Foto van de beruchte cupcake avontuur! #2010

Bruidsboeket – DIY

Het is weer tijd voor een nieuwe DIY artikel op de blog! Zoals vele al hebben kunnen lezen, die mij volgen op Instagram en Facebook zijn mijn partner en ik een week geleden officieel getrouwd! Ja ja ik kan hem dan eindelijk mijn man, husband, Mr. noemen hihi#happyalhamdoelilah!

Nou kwam ik op het idee om voor onze officiële trouw bij de gemeente een bruidsboeket voor mezelf te maken die leuk matchte met mijn jurk. Door zelf je bruidsboeket te maken spaar je weer wat geld uit dat je weer in iets anders kunt besteden(aangezien een eventuele bruiloft al duur genoeg is!)  Zelf heb ik het bruidsboeket wel een keer eerder gemaakt, zodat ik zeker wist dat het boeket op onze mooie dag ook écht mooi zou worden haha.

Voor de crea bruiden onder ons is het echt leuk om zelf je bruidsboeket te maken en er leuke foto’s mee te schieten op de dag zelf!

Je hebt nodig:

 • 10 rozen
 • gipskruid
 • bloemendraad
 • satijnen lint
 • schaar
 • pinnetjes

Laat ik voorop stellen dat je in principe alle soorten bloemen kunt gebruiken. Ik wilde voor simpel gaan, dus koos ik voor elegante witte rozen en voor wit gipskruid. Dit had ook te maken met de kleuren van mijn jurk, lichtblauw en wit. De bloemen die ik heb gebruikt heb ik beide een dag van te voren bij de Albert Heijn gehaald. Ik raad je aan om de iets dichtere rozen te kiezen, zodat ze de volgende dag mooi open gaan staan.

blo

Stap 1: Je begint eerst met het schoonmaken van alle stelen, door de blaadjes te verwijderen. Als je ziet dat de witte rozenblaadjes wat groen bevat, kun je deze ook voorzichtig verwijderen.

img_8987

Stap 2: Nu begin met drie paar rozen naast elkaar te plaatsen in het midden. Draai het boeket elke keer als je een nieuw bloem toevoegt aan de rest. Op deze manier krijg je straks een mooi rond boeket, dus blijf  het zo lang draaien tot je tevreden bent.

img_8989

Stap 3: Wanneer je alle rozen hebt gehad wikkel je ze strak vanaf de bovenkant tot het midden vast met de bloemendraad. Knip het uiteinde af en draai deze naar de binnenkant tussen de stelen in. Wikkeldraad is verkrijgbaar bij de Action.

img_6867

In principe is het boeketje dat je nu hebt al leuk, maar de gipskruid aan de buitenkant is voor mij toch de finishing touch!

Stap 4: Plaats aan de buitenkant van de rozen de gipskruid bloemen en houd houd de stelen in het midden stevig vast. Wanneer je de gipskruid in het rond hebt verwerkt, maak je de bloemen nogmaals vast met de bloemendraad.

img_8978

Stap 5: Knip de bloemen op de gewenste lengte en verwijder eventuele doorns.

Stap 6: Leg het gewenste lint om de steel heen en wikkel het lint twee keer om het steel heen. Je plaatst het lint op de plek waar jij straks het boeketje zult vasthouden.

img_6776

Stap 7: Bevestig de pinnetje in het uiteinde van het lint, zodat het lint op zijn plek blijft zitten. De pinnetje die ik heb gebruikt zijn de pinnetjes die mijn mama gebruikt om haar hoofddoek vast te zetten haha!

img_6871

En voila je DIY bruidsboeket is in deze 7 gemakkelijke stappen klaar! Makkelijk hé?

Dus staat jouw trouwdag binnenkort op de planning en wil jij je outfit nog leuker afmaken? Maak dan zelf in deze simpele stappen je bruidsboeket. Vele malen goedkoper, plus je krijgt door een bruidsboeket nog mooiere foto’s!

TIP: Ook voor een verloving is het leuk om een bruidsboeket te maken voor eventueel een fotoshoot met je aanstaande.

Nou zit ik eraan te denken om ook voor onze grote dag een eigen bruidsboeket te maken met iets meer bloemen, maar wel net zo simpel en classy! Heb jij weleens zelf een boeket gemaakt?

Liefs,
Fatima

img_6303

img_58577

14 antwoorden
 1. Sarah
  Sarah zegt:

  Wat mooi! Ik heb idd mijn eigen boeket gemaakt vond ik persoonlijker en had het samen met m’n man gemaakt was erg leuk om te doen.

  Beantwoorden
 2. Hamide
  Hamide zegt:

  Ziet er schattig uit. Ik heb ook een trouwboeket gemaakt , niet voor mij zelf maar voor een lieve vriendin.

  Hartelijk Gefeliciteerd met jullie verbintenis. Moge Allah jullie veel geluk, liefde en voorspoed schenken.

  Beantwoorden
 3. Rb1984
  Rb1984 zegt:

  Mabroek Allah kemel beghir. Zelf heb ik geen Instagram maar had dit wel via mijn nichtje geweten. We waren je Instagram pagina wat aan het afgaan. Vele Gelukkige jaren tegemoet inshallah in tegenspoed en voorspoed maar we hopen op de Gelukkige momenten dan 😃😃😃😃😃

  Beantwoorden
 4. Fadoua
  Fadoua zegt:

  Hi Fatima,

  K vroeg me af hoe je die flowerbord in elkaar zet? Welke lijm je hiervoor gebruikt en welke bloemen? Hoop snel van je te horen

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *