Churros

Wie kent ze nou niet de overheerlijke Spaanse churros! Afgelopen weekend maakte ik weer eens deze churros en oh wat waren ze lekker! Ik kan me nog herinneren dat ik vroeger altijd churros kocht op de kermis, maar nu ik weet dat ik ze zelf ook makkelijk kan maken, koop ik bijna nooit meer churros. Churros maken lijkt misschien ingewikkeld, maar geloof mij zo moeilijker is het zeker niet! Het recept was al te vinden op mijn blog, maar ik heb er dit keer ook een instructievideo van gemaakt, wat het maken van de churros nog duidelijker en simpeler maakt. Ik zou zeggen probeer het recept eens uit en laat mij weten wat je ervan vindt!

Wil je elke keer als eerste mijn foodvideo’s zien? Abonneer je dan hier op mijn kanaal.

Wat heb je nodig?

  • 50 gram ongezouten boter
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • Zakje vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 180 ml water
  • 130 gram bloem
  • 2 eieren

Extra

  • Spuitzak
  • Spuitmondje
  • 2 etl. kristalsuiker
  • 1 etl. kaneel

IMG_6519

Bereidingswijze:

  1. Doe de roomboter in de pan en voeg hier dan de kristalsuiker, zout, vanillesuiker, zonnebloemolie en het water bij en roer dit even samen. Laat het dan geheel voor ongeveer 1 minuten koken op laag vuur en blijf ondertussen doorroeren.
  2. Voeg de bloem er dan in een keer bij en blijf flink doorroeren! Je zult zien dat er een soort van deegbal zal ontstaan en het deeg los zal laten van de bodem. Je blijft ondertussen goed doorroeren voor ongeveer 1 minuut, totdat je geen bloem meer ziet in het deeg.
  3. Haal de pan dan van het vuur en stort het deeg in een aparte kom en laat het deeg voor zeker 10 minuten goed afkoelen voordat je de eieren gaat toevoegen.
  4. Voeg dan het eerste ei toe aan het deeg en roer dit flink door, totdat je ziet dat het ei goed is opgenomen. Voeg dan het tweede ei er ook bij en roer dit ook weer flink door het deeg heen.
  5. Stop het spuitmondje in de spuitzak en zet je spuitzak in een glas, zodat je de spuitzak makkelijk kunt vullen met het deeg. Vul de spuitzak dan voor de helft met het deeg en draai de spuitzak aan de bovenkant goed strak.
  6. Vul een ruime pan met wat zonnebloemolie en laat dit goed heet worden. Spuit dan voorzichtig wat lange stroken in de pan en met behulp van een schaar knip je de churros tot de gewenste lengte. Bak de churros mooi goudbruin aan beide kanten voor ongeveer 2 minuten.
  7. Laat vervolgens de churros uitlekken op een bord met keukenpapier en meng alvast in een aparte kom de kristalsuiker samen met de kaneel en besprenkel hiermee de churros.

Wat ik persoonlijk echt super lekker vind is om wat nutella te smelten en dit lekker bij de churros te serveren heerlijk! Dit recept moet je echt eens uitproberen en je zult niet weten wat je overkomt haha!

De spuitzak en de spuitmondjes die ik gebruik heb ik een paar jaar terug gekocht in Marokko, maar hier in Nederland zijn er natuurlijk ook genoeg verkrijgbaar. Bij de Blokker verkopen ze bijvoorbeeld ook een grote spuitzak met daarbij bijpassende spuitmondjes met een grote opening. Klik hier voor de link naar de website.

Enjoy!

IMG_6665

86 antwoorden
  1. Nassira
    Nassira zegt:

    Selam aleikoum lieve faatje, waar haal je spuitzak vandaan,ik had van blokker gekocht die van 7euro maar tijdens het drukken scheurde hij aan de zijkant:(. Liefssss

    Beantwoorden
  2. Hakima
    Hakima zegt:

    Salaam meid wat een leuk en duidelijk filmpje. Ik wil ze vandaag maken. Maar ben benieuwd hoeveel stuks je uit dit recept krijgt?

    Beantwoorden
  3. Hakima
    Hakima zegt:

    Ik heb helaas geen grote spuitmondje. Alleen zo’n kartelvorming spuitmondje die jij ook gebruikt in het filmpje. Alleen de mijne is nog kleiner. Zou het daarmee ook kunnen?

    Beantwoorden
  4. Imane
    Imane zegt:

    Hallo, kheb deze net gemaakt en ze zijn echt overheerlijk. Wel spijtig dat alles goed ging tot aan aan het punt waar ik ze moest bakken. Ze sprongen open bij het bakken waardoor ze niet allemaal even mooi waren. Weet jij misschien hoe dat komt want ik ben wel van plan om ze nog meer te maken inshaAllaah. Xxx

    Beantwoorden
  5. hasna
    hasna zegt:

    Hoi meid,

    Ik heb gister het recept geprobeerd en ze waren HEEERLIJK!! 🙂 had visite ze waren binnen no time op!!
    Alleen heb ik helaas geen grote spuitkop kunnen vinden blokker had ze niet ik heb mijn spuitzak met kopjes bij xenos gekocht.
    Maar neemt niet weg van de smaak thanks voor het recept xx

    Beantwoorden
  6. Ilhem
    Ilhem zegt:

    Hey Faat
    Ik wil de churros graag maken maar nu valt mij op dat jij aangeeft 130 gr bloem, maar de kom die jij met bloem gevuld hebt, daar lijkt meer in te zitten dan 130 gr. Hoeveel kan ik het beste gebruiken?
    Ik ben meer van de hoeveelheden dan op gevoel haha. Dankje wel alvast!

    😍😍😍

    Beantwoorden
  7. Fadoua
    Fadoua zegt:

    Salaam oualaikoem Fatima,

    DIt recept ziet er heeeerlijk uit ma sha Allah!

    Mag ik vragen waar jij je spuitzak en spuitmondjes vandaan hebt? Ben op zoek gegaan maar heb helaas niet het juiste formaat kunnen vinden alleen die kleine spuitzakken en spuitmondjes.

    Liefs, Fadoua

    Beantwoorden
  8. Leyla
    Leyla zegt:

    Heey fatima,

    Ik heb jouw churros ook vandaag uitgeprobeerd en ik heb een aantal vraagjes:

    1. Mijn deegbal was na het toevoegen van de eieren heel erg plakkerig ondanks dat ik best wel lang heb doorgeroerd, hoort dat zo?

    2. Kan dit recept ook zonder eieren worden gemaakt?

    3. Mijn churros hadden een hele sterke eierensmaak, niet net als de churros die ik buiten koop, wat heb ik fout gedaan?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Leyla,

      Het deeg kan inderdaad iets plakkerig zijn, maar dat maakt eigenlijk niks uit. Is het deeg echt te plakkerig, dan kun je er iets extra bloem aan toevoegen maar niet te veel! Ongeveer 1 etl. bijvoorbeeld en dan weer mixen. Ik heb dit recept nog nooit zonder eieren gemaakt en ik heb ook nog nooit een recept van de churros gezien waar de eieren weggelaten worden, dus ik denk het niet meid. Je zou eigenlijk de eieren totaal niet moeten terugproeven in de churros. Waren de eieren nog wel goed? En heb je genoeg suiker en vanillesuiker toegevoegd?

      Beantwoorden
  9. Leyla
    Leyla zegt:

    Dank je wel lieve meid voor jouw snelle reactie. Vandaag weer poging nummer 2 met jouw tips <3 Bedankt voor alle moeite en de heerlijke recepten

    Beantwoorden
  10. Hind
    Hind zegt:

    Hoi Faatje,
    Ik heb deze churros gemaakt en ze waren echt delicuous! Thanks voor je recept! Nu is het zo dat ik ook van hartige churros houd, die je ook in Marokko op straat kunt kopen weet je wel? Ik vroeg mij af of ik mij dan aan dit recept kan houden, maar dat ik dan de suikers weg kan laten? Groetjes

    Beantwoorden
  11. Lwazna
    Lwazna zegt:

    Salaam! Ik heb je recept chirurgie inmiddels 2 keer uitgeprobeerd, alleen komen ze bij mij niet knapperig. Dat korst blijft best zacht vergelijkbaar met wat ik buiten koop. Enig idee wat ik kan doen, want volg letterlijk het recept

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Lwazna,

      Hmm dat is wel vreemd. Laat je de churros een tijdje staan voordat je deze gaat eten? Want wanneer ze net uit de olie komen zijn het het lekkerst en knapperig.

      Beantwoorden
    • Senna cimen
      Senna cimen zegt:

      Maisolie moet je gebruiken. Gegarandeerd worden ze knapperig en dat blijven ze ook een tijdje! Ik gebruik voor frituren alleen maisolie, dankzij tip van ma! Succes meid

      Beantwoorden
      • Hajar
        Hajar zegt:

        Salam Fatima! Ik had een vraagje.. zoals nu met de ramadan zou ik de churros kunnen maken op voorhand en dan met maghrib koud opeten, zijn ze dan even lekker? Groetje Hajar. Xxx

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Alaikoem salaam Hajar,

        Ik moet eerlijk zeggen dat ik de Churros koud niet lekker vind, maar ik heb een ander voorstel voor je. Je kunt het beslag maken, afdekken en in de koelkast zetten tot de magreb. Als je een halfuur van te voren begint, dan smaken ze zeker nog lekker hoor!

        Liefs,
        Fatima

  12. Romaisa
    Romaisa zegt:

    Salaamoualaykom wa rahma tu’Allah wa barakatuh. Djazaka’Allah voor het plaatsen van je recepten op deze site. Ik heb zelf weleens vaker meerdere recepten op deze site uitgeprobeerd, het gaat mij dankzij jou uitleg zo gemakkelijk af allemaal! & het smaakt altijd heerlijk! Ik zou het verder zeer op prijs stellen als je voortaan ook erbij zet hoeveel tijd een bepaalde recept je ongeveer kost,’kooktijd

    Fi aman Allah

    Beantwoorden
  13. Saadia
    Saadia zegt:

    Salaam

    Massale ziet er goed uit en heel ook lekker uit ik ga het morgen inshallah proberen

    Meer video zou geweldig zijn en massaallah goed uitgelegd

    Grotjes s

    Beantwoorden
  14. Siham
    Siham zegt:

    Salam xfaatje ik had een vraagje weet jij misschien waar ik grote spuitmondjes kan halen spuitzak heb ik al ik wil alleen grote spuitmondjes net als die jij gebruikt choekran xx

    Beantwoorden
  15. Siham
    Siham zegt:

    Salam fatima met siham ik had je al eerder een bericht gestuurt en gevraagt vanwaar je die spuitmondjes hebt gekocht ik wou ze ook graag bestellen

    Beantwoorden
  16. Amina
    Amina zegt:

    Salaam, heb ze net gemaakt en ze zijn overheerlijk! De kids zijn volop aan het smullen barak Allah fiek… Heb plastiek spuitzak van Ikea gekocht en die is snel gescheurd alsook de rest van m’n plastieken spuutzakjes, dus dames het is aangeraden om stoffen zakken te gebruiken, of gebeurt dit alleen bij mij? 😁😁

    Beantwoorden
  17. Hajar
    Hajar zegt:

    Hey faatje! Ik heb een vraagje.. bij mij werden ze heel dik als ik ze aan het bakken was en ze werden maar niet bruin ! Hoe komt dit? Groetjes. Xxx

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Hajar,

      Als ze heel dik worden, dan komt dit door de bakpoeder. Mag ik vragen voor hoe lang je het deeg/beslag hebt laten staan voordat je de churros ging bakken? Was de zonnebloemolie heet genoeg? En heeft het uiteindelijk wel gesmaakt? Haha vele vragen sorry!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
      • Hajar
        Hajar zegt:

        Hallo Fatima, Ik heb geen bakpoeder gebruikt en heb het deeg ongeveer 2u laten staan in de koelkast voor ik die gebruikt heb. En de olie was denk ik niet heet genoeg in het begin en daardoor werden ze niet direct bruin.
        En ik denk dat men spuitmondje te groot was en dat ze daarom dik waren🙈 Maar ze waren super super lekker! Bedankt voor het recept! Xxxx

  18. Wafae
    Wafae zegt:

    Hey Fatima,

    Kan ik de churros ook met gewone boter maken of moet dit echt ongezouten boter zijn ? En zijn deze knapperige churros want heb ze al eens gemaakt maar ze waren niet knapperig

    Beantwoorden
  19. Ikram
    Ikram zegt:

    Salam!!
    Ik heb een vraagje
    Het is namelijk ramadan en kvind ze zelf niet lekker als het koud gerezerveerd word en dus mijn plan ws dat ik het beslag maak maar dan in de koelkast doe en ongeveer bij megreb dan dat ik ze frituur maar hoelang moge die de koelkast in?

    Beantwoorden
  20. Yasmin
    Yasmin zegt:

    Ik heb ze vandaag voor mijn man en kinderen gemaakt heerlijk luchtig zelfs na een uurtje eten lzijn ze noch zo zacht mar noch natuurlijk het lekkerst als je ze direct eet ik heb een pompje gebruikt in plaats van spuitzak van dr oetker beetje vervelend om met je vingers erin te doen maar moet zeggen dat t ook goed werkt goodluck voor degene die t gaan maken bedankt faatje xxxx

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *