BANOFFEE CAKE

Een paar weken terug was ik bij Sabine van de blog Ohmyfoodness op bezoek en bakte we een onwijs lekkere cake! Het was de bedoeling dat ik een recept koos van haar blog en die zouden we dan gaan maken voor mijn blog. Ik koos voor de banoffee cake en oh wat is dit een heerlijke cake! Toevallig vroeg ik jullie laatst naar wat jullie nog graag zouden willen zien qua recepten op de blog en vele wilde een banoffee cake recept zien, dus dit recept komt heel goed uit. Kijken jullie mee naar het recept van deze gevaarlijk lekkere cake?

INGREDIËNTEN (cake van ∅ 24 cm)

Voor het cakebeslag
  • 250 gr. ongezouten roomboter
  • 200 gr. kristalsuiker
  • 4 eieren
  • merg van 1 vanillestokje
  • 250 gr. zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
Voor de topping
  • 250 ml slagroom
  • 50 gr. kristalsuiker
  • 2 bananen
  • 1 blikje gecondenseerde melk (om de Dulce de Leche te maken)
  • pure chocolade schaafsel

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180°C en bekleed een springvorm met een vel bakpapier. Vet de randen van de springvorm goed in met roomboter.
  2. Om de Dulce de Leche te maken doe je het volgende. Leg het blikje gecondenseerde melk onder een flinke laag water in een diepe pan en breng het water aan de kook. Draai het vuur laag en kook de gecondenseerde melk vervolgens voor 90 minuten, je krijgt dan echt een heerlijke Dulce de Leche! Zorg er wel voor dat het blikje continu onder water blijft staan, anders heb je kans dat het blikje ontploft. Voeg eventueel tijdens het koken wat extra water toe. Laat de Dulce de Leche na 90 minuten iets afkoelen voordat je ermee aan de slag gaat.
  3. Voeg de zachte roomboter toe in de kom en strooi de kristalsuiker erbij. Mix het met de keukenmachine op hoge snelheid samen tot er een mooi zacht mengsel ontstaat.
  4. Breek de eieren er per één bij en mix het beslag ondertussen goed samen. Voeg de merg van het vanillestokje bij het beslag en mix weer goed samen.
  5. Schep de zelfrijzend bakmeel en het zout erbij en spatel de droge ingrediënten met de spatel bij het beslag. Schep dan het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant mooi glad. Bak de cake in de oven op 30-45 minuten gaar.
  6. Laat de cake voor 5 minuten afkoelen in de springvorm en daarna volledig op een taartrooster.
  7. Giet de slagroom in de kom en voeg de kristalsuiker toe. Klop het geheel samen met een elektrische mixer op de hoogste stand tot een stevige slagroom.
  8. Smeer de bovenkant van de afgekoelde cake in met een flinke laag Dulce de Leche en verdeel deze over de cake.
  9. Snijd de banaan in plakjes en verdeel deze over de karamellaag.
  10. Schep de slagroom bovenop de bananenschijfjes en verdeel deze over de oppervlakte van de cake.
  11. Schraap de chocoladeschaafsel met een dunschiller en strooi de chocoladeschaafsel over de slagroom.
  12. Serveer de Banoffee Cake bij voorkeur direct.

Check zeker even de blog van Sabine en YouTube-kanaal voor al haar lekkere recepten!

30 antwoorden
  1. Imane
    Imane zegt:

    Salem Fatima ik heb gisteren je vanillepuding gemaakt was echt super gelukt ik heb er van gesmuld.wil je super bedanken voor je recepten ze lukken altijd zo goed en je uitleg filmpjes.massahalla heliek rabbie hafdek.groetjes Imane

    Beantwoorden
  2. Monica
    Monica zegt:

    Salam
    Hij ziet er echt zo lekker uit, maar ik lust dus echt geen banaan he, haha!
    Kun je een andere fruitsoort aanraden die ik zou kunnen gebruiken?
    Groetjes

    Beantwoorden
  3. Selma
    Selma zegt:

    Ik volg sabine ook en daar begreep ik dat jullie recepten video’s hadden opgenomen. 1 voor haar kanaal en 1 voor deze blog. Die mis ik nu?

    Gr selma

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Selma,

      Super bedankt voor je bericht, want ik zag helemaal niet dat de video niet bij het recept stond. Er is denk ik iets misgegaan, want de video was opeens verdwenen haha. De video staat er nu wel bij gelukkig. Xx

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  4. Jinane
    Jinane zegt:

    Nu weet ik wie achter deze prachtige stem zit dit is zo geweldig . Nu je je prachtige schattige gezicht laat zien heb ik een vraag : ga je nu video’s maken met jou gezicht of is dit voor deze keer verder hoop dat je genoten hebt in Maghrib, Marrakech van de cake en de batbots .
    Liefs Jihane groetjes ❤️❤️💋💋

    Beantwoorden
  5. Jinane
    Jinane zegt:

    Sorry dat ik zoveel reacties plaats maar maar maar ik hou gewoon zoveel van jou en jou recepten ze zijn heerlijk MasshAllah ze lukken altijd . Een gezegen leven en alleen maar liefde voor jou Barak Allahoe Fik

    Beantwoorden
  6. RACHIDA
    RACHIDA zegt:

    Salam wa3likoum fatima
    Kan je ook gewone meel gebruiken voor de cake ipv zelfrijzend meel vind al je recepten geweldig en lekker uitzien.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *