Bananenbrood met Noten

Sinds een paar dagen is er een nieuwe categorie Bewust&Lekker bijgekomen op de blog en dit vraagt natuurlijk om gezonde, maar vooral lekkere recepten. Ik heb mij voorgenomen om ook wat meer gezonde recepten met jullie te delen op de blog en ik begin met het delen van dit onwijs lekkere bananenbrood recept! Deze bananenbrood heeft een lekkere cake structuur en is gevuld met lekker veel noten. Het bananenbrood is voor mij het ideale gezonde tussendoortje voor elke dag!

Wat heb je nodig?

  • 3 rijpe bananen
  • 6 dadels
  • 2 eieren
  • 1 thl. kaneel
  • snufje zout
  • 150 gr bloem
  • 2 thl. bakpoeder
  • pure chocolade
  • 3 etl. geraspte kokos
  • walnoten
  • gemengde noten
  • krenten of rozijnen
  • 30 ml melk

Bereidingswijze:

  1. Prak de bananen met een vork in een kom. Je kunt er eventueel voor kiezen om een banaan te gebruiken om het bananenbrood aan de bovenkant te garneren. Tip! Als je maar twee bananen prakt, dan dien je er rekening mee te houden dat je in totaal 50 ml melk nodig hebt voor in het beslag, omdat het beslag dan minder vloeibaar is.
  2. Voeg de dadels die je in stukjes hebt gesneden (zonder pit) bij de geprakte banaan en roer dit samen.
  3. Breek de eieren bij het beslag en mix de eieren met de garde op hoge tempo bij het beslag.
  4. Voeg de kaneel samen met het zout toe en mix dit door het beslag.
  5. Voeg de bakpoeder toe en de helft van de bloem en mix dit met de garde voorzichtig bij het beslag. Zodra je ziet dat droge ingrediënten zijn opgenomen voeg je de andere helft van de bloem toe. Tip! Let op dat je het beslag niet te lang mixt, zodat het bananenbrood niet zwaar en droog wordt.4
  6. Hak de gemengde noten, walnoten en de chocolade in grove stukken. Voeg vervolgens alle drie toe aan het beslag en roer deze door het beslag. Tip! Deze 3 ingredienten kun je echt na smaak toevoegen, ongeveer een handje vol is meer dan genoeg.
  7. Voeg vervolgens ook de krenten of rozijnen en de geraspte kokos toe en roer weer samen.
  8. Giet als laatste de melk bij het beslag en mix dit voorzichtig samen tot een iets lichter beslag. Ga dan nog even met de spatel door het beslag heen.25
  9. Bekleed de bakblik met bakpapier en giet het beslag er in een keer in.
  10. Verdeel eventueel nog wat noten bovenop het bananenbrood en druk deze met de spatel ietsjes aan. Je zou nu ook wat bananenstukjes bovenop kunnen verdelen.6
  11. Bak de bananenbrood in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30-40 minuten mooi goudbruin.
  12. Wanneer de bananenbrood gaar is laat je deze voor 10 minuten afkoelen in de bakvorm. Stort vervolgens de bananenbrood op een rooster en laat deze volledig afkoelen.7

Snijd het bananenbrood in plakjes, zet een kop koffie of een kopje thee voor jezelf en geniet er lekker van! Erg simpel om klaar te maken en ook nog eens lekker gezond. Bak deze bananenbrood eventueel op een zondag, snijd in plakjes en verdeel deze in aparte zakjes voor de hele week. Op deze manier heb je voor de rest van de week elke dag een lekker en gezond tussendoortje bij de hand!

Zie hier foto’s van foodies die het bananenbrood al hebben uitgeprobeerd.

Liefs,
Fatima12

39 antwoorden
  1. Rahma
    Rahma zegt:

    Bananenbrood zonder bananen hihihi 😉

    Hartelijk dank voor delen Fatima !
    Gaan we uitproberen!

    Fijn dat je nu ook bewust en Gezonde recepten hebt 😉

    Goede afwisseling altijd Fijn toch?

    Greetz!

    Beantwoorden
  2. Sarah
    Sarah zegt:

    Hoi Fatima,

    ziet er heerlijk uit!
    Ik wil je recept graag maken. Ik vraag me af hoeveel walnoten, noten, krenten/rozijnen en pure chocolade hebt gebruikt. Ben namelijk niet zo goed in hoeveelheden haha, altijg bang dat ik net te veel gebruik en dat de smaak overheerst.

    Groetjes Sarah

    Beantwoorden
  3. Nora
    Nora zegt:

    Hoi faat,

    Zou je jouw buffetjast willen delen?
    Ik wilzo graag zoiets hebben ben ee opzoek naar.. 🙂 ziet er altijd zo handig uit als je het in delen laat zien.

    Alvast bedankt schat

    Gr.
    Nora

    Beantwoorden
  4. Choumicha
    Choumicha zegt:

    Slm, hen heel wat van je recepten geprobeerd. Echt een fan! Heb opdracht aan mijn zus gegeven om bananenbrood te maken. Het is wel lkkr maar kan het dat het nog wat nat, zeg maar smeuiig van binnen is. Of is het de bedoeling dat het droog moet zijn? Het doet me wel denken aan broodpudding als ik het proef.. grt

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Choumicha,

      Bedankt voor je lieve complimenten hoor! Het bananenbrood hoort aan de binnenkant droog te zijn, eigenlijk zoals een cake. Heb je het bananenbrood volledig laten afkoelen? Als deze toch nat is gebleven nadat je het hebt laten afkoelen, dan kun je de volgende keer het bananenbrood iets langer in de oven laten staan. Als de bovenkant al bruin is gekleurd, dan kun je er een stuk aluminiumfolie op leggen. Op deze manier zal het bananenbrood aan de binnenkant nog door garen, maar zal de buitenkant niet verder bakken. Ik hoor het graag van je.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  5. Nora
    Nora zegt:

    Grote fan, ik heb heerlijke bananebrood gemaakt en neem elke dag een stukje uit de vriezer om mee naar het werk te nemen en ik heb je kip met zoetzure saus en noedels groenten gemaakt, heerlijk😍 Elke x pik ik er iets uit van je recepten…😅 Tbarkallah alik😘

    Beantwoorden
  6. Rachida
    Rachida zegt:

    Hoi Fatima
    Ik heb een gluten allergie kan ik in plaats van bloem maizena gebruiken? Zo ja hoeveel gram heb ik dan nodig?
    Alvast bedankt!!

    Beantwoorden
    • Fahima
      Fahima zegt:

      Hallo rachida
      Ik weet sinds twee weken dat ik ook een glutenallergie heb.
      Heb jij wel eens geprobeerd Marokkaanse recepten glutenvrij te maken? Zoals Msemen sfenj etc
      Ik hoop dat je het niet erg vind dat ik je dit vraag.
      Groetjes
      Fahima

      Beantwoorden
  7. Laila
    Laila zegt:

    Ik heb nu 2x de bananen brood gebakken. En allebei de keren is het aan de buitenkant nog nattig. Moet het echt in bakpapier? Of kan ik de bakvorm ook gewoon invetten? Het is wel super lekker hoor!.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Laila,

      Ik gebruik de bakpapier zodat het bananenbrood niet blijft plakken en je het er makkelijk uit kunt liften, maar je mag de bakblik ook gewoon invetten hoor. Maar eerlijk gezegd denk ik niet dat het aan de bakpapier ligt. Mag ik vragen hoe lang je de bananenbrood in de oven hebt gezet en op hoeveel graden?

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  8. Gzala
    Gzala zegt:

    Lieve Fatima ik heb je banen brood gemaakt het was zooo lekker ik woon namelijk in Marokko en ik maak het nu op bestelling voor mensen ze zijn er dol op ik maak nu bij a elke dag zo een 16 a 22 broden

    Beantwoorden
  9. Nimet
    Nimet zegt:

    Slm Fatima❤️ ik heb vandaag je bananenbrood recept gemaakt en ja hoor mijn complimenten het smaakt echt lekker👌bedankt voor al je leuke recepten en inspiraties die je met ons deelt ❤️

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *