IMG_05899

Bulgursalade

Wat heb je nodig? (3 personen)

  • 100 gram bulgur
  • rode ui
  • 3 thl. tomatenpuree
  • 2 etl. water
  • komkommer
  • tomaat
  • peterselie
  • citroenrasp
  • peper en zout

IMG_05366

Bereidingswijze:

  1. Voeg de bulgur toe in de kom en giet hier kokend water bij totdat het water net boven de bulgur uitkomt. Laat geheel voor 15 minuten staan. 
  2. Snipper de ui en bak deze voor 5 minuten met een eetlepel olijfolie in de koekenpan.
  3. Voeg hier de tomatenpuree bij en de twee eetlepels water.
  4. Meng geheel samen en laat het voor 10 minuten op een laag vuurtje goed doorbakken.Bulgur salade
  5. Voeg de bulgur toe in de pan en meng geheel samen.
  6. Snijd de komkommer en de tomaat in blokjes en voeg deze toe aan de bulgur.
  7. Snijd vervolgens de peterselie fijn, rasp een eetlepel citroenrasp en voeg dit bij de bulgur.
  8. Breng op smaak met peper en zout en pers er eventueel wat citroensap bij, erg lekker!
  9. Zet de salade voor 30 minuten in de koelkast, zodat je het lekker koud kunt opdienen.

 

Bulgur salade1
Bulgur salade2

 

Serveertip: serveer de salade met wat fijngesneden peterselie en wat citroensap, erg lekker!

IMG_06022

 

36 antwoorden
  1. Nina
    Nina zegt:

    Ik heb de salade gemaakt en naar mijn werk meegenomen, lekker lekker heb jou site/blog doorgegeven aan mijn collega’s ze vroegen dat hhhhh dank u wel voor alle moiete groetjes

    Beantwoorden
  2. meysa
    meysa zegt:

    Echt een leuke site. Heb al een paar dingen uitgeprobeerd. Super overzichtelijk.

    Ow, mag ik vragen waar je die kruidenpotjes vandaan hebt? Waar peper en zout in zit.

    Gr.

    Beantwoorden
  3. Wafaa
    Wafaa zegt:

    Salam meid

    Ik heb jouw site pas ontdekt en tbark’Allaah wat een finne site! Ik had een vraagje over deze bulgursalade. Voor hoeveel personen is t? Ik wil t voor 12 personen maken en weet niet hoeveel ik dan moet maken..

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      3likoem salaam meid! Aawh super lief van je dankjewel meid! Voor 12 personen zou ik het recept wel verdubbelen. Dit recept is net goed voor ongeveer 4 personen! <3

      Beantwoorden
  4. Nass
    Nass zegt:

    Faat,

    Wat is t verschil tussen deze bulgur en die ene bulgur uit de turkse winkels?? Want dat pakje die je gebruikt is van de AH, zit er een verschil in qua smaak?

    Beantwoorden
  5. Karima
    Karima zegt:

    Hallo Fatima,

    Ik heb geen bulgur in huis momenteel en wil dit zo graag maken. Kan dit ook met fijne couscous of is dat helemaal iets anders? hihi…

    Grtjs
    Karima

    Beantwoorden
  6. NAJIA
    NAJIA zegt:

    Hoi Faatje,
    Wat een fijn recept! Ik heb het zojuist uitgeprobeerd met bulgur uit de Turkse winkel, pul biber, granaatappelsiroop en citroensap. Dit zijn ingrediënten die ik voor een paar mislukte kisirs had gekocht, haha. Jouw recept lukte daarentegen wél, ik wil niet eens weten wat de voorgaande keren misging, ik houd jouw recept voortaan aan. Zelfs warm smullen we hier:).
    xNes

    Beantwoorden
      • Arzu
        Arzu zegt:

        Hai Fatima,

        Ik gebruik meestal een eetlepel, maar het best kan je naar smaak toevoegen.
        In het Turks heet het nar eksisi, in het Nederlands heet het granaatappel melasse geloof ik.
        Ik doe er ook 2 eetlepels isot bij.
        De citroen kan je dan weglaten als het te zuur wordt.

        Ik vind je echt leuk om te volgen op instagram.

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hallo Arzu,

        Ah super! Ik ga een deze dagen dan even langs de Tukse slager en dan ga ik opzoek naar deze twee producten haha. Dat is lief! Dankjewel lieve schat! Xx

        Liefs,
        Fatima

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *