Carrot Cake Bananenbrood

10 februari 2022Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 40 minuten

Serves: 8 stuks

Als je net als ik ook fan bent van bananenbrood en carrot cake, dan wordt deze Carrot Cake Bananenbrood ook jouw favoriet! Een heerlijke cake die binnen no time klaar is en waar je maar van blijft eten. Getopt met banaan, walnoten, pecannoten en chocolate chips, kan niet anders dan heel lekker zijn!

Print recept

Carrot Cake Bananenbrood

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 40 minuten
  • Totale tijd 50 minuten
  • Aantal personen: 8 stuks

Ingrediënten:

Voor het beslag:

  • 220 gram bloem
  • 1 theel. baking soda
  • 1 theel. bakpoeder
  • 1 theel. kaneel
  • 1/4 theel. zout
  • 120 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 120 gram lichtbruine, basterduikser
  • 2 eieren
  • 2 rijpe bananen
  • 3 eetl. appelmoes
  • 150 gram geraspte wortel
  • 100 gram walnoten, gehakt
  • 100 gram pecannoten, gehakt
  • handvol gram chocolate chips

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. 

  • 2)

    Meng in een ruime kom de bloem, baking soda, bakpoeder, kaneel en zout. Zet opzij.

  • 3)

    Mix de roomboter en de basterdsuiker in 2-3 minuten luchtig.

  • 4)

    Voeg de eieren een voor een toe aan het mengsel en mix ze goed door het beslag.

  • 5)

    Prak de bananen met een vork fijn en roer ze samen met de appelmoes door het beslag.

  • 6)

    Voeg de wortelen, walnoten en de pecannoten erbij en spatel ze met een spatel door het beslag.

  • 7)

    Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe en mix het door tot alles is opgenomen.

  • 8)

    Schep het beslag in de beklede bakvorm en strooi bovenop extra gehakte walnoten, pecannoten en chocolate chips.

  • 9)

    Bak de carrot cake bananenbrood  in het middan van de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar. Eet smakelijk!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept