CHOCOLATE CHIPS MUFFINS

Afgelopen week maakte ik chocolate chips muffins en oh wat waren ze lekker! Ik maakte de muffins speciaals voor de dames die aanwezig waren bij de kookworkshop als bedankje na afloop. Dit recept is super simpel om zelf de lekkerste chocolate chips muffins te kunnen bakken!

INGREDIËNTEN (10 stuks)

Voor het beslag:
.
  • 250 gr. bloem
  • 2 tl. bakpoeder
  • 1/2 tl. baking soda
  • snufje zout
  • 100 gr. roomboter, op kamertemperatuur
  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 200 gr. kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 125 gr. sour cream
  • 200 pure chocolate chips
Extra:
.
  • elektrische handmixer
  • spatel
  • muffin papiertjes
  • bakvorm
  • 2 eetlepels

Bereidingswijze:

  1. Meng in een ruime kom de bloem samen met de bakpoeder en de baking soda en zet de kom dan even opzij.
  2. Schep de zachte roomboter in de kom en giet ook de zonnebloemolie erbij. Mix met de elektrische handmixer voor ongeveer 60 seconden romig.
  3. Voeg dan de kristalsuiker en het zout erbij en mix het nogmaals samen.
  4. Breek de eieren er per een bij en mix de eieren bij het beslag.
  5. Schep de helft van de bloem en de helft van de sour cream in de kom en mix op lage snelheid samen.
  6. Voeg dan de overige bloem en de sour crème toe en mix het weer samen op lage snelheid.
  7. Ga met de spatel even door het beslag heen en voeg de chocolate chips toe. Roer vervolgens de chocolate chips met de spatel bij het beslag.
  8. Verdeel de muffin papiertjes over de bakvorm en schep in elk papiertje 1 volle eetlepels van het beslag. Verdeel bovenop de muffins nog wat extra chocolate chips en druk deze ietsjes aan.
  9. Bak de chocolate chips muffins af in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 20 a 30 minuten mooi goudbruin en gaar.
  10. Wanneer de muffins gaar zijn laat je ze voor 5 minuten afkoelen in de bakvorm en daarna verplaats de muffins naar een rooster en laat je ze verder afkoelen.
Extra tips&trics:
.
  • Kun je geen chocolate chips vinden? Gebruik dan een chocoladereep en hak de chocolade in grove stukjes.
  • Geen sour cream in huis? Vervang deze dan door 100 ml melk.
  • Heb je geen baking soda? Gebruik dan 2.5 tl. bakpoeder

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

 

 

64 antwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Samia,

      Voor het bakken van cakes/muffins/ cupcakes raad ik altijd of zonnebloemolie aan of roomboter. Zelf gebruik ik nooit smeerboel om te bakken. Je zou de roomboter kunnen vervangen met 180 ml zonnebloemolie. Xx

      Beantwoorden
    • Roxanna
      Roxanna zegt:

      Ik wil me er niet mee bemoeien maar ik persoonliik gebruik Wajang ipv roomboter, en heb er nooit klachten over gehad dat het anders zou smaken. (Ik gebruik het zelfs in de Pilav en bak er een eitje in)

      Het is ook niet erg duur om een keer te proberen. 🙂

      Liefs

      Beantwoorden
  1. Oumniya
    Oumniya zegt:

    Ziet er super lekker uit!
    Alleen 2 vraagjes.. waar koop jij je chocolate chips, en onder welk kopje op die site kan ik deze papiertjes vinden!

    Keep up the good work! Xoxo

    Beantwoorden
  2. Nihad
    Nihad zegt:

    Fatima, super bedankt voor het recept! Ik was ook aanwezig bij de Workshop en de muffin was echt heerlijk. Nu kan ik het zelf maken voor thuis.

    Xoxo Nihad

    Beantwoorden
  3. umm sarah
    umm sarah zegt:

    salaam alaykum wa rahmatullahi
    lieve fatima heel erg bedankt voor al je leuke recepten en mooie videos altijd.
    ik wilde vragen of ik de sour cream zou kunnen vervangen voor iets anders? of t helemaal weg kunnen laten. omdat ik t hier niet kan krijgen waar ik woon.
    hoor t graag van je!
    sukran!

    liefs umm sarah

    Beantwoorden
  4. Samia
    Samia zegt:

    Salam alleikoum lieve Faatje, ik heb een tip. Als je de choc chips eerst in een beetje bloem ‘coat’ voordat je ze aan het beslag toevoegt, dan zullen ze tijdens het bakken niet gaan zakken. Dan blijven ze mooi gelijkmatig verspreid in het cakeje. Wellicht een goede tip voor de rest van de abonnees.

    xxx Samia

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Samia,

      Dit is zeker een goede tip! Normaal gesproken doe ik dit wel altijd als ik bijvoorbeeld bak met fruit, maar bij chocolate chips heb ik dit nog nooit eerder gedaan. En de chocolade was gelukkig ook niet gezakt, maar ik ga het de volgende keer eens proberen. Xx

      Beantwoorden
  5. Amoula
    Amoula zegt:

    Ze waren heerlijk ! Bedankt! Ik vraag me alleen af hoe ik het voor elkaar krijg dat ze nooit mooi hoog worden, of ik nou de papiertjes vul of niet, krijg hetzelfde resultaat. Waar zou t aan liggen?

    Beantwoorden
  6. Salma
    Salma zegt:

    Hi ik zag op je snap dat je ook die chocolate chips van de Lidl had! Ik heb ze ook gehaald maar ze leken me heeeel klein toen ik thuis kwam. Zijn die van die Jumbo niet veel groter? Want anders ga ik nog even langs de Jumbo

    X Salma

    Beantwoorden
  7. Mama27
    Mama27 zegt:

    Hoi Fatima!

    Bedankt voor dit heerlijke recept. Gisteren gemaakt en heerlijk waren ze, lekker luchtig ook. Heb zure room vervangen door melk.
    Echter, uit dit recept haalde ik er 15 stuks uit wat natuurlijk alleen maar goed is Haha!

    Beantwoorden
  8. Sona
    Sona zegt:

    Hoi Fatima,

    Hoe kan het dat de muffin/cupcake papiertjes van jouw cupcakes nooit vettig worden? Ik heb werkelijk allerlei soorten vormpjes geprobeerd maar letterlijk na het bakken zit het onder het vet en zie je de mooiheid er helemaal niet meer van.

    Liefs Sona

    Beantwoorden
  9. Souad
    Souad zegt:

    Hoi fatima

    Dank je voor het recept
    Ik wilde het net maken maar helaas is mijn kristalsuiker bijna op.kan ik ook basterdsuiker gebruiken en moet ik dan ook 200 gr of minder gebruiken.
    Alvast bedankt

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *