CHOCOLADE-KERSENTAART

Voor alle chocoladeliefhebbers heb ik vandaag een heerlijk recept in peto! Deze chocolade kersentaart moet je als echte chocolade liefhebber echt eens proberen! Deze chocoladetaart is lekker smeuïg en bevat een volle smaak van chocolade met een vulling van kersen en slagroom, dus zeker het proberen waard!

INGREDIËNTEN (10 personen)

Voor de chocoladecake:
  • 300 gr. bloem
  • 130 gr. cacaopoeder, gezeefd
  • 300 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1/2 tl. zout
  • 4 eieren
  • 250 ml melk
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 125 gr. sour cream
  • 150 ml kokend water
  • 2 etl. oploskoffie (Nescafé)
Taartvulling:
  • 500 gr. ongeklopte slagroom
  • 4 etl. kristalsuiker
  • 2 zakjes klopfix
  • 1 blik vlaaifruit
Taart garnering:
  • slagroom
  • chocoladeschiffels
  • kersen of frambozen

Bereidingswijze:

  1. Meng de bloem, gezeefde cacaopoeder en de kristalsuiker in de kom.
  2. Voeg de bakpoeder en het zout erbij en mix nogmaals samen.
  3. Klop de eieren los en giet het eimengsel, melk, zonnebloemolie en de sour cream in de kom.
  4. Mix het geheel samen op lage snelheid voor ongeveer 60 seconden of tot de droge ingrediënten zijn opgenomen in het beslag.
  5. Ga met de spatel nog even langs de zijkanten en langs de bodem van de kom.
  6. Voeg de oploskoffie toe bij het kokend water en mix het even samen. Giet de warme koffie bij het beslag en roer de koffie met de garde bij het beslag. Het chocoladebeslag hoort erg vloeibaar te zijn!
  7. Pak de bakvormen erbij en plaats een stuk bakpapier op de bodem van elke vorm. Verdeel het beslag gelijkmatig over de drie bakvormen.
  8. Bak de chocoladecakes op 180 graden voor 30 a 40 minuten gaar.
  9. Wanneer de cakes gaar zijn laat je deze voor 5 minuten afkoelen in de bakvorm. Verwijder dan de cakes uit de bakvorm en laat ze volledig afkoelen op een rooster.
Slagroom en suikersiroop:
xx
  1. Giet de koude slagroom in een koude kom en voeg de kristalsuiker en de klopfix erbij.
  2. Mix de slagroom op hoge snelheid mooi stijf voor ongeveer 1 a 2 minuten.
    Schep wat slagroom apart die je straks kunt gebruiken voor de toefjes bovenop de taart.
Taart vullen en afsmeren:
xx
  1. Plaats op de bodem van de taartenplateau twee stukken bakpapier, zodat de plateau tijdens het vullen van de taart schoon blijft en je die straks onder de taart vandaan kunt trekken.
  2. Pak de afgekoelde cakes erbij en schep op de eerste laag ongeveer 2 volle eetlepels slagroom.
  3. Strijk de slagroom glad en verdeel ongeveer 2 volle eetlepels kersen vlaaifruit bovenop de slagroom.
  4. Schep bovenop de kersen nogmaals 2 volle eetlepels slagroom en strijk de slagroom glad.
  5. Plaats de tweede cake laag bovenop en druk deze ietsjes aan.
  6. Verdeel nogmaals wat slagroom en de kersen vlaai bovenop de cake en strijk weer glad.
  7. Plaats de laatste cake laag bovenop en schep wat slagroom bovenop de taart. Verdeel ook wat slagroom aan de zijkanten van de taart en smeer de gehele taart af.
  8. Rasp met een dunschiller wat pure chocoladeschiffels van de chocoladereep en druk de chocoladeschiffels tegen de zijkanten van de taart aan.
  9. Schep de slagroom die net apart hebt gehouden in de spuitzak en spuit bovenop de taart mooie
    toefjes slagroom.
  10. Verdeel bovenop de toefjes slagroom eventueel nog wat kersen of frambozen en strooi in het midden van de taart wat melk chocoladeschiffels.
Extra tips&trics
  • Je kunt ook een springvorm van 26 cm gebruiken en de cake in drie gelijke delen snijden.
  • Vervang de chocoladeschiffels door nougatine of gehakte hazelnoten.
  • Als je minder tijd hebt kun je ook kant en klare geklopte slagroom gebruiken.
  • Vervang de kersen vlaai vulling door verse aardbeien of ander soort fruit.
  • Dit chocoladebeslag kun je ook gebruiken om cupcakes te maken.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

 

22 antwoorden
  1. Sanae
    Sanae zegt:

    Hi Fatima,
    Super leuk recept ik probeer het deze week uit !!!
    Alleen wil ik vragen waarom je geen video’s meer maakt voor je recepten 😩 komt het omdat je het te druk hebt (wat ik wel begrijp) met video’s vind ik het namelijk veel makkelijker dan lezen. Ik ben niet echt een lees persoon Haha ! Ik hoop dat je weer tijd hebt voor filmpjes ! Love jouw lekkere recepten!! Groetjes, sanae

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Sanae,

      Dankjewel lieve schat! Haha, klopt lieverd ik heb de laatste tijd iets minder tijd en in video’s maken zit toch iets meer tijd, maar ik wil het inschAllah wel weer oppakken! Bedankt voor je bericht en lieve complimentjes! Xx

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *