IMG_42633

Chocolade rolls

Wat heb je nodig? (16 stuks)

  • 400 gr. bloem
  • 100 gr. melkpoeder
  • zakje gedroogde gist
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • thl. zout
  • zakje vanillesuiker

  • 4 etl. melk
  • 280 ml lauwwarme water

Chocolade vulling

  • 200 gram chocoladepasta
  • geroosterde pinda’s

Bereidingswijze:

Meng in een ruime kom de bloem samen met de melkpoeder en het zout. Doe dan het zakje gedroogde gist in een apart kommetje en giet hier wat lauw warm water bij. Laat dit mengsel dan voor ongeveer 5 minuten staan totdat het begint te schuimen en je de gedroogde gist goed kunt ruiken.

Giet vervolgens de opgeloste gist, melk, zonnebloemolie, vanillesuiker, opgeklopte ei bij de bloem mengsel en meng dit even samen met je handen of als je een keukenmachine gebruikt laat je het voor ongeveer 2 minuten op de laagste stand mengen. Begin dan beetje bij beetje het water toe te voegen en kneed het deeg ondertussen goed door tot een soepel deeg dat een beetje plakkerig is. Je moet het water niet in een keer bij het deeg gieten, want het kan zo zijn dat je misschien wat minder water nodig hebt en extra water toevoegen kan altijd, maar het water verwijderen jammer genoeg niet! Ik laat het deeg voor 8 minuten kneden met de deeghaak op de hoogste stand van de keukenmachine.

Te bewerken en nog op blog plaatsen4 Kruidenboter Rolls1Kruidenboter Rolls2Gevlochten broodjes
Vet een kom in met een eetlepel zonnebloemolie en leg hierin het deeg en besmeer de bovenkant van het deeg ook met een laagje zonnebloemolie, zodat het deeg niet droog wordt. Laat vervolgens het deeg afgedekt voor zeker 60 minuten rijzen op een warme plek. Dit duurt misschien even, maar geloof mij hierdoor krijg je echt een heerlijk luchtig brood! Ik laat het deeg altijd rijzen in de oven, omdat de oven tochtvrij is en hierdoor kan het deeg extra goed rijzen. Oven zet je natuurlijk niet aan wanneer het deeg erin zit! Dit heb ik namelijk een keer meegemaakt haha!

Vormen van de broodjes.

Bestrooi je aanrecht met bloem zodat het deeg niet aan het aanrecht blijft plakken. Ik gebruik hiervoor een zeef, omdat je dan zo niet veel bloem hoeft te gebruiken. Druk dan met je vuist het lucht uit het gerezen deeg en stort het dan op je bebloemde aanrecht.

Vorm het deeg tot een bal en maak het met behulp van een deegroller plat tot een rechthoekige plak deeg van ongeveer 1 cm dik. Pak dan de pot Nutella of een andere chocoladepasta erbij en verdeel de chocolade gelijkmatig over het plak deeg. Je kunt hier het beste een spatel voor gebruiken of je gebruikt de achterkant van een eetlepel. Zorg er wel voor dat je de randen van het deeg niet raakt, omdat anders straks tijdens het bakken de chocolade vulling eruit kan gaan lopen en dan zit heel je schaal onder. Strooi hier dan de geroosterde pinda’s overheen die je van te voren goed hebt fijngesneden of hebt fijngestampt. Je kunt ook hazelnoten gebruiken die je van te voren ook hebt geroosterd in de oven of in een koekenpan met een eetlepel kristalsuiker.

Te bewerken en nog op blog plaatsen6

Rol dan het deeg van onder strak op naar boven en maak de uiteinde van het deeg een beetje vochtig met water zodat het vast blijft plakken aan het deeg. Leg dan de langwerpige strook met de naad naar beneden. Als je merkt dat de zijkanten van het deeg niet bedekt zijn met het deeg, dan kun je het deeg voorzichtig over de randen heen trekken. Dit moet kunnen, omdat het deeg super soepel is.


Te bewerken en nog op blog plaatsen7Te bewerken en nog op blog plaatsen5

Pak dan een scherp mes erbij en maak eerst kleine sneetjes in het deeg voordat je het deeg echt in plakjes gaat snijden. Ik maak voor mezelf altijd een klein sneetje in het midden en dan zie ik dat ik het deeg in tweeën heb verdeeld. Dan verdeel ik de rechterkant weer in tweeën en dit doe ik ook met de linkerkant. Dan snijd ik in beide kanten nog eens drie sneetjes en dan begin ik het deeg pas echt in stukjes te snijden. Zorg ervoor dat je na elke keer dat je een plakje uit het deeg snijd je het mes schoonmaakt. Dit doe ik zodat het deeg van buiten mooi schoon blijft. Het kan zo zijn dat het snijden van het deeg wat moeilijk gaat en ze na jouw mening niet mooi zijn, maar stress dan niet, want de chocolade rolls zullen tijdens de tweede rijs vanzelf mooi in vorm komen. Kijk maar naar mijn eerste foto en na de tweede foto nadat ze hebben gerezen haha.

Te bewerken en nog op blog plaatsen8

Pak dan een ruime ovenschaal erbij en vet deze een beetje in met wat zonnebloemolie zodat de chocolade rolls niet aan de bodem van de ovenschaal blijven plakken. Leg hier dan voorzichtig de chocolade rolls in en zorg ervoor dat er wat ruimte tussen elkaar zit, omdat de chocolade rolls nog in volume zullen verdubbelen tijden de tweede rijs. Dek dan de ovenschaal af met plasticfolie en laat de chocolade rolls nogmaals rijzen voor ongeveer 40 minuten. De chocolade rolls zijn goed gerezen wanneer het deeg in volume is verdubbelt.

Chocolade rolls bakken.

Klop het ei los samen met een eetlepel melk en bestrijk hiermee de Chocolade Rolls. Doe dit wel voorzichtig omdat het deeg nu extra soepel en luchtig is. Strooi er nog wat gehakte pinda’s overheen en stop dan de Chocolade Rolls in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn.

Te bewerken en nog op blog plaatsen9

Zoals jullie je misschien nog kunnen herinneren heb ik een tijdje terug de Kruidenboter rolls gemaakt. Tijden het maken van de kruidenboter rolls had ik al wat ideeën om deze broodjes ook met chocolade te kunnen vullen. En hierdoor ben ik weer tot het idee gekomen om deze chocolade rolls te maken haha! Deze super zachte en vooral luchtige broodjes zijn echt om verliefd op te worden! De gesmolten chocolade in combinatie met de geroosterde pinda’s is zo yumm! Hier was de ovenschaal echt in een fractie van een seconde leeg en dat is zeker een goed teken haha.

Je kunt deze chocolade rolls vergelijken met de chocolade croissantjes alleen heeft het natuurlijk een andere vorm! Dus ben je ook gek op chocolade en lekker zacht deeg? Dan moet je dit recept zeker weten uitproberen en je zult er gaan spijt van krijgen dat beloof ik je haha!

IMG_42588

IMG_42822

ff1

 

 

48 antwoorden
  1. hasna
    hasna zegt:

    Ziet er echt heerlijk uit! Tbarkellah hlik. Ik wil deze ook van het weekend uitproberen alleen vroeg ik me af welke melkpoeder je gebruikt.

    ps: Ben ook benieuwd naar je ask me anything tag!!

    liefs,
    hasna

    Beantwoorden
  2. cennah
    cennah zegt:

    selamun aleykum,kan ik het ook maken zonder melkpoeder,zal er veel veranderen als ik het niet gebruik??Heb het op moment niet in huis en wil deze yummie choco-rolls nu bakken 🙂

    Beantwoorden
  3. Fatima Elidrissi
    Fatima Elidrissi zegt:

    Lieve Faatje, ik wil even zeggen dat ik heel blij ben met jouw recepten, echt top machallah! Je maakt fotos en de uitleg echt super wolah.
    Moge Allah sbht jou hiervoor belonen lieve meid. Shoukran bezef. xxxx

    Beantwoorden
  4. Monya
    Monya zegt:

    Salam meid,

    Super blog! Heb al je recepten uitgeprint en in een map gedaan, echt handig je fotos en uitleg.

    Alleen nu wilde ik vragen welke keukenmachine jij gebruikt of welke je mij aanraad. Ik heb er 1 gehad uit duitsland maar die hield 2 maanden vol toen deed tie niks meerr:(

    Alvast bedankt en ga zo doorr! Xx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam 3likoem Monya, super lieve compliment dankjewel meid! Ik gebruik de Tristar MX4162 en het is echt een geweldig apparaat! Ik heb deze een tijd geleden gekocht bij de AH daar was die afgeprijsd van 200 euro naar 100 euro. Als je op internet kijkt dan zul je de keukenmachine vast en zeker ook vinden. Succes meid! <3

      Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Kwam het deeg helemaal niet naar boven? Op hoeveel graen heb jij de oven gezet meid? Jij bent al de tweede die aangeeft dat de broodjes hard zijn nadat ze uit de oven komen. Heb je al het water gebruikt? en hoe was het deeg voordat het ging rijzen?

      Beantwoorden
  5. Rachida
    Rachida zegt:

    Hey Faatje,

    Je hebt echt een super site,,,
    Wou je vragen was ingeschreven op jou blog, om als er nieuwe recepten waren deze via mij e-mail kon ontvangen maar sinds juli krijg ik niets meer?

    Laat je me iets weten via mijn mail?

    Choukran!!!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Rachida, dankjewel lieve meid! Als je aan de rechterkant van de website kijkt en je naar beneden scrolt, dan zie je een vak waar je je e-mailadres kunt invoeren zodat je bent geabonneerd op mijn blog. Heb je dat al gedaan? Ik denk dat je nu niks meer ontvangt, omdat ik een nieuwe blog heb meid. Als het niet lukt hoor ik het graag meid <3

      Beantwoorden
  6. Ikram
    Ikram zegt:

    Hai faat,

    Ik wil vandaag deze overheerlijke goeduitziende broodjes uitproberen!
    Alleen zag die witte chocolade reep en las dat je het op het einde erbij wou doen, alleen Bent het vergeten.
    Moet ik die smelten en erop gieten voor dat ik het in de oven doe?

    Xx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Allereerst excuses voor mijn late reactie meid! Wanneer de broodjes klaar zijn en je haalt ze uit de oven kun je de chocolade smelten en het direct over de broodjes heen gieten! Hoop dat ze hebben gesmaakt meid! <3

      Beantwoorden
  7. yasmin
    yasmin zegt:

    Hoi Faatje,

    ik heb je recept helemaal gevolgd. Helaas heb ik keiharde broodjes.

    Ik denk dat deze broodjes zeker 3 uur minstens moeten rijzen. Aangezien die van mij niet zijn verdubbeld qus grootte.

    Weet jij waar het aan kan liggen?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Yasmin, Oh dat is vreemd, want deze broodjes zijn juist zacht. 3 uur rijzen is wel echt lang, dus daar ligt het denk ik niet aan. Welke gist gebruik je? en waar heb je het deeg laten rijzen? <3

      Beantwoorden
  8. Ikrame
    Ikrame zegt:

    Ik ben bezig met deze broodjes. Bij mij is het deeg alhamdoelillah wel goed gerezen binnen de aangegeven tijd. Mijn deeg was wel te plakkerig en gewoon een ramp. Had de hoop echt bijna opgegeven en bijna weg gegooid. maar gelukkig is het met extra bloem wel goed gekomen. heb het net besmeert met nutella en pinda’s gestrooid. Nu wachten op de tweede keer rijzen. Ik hoop echt dat ze gaan lukken!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Farah, super lief van je bedankt! Wat betreft de gist zou ik wel gewoon gist gebruiken voor dit recept in plaats van bakpoeder. Als je nog vragen hebt hoor ik het graag van je. <3

      Beantwoorden
  9. Veronique
    Veronique zegt:

    Goede middag.

    Ik wil graag vragen of dit recept ook een avond van te voren gemaakt kan worden en dan na de laatste keer rijzen dat ik het dan in de koelkast zet ipv in de oven en dat ik het dan de volgende dag kan afbakken voor ontbijt.
    Deze vraag heb ik eigenlijk voor alle deegwaren met gist.

    Liefs Veronique

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Goedemiddag Veronique, ja hoor dit is zeker mogelijk. Als ik deeg een dag van te voren bereid, dan doe ik dit op de volgende wijze; Dag van te voren het deeg kneden zoals aangegeven, laten rijzen zoals aangegeven, het deeg vormen tot een bol en afgedekt in de koelkast verder laten rijzen. De tweede dag druk ik het deeg plat en doe ik er nog even folie overheen en laat ik het deeg nog eens voor een paar minuten liggen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit nog maar een keer heb gedaan en toen had ik echt goed soepel deeg. Succes meid en het lijkt me leuk als je mij even wilt laten weten hoe het is gegaan haha :p

      Beantwoorden
      • Veronique
        Veronique zegt:

        goede middag..
        Het is gelukt,,,, heb het klaar in de koelkast gezet voor de laatste keer rijzen.
        Dus lag al te wachten in de ovenschaal. en lekker dat het was 😀

  10. lina
    lina zegt:

    Ziet er heerlijk uit! Ik ben het nu aan het uitproberen maar heb een vraag, ik heb dezelfde keukenmachine en in de gebruiksaanwijzing staat dat stand 2 het hoogste is om te gebruiken met de deeghaak. Jij schrijft dat je hem op de hoogste stand zet, bedoel je dan toch stand 5?
    Groetjes, lina

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Lina,

      Oh stand 2 lijkt mij niet het hoogste hoor. Ik zet de machine altijd op stand 5 voor het kneden van het deeg en tot nu toe gaat dat nog altijd goed hihi :p

      Beantwoorden
  11. Ouaffa
    Ouaffa zegt:

    Hoi Fatima,

    Heb ze vandaag gemaakt en ze waren heerlijk!! Wil je bedanken voor al die lekkere recepten die je plaatst.

    Gr ouaffa

    Beantwoorden
  12. Yasminaa
    Yasminaa zegt:

    Hoi meid, ik heb ze vandaag uitgeprobeerd maar bij mij waren ze totaal niet zoet.. hoort er geen suiker in het deeg? Want de chocoladepasta was niet zoet genoeg om met het suikerloze deeg te compenseren..

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Yasmina,

      Je kunt zelf zeker suiker toevoegen aan het deeg als je dit wilt. Zelf heb ik dit niet gedaan, omdat ik zelf de chocolade en de vanillesuiker al genoeg vond. Maar extra suiker in het deeg kan zeker.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *