Churros

15 december 2015Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Wie kent ze nou niet de overheerlijke Spaanse churros! Afgelopen week maakte ik weer eens deze churros en oh wat zijn ze lekker! Churros doet mij denken aan toen ik nog een kind was en de churros op de kermis kocht, maar toen wist ik natuurlijk nog niet dat zelf churros maken zo makkelijk is haha. Het lijkt misschien iets ingewikkeld, maar geloof mij zo moeilijk is het zeker niet! Lees snel verder voor het recept en probeer het zelf eens uit.

Ingrediënten:
Voor het beslag:
  • 50 gr. roomboter, ongezouten
  • 2 etl. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 180 ml water
  • 130 gr. bloem
  • 2 eieren
Voor de garnering:
  • 2 etl. kristalsuiker
  • 1 etl. kaneel
Bereidingswijze:
  1. Plaats de roomboter in het steelpannetje en voeg de kristalsuiker, zout, vanillesuiker, zonnebloemolie en het water erbij en roer dit even samen.
  2. Laat het geheel voor ongeveer 1 minuut koken op laag vuur en blijf ondertussen doorroeren.
  3. Voeg de bloem er dan in een keer bij roer het flink samen voor zeker 1 minuut tot je geen bloem meer ziet. Je zult zien dat er een deegbal ontstaat en het deeg los zal laten van de bodem. 
  4. Haal de pan van het vuur en plaats het deeg in een aparte kom. Laat het deeg voor zeker 10 minuten goed afkoelen.
  5. Breek het eerste ei bij het deeg en mix het ei goed bij het deeg, totdat je ziet dat het ei goed is opgenomen. Breek ook het tweede ei er ook bij en roer dit ook weer flink door het deeg heen.
  6. Vul de spuitzak voor de helft met de churros beslag en draai de spuitzak aan de bovenkant goed strak.
  7. Verwarm een hoeveelheid zonnebloemolie in een ruime pan.
  8. Spuit voorzichtig wat lange stroken in de pan en met behulp van een schaar knip je de churros tot de gewenste lengte.
  9. Bak de churros aan beide kanten mooi goudbruin.
  10. Laat de churros uitlekken op een bord met keukenpapier.
  11. Mix de kristalsuiker samen met de kaneel en haal de churros erdoorheen.

Serveertip: Verwarm een hoeveelheid Nutella en serveer deze bij de gebakken churros. Doop de churros in de Nutella en geniet er lekker van!

Liefs,
Fatima
IMG_6665

Print recept

Nutrition

133 Comments

  • Nassira

    15 december 2015 at 09:58

    Selam aleikoum lieve faatje, waar haal je spuitzak vandaan,ik had van blokker gekocht die van 7euro maar tijdens het drukken scheurde hij aan de zijkant:(. Liefssss

    1. Cherine

      15 december 2015 at 10:15

      salam
      ik zou t ook graag willen weten inderdaad ☺

      xx

      1. fatna

        20 januari 2016 at 18:06

        ik zou de xenos aanraden

      2. Samira

        2 augustus 2019 at 11:13

        Salaam alaikoum wa rahmatoeallah wa barakatoeh lieve zus Fatima waar kan ik die spuitzak en de mondstukjes bestellen alvast bedankt .

      3. Fatima El Irari

        2 augustus 2019 at 19:28

        Alaikoem salaam Samira,

        Kijk even bij deleukstetaartenshop.nl

    2. Onbekendje

      16 juni 2018 at 14:34

      Bij de marrokaan kan je het halen je weet wel die kleine winkeltjes daar heb ik ze gehaald voor 1,50 en suoer goede kwaliteit

    3. Safae

      23 juni 2020 at 17:39

      Kan je ook normale boter gebruiken? (Die je op je brood smeert)
      Of margarine?

      1. Fatima El Irari

        23 juni 2020 at 19:46

        Hi Safae,

        Ik zou dan eerder margarine gebruiken. Xx

  • Hakima

    15 december 2015 at 10:03

    Salaam meid wat een leuk en duidelijk filmpje. Ik wil ze vandaag maken. Maar ben benieuwd hoeveel stuks je uit dit recept krijgt?

  • Hakima

    15 december 2015 at 10:14

    Ik heb helaas geen grote spuitmondje. Alleen zo’n kartelvorming spuitmondje die jij ook gebruikt in het filmpje. Alleen de mijne is nog kleiner. Zou het daarmee ook kunnen?

  • Aisha

    15 december 2015 at 10:36

    Dat heb je heel goed, mooi en duidelijk uitgelegd. Super zeg, alle moeite die je hier voor doet.
    ?

    1. xfaatje

      15 december 2015 at 12:44

      Hallo Aisha,

      Super lief van je! Dankjewel lieve meid Xx

  • Malika

    15 december 2015 at 12:02

    Hey ik heb me echt aan het recept gehouden alleen heel erg vloeibaar wat heb ik verkeerd gedaan?Te weinig meel lijkt wel

    1. xfaatje

      15 december 2015 at 12:24

      Hallo Malika,

      Als het te vloeibaar is, dan kun je er iets extra bloem aan toevoegen en verder doorroeren. Succes!

      1. Malika

        16 december 2015 at 10:48

        Thanxs ik had nog 50 gram bloem bij gedaan Ze waren zo op !!Bedankt voor de leuke recepten altijd ????

      2. xfaatje

        17 december 2015 at 08:47

        Hallo Malika,

        Ah, gelukkig! Heel graag gedaan meid Xx

  • R&R

    15 december 2015 at 12:09

    Ziet er heerlijk uit Fatima, goed uitgelegd!

    1. xfaatje

      15 december 2015 at 12:25

      Hallo meid,

      Dankjewel hoor! Ps. leuke blog heb je!

      1. R&R

        15 december 2015 at 21:53

        Shokran meid! <3

      2. xfaatje

        16 december 2015 at 08:10

        <3

  • jamila

    15 december 2015 at 12:22

    Zien er heerlijk uit mag ik vragen waar je die witte emmertje vandaag hebt waar je de churros in hebt gedaan

    1. xfaatje

      15 december 2015 at 12:25

      Hallo Jamila,

      Dankjewel meid! Ja, natuurlijk het emmertje komt van de Blokker hihi. Xx

  • Imane

    15 december 2015 at 14:31

    Hallo, kheb deze net gemaakt en ze zijn echt overheerlijk. Wel spijtig dat alles goed ging tot aan aan het punt waar ik ze moest bakken. Ze sprongen open bij het bakken waardoor ze niet allemaal even mooi waren. Weet jij misschien hoe dat komt want ik ben wel van plan om ze nog meer te maken inshaAllaah. Xxx

    1. xfaatje

      16 december 2015 at 08:08

      Hallo Imane,

      Ben blij dat het heeft gesmaakt! Bedoel je dat de churros tijdens het bakken in de lengte open gingen?

      1. Imane

        16 december 2015 at 13:48

        Ja inderdaad, ze sprongen open in de lengte. Misschien een idee hoe dat komt en waar ik op moet letten volgende keer? Xxx

      2. xfaatje

        17 december 2015 at 08:49

        Hallo Imane,

        Hmm dat een een goeie. Was jouw deeg stevig of best vloeibaar?

  • hasna

    15 december 2015 at 20:26

    Hoi meid,

    Ik heb gister het recept geprobeerd en ze waren HEEERLIJK!! 🙂 had visite ze waren binnen no time op!!
    Alleen heb ik helaas geen grote spuitkop kunnen vinden blokker had ze niet ik heb mijn spuitzak met kopjes bij xenos gekocht.
    Maar neemt niet weg van de smaak thanks voor het recept xx

    1. xfaatje

      16 december 2015 at 08:10

      Hallo Hasna,

      Ah, supe meid! Ben blij dat het heeft gesmaakt! Je kunt de spuitzak ook online bestellen bij Blokker of misschien kijken bij andere winkels?

      1. Karima Al Masude

        4 april 2020 at 22:27

        Salaam Fatima,

        Vandaag de churros uitgeprobeerd. Mijn deeg was lopender dan dat van u en ik heb me aan het recept gehouden heb er wat meel bijgedaan toen was het goed. Enkel als ze in de olie aan het bakken waren zwelden ze op(super dikke churros) aan wat zou het kunnen liggen? De smaak was wel top mercikes alvast grtjes

      2. Fatima El Irari

        5 april 2020 at 21:09

        Alaikoem salaam Karima,

        Het kan zo zijn dat de eieren die jij hebt gebruikt iets groter zijn en dan heb je gewoon iets meer bloem nodig. De dikte van de churros kan liggen aan het formaat van je spuitmondje. Heel graag gedaan! Xx

  • Azoes

    16 december 2015 at 11:23

    ??

    Moet ik ze op hoog of laag vuur bakken?

    1. xfaatje

      17 december 2015 at 08:48

      Hallo Azoes,

      Op een middelmatig vuurtje. Net in het midden dus hihi.

      1. Sabrina

        3 mei 2021 at 15:27

        Hey, faatje. Leuk recept!!
        Ik heb helaas geen spuitzak meer, kan ik ook een plastic zakje gebruiken?. <3333

      2. Fatima El Irari

        8 mei 2021 at 13:02

        Hi Sabrina,

        Dankjewel! Jazeker, ik raad je dan aan om een diepvrieszakje te gebruiken, want die zijn iets steviger.

  • Ilhem

    19 december 2015 at 10:03

    Hey Faat
    Ik wil de churros graag maken maar nu valt mij op dat jij aangeeft 130 gr bloem, maar de kom die jij met bloem gevuld hebt, daar lijkt meer in te zitten dan 130 gr. Hoeveel kan ik het beste gebruiken?
    Ik ben meer van de hoeveelheden dan op gevoel haha. Dankje wel alvast!

    ???

    1. xfaatje

      19 december 2015 at 10:46

      Hallo Ilhem, haha nee meid gewoon 130 gram gebruiken. Ik neem altijd 130 gram bloem, dus komt goed. Succes Xx

  • Azoes

    19 december 2015 at 12:54

    Mag ik ook roomboter gebruiken ipv normale boter?

    1. xfaatje

      22 december 2015 at 08:27

      Hallo Azoes,

      Jazeker dat kan!

  • Naoual

    22 december 2015 at 10:56

    Hoi Faat,

    Deze vraag is eerder gesteld, maar je hebt er geen antwoord opgegeven.

    Hoeveel stuks krijg je hier ongeveer uit?

    1. xfaatje

      23 december 2015 at 08:09

      Hallo Naoual,

      Oh sorry ik heb de vraag dan over het hoofd gezien. Ik heb hier ongeveer 20 stuks uit gekregen.

    2. Leila

      12 april 2020 at 17:19

      Hallo lieve fatima

      Ik heb en vraagje , ik heb ze net gemaakt maar ze waren heel slap na het bakken , weet je hoe het komt ? Xxx

      1. Fatima El Irari

        13 april 2020 at 18:35

        Hi Leila,

        Was de olie heet genoeg? Na het bakken horen ze namelijk niet slap te zijn, maar juist krokant.

  • meryem

    28 december 2015 at 23:08

    Hey,

    Leuk recept! Kan ik het deeg van tevoren maken en bewaren in de koelkast en pas s avonds bakken?

    Groetjes

    1. xfaatje

      29 december 2015 at 08:04

      Hallo Meryem,

      Bedankt meid. Jazeker dat kan! Dit doe ik zelf ook vaak haha :p

      1. meryem

        29 december 2015 at 12:03

        Super, ik ga het zeker eens proberen

      2. xfaatje

        29 december 2015 at 15:49

        Graag gedaan en succes!

  • Fadoua

    3 januari 2016 at 18:19

    Salaam oualaikoem Fatima,

    DIt recept ziet er heeeerlijk uit ma sha Allah!

    Mag ik vragen waar jij je spuitzak en spuitmondjes vandaan hebt? Ben op zoek gegaan maar heb helaas niet het juiste formaat kunnen vinden alleen die kleine spuitzakken en spuitmondjes.

    Liefs, Fadoua

    1. xfaatje

      6 januari 2016 at 12:41

      Alaikoem salaam Fadoua,

      Allah ibarkfiek lieve meid! Bij de blokker verkopen ze een fijne spuitzak met grote spuitmondjes. Hieronder tref je de link.

      http://m.blokker.nl/m20ProductDisplayView?pageSize=12&resultCatEntryType=2&searchTerm=SpUitzak&catalogId=11551&beginIndex&langId=-104&productId=669132&storeId=10156&sType=SimpleSearch&pgGrp=search&previousSearchTerm=SpUitzak

      1. Fadoua

        11 januari 2016 at 21:56

        Wa feeki barak Allah.

        Ik heb ze vandaag gemaakt en ze smaakte heerlijk! Had ook wat gesmolten melkchocolade in een potje gedaan. Mijn man vond het heerlijk en mijn buurvrouw ook!

        Ze vullen wel heel snel! Tenminste in mijn geval haha.

        Ik ga dit recept zeker herhalen in sha Allah. Shoukran!

        Liefs Fadoua

      2. xfaatje

        12 januari 2016 at 07:48

        Salaam alaikoem Fadoua,

        Aah, super meid! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt Alhamdoelilah! Klopt, deze churros vullen wel snel inderdaad haha :p

  • Leyla

    11 januari 2016 at 14:40

    Heey fatima,

    Ik heb jouw churros ook vandaag uitgeprobeerd en ik heb een aantal vraagjes:

    1. Mijn deegbal was na het toevoegen van de eieren heel erg plakkerig ondanks dat ik best wel lang heb doorgeroerd, hoort dat zo?

    2. Kan dit recept ook zonder eieren worden gemaakt?

    3. Mijn churros hadden een hele sterke eierensmaak, niet net als de churros die ik buiten koop, wat heb ik fout gedaan?

    1. xfaatje

      11 januari 2016 at 15:02

      Hallo Leyla,

      Het deeg kan inderdaad iets plakkerig zijn, maar dat maakt eigenlijk niks uit. Is het deeg echt te plakkerig, dan kun je er iets extra bloem aan toevoegen maar niet te veel! Ongeveer 1 etl. bijvoorbeeld en dan weer mixen. Ik heb dit recept nog nooit zonder eieren gemaakt en ik heb ook nog nooit een recept van de churros gezien waar de eieren weggelaten worden, dus ik denk het niet meid. Je zou eigenlijk de eieren totaal niet moeten terugproeven in de churros. Waren de eieren nog wel goed? En heb je genoeg suiker en vanillesuiker toegevoegd?

  • Leyla

    12 januari 2016 at 12:26

    Dank je wel lieve meid voor jouw snelle reactie. Vandaag weer poging nummer 2 met jouw tips <3 Bedankt voor alle moeite en de heerlijke recepten

    1. xfaatje

      12 januari 2016 at 12:30

      Hallo Leyla,

      Heel graag gedaan en succes meid! InschAllah lukt het je dit keer perfect! xx

  • Hind

    16 januari 2016 at 21:48

    Hoi Faatje,
    Ik heb deze churros gemaakt en ze waren echt delicuous! Thanks voor je recept! Nu is het zo dat ik ook van hartige churros houd, die je ook in Marokko op straat kunt kopen weet je wel? Ik vroeg mij af of ik mij dan aan dit recept kan houden, maar dat ik dan de suikers weg kan laten? Groetjes

  • Lwazna

    30 januari 2016 at 14:12

    Salaam! Ik heb je recept chirurgie inmiddels 2 keer uitgeprobeerd, alleen komen ze bij mij niet knapperig. Dat korst blijft best zacht vergelijkbaar met wat ik buiten koop. Enig idee wat ik kan doen, want volg letterlijk het recept

    1. xfaatje

      2 februari 2016 at 13:47

      Alaikoem salaam Lwazna,

      Hmm dat is wel vreemd. Laat je de churros een tijdje staan voordat je deze gaat eten? Want wanneer ze net uit de olie komen zijn het het lekkerst en knapperig.

    2. Senna cimen

      28 december 2016 at 12:04

      Maisolie moet je gebruiken. Gegarandeerd worden ze knapperig en dat blijven ze ook een tijdje! Ik gebruik voor frituren alleen maisolie, dankzij tip van ma! Succes meid

  • Hind

    7 februari 2016 at 22:53

    Hey Fatima,

    Kan ik dit recept ook gebruiken voor de hartige churros? Dus door middel van suiker weg te laten?

    1. xfaatje

      10 februari 2016 at 18:34

      Hallo Hind,

      Jazeker, dat kan!

      1. Hoess

        2 december 2020 at 01:16

        Deze al meerdere malen gemaakt, heel lekker en lukt alltijd goed! Dol op je faatje!

      2. Fatima El Irari

        4 december 2020 at 14:38

        Hi Hoess,

        Ah wat leu om te lezen, dankjewel!

        Liefs, Fatima

  • Asma

    10 februari 2016 at 15:50

    Salaam

    Zien er overheerlijk uit maar moet er geen gist bij?

    1. xfaatje

      10 februari 2016 at 18:39

      Alaikoem salaam Asma,

      Nee, er moet absoluut geen gist bij hihi.

      1. Asma

        12 februari 2016 at 18:39

        Oke sokran mijn ma vroeg het drm

  • Asma

    12 februari 2016 at 21:20

    Hey Fatima heb ze gemaakt ze waren heerlijk!!!

  • hanan

    15 februari 2016 at 16:43

    Salam ik heb pas je website gevonden ik vind je recepten top ik heb vandaag chouros gemaakt ze waren heerlijk bbedankt

    1. xfaatje

      16 februari 2016 at 10:46

      Alaikoem salaam Hanan,

      Ah, top! Ben blij dat het heeft gesmaakt. Bedankt meid Xx

      1. Hajar

        30 mei 2017 at 15:17

        Salam Fatima! Ik had een vraagje.. zoals nu met de ramadan zou ik de churros kunnen maken op voorhand en dan met maghrib koud opeten, zijn ze dan even lekker? Groetje Hajar. Xxx

      2. Fatima El Irari

        31 mei 2017 at 09:25

        Alaikoem salaam Hajar,

        Ik moet eerlijk zeggen dat ik de Churros koud niet lekker vind, maar ik heb een ander voorstel voor je. Je kunt het beslag maken, afdekken en in de koelkast zetten tot de magreb. Als je een halfuur van te voren begint, dan smaken ze zeker nog lekker hoor!

        Liefs,
        Fatima

  • Camila

    4 april 2016 at 09:36

    Haii

    ik wil graag de churros maken maar heb een vraag wat voor bloem gebruik je? zelfrijzendbloem?

    1. xfaatje

      4 april 2016 at 11:41

      Hallo Camila,

      Ik gebruik gewoon normale bloem van de Aldi of van de Lidl.

      1. Maroua

        19 oktober 2017 at 07:13

        Hoi Fatima
        Maar is het gelijk een ander smaak als je ander Neil gebruikt

  • Romaisa

    12 april 2016 at 20:17

    Salaamoualaykom wa rahma tu’Allah wa barakatuh. Djazaka’Allah voor het plaatsen van je recepten op deze site. Ik heb zelf weleens vaker meerdere recepten op deze site uitgeprobeerd, het gaat mij dankzij jou uitleg zo gemakkelijk af allemaal! & het smaakt altijd heerlijk! Ik zou het verder zeer op prijs stellen als je voortaan ook erbij zet hoeveel tijd een bepaalde recept je ongeveer kost,’kooktijd

    Fi aman Allah

    1. xfaatje

      19 april 2016 at 13:14

      Alaikoem salaam Romaisa,

      Allereerst bedankt voor je lieve complimenten! Ik zal er inschAllah rekening mee proberen te houden! Xx

  • Saadia

    29 april 2016 at 09:08

    Salaam

    Massale ziet er goed uit en heel ook lekker uit ik ga het morgen inshallah proberen

    Meer video zou geweldig zijn en massaallah goed uitgelegd

    Grotjes s

    1. xfaatje

      29 april 2016 at 11:19

      Hallo Saadia,

      inschAllah komen er nog vele video’s aan! Xx

  • Elif

    28 juni 2016 at 14:01

    Hmmm dat ziet er lekker uit! Ik ga het zeker een keer proberen.

    1. xfaatje

      28 juni 2016 at 14:18

      Zeker eens doen! Erg lekker haha

  • Siham

    5 juli 2016 at 02:54

    Salam xfaatje ik had een vraagje weet jij misschien waar ik grote spuitmondjes kan halen spuitzak heb ik al ik wil alleen grote spuitmondjes net als die jij gebruikt choekran xx

  • Siham

    6 augustus 2016 at 14:28

    Salam fatima met siham ik had je al eerder een bericht gestuurt en gevraagt vanwaar je die spuitmondjes hebt gekocht ik wou ze ook graag bestellen

  • Amina

    2 oktober 2016 at 16:06

    Salaam, heb ze net gemaakt en ze zijn overheerlijk! De kids zijn volop aan het smullen barak Allah fiek… Heb plastiek spuitzak van Ikea gekocht en die is snel gescheurd alsook de rest van m’n plastieken spuutzakjes, dus dames het is aangeraden om stoffen zakken te gebruiken, of gebeurt dit alleen bij mij? ??

    1. xfaatje

      3 oktober 2016 at 06:20

      Alaikoem salaam Amina,

      Aah super dat het heeft gesmaakt meis! Oh is die gescheurd ja? Nou ik zou de spuitzak gewoon terugbrengen hoor! En je krijgt dan gegarandeerd je geld terug, want deze zou echt niet moeten scheuren! Ik kan nog begrijpen als een plastice spuitzak scheyrt maar een katoenen haha

      1. Amina

        3 oktober 2016 at 09:55

        Nee die van de Ikea is ook n soort dikkere plastiek… ik ga gwn n katoenen kopen inshaallah thnx vr je reactie xxx

      2. Amira

        23 oktober 2016 at 10:08

        Salaam 3alikom,
        Welke spuitmond wordt er gebruikt ik heb alleen de 1M in huis kan het ook daarmee? Wil ze nu gaan uitproberen

      3. Fatima

        24 oktober 2016 at 09:13

        Alaikoem salaam Amira,

        Ja hoor je kunt dat spuitmondje ook gebruiken. Zie hieronder de link voor het spuitmondje dat ik heb gebruikt.
        http://www.deleukstetaartenshop.nl/producten/gereedschappen/decoreer-gereedschap/spuitmondjes-los/wilton-decorating-tip-drop-flower-1b-8996

  • Eddie

    17 december 2016 at 14:49

    Dank je voor het recept het deeg is klaar morgen gaan we ze bakken. Kun je het deeg het best in de koelkast bewaren?

  • Fatima

    26 mei 2017 at 11:43

    Kun je dit ook maken met gezouten boter

  • Hajar

    30 mei 2017 at 21:49

    Hey faatje! Ik heb een vraagje.. bij mij werden ze heel dik als ik ze aan het bakken was en ze werden maar niet bruin ! Hoe komt dit? Groetjes. Xxx

    1. Fatima El Irari

      31 mei 2017 at 09:37

      Hallo Hajar,

      Als ze heel dik worden, dan komt dit door de bakpoeder. Mag ik vragen voor hoe lang je het deeg/beslag hebt laten staan voordat je de churros ging bakken? Was de zonnebloemolie heet genoeg? En heeft het uiteindelijk wel gesmaakt? Haha vele vragen sorry!

      Liefs,
      Fatima

      1. Hajar

        31 mei 2017 at 11:30

        Hallo Fatima, Ik heb geen bakpoeder gebruikt en heb het deeg ongeveer 2u laten staan in de koelkast voor ik die gebruikt heb. En de olie was denk ik niet heet genoeg in het begin en daardoor werden ze niet direct bruin.
        En ik denk dat men spuitmondje te groot was en dat ze daarom dik waren? Maar ze waren super super lekker! Bedankt voor het recept! Xxxx

      2. Fatima El Irari

        4 juni 2017 at 09:39

        Hallo Hajar,

        Daar kan het inderdaad allemaal aan liggen haha. De volgende keer lukt het je vast en zeker perfect!

        Liefs,
        Fatima

  • Wafae

    31 mei 2017 at 16:26

    Hey Fatima,

    Kan ik de churros ook met gewone boter maken of moet dit echt ongezouten boter zijn ? En zijn deze knapperige churros want heb ze al eens gemaakt maar ze waren niet knapperig

  • Esra

    1 juni 2017 at 17:48

    Hoi fatima,
    Even een vraagje is het nou 180ml of 180cl want 180ml is best weinig als k het afmeet groetjess Esra

    1. Fatima El Irari

      4 juni 2017 at 10:04

      Hallo Esra,

      Het is 180 ml.

      Liefs,
      Fatima

  • Ikram

    4 juni 2017 at 17:27

    Salam!!
    Ik heb een vraagje
    Het is namelijk ramadan en kvind ze zelf niet lekker als het koud gerezerveerd word en dus mijn plan ws dat ik het beslag maak maar dan in de koelkast doe en ongeveer bij megreb dan dat ik ze frituur maar hoelang moge die de koelkast in?

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 06:57

      Alaikoem salaam Ikram,

      Ja hoor dat kan zeker. Je maakt gewoon het beslag klaar en stopt het eventueel al in een spuitzak. Paar minuten voor magreb nog even afbakken.

      Liefs,
      Fatima

  • Yasmin

    26 juni 2017 at 15:54

    Ik heb ze vandaag voor mijn man en kinderen gemaakt heerlijk luchtig zelfs na een uurtje eten lzijn ze noch zo zacht mar noch natuurlijk het lekkerst als je ze direct eet ik heb een pompje gebruikt in plaats van spuitzak van dr oetker beetje vervelend om met je vingers erin te doen maar moet zeggen dat t ook goed werkt goodluck voor degene die t gaan maken bedankt faatje xxxx

    1. Fatima El Irari

      27 juni 2017 at 14:03

      Hallo Yasmin,

      Wat goed om te lezen zeg! Ik ben blij dat jullie ervan hebben genoten lieverd.

      Liefs,
      Fatima

  • Sandra

    8 september 2017 at 12:36

    Hiii… ik wil het zo graag uitproberen maaar ik heb geen spuitmondje en ook geen spuitzakje.
    Kan ik wat anders gebruiken?

  • Ibtissam

    7 oktober 2017 at 17:01

    Faatje!!! Super vandaag geprobeerd naele recepten te hebben gehad en opgegeven. Kreeg er vandaag weer zin in en kwam bij jou recept terecht en echt waar 1 x goed gelukt en zo lekker! Zelfs de kids kwamen tijde s het bakken steeds een stukje “proeven”.toen ik eenmaal klaar was met bakken was het bord bijna leeg?..CHOKRAN VOOR HET DELEN!!

    1. Fatima El Irari

      9 oktober 2017 at 07:28

      Hallo Ibtissam,

      Haha ik heb echt moeten lachen van je berichtje! Wat onwijs goed lieverd! Ik ben blij dat het is gelukt en dat jullie ervan hebben gesmuld. Uit ervaring weet ik hoe hard de churros wel niet gaan haha! Xx

      Liefs,
      Fatima

  • Maroua

    19 oktober 2017 at 07:15

    Kan je ook gwn meel gebruiken van een Turkse winkel

    1. Fatima El Irari

      19 oktober 2017 at 07:52

      Hallo Maroua,

      Ja, die zou je ook kunnen gebruiken hoor. Xx

  • Naima

    28 november 2017 at 20:18

    Hey faatje

    Zou graag een grote hoeveelheid churros willen maken.
    Kan ik bijvoorbeeld de hoeveelheden verdubbelen? Komen ze dan hetzelfde uit.

    Want je recept is super ?

    Gr
    Naima

    1. Fatima El Irari

      29 november 2017 at 07:22

      Hallo Naima,

      Ja hoor je kunt zeker het recept verdubbelen voor meer churros. Dankjewel lieve schat! Ik krijg nu zo vroeg in de ochtend gelijk zin in churros haha. Succes! Xx

  • Hind

    22 december 2017 at 12:35

    Salaam alejkoum lieverd

    Ik maakte deze churros voor mij, mijn zoontje en me man. Voordat me man thuis was was alles al op hhh. Ik moet de volgende keer verdubbelen.

    Ik heb een vraagje over de slagroospuit. Ik maakte de link naar Blokker open maar het lukte niet. Kun je mij een afbeelding sturen met de slagroospuit of de exacte naam. Ik wil namelijk een nieuwlagroomspuit aanschaffen .
    Jaszak Allah gairan

    1. Fatima El Irari

      24 december 2017 at 09:45

      Alaikoem salaam Hind,

      Zie hieronder de link. Dit zijn grote spuitmondjes met een grote opening. Xx
      https://www.habitas-online.nl/kunststof-spuitmondje-ster-1-3cm.html

      1. Fatiha

        21 maart 2020 at 00:02

        Salamo aleikom Fatima, laat jij de boter en water een beetje afkowlen voor je de bloem erbij doet? Want ik had de bloem erbij gedaan terwijl het aan het koken was, ik kreeg gelijk heel veel klontjes?

      2. Fatima El Irari

        21 maart 2020 at 19:03

        Alaikoem salaam Fatiha,

        Nee, ik laat het niet afkoelen. Je doet de bloem erbij en je blijft flink roeren. Xx

  • Romaissa

    12 september 2018 at 13:57

    Heey kan ik inplaats van roomboter ook gewone boter gebruiken (bona)

    1. Fatima El Irari

      12 september 2018 at 14:10

      Hi Romaissa,

      Normaal gesproken raad ik geen smeerboter aan, maar de smeerboter van Bona vind ik persoonlijk ook wel lekker dus je zou het kunnen proberen. Succes!

      Liefs,
      Fatima

      1. Romaissa

        12 september 2018 at 14:16

        Okee dankjewell❤️❤️

  • Arkia

    9 november 2018 at 17:22

    Hey fatma
    Heb de churros gemaakt voor mijn zoontje ze zijn super gelukt.
    Grt een grote fan.

    1. Fatima El Irari

      10 november 2018 at 10:50

      Hi Arkia,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx

  • Charmy

    24 december 2018 at 10:21

    Hoi fatima,

    Klopt het dat de churros zacht worden , ze zijn zo slap als ze koud worden…Klopt dat

    1. Fatima El Irari

      24 december 2018 at 13:43

      Hi Charmy,

      Als de churros afgekoeld zijn, dan worden ze zachter maar niet slap. Je kunt de churros het beste warm serveren.

  • NK

    11 maart 2019 at 21:01

    Haay,

    Mijn ma en mijn tante hebben talloze keren geprobeerd churros te maken (andere recepten) en elke keer is het mislukt. Vandaag zag ik voor het eerst de churros video. İk heb hem gemaakt en hij is AMAZİNG! Knapperig en heeerlijk! Heel erg bedankt!

    1. Fatima El Irari

      12 maart 2019 at 18:55

      Aah wat goed!? Ik ben blij dat het is gelukt en heeft gesmaakt!❤️

  • Fatiha

    5 april 2019 at 19:08

    Kan ik het recept ook verdubbelen?

    1. Fatima El Irari

      5 april 2019 at 20:27

      Ja, hoor dat kan zeker.

  • Najet

    2 juni 2019 at 17:59

    Hoii fatima kan ik ook gezoute roomboter gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      2 juni 2019 at 18:01

      Hi Najet,

      Ja, hoor kan ook. Xx

  • Sakina

    29 maart 2020 at 17:16

    Salaam alikum Fatima heb een oud recept van je vandaag gemaakt, de churros waren super lekker!! De kinderen hebben gesmuld!! En was wel heel makkelijk!! Ik zoek ook nog een soezen recept, heb je daar een leuk recept voor? Dankje voor het delen!! Groetjes Sakina

    1. Fatima El Irari

      29 maart 2020 at 21:02

      Alaikoem salaam sakina,

      Wat leuk om te horen dat het heeft gesmaakt! Heel graag gedaan lieverd. In mijn kookboek heb ik een soesjes recept. Xx

  • Dina

    5 mei 2020 at 16:10

    Hey Faat,

    Het ziet er weer heerlijk uit!
    Welke spuidmondjes en spuitzak raad je hierbij aan?

    xx

    1. Fatima El Irari

      5 mei 2020 at 23:10

      Hi Dina,

      Ik gebruik tegenwoordig de wegwerp spuitzakken van de Wibra en ze werken perfect. Voor churros zou ik een spuitmondje met een grote opening gebruiken.

  • Ouissam

    1 juni 2020 at 22:30

    Hii, Fatima

    Ik wil eerst een compliment geven ze zijn echt heeel goed gelukt bij echt heel leuk.
    En mijn vraag is wat je hebt gemaakt voor hoeveel personen is dat want bij mij in het gezin zijn er 6 mensen en ze zijn niet bepaald van een beetje haha ik hoop je dat u snel antwoordt kan geven op mijn vraag

    1. Fatima El Irari

      3 juni 2020 at 09:54

      Hi Ouissam,

      Ik weet zo niet meer hoeveel stuks ik eruit haalde, maar het is zeker niet genoeg voor 6 personen. Je kunt het beste het recept verdubbelen.

  • Esma

    17 oktober 2020 at 16:07

    Salam Fatima,
    Wat een heerlijke recepten heb je allemaal en wat ziet het er prachtig uit’!
    Ik heb je churros proberen te maken, maar mijn vraag is wanneer voeg je de eieren toe? En daarnaast waren mijn Churros aan de binnenkant niet gegaard. Ik kon alles weggooien pff. Hoe kan dit?

    Dankjewel’!!

    1. Fatima El Irari

      19 oktober 2020 at 18:25

      Alaikoem salaam Esma,

      Bedankt lieve schat! De eieren doe je erbij nadat je de bloem erbij hebt gedaan en het een grote bal is. Als de churros aan de binnenkant niet gaar waren, dan was de olie waarschijnlijk te heet waardoor de churros aan de buitenkant al snel bruin kleurde en hierdoor ook gaar lijken.

  • Jan Herbots

    21 juli 2023 at 23:01

    Ziet er heerlijk uit! Hem snel zelf eens uitproberen :). BEdankt

    1. Fatima El Irari

      31 augustus 2023 at 10:05

      Graag gedaan Jan!

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept