BOCADILLO MET GARLIC-SRIRACHA MAYONAISE EN GEGRILDE KIP

Als je weleens in Marokko bent geweest, dan ben je vast en zeker wel bekend met de welbekende Bocadillo. Oftewel een sandwich gevuld met kip, tonijn of vlees. In Marokko is een bocadillo op elke hoek van de straat wel te vinden en iedereen maakt het weer op zijn eigen manier klaar. Maar toch is er één ingrediënt die niet iedereen gebruikt en die voor mij echt een must is in een bocadillo en dan dit belangrijke ingrediënt is zelfgebakken frietjes! Tijdens mijn vakantie in Marokko haalde ik alle boodschappen in huis om vervolgens voor de familie mijn zelfgemaakte bocadillo klaar te maken en een keer raden? Jazeker, het was heerlijk!

REMIA LEGENDARY MAYONAISE
.

Net voordat we naar Marokko vertrokken kreeg ik van Remia een doos thuis geleverd met maar liefst 4 nieuwe potjes Remia Legendary Mayonaises! Mensen die bekend zijn met de mayonaise in Marokko weten ook dat deze absoluut niet lekker is, dus besloot ik de potjes Remia mayonaise maar in mijn bagage te stoppen en deze mee te nemen op vakantie, haha! En ja hoor ze kwamen erg goed van pas, want we hebben er nog vaak van kunnen genieten met wat snacks en natuurlijk serveerde we de mayonaise ook met de zelfgemaakte bocadillo.

Ruim 90 jaar maakt Remia unieke recepten met de beste ingrediënten, kruiden, specerijen en oliën. Logisch dus dat ze met, deze nieuwe ‘Legendary’ mayonaises op de markt komen. De mayonaise is verrassend van smaak en vooral erg lekker, op bijna alles wat je maar kunt bedenken!

De Garlic-Sriracha is letterlijk en figuurlijk ‘hot’! Deze spicy Thaise chilisaus is de basis voor de ‘Garlic-Sriracha’ mayonaise. Erg lekker met kip- en visgerechten, gebakken aardappeltjes en als dipsaus. Ik vroeg jullie van tevoren op social media welke mayonaise ik nou het beste kon serveren bij de gegrilde kip en zeker 80% koos voor de Garlic-Sriracha mayonaise, dus koos ik ook voor deze combinatie en oh wat was dit lekker!

BOCADILLO MET GARLIC-SRIRACHA MAYONAISE EN GEGRILDE KIP

.
Ingrediënten
.
Voor de kip marinade:
.
  • 500 gr. kipdijfilet (of kipfilet)
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1/2 tl. saffraan (of kurkuma)
  • 1/2 tl. komijnpoeder
  • 1/2 rode chili, fijngesneden
  • 3 etl. zonnebloemolie
Voor de Bocadillo: 
.

Bereiding:

STAP 1:
.

Maak de kipdijfilet grondig schoon en snijd de kip in grove stukken. Plaats de kipstukken in een ruime kom en voeg de uien, knoflook en de peterselie erbij.

STAP 2:
.

Voeg de gemberpoeder, zout, zwarte peper, saffraan en de komijnpoeder erbij en schep ook de fijngesneden rode chili erbij. Giet de zonnebloemolie erbij en meng alles even flink samen, zodat de kip geheel onder de marinade zit. Laat de kip voor zeker 30 minuten in de marinade zitten, zodat de marinade goed in de kip kan trekken. Hoe langer de marinade in de kip trekt hoe lekkerder de smaak zal zijn.

STAP 3:
.

Prik de kipstukken door de spies en bak de kip aan beide kanten op de barbecue mooi goudbruin voor ongeveer 8-10 minuten. Draai de kip telkens naar een paar minuten om, zodat alle kanten mooi goudbruin kunnen bakken.

STAP 4:
.

Snijd de pistoletjes doormidden en verdeel op de bodem ongeveer 2 volle eetlepels Garlic-Sriracha mayonaise. Plaats bovenop de mayonaise wat Batavia sla, tomaat, olijven, uien en wat gebakken frietjes en plaats hierop de gegrilde kip. Garneer de bocadillo met wat verse peterselie en eventueel met wat extra mayonaise.

En dan is het tijd om er volop van te genieten! Super simpel om klaar te maken en oh zo lekker, dus zeker het proberen waard! Ik maakte de bocadillo ook met de Remia Black Truffel Mayonaise en ook deze combinatie was verrassend lekker! Zou je de nieuwe mayonaises nou zelf ook eens willen proberen? Vraag hier dan de mayonaise samples gratis aan!

Extra tips&tips:
.

Liefs,
Fatima

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Dit artikel is in samenwerking met Remia.

18 antwoorden
  1. Samira
    Samira zegt:

    Asalaam alaikoum faatje
    Jammer dat je geen foto van je broodje hebt.
    Ondanks dat ik niet kan zien hoe die eruit ziet. Gaan we hem in shaa Allah toch deze week op de menu kaart zetten. 😘

    Beantwoorden
  2. Nizar
    Nizar zegt:

    Lieve Fatima,

    Bedankt voor je lekkere recepten ik heb zo veel van je geleerd, dankzij jou ben ik het koken leuk gaan vinden.
    Trouwens zijn deze sausjes overal verkrijgbaar? Liefst Naziha

    Beantwoorden
  3. Aya
    Aya zegt:

    Salam schat! Super lekker recept had de mayonaises tijdje geleden ook besteld maar bij de truffel mayonaise zit wijnazijn helaas. Weer niet of je dit al weet maar vond het ZON teleurstelling want ik ben dol op alles met truffel

    Beantwoorden
      • Sana
        Sana zegt:

        Salaam aleykoum dames,

        Ten eerste Fatima, super lekker dit broodje! Heb het gisteren gemaakt en we hebben er echt van genoten!

        Wat betreft wijnazijn: ik had dit toevallig laatst nagevraagd aan een geleerde en hij legde uit wijnazijn wel toegestaan is, omdat azijn een product is wat tijdens het produceren zodanig lang ‘stil ligt’ dat al het alcohol eruit verwerkt wordt. Wijnazijn bevat dus niet werkelijk wijn!

        Ga vooral door Fatima met het delen van gerechten, ik heb er echt veel aan!

        Liefs x

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Alaikoem salaam Sana,

        Ah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Wat betreft de wijnazijn heb je helemaal gelijk, maar toch denken vele dat er alsnog wijn in blijft zitten. Ach ja gelukkig zijn er ook nog vele andere sausjes haha. En heel graag gedaan lieverd, dankjewel! Xx

  4. Nouhaila
    Nouhaila zegt:

    Hey Fatima,

    Allereerst wat een geweldige recept!!! Jij kan ons nooit teleurstellen haha!!
    Keeep going, en moge Allah je zegenen lieve schat!

    Ik heb een stomme vraag haha, ik heb geen barbeque, zou je de kipstukjes ook gewoon in de pan kunnen klaarmaken?

    xxx

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *