IMG_41066

Brood Pizza

Wat heb je nodig? (6 personen)

  • 400 gram bloem
  • 100 gram melkpoeder
  • Eetlepel zout
  • 7 gram gedroogde gist
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 4 eetlepels melk
  • 110 ml lauw water

Wat heb je nodig voor de topping?

  • 300 gram gemarineerd gehakt
  • 2 uien
  • Groene paprika
  • Rode paprika
  • 250 gram champignons
  • 2 eetlepels tomatensaus
  • Cheddar kaas

Bereidingswijze:

Meng in een ruime kom de bloem samen met de melkpoeder en het zout. Doe dan het zakje gedroogde gist in een apart kommetje en giet hier wat lauw warm water bij. Laat dit mengsel dan voor ongeveer 5 minuten staan totdat het begint te schuimen en je de gedroogde gist goed kunt ruiken.

Giet vervolgens de opgeloste gist, melk, zonnebloemolie, opgeklopte ei bij de bloem mengsel en meng dit even samen met je handen of als je een keukenmachine gebruikt laat je het voor ongeveer 2 minuten op de laagste stand mengen. Begin dan beetje bij beetje het water toe te voegen en kneed het deeg ondertussen goed door tot een soepel deeg dat een beetje plakkerig is. Je moet het water niet in een keer bij het deeg gieten, want het kan zo zijn dat je misschien wat minder water nodig hebt en extra water toevoegen kan altijd, maar het water verwijderen jammer genoeg niet! Ik laat het deeg voor 8 minuten kneden met de deeghaak op de hoogste stand van mijn keukenmachine.

Kruidenboter Rolls Kruidenboter Rolls1Kruidenboter Rolls2Vet een kom in met een eetlepel zonnebloemolie en leg hierin het deeg en besmeer de bovenkant van het deeg ook met een laagje zonnebloemolie, zodat het deeg niet droog wordt. Laat vervolgens het deeg afgedekt voor zeker 60 minuten rijzen op een warme plek. Dit duurt misschien even, maar geloof mij hierdoor krijg je echt een heerlijk luchtig brood! Ik laat het deeg altijd rijzen in de oven, omdat de oven tochtvrij is en hierdoor kan het deeg extra goed rijzen. Oven zet je natuurlijk niet aan wanneer het deeg erin zit! Dit heb ik namelijk een keer meegemaakt haha!

Gevlochten broodjes

Bereiden Topping!

Pak het gehakt erbij en marineer deze op de manier hoe je altijd het gehakt marineert of marineer het gehakt op mijn manier en zet het gehakt afgedekt even apart. Snijd de paprika’s in kleine blokjes, de champignons in plakjes en snijd de uien in lange reepjes en bak deze mooi glazig in een ruime koekenpan met een scheutje zonnebloemolie.

Wanneer de uien een beetje glazig en goudbruin zijn doe je er de stukjes paprika bij en laat je dit ook weer meebakken en kruid het ondertussen met wat peper en zout. Wanneer de paprika stukjes gaar zijn voeg je er het gehakt bij en kruimel je het gehakt met behulp van een houten lepel tot kleine stukjes. Laat het gehakt dan voor ongeveer 15 minuten meebakken totdat het gehakt mooi goudbruin is. Wanneer het gehakt goed gaar is doe je er de champignons stukjes bij en laat je dit weer meebakken totdat de champignons inkrimpen. Als laatste doe je er ongeveer 2 volle eetlepel tomatensaus bij en meng je dit goed samen door de rest en laat je het nog even meebakken.

Te bewerken en nog op blog plaatsen Te bewerken en nog op blog plaatsen1Wanneer de vulling gaar is giet je het in een vergiet en zorg ervoor dat je onder de vergiet een kommetje plaatst, zodat het sausje van het gehakt wordt opgevangen. Dek het gehakt dan af en laat het geheel afkoelen en ondertussen kun je de keuken gaan opruimen haha.

Vormen van het deeg!

Druk met je vuist het lucht uit het gerezen deeg en stort het dan vervolgens op je werkplek die je van te voren hebt bestoven met bloem. Vorm van het deeg weer een ronde bal en dek het even af voor 10 minuten, zodat het deeg weer kan samentrekken en het vormen van de ronde plak straks makkelijk gaat. Pak een ronde bakplaat met van 40 diameter erbij en bekleed deze met een stuk bakpapier of vet de vorm in met een beetje zonnebloemolie en bestrooi het vervolgens met wat bloem. 

Leg het deeg in de bekleedde vorm en vet je handen met een beetje zonnebloemolie. Druk vervolgens het deeg uit totdat je de gehele vorm hebt bedekt met het deeg. Het kan zo zijn dat het deeg elke keer terug weert naar het midden, maar dan druk je het weer gewoon terug naar de zijkanten toe en uiteindelijk zul je zien dat het het deeg braaf op zijn plek blijft liggen haha. Prik dan met een vork gaatjes in het deeg en doe dit ook bij de zijkanten van het deeg. 

Te bewerken en nog op blog plaatsen2Pak dan het kommetje waarin je het sausje van het gehakt hebt opgevangen en bestrijk hiermee het gehele deeg. Je kunt er ook voor kiezen om het deeg met tomatensaus te bestrijken, maar dit is eerlijk gezegd niet nodig omdat je toch nog het sausje overhebt van het gehakt en daar zitten alle lekkere kruiden al in!

Pak dan het gehakt erbij en verdeel het gelijkmatig over het het deeg en druk het met de achterkant van een lepel voorzichtig tegen het deeg aan. Je kunt de brood pizza afwerken met wat geraspte kaas of je legt er een paar plakjes cheddar kaas op. Ik heb ervoor gekozen om de Cheddar kaas in kleine stukjes te scheuren en hiermee de helft van de pizza brood te bekleden en de andere helft heb ik gewoon naturel gelaten aangezien niet iedereen in huis van Cheddar kaas houdt haha.

Te bewerken en nog op blog plaatsen3Stop de brood pizza in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten totdat het brood pizza mooi goudbruin is. Als je merkt dat de brood pizza aan de bovenkant al goed gaar is, maar de onderkant van de brood pizza nog niet helemaal gaar is, kun je op de bovenkant een stuk aluminium folie leggen en zo zal de bovenkant van de brood pizza niet meer doorbakken.

Wanneer de brood pizza gaar is haal je het uit de oven en kun je het direct warm serveren met wat lekkere chili saus of een ander sausje!

In de eerste instantie was de plan om gevulde broodjes te maken, maar aangezien ik tijdens het koken vaak van idee verander is er uiteindelijk dit uitgekomen haha! En Alhamdoelilah de reactie’s waren geweldig! Het brood is zo lekker luchtig en je kunt dit gerecht ergens vergelijken met een pizza, alleen dan met een extra dikkere en vele malen luchtige bodem. Stel je hebt geen tijd om het deeg nog te kneden en je hebt wel Marokkaans of Turks brood thuis leggen, dan kun je deze door midden snijden en verdeel je hierop de gehakt vulling en voila is je snel gemaakte brood pizza. Maar ik raad je persoonlijk toch aan om die kleine moeite te nemen en het deeg toch zelf te kneden, want het eindresultaat zal je verrassen!

Veel kookplezier en Eet Smakelijk!

IMG_41000

IMG_41244

 

 

 

 

 

 

38 antwoorden
  1. salma
    salma zegt:

    Selam meid,
    Dit ziet er echt heerlijk uit en wil het insha’Allah deze week gaan uitproberen.
    Ik heb nog wel een vraagje, dit hoeveelheden in dit recept zijn gebaseerd op 6 personen.
    Indien er meer personen zijn kan ik de hoeveelheden verdubbelen? En moet ik dat dan als 1 pizza maken of kan ik er 2 pizza’s uit halen als ik de hoeveelheden verdubbel?
    Xxx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam 3likoem meid, Allereerst bedankt voor je lieve compliment! Wij waren de dag dat ik dit gerecht had gemaakt met 6 personen en er was nog wat over, maar dat kwam omdat we voor dit gerecht ook nog wat anders hadden gegeten. Ik denk dat je bij dit gerecht echt kan rekenen op 6 personen. Voor hoeveel personen wil je dit klaarmaken meid? Want je kunt inderdaad altijd het recept verdubbelen.

      Beantwoorden
  2. salma
    salma zegt:

    Dankjewel voor je snelle reactie meid!
    Ik wil het maken voor in totaal 9 personen (mijn neefjes komen bij ons eten en die zijn gek op pizza haha)
    Ik denk dat ik het recept dan beter kan verdubbelen of is een wat grotere hoeveelheid gebruiken verstandiger bij 9 personen?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam lieverd! Je kunt dit recept gewoon aanhouden en dan verdeel je het deeg in tweeen, maar dan krijg je wel een iets dunnere bodem? Wil je toch een dikke bodem zoals op de foto, dan zou ik het recept gewoon verdubbelen en dan maak je gewoon 2 pizza’s. Want je geeft aan dat je met 9 personen bent en ik denk niet dat iedereen het bij een stukje zal laten, wij hier thuis in iedergeval niet haha! Succes meid en als er nog vragen zijn hoor ik het graag van je! <3

      Beantwoorden
  3. Siham
    Siham zegt:

    Hi Meid, allereerst mijn complimenten! Alle recepten zien er zo heerlijk uit. Wat mij is opgevallen dat er een heleboel foto’s niet meer zichtbaar zijn? Weet jij waarom? Of moet je het updaten? Xx Siham

    Beantwoorden
  4. Amira
    Amira zegt:

    Dit is echt heeeerlijk! Ik maak het vaak en het lukt altijd hamdoulilah. Hier thuis zijn ze er ook gek op hihi. Dank je wel voor het recept en ga zo door, je recepten zijn top en lukken altijd!

    Beantwoorden
  5. Dounia
    Dounia zegt:

    Dit ziett er heeeerlijk uit ik wik dit zeker maken!!! Alleen heb ik een vraaagje over de melkpoeder kan je de melkpoeder ook weglaten?? Xxxx

    Beantwoorden
  6. fatima
    fatima zegt:

    Salam xfaatje,ik heb deze brood pizza paar keer gemaakt het is supper lekker
    En de kindren zijn er gek op danku voor het delen van jou recepten.

    Beantwoorden
  7. Souad
    Souad zegt:

    Salam, je website is heel erg overzichtelijk. Mijn complimenten. Heb een vraagje kan ik melk vervangen met iets anders of weglaten

    Beantwoorden
  8. Sara
    Sara zegt:

    Hallo,

    Ik heb momenteel geen melkpoeder liggen in huis en wil die graag maken. Kan ik die melkpoeder vervangen door 100ml gewone melk of water?

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
  9. S
    S zegt:

    Salaam meid, heb al een aantal van je recepten uitgeprobeerd. Het was echt lekker!
    Vandaag heb ik dit recept uitgeprobeerd alleen merk ik dat mijn deeg bij al uw recepten gewoon niet rijzen. Ik gebruik het deeg dan gewoon en uiteindelijk is het gewoon goed.
    Vroeg me alleen af hoe dit komt.

    Heel erg bedankt voor het plaatsen van al jouw lekkers!

    Moge Allah swt je hiervoor belonen!

    Beantwoorden
      • S
        S zegt:

        Salaam, ja vond het ook raar. Ik gebruik gedroogde gist van het merk bruggeman en ik liet het rijzen in de oven zonder dat ie aanstaat.

        Groetjes

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hallo Sanae,

        Ik gebruik zelf altijd de gist van Dr. Oetker, maar de gist van Bruggeman werkt ook gewoon altijd bij mij. Was her deeg helemaal niet gerezen? En heb je naar de datum gekeken?

      • S
        S zegt:

        Hallo Fatima,

        Ja vond het raar terwijl een andere recept het deeg wel rijst.
        Datum is nog tot 2018.

        Zou het komen doordat ik niet lang genoeg heb gekneden?

        Ach ma3lish, het gaat om de smaak hihi. Die was wel lekker

        Groetjes

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hallo Sanae,

        Wat vreemd. Ik pak het deeg altijd in met een plastic zak en hierop plaats ik een theedoek. Dan zet ik het deeg in de berging waar het altijd lekker warm is. Waar zet jij het deeg neer lieverd. Ah ik ben blij dat het heeft gesmaakt! Als het deeg niet veel rijst betekend het gelukkig niet dat het niet zal smaken.

        Liefs,
        Fatima

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *