BROOD PIZZA

INGREDIËNTEN

Voor het pizzadeeg:
.
  • 450 gr. bloem
  • 50 gr. melkpoeder
  • 1 etl. zout
  • 1 zakje gedroogde gist (of 1 etl.)
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 4 etl. melk
  • 280 ml lauwwarm water
Voor de pizza topping:
.
  • 300 gr. gemarineerd gehakt
  • 2 uien, in blokjes
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 250 gr. champignons, in schijfjes
  • 2 etl. tomatensaus
  • cheddar kaas

Bereidingswijze:

  1. Meng in een ruime kom de bloem samen met de melkpoeder en het zout.
  2. Voeg de gedroogde gist toe in een kommetje en giet er wat lauwwarm water bij. Laat het mengsel voor 5 minuten staan, totdat het begint te schuimen en je de gedroogde gist goed kunt ruiken.Kruidenboter RollsKruidenboter Rolls1
  3. Giet vervolgens de opgeloste gist, melk, zonnebloemolie en het los geklopte ei bij de bloem en mix dit even samen.
  4. Begin nu beetje bij beetje het lauwwarme water toe te voegen en kneed het deeg ondertussen goed door op hoge snelheid. je kneed het deeg met de keukenmachine zeker voor 5 minuten op hoge snelheid.
  5. Plaats het pizzadeeg in een ingevette kom en dek het deeg af met een theedoek en laat het deeg voor zeker 60 minuten rijzen.
Kruidenboter Rolls2Gevlochten broodjes
Bereiding van de pizza topping:
.
  1. Pak het gehakt erbij en marineer deze op de manier hoe je altijd het gehakt marineert of marineer het gehakt op mijn manier en zet het gehakt afgedekt even apart.
  2. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de koekenpan en bak de uien mooi glazig voor ongeveer 3 a 5 minuten op middelhoog vuur.Te bewerken en nog op blog plaatsen
  3. Voeg de paprika stukjes erbij, breng op smaak met peper en zout en bak het geheel mee op middelhoog vuur.
  4. Schep het gehakt erbij en verkruimel met behulp van een houten lepel het gehakt mooi tot stukjes. Bak het gehakt op middelhoog vuur voor ongeveer 8 a 10 minuten mooi gaar.
  5. Wanneer het gehakt bijna gaar is schep je de champignons erbij en laat je dit weer meebakken tot de champignons inkrimpen.Te bewerken en nog op blog plaatsen1
  6. Als laatste doe je er ongeveer 2 volle eetlepel tomatensaus bij en meng je dit even goed samen en laat je het nog even bakken op laag vuur voor 2 minuten.
  7. Wanneer de gehakt vulling gaar is verplaats je het naar een vergiet en plaats je onder de vergiet een bord, zodat het sausje van het gehakt wordt opgevangen. Dek het gehakt af en laat het geheel afkoelen en in de tussentijd kun je misschien alvast de keuken gaan opruimen, haha!
Broodpizza vormen en belegen:
.
  1. Wanneer het deeg mooi is gerezen, schep je het deeg op je werkblad en druk je de lucht uit het deeg.
  2. Vorm het deeg weer tot een bal en dek het deeg weer af voor 10 minuten, zodat het deeg kan samentrekken en het vormen van de ronde plak straks makkelijker gaat. 
  3. Pak een ronde bakplaat erbij met een diameter van ongeveer 40 cm en bekleed deze met bakpapier.
  4. Plaats het deeg in de vorm, vet je handen in met wat zonnebloemolie en druk het deeg uit tot een mooie ronde plak van ongeveer 1 cm dikte.
  5. Prik met een vork een paar gaatjes in het midden van het deeg en ook aan de zijkanten van het deeg. Te bewerken en nog op blog plaatsen2
  6. Pak het sausje dat je hebt opgevangen van de gehakt vulling en bestrijk hiermee het gehele deeg.
  7. Verdeel het gehakt gelijkmatig over het het deeg en druk het gehakt met de achterkant van de opscheplepel lepel voorzichtig tegen het deeg.Te bewerken en nog op blog plaatsen3
  8. Plaats wat stukjes cheddar kaas bovenop de brood pizza of strooi er wat geraspte kaas overheen.
  9. Bak de broodpizza in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 30 a 40 minuten mooi goudbruin en gaar.

In de eerste instantie was de plan om gevulde broodjes te maken, maar aangezien ik tijdens het koken vaak van idee verander is er uiteindelijk dit uitgekomen, haha! De reacties thuis waren geweldig, dus dit recept zullen we gegarandeerd vaker klaarmaken! 

Liefs,
FatimaIMG_41000

IMG_41244

 

 

 

 

 

 

42 antwoorden
  1. salma
    salma zegt:

    Selam meid,
    Dit ziet er echt heerlijk uit en wil het insha’Allah deze week gaan uitproberen.
    Ik heb nog wel een vraagje, dit hoeveelheden in dit recept zijn gebaseerd op 6 personen.
    Indien er meer personen zijn kan ik de hoeveelheden verdubbelen? En moet ik dat dan als 1 pizza maken of kan ik er 2 pizza’s uit halen als ik de hoeveelheden verdubbel?
    Xxx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam 3likoem meid, Allereerst bedankt voor je lieve compliment! Wij waren de dag dat ik dit gerecht had gemaakt met 6 personen en er was nog wat over, maar dat kwam omdat we voor dit gerecht ook nog wat anders hadden gegeten. Ik denk dat je bij dit gerecht echt kan rekenen op 6 personen. Voor hoeveel personen wil je dit klaarmaken meid? Want je kunt inderdaad altijd het recept verdubbelen.

      Beantwoorden
  2. salma
    salma zegt:

    Dankjewel voor je snelle reactie meid!
    Ik wil het maken voor in totaal 9 personen (mijn neefjes komen bij ons eten en die zijn gek op pizza haha)
    Ik denk dat ik het recept dan beter kan verdubbelen of is een wat grotere hoeveelheid gebruiken verstandiger bij 9 personen?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam lieverd! Je kunt dit recept gewoon aanhouden en dan verdeel je het deeg in tweeen, maar dan krijg je wel een iets dunnere bodem? Wil je toch een dikke bodem zoals op de foto, dan zou ik het recept gewoon verdubbelen en dan maak je gewoon 2 pizza’s. Want je geeft aan dat je met 9 personen bent en ik denk niet dat iedereen het bij een stukje zal laten, wij hier thuis in iedergeval niet haha! Succes meid en als er nog vragen zijn hoor ik het graag van je! <3

      Beantwoorden
  3. Siham
    Siham zegt:

    Hi Meid, allereerst mijn complimenten! Alle recepten zien er zo heerlijk uit. Wat mij is opgevallen dat er een heleboel foto’s niet meer zichtbaar zijn? Weet jij waarom? Of moet je het updaten? Xx Siham

    Beantwoorden
  4. Amira
    Amira zegt:

    Dit is echt heeeerlijk! Ik maak het vaak en het lukt altijd hamdoulilah. Hier thuis zijn ze er ook gek op hihi. Dank je wel voor het recept en ga zo door, je recepten zijn top en lukken altijd!

    Beantwoorden
  5. Dounia
    Dounia zegt:

    Dit ziett er heeeerlijk uit ik wik dit zeker maken!!! Alleen heb ik een vraaagje over de melkpoeder kan je de melkpoeder ook weglaten?? Xxxx

    Beantwoorden
  6. fatima
    fatima zegt:

    Salam xfaatje,ik heb deze brood pizza paar keer gemaakt het is supper lekker
    En de kindren zijn er gek op danku voor het delen van jou recepten.

    Beantwoorden
  7. Souad
    Souad zegt:

    Salam, je website is heel erg overzichtelijk. Mijn complimenten. Heb een vraagje kan ik melk vervangen met iets anders of weglaten

    Beantwoorden
  8. Sara
    Sara zegt:

    Hallo,

    Ik heb momenteel geen melkpoeder liggen in huis en wil die graag maken. Kan ik die melkpoeder vervangen door 100ml gewone melk of water?

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
  9. S
    S zegt:

    Salaam meid, heb al een aantal van je recepten uitgeprobeerd. Het was echt lekker!
    Vandaag heb ik dit recept uitgeprobeerd alleen merk ik dat mijn deeg bij al uw recepten gewoon niet rijzen. Ik gebruik het deeg dan gewoon en uiteindelijk is het gewoon goed.
    Vroeg me alleen af hoe dit komt.

    Heel erg bedankt voor het plaatsen van al jouw lekkers!

    Moge Allah swt je hiervoor belonen!

    Beantwoorden
      • S
        S zegt:

        Salaam, ja vond het ook raar. Ik gebruik gedroogde gist van het merk bruggeman en ik liet het rijzen in de oven zonder dat ie aanstaat.

        Groetjes

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hallo Sanae,

        Ik gebruik zelf altijd de gist van Dr. Oetker, maar de gist van Bruggeman werkt ook gewoon altijd bij mij. Was her deeg helemaal niet gerezen? En heb je naar de datum gekeken?

      • S
        S zegt:

        Hallo Fatima,

        Ja vond het raar terwijl een andere recept het deeg wel rijst.
        Datum is nog tot 2018.

        Zou het komen doordat ik niet lang genoeg heb gekneden?

        Ach ma3lish, het gaat om de smaak hihi. Die was wel lekker

        Groetjes

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hallo Sanae,

        Wat vreemd. Ik pak het deeg altijd in met een plastic zak en hierop plaats ik een theedoek. Dan zet ik het deeg in de berging waar het altijd lekker warm is. Waar zet jij het deeg neer lieverd. Ah ik ben blij dat het heeft gesmaakt! Als het deeg niet veel rijst betekend het gelukkig niet dat het niet zal smaken.

        Liefs,
        Fatima

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *