Cinnamon Rolls

Oelala ik heb weer wat lekkers voor jullie in petto! Dit keer deel ik mijn favorieten recept van de Cinnamon Rolls met jullie! Als deze naam je niks zegt, dan gaat er denk ik wel een belletje rinkelen als ik ”Kaneelbroodjes” roep? Anayway, deze broodjes zijn echt zo lekker en gegarandeerd dat dit recept bij je in de smaak zal vallen. Vooral de laag frosting die eroverheen is gesmeerd maakt deze cinnamon rolls echt wauw! De volgende dag zijn de cinnamon rolls nog lekker zacht en erg luchtig. Wat mij betreft kun je dit lekkers met het ontbijt eten maar ook tijdens de lunch en ook tussendoor kunnen ze er bij mij makkelijk in hoor haha. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder..

Wat heb je nodig? (15 stuks)

Het deeg:

  • 500 gr. bloem
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 gr. kristalsuiker
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 280 ml lauwwarme melk
  • 75 gr. gesmolten roomboter

De vulling:

  • 100 gr. donkere basterdsuiker
  • 100 gr. kristalsuiker
  • 3 etl. kaneel
  • Bona smeerboter

Monchou glazuur:

  • 100 gr. monchou
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 etl. melk

img_6469
Bereidingswijze:

Je begint eerst met het kneden van het deeg! Zorg ervoor dat al je ingredienten op kamertemperatuur zijn.

Verwarm de melk lauwwarm in een steelpannetje en haal deze dan van het vuur. Schep 4 eetlepels van de melk in een apart kommetje en voeg hier de gedroogde gist en de kristalsuiker aan toe. Meng dit even kort samen en laat de gist mengsel voor 5 minuten staan, totdat het begint te schuimen en je de gist goed kunt ruiken.

img_6505

Voeg de bloem in een ruime kom en giet er het gist mengsel aan toe. Voeg hier dan de vanillesuiker aan toe samen met het zout. Klopt het ei los en giet deze ook in de kom samen met de gesmolten roomboter.

Giet de melk er in stappen bij en kneed ondertussen het deeg goed door. Het deeg hoort elastisch te zijn en iets plakkerig.

Wanneer je ziet dat het deeg iets plakkerig is moet je niet snel geneigd zijn om extra bloem aan het deeg toe te voegen, want hierdoor krijg je straks echt zware, droge en vooral geen luchtige cinnamon rolls!

Wanneer je het deeg lang genoegd hebt gekneed verdeel je wat Bona smeerboter over je handen en smeer je hier het deeg nog even mee in. Plaats het deeg terug in de kom en laat het deeg rijzen voor 60 minuten op een warme plek in huis.img_6510

TIP! de beste plek om je deeg te laten rijzen is in de oven, want de oven is tochtvrij en hierdoor kan het deeg lekker op zijn gemakje rijzen.

Wanneer het deeg in volume is verdubbelt, druk je de lucht uit het deeg en vorm je het deeg weer tot een bol. Laat het deeg weer rusten voor 5 minuten.

img_6538

Strooi wat bloem op je werkplek en rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 1 centimeter dikte.

img_6545

Smeer het deeg in met een laagje smeerboter en let er op dat je een stuk van de randen afblijft.

img_6552

Pak de basterdsuiker erbij en mix deze samen met de kristalsuiker en de kaneel. Strooi vervolgens het suiker/kaneel mengsel over het deeg en druk het ietsjes aan met je handen.

img_6524

img_6531

img_6558 img_6561

Rol de lap deeg strak op en smeer bij het uiteinde op de rand wat water, zodat het deeg goed zal blijven plakken.

img_6566 img_6568 img_6574

Snijd de rol deeg in 10 gelijke stukken van ongeveer 1 cm breedte. De uiteinde snijd ik er eerst af, zodat je mooie rechte plakken krijgt.

img_6575

img_6580

Vet een schaal in met wat boter en leg hierin de gesneden plakjes deeg.

Dek de schaal af met plastic folie en een theedoek en laat de cinnamon rolls weer rusten voor 30 minuten.

img_6582 img_6585

In de tussentijd kun je de crème frosting voor de cinnamon rolls klaarmaken!

Mix de monchou samen met de poedersuiker tot een glad mengsel zonder klontjes. Voeg hier dan de eetlepels melk bij en mix dit weer flink samen, tot er een glad structuur zonder klontjes.

img_6588 img_6590

Je zult zien dat de cinnamon rolls weer iets zijn verdubbelt in volume en doordat je de rolls telkens laat rijzen krijg je straks lekkere luchtige broodjes.

img_6606

Bak je de cinnamon rolls in 25 a 30 minuten op 180 graden mooi goudbruin.

Wanneer de cinnamon rolls gaar zijn haal je ze uit de oven en verdeel je de lekkere crème frosting  over de cinnamon rolls heen. Doordat de rolls nog warm zijn zal de frosting lekker over de cinnamon rolls heen smelten, zo lekker is dit!

img_6620

De cinnamon rolls zijn het lekkerst wanneer je deze warm serveert met natuurlijk de crème frosting eroverheen!

Deze cinnamon rolls zijn gewoon TE lekker! Super zacht en vooral smeuïge broodjes die lekker gevuld zijn met een heerlijke kaneel/suiker laagje yummy! En laat ik niet beginnen over de heerlijke geur die in de keuken hangt wanneer de broodjes in de oven zitten, wat hou ik toch van bakken!(en eten natuurlijk!)

Heb jij de cinnamon rolls al eens uitgeprobeerd? Zo niet, snel aan de slag hoor!

Liefs,
Fatima

img_6658

img_6660

94 antwoorden
  1. Fatima
    Fatima zegt:

    Slm Fatima

    Bedankt om jouw recepten zo mooi en uitgebreid te delen. Ik heb enkel een vraagje. Is het gelijk van welk merk ik smeerboter gebruik? Hier (belgie) hebben wij geen bona volgens mij…

    Grtjs,
    Fatima

    Beantwoorden
  2. Hatic
    Hatic zegt:

    Essalamu Aleykum!

    Weer een heerlijk recept! Ook dit recept ga ik uitproberen in sha Allah! Bedankt voor al die heerlijke recepten en de moeite!

    Groet
    Hatice

    Beantwoorden
  3. Hakima
    Hakima zegt:

    Jou recepten zijn gewoob top mij vraag is mag ik gewoon natuur smeerkaas van de aldi gebruiken in plaats van monchou dank u xx😊

    Beantwoorden
  4. ikram
    ikram zegt:

    Hoi Fatima!

    Ik ben ze nu aan het maken. Top recept alleen je bent de zout vergeten te vermelden in het recept als het goed is.

    Keep the good work up !!!

    Beantwoorden
  5. Najke.
    Najke. zegt:

    Salam. Echt netjes van je recepten en de fotos die je erbij zet enz Ma sch Allah topper gij.
    Maar had wel ff een vraagje. Er staat geen zout bij de ingrediënten. .maar wel in je tekst van hoe het moet gemaakt worden :$

    Beantwoorden
  6. Oumniya
    Oumniya zegt:

    Yummmie lekker! Deze ga ik in t weekend maar even uitproberen.
    Alleen een klein vraagje. Kan ik gwn een grote schaal gebruiken en ze iets van elkaar weg leggen, zodat ik de ronde vorm blijf houden? En wat raadt je aan qua andere vulling.. Nutella?! 😳

    Keep up The good work!

    Beantwoorden
  7. Ilse
    Ilse zegt:

    Hallo kan ik de kaneelbroodjes zonder de frosting maken en bij de suiker/kaneel mix alleen gewone suiker en kaneel gebruiken? Alvast bedankt!

    Beantwoorden
  8. Sarah
    Sarah zegt:

    Hey!kan ik de kaneelbroodjes zonder de frosting maken en bij de suiker/kaneel mix alleen gewone suiker en kaneel gebruiken?
    dus zonder bastardsuiker ik wil het zo gaan maken met mn zusje
    en alvast bedankt! >3

    Beantwoorden
  9. UmmHafsa
    UmmHafsa zegt:

    Heey schat ik zie bij de ingrediënten vanillesuiker staan, maar ik zie nergens waar je het er bij toevoegd gewoon bij het deeg er in gooien? Xxx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo UmmHafsa,

      Ja, klopt je gebruikt de vanillesuiker gewoon in het deeg. Dus wanneer je de kristalsuiker erbij doet voeg je hier ook de vanillesuiker bij. Ik ga het er gelijk bijzetten Xx

      Beantwoorden
  10. F.t
    F.t zegt:

    Hallo
    Ik wou graag deze broodjes maken maar dan vullen met Nutella en geroosterde pindas, eigenlijk heb je deze recept al staan op je blog, is er een verchil tussen de recepten, of welke recept raad je mij aan om met nutella als vulling te gebruiken, wou ze vandaag maken en morgen ochtend bakken ik hoop vandaag antwoord, alvast bedankt voor al je recepten…. ik heb veel van je geleerd!

    Beantwoorden
      • xfaatje
        xfaatje zegt:

        Hallo Natascha,

        Nou bij gist zit het zo. Als het water te warm is, dan dood je in werkelijkheid de gist en dan zal de gist zijn werk ook niet meer doen. Als het water te koud is, dan gebeurd er eigenlijk ook niks. De gist komt dan niet in zijn werking. Wat je de volgende keer kunt proberen is om de gist gewoon bij de bloem toe te voegen en het water erbij te gieten wanneer je het deeg gaat kneden. Het water moet echt lauwwarm zijn. Hopelijk lukt het de tweede keer perfect! Gr.

  11. Aaliyah
    Aaliyah zegt:

    Sala faatje ik Heb vandaag je broodjes gemaakt alleen ze zijn wat hard geworden😐jou broodjes zien er lekker zacht uit dus ik Heb geen idee wat er mis is geweest, ik heb de broodjes lang genoeg laten kneden in de kneedmachine en wat betreft het rijzen kwamen ze ook heel hoog uit jij enig idee wat verkeerd is gegaan?

    Beantwoorden
  12. Simoena
    Simoena zegt:

    Salaammm, weer zo een heerlijk recept! Ik ga deze zeker binnen kort uitproberen!!
    Vraagje kan je die monchou vervangen zo ja met war allemaal?

    Groetjess

    Beantwoorden
  13. salma
    salma zegt:

    Jammie jammie ziet er heerlijk uit.
    Voorlopig stop ik mijn dieet wel ergens in de vriezer. Ben helemaal gek op taarten en vooral als er chocolade bij zit.
    Deze ga ik ook proberen inshallah.

    Beantwoorden
  14. Rajaw
    Rajaw zegt:

    Hoi faatje. Ik heb de cinnamonrolls gemaakt, alleen nog niet afgebakken en mijn bezoek gaat onverwachts niet door 😐 wat kan ik het beste doen? Vandaag afbakken en morgen opwarmen of kan ok ze ongebakken in de koeling bewaren tot morgen?? Help!

    Beantwoorden
  15. Isa
    Isa zegt:

    Dank je voor dit recept! Ik ben een absolute kluns in de keuken, maar de broodjes zijn goed gelukt en heerlijk opgegeten door mijn gezin. Barak Allah fik!

    Beantwoorden
  16. Ahlam
    Ahlam zegt:

    Wauwwwieee heeerlijk ze zijn goed gelukt ik vind jou echt een top mens! Super ga zo door! Door jou voel ik me een keukenprinsses 😮

    Beantwoorden
  17. Nauwar
    Nauwar zegt:

    Dit ziet er weer heerlijk uit zoals altijd😍. Ik wil ze in sha Allah vanavond maken om morgen op bezoek mee te nemen. Is het dan aan te raden om de frosting vandaag er al overheen te doen, of morgen pas? Meer tips over hoe ik de cinnamon Rolls het lekkerst kan bewaren tot morgen zijn welkom❤

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Nauwar,

      Dankjewel lieve schat! Je kunt de Cinnamon rolls altijd een dag van te voren maken en zelfs de frosting er al op doen. Ik dek de broodjes af met een plastic zak en hierover wikkel ik nog een theedoek.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
      • Siham
        Siham zegt:

        Super ze zijn alsnog gelukt. Heb idd gwn gist gehaald. Ik heb ze gisteren gemaakt en vroeg me af of ze terug opgewarmd kunnen worden. Zo ja, in de magnetron of oven? Heb schrik dat ze hard zijn geworden.

  18. Jamila
    Jamila zegt:

    Ben het nu aan het maken maat straks met al magreb weten hoe het smaakt ze rijzen nu 30 minuten en dan gaan ze de oven in ze zien er wel goed uit moet ik zegen , subhannallah jou recepten lukken altijd bij mij

    Groetjes Jamila

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *