CHEESECAKE MET PAASEITJES

Gisteren maakte ik een no bake cheesecake om mee te nemen op visite en wat hebben wij ervan gesmuld! Nou is de persoon die ons uitgenodigde een echte cheesecake lover, dus besloot ik maar een cheesecake mee te nemen. Ook had ik nog een voorraad paaseitjes in huis liggen en deze wilde ik graag gebruiken voor in de cheesecake. En daaruit is deze overdreven lekkere cheesecake gevuld met paaseitjes uitgekomen, zeker het proberen waard!

INGREDIËNTEN (8 personen)

Voor de koekjesbodem:
  • 400 gr. biscuitkoekjes, verkruimeld
  • 1 etl. kristalsuiker
  • 250 gr. ongezouten roomboter, gesmolten
  • springvorm 22 cm
Voor de cheesecake vulling:
  • 300 ml verse slagroom
  • 3 etl. kristalsuiker
  • 1 zakje klopfix
  • 400 gr. Philadelphia roomkaas of monchou
  • 3 etl. kristalsuiker
  • 10 paaseieren
Voor de topping:
  • 250 ml verse slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix
  • paaseieren
  • chocoladekrullen

Bereidingswijze:

Voor de koekjesbodem:
  1. Vet de bodem en de randen van de springvorm in met roomboter en bekleed de bodem en de randen met bakpapier. Zet de springvorm even apart.
  2. Voeg de kristalsuiker bij de koekkruimels en giet ook de gesmolten roomboter erbij. Mix het samen tot alle kruimels goed bedekt zijn met de roomboter. 
  3. Schep de kruimels in de springvorm en druk de kruimels met behulp van een maatlepel of glas stevig tegen de bodem de randen aan. Zet de springvorm in de tussentijd in de koelkast.
De cheesecake vulling:
..
  1. Giet de slagroom in een aparte kom en voeg de kristalsuiker en de klopfix toe. Mix de slagroom met de elektrische handmixer op middelhoge snelheid tot een mooie stevige crème. Zet de slagroom even opzij.
  2. Mix in een aparte kom de zachte Philadelphia roomkaas met de kristalsuiker mooi glad voor ongeveer 60 seconden.
  3. Ga met de spatel langs de zijkanten van de kom en mix nogmaals samen op middelhoge snelheid voor nog eens 60 seconden, tot een mooi glad mengsel zonder klontjes.
  4. Schep de helft van de geklopte slagroom bij de roomkaas crème en vouw de slagroom met de spatel door de roomkaas crème.
  5. Schep de overige slagroom er ook bij en vouw deze weer met de spatel bij de crème, tot een mooie gehele cheesecake crème.
  6. Snijd ongeveer 10 paaseitjes in grove stukjes, voeg deze toe bij de cheesecake crème en spatel de paaseitjes met de spatel door de cheesecake crème.
  7. Pak de springvorm erbij en schep de cheesecake crème in de vorm. Verdeel de crème met de spatel over de springvorm en strijk de crème aan de bovenkant mooi glad.
  8. Dek de springvorm af met plasticfolie en zet de springvorm voor zeker 5 a 8 uur in de koelkast, zodat de cheesecake goed kan opstijven.
De afwerking:
..
  1. Haal de springvorm uit de koeling, open de springvorm en verplaats de cheesecake naar een taartplateau.
  2. Mix de overige slagroom stijf met de vanillesuiker en de klopfix en schep de slagroom in de spuitzak.
  3. Spuit mooie toefjes bovenop de cheesecake en garneer de slagroom toefjes met wat paaseitjes of eventueel met wat vers fruit.
  4. Het midden van de cheesecake heb ik nog gegarneerd met wat chocoladekrullen. 

En in deze simpele stappen maak je deze ovoverheerlijke no bake cheesecake! Probeer het eens uit en laat mij vooral weten wat je ervan vindt.

Extra tips&trics
  • Heb je geen Philadelphia? Vervang deze dan met monchou of met huismerk roomkaas.
  • Vervang de paaseitjes door stukjes chocolade of fruit.
  • Zet de cheesecake voor een nacht in koeling voor een stevige cheesecake.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima


 

 

60 antwoorden
  1. Selma
    Selma zegt:

    Mmmm lekker! En wat leuk dat je het hebt gemixt met paaseieren, en de topping is ook super schattig!
    Dankjewel lieve Fatima ik ga m volgend weekend lekker maken.

    Beantwoorden
  2. Nima
    Nima zegt:

    Goedemorgen Fatima,

    Ziet er lekker uit! Kan ik ook monchou gebruiken en dan ook gewoon 400 gram? En leuk dat je er weer stappen foto’s bijdoet.

    Beantwoorden
  3. Nadia
    Nadia zegt:

    Hi Fatima,

    Ziet er elegant uit! Klop of mix jij se alagroom en voor hoe lang doe je dit? Bij mij wordt het zo vaak een botermengsel (geschift)…

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Nadia,

      Dankjewel lieve schat! Een super tip die ik ooit ergens las op internet werkt echt goed voor het mixen van slagroom. Voordat je begint met het mixen van de slagroom zet je de kom en de garde in de diepvries voor ongeveer 10 minuten. Op deze manier zijn ze beide lekker koud en wordt de slagroom echt snel stijf. Zelf mix ik de slagroom voor ongeveer 1 a 2 minuten op hoge snelheid stijf. Xx

      Beantwoorden
  4. Fatje
    Fatje zegt:

    Masha allah ziet er echt uit als een lentetaart haha, en lijkt me heerlijk. Ik zag wel dat je bij de ingredientenlijst bij de vulling geen paaseieren hebt vermeld, wat ik raar vond haha. Maar verderop in de tekst kom je het wel tegen. Maar misschien wel handig om ze ook in het rijtje te vermelden:) super bedankt voor je heerlijke en makkelijke recepten!

    Beantwoorden
  5. Kaoutar
    Kaoutar zegt:

    Hi lieve fatima,

    Ik zie nergens bij de ingrediënten dat je paaseitjes benoemd? De 10 stukjes en plus zie ik dubbel 3 etl kristalsuiker staan. ♥️

    Beantwoorden
  6. Nisrine
    Nisrine zegt:

    Dag lieve Fatima,
    Bedankt voor de recept
    Ff vraagje kan ik de paas eitjes ook weglaten uit het beslag zo ja moet ik iets veranderen aan beslag.

    Liefst nisrine

    Beantwoorden
  7. Yasmina
    Yasmina zegt:

    Salaam aleikom meid, die taart ziet er heerlijk uit 😍😍 Een vraagje: is die klopfix echt essentieel? Ik heb het gevoel dat ik dat nergens in de buurt kan halen haha 😂 Is het te vervangen door iets anders? Thankssss! 😘

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Yasmina,

      Dankjewel lieve schat! De klopfix die verstevigd de slagroom, maar je zou de slagroom ook enkel kunnen koppen met kristalsuiker hoor. Woon je in het buitenland? Misschien dat het daar een andere naam heeft.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  8. Samira
    Samira zegt:

    Hey fatima,
    Ziet er verukkelijkkk uit!!!

    Alleen ben ik niet echt voor cheesecake wou je vragen of ik eventueel en andere vulling kan maken iets dat je me kan aanraden mss? Grtjs

    Beantwoorden
  9. Nisrine
    Nisrine zegt:

    Dag Fatima,
    Ik heb jou cheese cake gemaakt
    Hij is heerlijk ben er nu van aant eten😍
    Alleen koekkruimels breken helemaal niet vast
    Ook met snijden alles valt er half af
    Heb precies alles gedaan zoals het recept

    Liefst nisje

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Nisrine,

      Aah wat goed! Het kan zo zijn dat de bovenzijde van de koekkruimels iets afbreekt, omdat deze gedeelte beste dun is. Je zou de volgende keer de rand iets dikker kunnen aandrukken met meer kruimels. Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx

      Beantwoorden
  10. Ilhame
    Ilhame zegt:

    Hee Fatima,

    De taart ziet er super lekker uit maar dat zijn jou recepten altijd.
    Ik heb een taartvorm van 26 cm, hoeveel moet dan van alles zijn….

    Liefs ilhame

    Beantwoorden
  11. Youssra
    Youssra zegt:

    Hoiii lieve Fatimaa!
    Ziet er erg lekker uit allahoema bareek en ga ik zeker uit proberen. Vraagje: kan je de biscuitkoeken ook vervangen door andere koek of maakt dat het minder lekker? Ik zou dan graag bastognekoeken of zo willen gebruiken. Kan dat?

    Alvast bedankt ♡

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo lieve Youssra,

      Dankjewel lieve schat! Ja hoor je kunt bastognekoekjes gebruiken, maar dan heb je wel minder roomboter nodig. Ik zou dan 150 gram roomboter gebruiken, omdat de koekjes zelf al vettig zijn en verder geen extra kristalsuiker toevoegen. Xx

      Beantwoorden
  12. Kaoutar
    Kaoutar zegt:

    He Faat,

    Ik heb een vraagje..ik heb namelijk de cake gemaakt en hij staat inmiddels al 4 uur in de koelkast. Maar nu vraag ik mij af of de vulling hard moet worden of toch een beetje zachtjes?
    Ik hoor graag van je!

    x Ko

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *