funcakes gebruiken voor de topping. Heb je daar ervaringen mee? Raad je dat aan om als topping te gebruiken? Wordt dat net zo hard als de monchou topping? Groetjes Funda

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2017 at 11:11

      Hallo Funda,

      Ik heb deze zelf nog nooit geprobeerd, omdat ik botercreme altijd zelf maak.

      Liefs,
      Fatima

  • Sanae

    31 maart 2017 at 10:44

    Dank je wel voor het delen! Het is een super recept.

    Heb je misschien ook een recept voor feesttaarten?

    1. Fatima El Irari

      3 april 2017 at 09:18

      Hallo Sanae,

      En welke taart bedoel je dan precies?

      Liefs,
      Fatima

  • Rick

    6 april 2017 at 10:03

    Hoe zit het met chocolade cupcakes kan ik ditrecept ook gebruiken alleen dan met chocolade.

    Groetjes Rick

    1. Fatima El Irari

      6 april 2017 at 13:00

      Hallo Rick,

      Ja hoor dat kan zeker. Ik zou dan 20 gram bloem vervangen door 20 gram cacaopoeder en je hebt chocolade cupcakes!

      Liefs,
      Fatima

  • Hanan

    7 april 2017 at 11:30

    Salam,
    Mag ik vragen welke cupcake papiertjes je gebruikt en van waar ze zijn?
    Als ik wit gebruik ziet het er niet zo mooi uit.
    Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      10 april 2017 at 09:54

      Alaikoem salaam Hanan,

      De papiertjes die ik gebruik zijn de witte van de Albert Heijn. Ze zijn heel stevig en ideaal om mee te bakken!

      Liefs,
      Fatima

  • Tugce

    7 april 2017 at 20:34

    Dag Fatima,

    Mijn creamcheese topping wordt nooit hard het blijft gewoon ” waterig ” om het zo te noemen.. Heb je een enig idee hoe dit kan komen? İs het misschien omdat ik de boter weinig er bij doe?

    Liefs,

    1. Fatima El Irari

      10 april 2017 at 10:05

      Hallo Tugce,

      Heb je precies het recept gevolgd? En welke roomkaas gebruikt?

      Liefs,
      Fatima

      1. Tugce

        25 april 2017 at 16:24

        Lieve Fatima,

        Bedankt voor je reactie. Ik gebruik gewoon de Mon Chou.

        Liefs,

  • Chaima

    8 april 2017 at 12:07

    hey fatima je resept is zo heerlijk ik heb alleen een vraagje : kan ik ook in het beslag stukjes fruit doen ( aardbei , kiwi ec ) ik weet niet echt hoe het smaakt met fruit in het beslag

    DIKKE KUS , Chaima

    1. Fatima El Irari

      10 april 2017 at 10:15

      Hallo Chaima,

      Dankjewel lieve schat! Wil je fruit in het cupcake beslag doen? Dat kan wel hoor, maar ik zou dan eerder voor aardbeien of frambozen gaan, erg lekker!

      Liefs,
      Fatima

  • Siham

    17 april 2017 at 15:31

    Hee meid, ik had een vraagje.. gebruik je een mini muffinplaat of gewoon een normale?
    Ps thankyou so much voor dit recept van t weekend uitproberen voor een henna avond!

    1. Fatima El Irari

      18 april 2017 at 12:54

      hallo Siham,

      Ik gebruik gewoon een normale plaat lieverd. Succes en inschAllah lukken ze je perfect!

      Liefs,
      Fatima

      1. Siham

        19 april 2017 at 23:22

        Oke dankje wel, nog een laatste vraag staat er op je spuitmondje de cijfer 18 of 1M? Xx

      2. Fatima El Irari

        20 april 2017 at 06:20

        Hallo Siham,

        Vraag zoveel je wilt hoor haha. Op het spuitmondje staat 1M lieverd.

        Liefs,
        Fatima

  • Salma

    17 april 2017 at 18:15

    Hooi Fatima. Wat ben je toch een talent Allahouma barek! Mag ik weten van waar je zo een ijslepel haalt? Ziet er idd veeeeeeel handiger uit dan hoe ik dat doe.

    1. Fatima El Irari

      18 april 2017 at 12:59

      Hallo Salma,

      Aah wat lief zeg, Allah ibarkfiek lieverd! De ijslepel komt van de Xenos, werkt echt ZOOO handig! Succes lieverd!

      Liefs,
      Fatima

  • Laila

    19 april 2017 at 17:56

    Hoi Fatima, bedankt voor al je recepten! Kan ik de rode kleurstof van dr oetker gebruiken als ik een roze topping wil? Wordt het dan niet te lopend? Hoeveel zou ik moete gebruiken?

    Alvast bedankt!

    Gr, Laila

    1. Fatima El Irari

      20 april 2017 at 06:24

      Hallo Laila,

      Heel graag gedaan lieverd. Jazeker dit kun je gewoon gebruiken hoor en de topping zal alsnog goed stevig blijven. Toevallig heb ik afgelopen weekend een topping gemaakt met kleurstof en de topping bleef de gehele dag goed op zijn plaats zitten haha. Als je een roze topping wilt, dan kun je denk ik het beste roze kleurstof aanschaffen. Of je gebruik echt een mespunt van de kleurstof, zodat de topping niet al te rood wordt. Ik gebruik altijd een halve theelepel kleurstof en dan wel de kleurstof van Wilton. Heel veel succes meid!

      Liefs,
      Fatima

  • Laila

    19 april 2017 at 17:57

    Ik bedoel topping Haha!

    1. Fatima El Irari

      20 april 2017 at 06:25

      Hallo Laila,

      Dat dacht ik al hihi! Ik heb het even voor je aangepast.

      Liefs,
      Fatima

  • Youssra

    25 april 2017 at 16:03

    Hey Fatima!

    Je recept is echt heerlijk! Alleen is die topping bij mij 2x mislukt ?. Hij was veelste zacht waardoor ik die vorm niet kon maken. Weet jij misschien waardoor dit kan komen?

    1. Fatima El Irari

      26 april 2017 at 07:25

      Hallo Youssra,

      Dankjewel lieve schat! Oh wat jammer zeg! Mag ik vragen hoe lang je de topping hebt geklopt en heb je deze in de koeling laten opstijven?

      Liefs,
      Fatima

  • Yamine

    25 april 2017 at 18:58

    Hoii ik heb een vraagje over de topping. Kan ik het ook 1 dag van te voren erop spuiten? Blijft het dan ook nog goed en mooi zitten of kan ik het beter de dag zeld doen?

    1. Fatima El Irari

      26 april 2017 at 07:27

      Hallo Yamine,

      Wanneer ik bijvoorbeeld een feestje heb maak ik de cupcakes altijd een dag van te voren en spuit ik de topping er ook al op. Gewoon de cupcakes in de koelkast bewaren en er kan dan niks verkeerd gaan hoor. Succes ermee!

      Liefs,
      Fatima

  • nesrine

    3 mei 2017 at 18:11

    Salam lieve fatima,
    ik had een vraagje ik wil graag je cupcakes uitproberen alleen met een roze en blauwe topping heb jij ervaring met de kleurstof van de toko of raad je toch liever iets van een ander merk aan
    Dikke kuss?

    1. Fatima El Irari

      5 mei 2017 at 09:14

      Alaikoem salaam Nesrine,

      Dat kan, alleen ik raad je echt de kleurstof van de toko af. De kleurstof van Wilton werkt echt perfect! Deze is te bestellen bij deleukstetaartenshop.nl

      Succes!

      Liefs,
      Fatima

  • busra

    6 mei 2017 at 13:43

    HoiHoi,

    een vraagje wat kan ik het beste doen om de cupcakes niet te laten drogen na het bakken bij mij worden ze namelijk na het afkoelen hard en droog

    groetjess

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2017 at 11:18

      Hallo Busra,

      Wanneer de cupcakes de oven uitkomen laat ik deze even drogen en dan pak ik ze in met een plasticzak. Hier overheen plaats je nog een theedoek en zo blijven ze lekker zacht!

      Liefs,
      Fatima

      1. Youss

        24 juni 2017 at 20:23

        Hoi lieverd!

        Pak je de cupcakes inclusief dr muffinplaat in met plastic zak en theedoek, en daarna laten afkoelen?

        Zr zitten nu in ff oven bij mij… alleen zijn ze mu al 2 cm groter *huil*.. zakt dit nog in? Ik heb ongeveer anderhalf ijslepel van xenos gebruikt .. is dat te veel?

        Ik hoor graag van je.. wil ze morgen meenemen voor het eidontbijt

      2. Fatima El Irari

        27 juni 2017 at 13:57

        Hallo Youss,

        Wanneer de cupcakes uit de oven komen zakken ze sowieso ietsjes in. Is het gelukt lieverd?

  • busra

    6 mei 2017 at 13:45

    en hoeveel eetlepels k het beste kan gebruiken

  • Habiba

    11 mei 2017 at 16:09

    Hoi Fatima,
    De vorige keer dat ik dit recept gebruikte stond er goed voor 20 stuks. Nu wil ik ze weer maken en staat een 15 stuks?

    Groetjes Habiba

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2017 at 08:23

      Hallo Habiba,

      Haha klopt helemaal!(je let goed op) Ik verwarde mezelf met een ander recept schat. Uit dit recept haal ik altijd 15 stuks en soms 17. als je meerdere wilt, kun je natuurlijk het recept verdubbelen. Hoeveel stuks kreeg jij uit het recept als ik vragen mag?

      Liefs,
      Fatima

  • Samira

    18 mei 2017 at 19:17

    Hey schat ik heb het Monchou receptje gevolgd en mn beslag is te zacht. Heb roomkaas van de dirk gebruikt. Die goedkope. Wat moet ik doen zodat het dik word? Hoop dat je snel kunt reageren ?

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2017 at 07:32

      Hallo Samira,

      Heb je de topping in de koelkast gezet?

      Liefs,
      Fatima

      1. Samira

        19 mei 2017 at 09:13

        Jaa sinds gisteren haha

  • Faat

    23 mei 2017 at 23:12

    A sallam oe alaikoem fatima, is het recept van de topping ook voor ongeveer 15 stuks?

    1. Fatima El Irari

      24 mei 2017 at 07:15

      Alaikoem salaam Faat,

      Ja, klopt lieverd!

      Liefs,
      Fatima

      1. Faat

        24 mei 2017 at 11:40

        Shoekran! Ga het uitproberen in sha Allah

  • Laila

    24 mei 2017 at 15:10

    Hoi Fatima , ik hoop echt dat je mijn reactie leest. Ik ben bezig met de cupcakes. Lan Ok een extra pakje monchoi toevoegen aan dit recept ik vind de topping erg zoet? De topping is nu in de koelkast en ik wil dus achteraf de monchou bij doen.

  • Yamina

    6 juni 2017 at 16:11

    Bah echt geen lekkere topping?? Smaken verschillen toch echt

    1. Fatima El Irari

      7 juni 2017 at 14:44

      Hallo Yamina,

      Vele andere hebben de topping al meerdere malen gemaakt en zoals verwacht vonden ze het erg lekker. Dan heb jij een andere smaak, dat kan natuurlijk 😉

      Liefs,
      Fatima

  • Sara

    11 juni 2017 at 10:35

    Dag Fatima,

    Ik wil deze cupcakes graag maken voor mijn verjaardag. Hiervoor wil ik ongeveer 60 cupcakes maken. Moet ik de ingrediënten dan telkens verdubbelen? Of zijn er ingrediënten die ik juist niet moet verdubbelen? Ten tweede wil ik een roze topping maken, kan ik daarvoor roze kleurstof gebruiken voor het beslag voor de topping?

    Graag hoor ik van je 🙂

    Liefs,
    Sara

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2017 at 09:23

      Hallo Sara,

      Klopt, je dien dan de ingrediënten te verdubbelen. Ik gok erop dat je het recept ongeveer 3 keer moet maken voor 60 cupcakes. En als je roze topping wilt, dan kun je er inderdaad roze kleurstof aan toevoegen.

  • Geen

    21 juni 2017 at 17:04

    Salam, is er een verschil tussen monchou en de roomkaas van de lidl(blauwe verpakking), behalve de prijs dan?

    1. Fatima El Irari

      23 juni 2017 at 11:21

      Alaikoem salaam,

      Ik vind de monchou romiger van smaak en steviger. Maar je zou ook de roomkaas kunnen gebruiken.

  • Sarah

    26 juni 2017 at 01:12

    Hi Fatima,

    Ik heb je cakes geprobeerd en ze waten heerlijk. Alleen werd de roomboter niet goed opgenomen in de crème. Wat doe ik fout? Ik heb trouwens wel kleurstof gebruikt in de crème. Kan het daaraan liggen?

    Alvast bedankt.

    Groetjes,
    Sarah

  • Najat

    18 september 2017 at 06:42

    Hallo Fatima, heel erg bedankt voor dit recept! Ziet er weer gewoon verukkelijk uit! Mag ik vragen welk weegschaal jij gebruikt of welk jij aanraadt voor het wegen van alles..Ben al een tijdje op zoek. Groetjes Najat

    1. Fatima El Irari

      18 september 2017 at 13:39

      Hallo Najat,

      Dankjewel lieverd! Eerlijk gezegd gebruik ik nooit een weegschaal, maar altijd een maatbeker. Bij de Action en bij de Wibra heb je al een goede maatbeker voor nog geen €1,- Succes! Xx

      Liefs,
      Fatima

  • Fadoua

    21 september 2017 at 00:07

    Salaam alaikom Fatima,

    Trouwe fan hier, haha. Ik heb op de link geklikt voor de spuitmond en kwam uit op #018. Deze heb ik ook vol vertrouwen besteld, maar toen ik het binnen had zag ik tot mijn verbazing dat deze spuitmond extreem klein is. Is dit wel de juiste formaat spuitmond die ik nodig heb? Lijkt mij namelijk erg klein om zo’n mooie grote swirl effect te krijgen op de cupcake.

    Alvast bedankt voor je reactie!! ❤️

    1. Fatima El Irari

      21 september 2017 at 06:26

      Alaikoem salaam Fadoua,

      Aah wat lief zeg! Dankjewel lieve schat. Hmm wat vreemd. Ik heb namelijk in mijn bestelgeschiedenis gekeken en nu zie ik opeens een ander artikelnummer staan. Je zou het spuitmondje kunnen omruilen met de juiste. Excuses voor het ongemak lieverd. Zie hieronder de link.
      https://www.deleukstetaartenshop.nl/wilton-decorating-tip-1m-open-star-carded

      1. Fadoua

        21 september 2017 at 19:28

        Salaam Alaikom Fatima,

        Geeft helemaal niks! Ik heb de juiste spuitmond nu! Ik ga ze In Shaa Allah binnenkort maken en zal je zeker op snap een foto sturen ervan In Shaa Allah. ❤️❤️

        Groetjes,
        Fadoua

      2. Fatima El Irari

        25 september 2017 at 06:22

        Alaikoem salaam Fadoua,

        Aah super schat! inschAllah, dankjewel! Xx

        Liefs,
        Fatima

  • Anissa

    22 september 2017 at 11:48

    Salamoe Alaikom. Ik wil vandaag deze cupcakes maken maar morgen pas o bezoek mee nemen. Kan ik vandaag al de topping erop doen en zit het morgen dan nog goed of beter morgen de topping erop doen? En kan ik de toppong vandaag al maken of moet die ook morgen pas gemaakt worden ?

    1. Fatima El Irari

      25 september 2017 at 06:25

      Alaikoem salaam Anissa,

      Je kunt de topping altijd een dag van te voren klaarmaken. Zelf bewaar ik de topping afgedekt in de koelkast en spuit ik de volgende dag pas de topping op de cupcakes. Heeft het gesmaakt schat?

      Liefs,
      Fatima

  • Aicha

    7 december 2017 at 20:54

    Salaam alaikum lieverd,

    ik ga van het weekend 50 cupcakes bakken, moet ik gewoon alles 4x dubbel doen?
    en kan ik monchou ook vervangen door Mascapone?

    (Hoop dat je reageert voor het weekend hihi <3 )

    1. Fatima El Irari

      12 december 2017 at 16:33

      Alaikoem salaam Aicha,

      Ik denk dat ik te laat ben met reageren. Maar je dient inderdaad het recept 4 keer te verdubbelen. En je kunt ook mascarpone gebruiken. Is het gelukt? Xx

  • Gizem

    12 januari 2018 at 10:13

    Hallo ik wou even vragen hie ik de cupcakes kan bewaren zonder dat de topping smelt ik dacht in koelkast maar dan vrees ik dat de cake uitdroogt kan je even helpen Dankje..

    1. Fatima El Irari

      12 januari 2018 at 17:03

      Hallo Gizem,

      Als ik de cupcakes een dag van tevoren maak, dan doe ik het volgende. Ik bak de cupcakes en laat deze even afkoelen op een rooster. Daarna dek ik de cupcakes af met plastic en een theedoek. De topping maak ik dan ook al klaar en die bewaar ik dan of in de spuitzak of gewoon afgedekt in een kom. De volgende dag spuit de ik topping pas op de cupcakes. Succes! Xx

      1. Gizem

        13 januari 2018 at 01:42

        Bedankt voor uw antwoord en nog is hartelijk dank dat je zo’n heerlijke recepten met ons deelt? ik wens je allerbeste machallah

      2. Fatima El Irari

        13 januari 2018 at 11:33

        Heel graag gedaan lieve Gizem! En super bedankt voor je lieve woorden. Xx

  • Farrah

    22 januari 2018 at 21:03

    Beste Fatima,

    Als eerst wil ik je bedanken voor het delen van je recept en wat een leuke site heb je gecreëerd ! Hier zal ik veel gaan uitproberen.

    Nu mijn vraag over de cup cake. Kan ik deze 2 dagen van te voren bakken ? En hoe kan ik ze het best bewaren ?
    Groetjes, Farrah

    1. Fatima El Irari

      22 januari 2018 at 21:17

      Hallo Farrah,

      Dat is lief van je! Dankjewel voor je lieve compliment lieverd.

      Je zou de cupcakes zeker wel 2 dagen van tevoren kunnen maken, als je ze maar goed bewaard. Nou kijk ik doe het volgende. Wanneer de cupcakes uit de oven komen laat ik ze bovenop een rooster voor ongeveer 15 minuten afkoelen. Dan verplaats ik de cupcakes naar een dienblad en pak ik het dienblad in met een plastic zak. Hier gebruik ik altijd de pedaalemmer zakken voor haha. Daarna plaats ik boven het ingepakte dienblad een theedoek en zet ik het dienblad met de cupcakes gewoon in de keuken. Op deze manier blijven mijn cupcakes altijd lekker zacht en smeuïg. Succes lieverd!

      Liefs,
      Fatima

  • merve

    2 februari 2018 at 20:22

    Hoi Fatima,

    waar haal je de spuitzakjes vandaan?

    Groetjes
    Merve

    1. Fatima El Irari

      3 februari 2018 at 09:51

      Hallo Merve,

      Je kunt een katoenen spuitzak bestellen bij deleukstetaartenshop en bij de Wibra verkopen ze wegwerp plastic spuitzakken. Xx

  • Esra

    4 februari 2018 at 13:15

    Hoi Fatima,

    Het recept is geweldig! Ik heb het geprobeerd. Alleen raad ik je aan om Philadelpia roomkaas te gebruiken i.p.v. MonChou want MonChou bevat dierlijke gelatine en Philadelpia niet. Overigens moet je niet Philadelpia light gebruiken want daar zit ook dierlijke gelatine in. Tip voor de volgende keer!

    1. Fatima El Irari

      5 februari 2018 at 08:05

      Hallo Esra,

      Aah super leuk! Ik heb dus begrepen dat in het pakje van 100 gram geen gelatine zit, maar in het kuipje van 200 gram wel weer gelatine is verwerkt. Maar je zou natuurlijk altijd Philadelphia kunnen gebruiken en de light variant gebruik ik zelf sowieso nooit haha. Xx

  • Rania

    25 februari 2018 at 09:14

    De spuitzak van de blokker is die ook goed

    1. Fatima El Irari

      26 februari 2018 at 07:44

      Hi Rania,

      Ja hoor die kun je ook gebruiken.

  • Arzumm

    9 maart 2018 at 22:50

    Hey Fatima,

    Ik had een vraagje kan ik ook wat anders gebruiken ipv vanille extract ?

    Super recepten heb je? ga zo door meid..!!

    1. Fatima El Irari

      10 maart 2018 at 09:55

      Hallo Arzumm,

      Je zou eventueel extra poedersuiker kunnen gebruiken of een merg van een vanille stokje. Dankjewel lieve schat! Xx

  • jihane

    13 april 2018 at 13:47

    salaam fatima
    kan ik de topping ook smiddags klaar maken en in de koelkast plaatsen om savonds te eten of het is te lang en gaat de topping naar koelkast smaken?
    groetjes jihane

    1. Fatima El Irari

      14 april 2018 at 06:42

      Alsikoem salaam Jihane,

      Ja, hoor dat kan. Het beste is om de topping in een spuitzak in de koelkast te bewaren. Xx

  • Fadoua

    16 december 2018 at 08:50

    Hi fatima, dit ziet er echt verrukkelijk uit! Ik heb helaas geen vanille extract in huis, wel vanillie suiker. Kan ik die ook gebruiken? Zo Ja, hoeveel zakjes? En kunnen de cc ook ingevroren worden?

    1. Fatima El Irari

      16 december 2018 at 09:42

      Ho Fadoua,

      Dankjewel lieverd! Jazeker, je kunt de vanille extract weglaten en enkel poedersuiker gebruiken tot de topping zoet genoeg is. Als je de cupcakes wanneer ze nog ietsjes warm zijn in een afsluitbare trommel stopt en daarna invriest, dan zijn ze nog lekker vers als je ze er weer uithaalt.??❤️

  • malik

    21 december 2019 at 15:15

    Beste Fatima

    Kun je i.p.v monchou roomkaas ook iets anders gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      21 december 2019 at 16:01

      Hi Malik,

      Je kunt een naturel roomkaas gebruiken of mascarpone.

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept