Baghrir (Marokkaanse pannenkoeken met ‘duizend’ gaatjes)

Ik denk dat vele van mijn volgers onderhand wel weten dat ik dol ben op baghrir! Voor degene die niet bekend zijn met deze lekkernij, baghrir is een Marokkaanse pannenkoek die aan de bovenkant talloze gaatjes bevat en erg fluffy van smaak zijn. Het belangrijkste aan de Marokkaanse baghrir zijn toch echt de gaatjes, want ja wees eens eerlijk zonder de gaatjes kun je het niet echt een baghrir noemen, toch? En om jullie het recept nog duidelijker te maken heb ik er een paar dagen geleden een instructievideo van opgenomen. Dus als je altijd al een beetje moeite gehad hebt met het maken van baghrir, dan heb ik bij deze een duidelijk recept voor je die eigenlijk niet kan mislukken!

Wil je elke keer als eerste mijn foodvideo’s zien? Abonneer je dan hier op mijn kanaal.

Wat heb je nodig? (30 stuks)

  • 250 gram fijne griesmeel
  • 150 gram bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 etl. gedroogde gist
  • 1 theelepel zout
  • 2 zakjes bakpoeder
  • 550 ml lauwwarm water

Garnering:

  • honing
  • olijfolie
  • kristalsuiker

Bereidingswijze:

  1. Zeef de bloem en de griesmeel boven een ruime kom en samen. Zeef de bakpoeder er ook bij en voeg de vanillesuiker, droge gist en strooi het zout aan de zijkanten van de kom. Roer alle ingrediënten samen met de spatel.Baghrir  
  2. Giet de helft van het water bij de droge ingrediënten en mix geheel samen op de hoogste stand van de staafmixer. Giet dan weer water bij het beslag en houd ongeveer 60 ml water apart. Mix samen tot er een vloeibaar beslag ontstaat. Ga met de spatel nog even door het beslag.
  3. Dek de kom af met plasticfolie en een schone theedoek en laat het beslag voor 60 minuten rijzen op een warme plek.Baghrir1
  4. Het beslag is goed gerezen wanneer er zich luchtbelletjes in het beslag hebben gevormd en er wat schuim is ontstaan. Tijdens het rijzen wordt het beslag iets dikker en daarom voeg je nu pas de overige 60 ml water toe die je daarnet apart hebt gehouden. Roer dit dan met de spatel door het beslag.
Baghrir afbakken
  1. Verwarm de koekenpan op middelmatig vuur en schep wat beslag in de koekenpan.
  2. Bak de baghir aan een zijde voor ongeveer 1 minuut gaar. Je hoeft de baghrir niet om te draaien, want de warmte zal door de ontstaande gaatjes naar boven stijgen en zo wordt ook de bovenkant goed gaar.
  3. Plaats de gebakken baghrir op een bord en dek deze af met een theedoek, zo blijft de baghrir lekker warm en zacht.

Serveertip: dien de baghrir op met honing of met wat olijfolie en strooi er nog wat kristalsuiker overheen, dit is echt te lekker!

Liefs,
FatimaIMG_5252

136 antwoorden
  1. Femke
    Femke zegt:

    Ik hou van Baghrir en maak het op bijna precies dezelfde manier. Ik doe alleen alles in de blender :-). Ik kan baghrir alleen niet zo mooi uitspreken, bij mij klinkt het lekker plats Hollands.. ben benieuwd hoe erg de schoonfamilie me in mei gaat uitlachen haha, dan ga ik naar Marokko. Zin in.

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Heey Femke,

      Haha ik heb echt gelachen om jouw berichtje! Nou het feit al dat je baghrir kunt maken is al top! Je gaat het zeker weten leuk hebben in Marokko inschAllah! Ik wens je alvast heel veel plezier en geniet van al het lekkere eten hmm!!

      Beantwoorden
  2. Jasmine
    Jasmine zegt:

    Ik ben heel erg benieuwd of me dit gaat lukken want heb al 9382626282627 recepten uitgeprobeerd en niets werkte of nauwelijks. Hoeveel kg smid en bloem heb k wel weggegooid *traan*

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Karima,

      De diameter van de koekenpan is dacht ik 20 cm en de maatlepels zijn te koop bij de Wibra. Ik vind deze maatlepels makkelijk voor het opscheppen van beslag, maar je kunt ook gewoon een pollepel gebruiken hoor.

      Beantwoorden
  3. Khadija
    Khadija zegt:

    Hai fatima, leuke recepten heb je! MasAllah. Vraag: moet het een aparte koekenpan zijn die je alleen gebruikt voor baghrir? Hoor graag van je, want mij lukt t ook niet helaas

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Khadija,

      Dankjewel lieve meid Allah ibarkfiek! Eerlijk gezegd gebruik ik de koekenpan enkel voor baghrir en voor pannenkoeken. Dus voor de rest bak ik in deze koekenpan vrijwel niks. Succes meid en inschAllah lukt het jou ook! x

      Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Cheyenne,

      Uhm dat een een goede vraag. Ik denk niet dat een staafmixer het beslag in het begin echt fijn zal mixen. Ik raad je toch aan om of een staafmixer te gebruiken of een blender. Ik weet dat ze bij de Action een staafmixer gebruiken voor nog geen €10,-. Misschien dat je daar even een kijkje kunt nemen?

      Beantwoorden
      • Cheyenne
        Cheyenne zegt:

        Hey, ik heb nog een vraagje 😳.. Ik heb gezien dat ze de pan steeds afkoelen bij het bakken van de beghrir. Hoeft dit niet bij dit recept van jou?

  4. Dammy
    Dammy zegt:

    Hi Fatima,

    Ik heb de baghrir vanavond gemaakt en ze zijn perfect gelukt! Ik heb alleen 1.5 zakje bakpoeder gebruikt omdat ik niet meer in huis had.
    Dankjewel voor het delen van je recept! Nu kan ik de blits maken bij m’n schoonmoeder😁😁

    Beantwoorden
  5. Wendy
    Wendy zegt:

    Mmmmm, het ziet er smakelijk uit. Vroeger toen ik bij mijn Marokkaanse vriendinnen ging, aten we dit vaak. Echt heerlijk met honing en glasje munt thee. Ik ga dit zeker eens uitproberen, het is zo duidelijk uitgelegd! Nog een klein vraagje…gebruik je geen olie of een andere vetstof voor je het beslag in de pan giet of is het niet nodig omwille vn de pan?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Wendy,

      Ah, leuk dat je zo’n leuke herinnering hebt overgehouden aan dit gerecht hihi. Ik ben er zelf ook dol op haha! Ik smeer de pan niet in, omdat deze koekenpan een anti aanbaklaag heeft en dan is het niet nodig om de pan nog eens extra in te smeren. Succes meid! x

      Beantwoorden
  6. Naoual
    Naoual zegt:

    Lieve Fatima, als kersvers bruidje die bijna nooit kookte in haar ouderlijke huis heb ik mijn man tot nu toe heeeerlijke gerechten kunnen voorschotelen en dat allemaal dankzij jou!!! Ik weet oprecht niet wat ik had gemoeten zonder je website!! Keep on the good work en vooral blijven posten!!:) Liefs, Naoual

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo lieve Naoual,

      Aah, wat een super lief berichtje! Echt zulke lieve berichten maken mijn dacht gewoon haha! Super graag gedaan meid en jij ook bedankt voor je lieve woorden. Als je ooit vragen hebt, dan help ik je uiteraard graag. Ik wens je nog veel kook en bakplezier inschAllah. Liefs Fatima

      Beantwoorden
  7. souad
    souad zegt:

    Hey salam.
    Ik zie dat het recept voor 30 stuks is.
    Stel dat ik er bv 10 wil maken, hoeveel bakpoeder moet ik dan gebruiken?

    Want moet dan ook verminderen met alle andere ingrediënten.

    Chokran!

    Beantwoorden
  8. Kaoutar
    Kaoutar zegt:

    Hallo
    Wat jammer dat jij mijn buurvrouw niet bent!! Ik heb ook vele recepten uitgeprobeerd maar helaas elke keer de vuilnisemmer in. Maar sinds ik jouw recept gebruik kunnen wij hier thuis ook beghrir eten!! Thnx voor het delen!
    Heb je toevallig geen donuts recept??

    Beantwoorden
  9. Oumaima
    Oumaima zegt:

    Heey, ik hou van je recepten!
    Dat moest er even uit.. Haha
    Maar ik heb een probleembje met de baghrir, van smaak is hij heel lekker maar zit altijd vast aan mijn pan hoe komt dit?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Oumaima,

      Aah, wat lief dit! Dank je wel lieve schat! Ik raad je dan aan om echt een Tefal koekenpan aan te schaffen. Deze werkt echt perfect en er blijft niks plakken! succes Xx

      Beantwoorden
  10. Saffiyah
    Saffiyah zegt:

    Hoi hoi,
    Wat ben ik toch blij met jou recepten!
    Ik had een vraagje ik las dat je het ook een paar dagen van te voren maakt en in de vriezer dan doet. Misschien een stomme vraag maar als je het in de oven doet op hoeveel graden doe je dat dan en hoelang? En in de magnetron hoelang doe je dat?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Saffiyah,

      Super lief van je dankjewel lieverd! Nou kijk. Als je baghrir hebt gemaakt en in de diepvries hebt bewaard, dan kun je die inderdaad opwarmen. Als je de baghrir in een koekenpan wilt opwarmen, dan doe je dit echt op heel laag vuur zodat de baghrir enkel warm wordt en niet nog eens gaat doorbakken. Voor on de oven geldt eigenlijk precies hetzelfde. Ik zou echt de oven op 100 graden zetten en de baghrir er maar voor 5 minuten in laten zitten en ondertussen gewoon blijven checken of het warm is. Persoonlijk zal ik de baghrir niet in de magnetron doen, want dan worden ze erg slap. Ik hoop dat je wat aan mijn antwoord hebt Xx

      Beantwoorden
  11. Nurcan
    Nurcan zegt:

    Hoi Fatima,

    Ik heb je recept uitgeprobeerd en een uur laten rijzen maar ik zie helaas geen belletjes in m’n deeg 😩
    Wat doe ik verkeerd? Heb alles aangehouden zoals jij het hebt gedaan. Groetjes

    Beantwoorden
  12. Fadila
    Fadila zegt:

    Sallaamoe allaykoem.

    ik maak mijn beghrir op een andere wijze. Maar die van u lijkt me ook wel lekker en de moeite. Ik zal het zeker eens uitproberen. Maar mijn vraag is. Wrm zeef je uw bloem en griesmeel in het begin?

    shoukrane xx

    Beantwoorden
  13. Mina
    Mina zegt:

    Selam faatje heb vandaag je baghrir gemaakt ze zien er goed uit nu nog hopen dat ze ook nog smaken 😀
    Alleen heb ik olie in de pan moeten doen anders brandde het aan. Waar haal je kleine anti kleefpannen? Ik dacht dat die van de action anti kleef was…

    Beantwoorden
  14. Fadoua
    Fadoua zegt:

    Jij bent een topper!! Jij bent de eerste bij wie ik het recept doorlees en niet afhaak na 2zinnen, en het recept ook begrijp dank je door jou heb ik gisteren mijn eerste gevulde babot broodjes gemaakt en ze zijn gelukt shoukran!!!!

    Beantwoorden
  15. Arnela
    Arnela zegt:

    Selaam Faatje!
    Wauw allereerst me complimenten! Zoooo blij dat ik jou vond op instagram! Ik wil graag deze pannenkoekjes proberen maar zie net dat ik fijne griesmeel nodig heb, en ik heb tarwe griesmeel gehaald. Zit daar een verschil in? En waar haal je fijne griesmeel? Alvast bedankt! Liefs..

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Arnela,

      Je kunt ook tarwe griesmeel gebruiken hoor. Ik raad je aan om griesmeel te halen bij de Marokkaanse/Turkse slager. Die hebben van alle soorten wat haha. Bedankt voor je lieve compliment hoor! Xx

      Beantwoorden
  16. Yasmina
    Yasmina zegt:

    Dag Fatima,

    Wat ontzettend genereus ben jij met het delen van je recepten. Echt leuk! Bless you!
    Ik wilde je wat vragen mbt het baghrir recept wat ik zojuist heb uitgeprobeerd. Super makkelijk in de bereiding.
    Alleen worden ze van onder bij het bakken veel te bruin, een tweetal verbrand zelfs. Ik heb het vuur tussen 4 en 5 (middelmatig; keramische kookplaat) en als ik het zachter zet, dan ploffen er minder gaatjes open en gaart de baghrir van boven niet. Wat doe ik verkeerd??
    Alvast dank voor je reactie. God bless en please ga door met wat je doet 🙂
    Liefs, Yasmina

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Yasmina,

      Allereerst bedankt voor je super lieve bericht! Mag ik vragen welke koekenpan je gebruikt? Want dit speelt ook echt een grote rol bij het bakken van baghrir. Ik hoor het graag, zodat ik je kan helpen Xx

      Beantwoorden
      • Yasmina
        Yasmina zegt:

        Hai Fatima,

        Ja, daar zeg je me wat 🙈
        Ik heb een koekenpan met anti-aanbaklaag gebruikt met een dikke bodem, merkloos. Maar heb er meerdere, waaronder een Tefal en een met een keramische laag. Ligt het aan de koekenpan? Merci meid voor je respons alvast!! xx

  17. Nienke Brandt
    Nienke Brandt zegt:

    Jazak Allahu ghairan voor dit leuke recept! Nog nooit geprobeerd en ben niet zo’n held in koken, dus in shaa Allah wordt het wat.

    Beantwoorden
  18. Nora
    Nora zegt:

    Hoi lieve meid,

    Door jou recepten lukken al mijn gerechtjes ma shaa Allah!
    Ik maakte gister beghrir na een paar x oefenen, het was echt heerlijk alleen was de begrir erg plakkerigg…hij plakte niet aan mijn pannetje, maar wel aan de andere beghrirs of als ik het vast hield. Heb gewoon alle ingrediënten gebruikt, wel gehalveerd, in de blender, laten rijzen voor een uur, toen zag ik dat de eerste plakte, heb ik het een half uur langer laten rijzen.. maar had er helaas geen baat bij.

    Weet jij misschien hoe dit komt?

    xxxx!!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Nora,

      Allereerst bedankt voor je super lieve bericht! Dus als ik het goed begrijp dan plakken de baghrir na het afbakken aan elkaar op het bord? Als dit het geval is, dan komt het doordat de baghrir toch nog niet helemaal gaar is en hierdoor tegen elkaar gaan plakken. Wat je het beste kunt doen is het volgende. Wanneer er genoeg gaatjes zijn ontstaan in de baghrir zet je het vuur op zijn laagst en laat je de baghrir nog even in de koekenpan. Hierdoor wordt de baghrir nog warmer en dan verdwijnt echt het plakken inschAllah! Succes meis Xx

      Beantwoorden
  19. Yasmina
    Yasmina zegt:

    Hi Fatima,

    Ik heb een merkloze anti-aanbaklaag koekenpan gebruikt, die heeft een dikke bodem. Had ik een Tefal pan moeten gebruiken?
    Ik had je een vraag gesteld mbt tot het te donker worden van de onderkant van de baghrir, terwijl de temp. gemiddeld is. Ik hoor graag van je. Wil ze nu allemaal mooi bakken voor El Id inshallah! En als het moet koop ik daar een aparte koekenpan voor? Die dunne van Tefal voor pannenkoeken bijvoorbeeld?
    Heel erg bedankt alvast voor je reactie!!
    Liefs, Yasmina

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Yasmine,

      Ik raad je echt een Tefal koekenpan aan, want deze begeleid de warmte het beste echt waar. Hierdoor krijg je ook mooie goudkleurige baghrir aan de onderkant. Die koekenpan voor de pannenkoeken, kun je prima gebruiken! Succes hoor Xx

      Beantwoorden
      • Mina
        Mina zegt:

        Zo een tefal pannenkoek (kleine) waar kan ik die kopen? Bij mij blijft die ook plakken als ik er geen olie in doe. Nochtans heb ik die van de action wat jij ook van daar had toch?

  20. Anissia
    Anissia zegt:

    Hey
    Dankje voor je recepten.
    ik heb ze gisteren gemaakt, alles is goed gelukt.
    Maar ik vond wel dat ze naar bloem enzo smaakte, het smaakte niet hetzelfde als je ze bv in de bakker gaat halen. En ik heb alles goed afgewogen. Ik ga volgende keer een zakje suiker extra bijvoegen maar nu weet ik niet wat ik aan die bloem-smaak moet doen?
    X

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Anissia,

      Waren de baghrirs voor de rest wel gewoon goed gaar? Want het kan zo zijn dat je bijvoorbeeld het vuur iets te hard zet en dan zullen ze snel kleuren en gaar ogen, maar in werkelijkheid zijn ze nog niet helemaal gaar en dan proef je die bloem/gist smaak terug.

      Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Saida,

      Ik gebruik de fijne griesmeel van de slager. Zelf maak ik zelden gebruik van een weegschaal, maar gebruik ik eerder een maatbeker. De maatbeker die ik fijn vind is te koop bij de Action voor nog geen €1,-

      Beantwoorden
  21. ahlam
    ahlam zegt:

    salam schat,

    Heb hem vandaag gemaakt me moeder doet hem op een ander manier zelfs bij haar is het af en toe goed en af en toe gaat het de verkeerde kant op. Vandaag is de eerste keer dat ik baghrir uberhaupht zelf heb gemaakt. En raad eens, het is in 1x gelukt met jou overheerlijke recept!! Altijd heerlijk jou recepten heb al bijna alles geprobeerd ga zo door!!

    Alvast bedanktt xx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Ahlam, Aah kijk een hoe leuk! Super leuk dat het jou in een keer is gelukt hihi! Super bedankt voor je lief berichtje! Je mama zal wel trots op je zijn maschAllah! Xx

      Beantwoorden
  22. Karima
    Karima zegt:

    Hallo Faatje,

    Je recepten zijn top. Maar mn baghrir bleef elke keer plakken. Ik had een anti baklaag gebruikt van de action. Ik heb elke stap gevolgd. Helaas heb ik ze allemaal weggegooid.
    Gr Karima

    Beantwoorden
  23. Leonie
    Leonie zegt:

    Hallo Faatje, ik heb ze net gemaakt en nog niet geproefd. Maar ik kom lang niet aan die 30 stuks zoals je in t recept vermeld. Heb er denk ik Max 12 stuks. Hoe kan dat? Gr

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Leonie,

      Allereerst hoop ik dat de pannenkoeken hebben gesmaakt. Als je beslag te zwaar is dan kan het zo zijn dat je minder(dikkere) pannenkoeken krijgt.

      Beantwoorden
  24. Cinta Adinda
    Cinta Adinda zegt:

    Hoi Fatima,
    Misschien een gekke vraag, maar hoor je dit te eten als lunch of ontbijt? Ziet er voor de rest echt superlekker uit en ik kan niet wachten om dit recept uit te proberen!
    Liefs xx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Cinta,

      Is geen gekke vraag hoor. Bij ons thuis wordt baghrir vaak klaargemaakt voor de lunch, maar het komt ook weleens voor dat we het eten met het ontbijt. In Marokko wordt baghrir zelfs klaargemaakt voor in de avond wanneer je bezoek krijgt en je thee en koffie zet. Conclusie, maak het lekker wanneer jij er zin in hebt hihi.

      Beantwoorden
  25. Naima
    Naima zegt:

    Salam Fatima,

    Allereerst wat een top recepten allemaal! Mashallah
    heb al een aantal uitgeprobeerd van je en ze zijn allemaal goed gelukt.

    Alleen vandaag wou ik de baghrir maken alles ging goed tot dat ik na een uur er achter kwam dat ik de 60 ml water er in het begin al heb bij gedaan.. dus ging gaatjes in het beslag.. ik denk dat ik het beslag nu wel weg kan gooien of niet?

    Ik hoor graag van je.

    Beantwoorden
  26. Naima
    Naima zegt:

    Mijn man weet niet wat hij elk weekend meemaakt. Maar door jou staat er beghrier, lemsammen en de tonijnmelkbroodjes op tafel.. Vandaag ga ik je ovenschotel proberen, inspiratie genoeg dankzij jou… En het lukt ook nog goed elke keer… Tbarkellah…

    Beantwoorden
  27. Siham
    Siham zegt:

    Hoiii.. vraag me niet why maar ben nu bezig met de baghrir om inmiddels 22;39..
    Maar helaas onderkant wordt hard en baghrir zelf is gwn normaal.. beetje deeg smaak.. ik heb het geprobeerd met vuur op z’n laagst.. op middelmatige vuur.. en beetje hoge.. maar telkens toch slagen ze niet echt.. onderkant blijft hard.. ik heb mini pannetje van action gehaald.. en recept precies gevolgd.. vraag me af waar het aan ligt.. please help.. doe ik misschien teveel beslag in pannetje? Hoor het graag… kusss

    Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Siham,

      Zo jij bent tot de laatste uurtjes dus bezig geweest haha. Hoe is de structuur van je beslag, dik of licht? Ik raad je echt aan om eens een koekenpan van het merk Tefal aan te schaffen. Dit is namelijk een pan van kwaliteit en bak aan de onderkant mooi lichtbruin. Ik hoor graag van je. Xx

      Beantwoorden
  28. Dien
    Dien zegt:

    Hoi fatima,
    Heb zojuist je recept van je baghrir geprobeerd. Heb je recept gehalveerd om t eerst uit te proberen. Na n uur geen belletjes maar dacht ga t toch proberen en t wonder geschiedde want ik kreeg allemaal belletjes en gaatjes in mijn baghrir’s. Super bedankt voor je recept! Heb er al meerdere geprobeerd en ze lukken allemaal..fijn dat je ze wil delen 😘

    Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Dien,

      Kijk eens aan wat leuk! Ben echt blij dat het je is gelukt hihi. Heel graag gedaan en jij ook bedankt voor je lieve compliment hoor! Liefs Fatima

      Beantwoorden
  29. Salima
    Salima zegt:

    Salaam lieve Faatje,

    Heb jou recept baghrir uitgeprobeerd en moet zeggen het is me heel goed afgegaan.
    Is bij iedereen zeer in de smaak gevallen.

    Bedankt voor je geweldige recepten.
    Ga vooral zo door!
    I love it..!

    Veel liefs Salima..

    Beantwoorden
  30. Saida
    Saida zegt:

    Fatima,
    Ik brobeer al jaren recepten uit zelfs een keer met m’n eigen dingen. Nooit! Niet pannekoek met 1000 gaatjes maar pannekoek met 5 gaten. Maar maak nu al 4 keer jou recept en ik heb geen enkel keer iets weg moeten gooien. Ik vond 2 bakpoeder aan 15 gr veel maar je proeft er idd niks van. Vind ze heerlijk! Nu het zo goed lukt maak ik ze regelmatig.

    Super bedankt! Je bent een echte topper.

    Beantwoorden
  31. Sam
    Sam zegt:

    Salaam meid,

    Even een vraagje. Ik heb exact de helft van de ingrediënten gedaan en heb een pan van 24 cm en kreeg er maar 5 stuks uit ipv 15🙈🙈 De maatlepels van de wibra die jij gebruikt heb ik ook. Jij gebruikt op 1 na de grootste neem ik aan? Ben in ieder geval ontzettend blij met jouw recepten. Moge Allah je rijkelijk belonen voor je hulp, geduld, tijd en inzet.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Sam,

      Ik gebruik een koekenpan van rond de 18 cm doorsnede en de maatlepel die ik gebruik is de 2 na de grootste hihi. Ook kan het aan je beslag liggen he. als het beslag iets dikker is, dan krijg je uiteraard minder baghir. Bij mij is het beslag altijd goed vloeibaar, zodat ik meerdere en vooral lichte baghrir krijg.

      Liefs Fatima

      Beantwoorden
  32. Hinde
    Hinde zegt:

    Hey, ik heb het recept gevolgd maar de mijne smaken heel zoutig, is dat normaal?
    Ik heb echt maar een kleine theelepel zout erin gedaan

    Beantwoorden
  33. Halima
    Halima zegt:

    Heey lieve schat,
    Ik ben een meisje van 14 jaar en ik hou echt van jou recepten😍, ze lukken altijd! Ik heb de visschotel, pancakes,baghrir,tonijnbroodjes,zachte broodjes met gehakt uitgeprobeerd en nog veel meer. Maar nu wil ik even vragen of ik ook griesmeel kan gebruiken van moyen of moet het persee met de fijne. Want ik heb geen fijne griesmeel meer thuis, maar ben bang dat hij gaat mislukken als ik de andere gebruik. Ik hoor het graag van je💋

    Mvg, Halima

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo lieve Halima,

      Wauw wat knap zeg! Wat goed dat je op zo een jonge leeftijd al bezig bent in de keuken! Wat betreft de griesmeel, deze kun je ook gebruiken hoor geen enkel probleem. Succes lieve schat en ik wens je nog heel veel kook en bakplezier!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  34. Dikra
    Dikra zegt:

    Salaam Fatima,

    Ik ben groot fan van jou heerlijke recepten! Ik hen vandaag deze beghrir gemaakt, hij is prima gelukt hamdoullilah. Maar hij heeft een beetje een nasmaak van bakpoeder of gist weet niet precies welke. Ik heb wel echt precies dezelfde stappen en dezelfde hoeveelheden gebruikt (alles afgemeten). Ook een uurtje laten rijzen, wat kan ik verkeerd hebben gedaan.? Misschien niet lang genoeg gerezen?

    Groetjes,
    Dikra

    Beantwoorden
  35. Manar
    Manar zegt:

    Haaay Fatima al mijn berichtjes🙈 Hoop niet dat je gek wordt. Ik ben al jouw recepten aan het uitproberen! Ik heb vandaag deze pannenkoeken gemaakt en ik denk dat ik iets verkeerds heb gedaan. Ze ruiken echt heel raar. Er komt een hele sterke geur af van de ba3rir kan alleen niet plaatsen wat t is. Qua uiterlijk zien ze er wel goed uit! Dus wat dat betreft ben ik een stap dichterbij, omdat dit de derde x is dat ik het probeer, maar iedere x mislukken ze. Qua smaak weet ik het niet heb ze nog niet geproefd🙈

    Ik had nog wen vraag. Hoe weeg je de griesmeel af? Ik heb een maatbeker van de action en dan staat er melk, suiker en bloem. Moet ik m meten bij suiker in gram of bij bloem in gram ?
    ❤❤

    Beantwoorden
  36. Sabrina
    Sabrina zegt:

    Je bent superleuk , ik probeer al jou gerechten uit .. kan je de marokaanse duizend gaatjes pannekoek ook invriezen ? Hoe moet ik het dan doen en serveren ? Dank je

    Beantwoorden
    • Chrissy
      Chrissy zegt:

      Hoi Sabrina. Ja hoor, je kunt ze invriezen. Zorg dan wel dat ze eerst echt goed afgekoeld zijn.
      Ik ontdooi ze via ontdooistand magnetron of leg ze smorgens al uit de vriezer

      Beantwoorden
  37. Nadia
    Nadia zegt:

    Salaaaaam’ou Ailekoum Fatima !!!
    Ik ben ontzettend blij ! Ik ben een stille volger, ik heb je op snapchat, insta, ben altijd wel op je blog, en nu ook op facebook! Echt grote fan ! TbarkAllah voor je recepten ! Ik moet je zeggen ik was altijd al een mislukkeling in de keuken, maar vandaag dacht ik hmm ik ga die lekkere bagrir is proberen, dus ik gebruikte je recept en het is ZO gelukktttt ! Haha ik was zo blij, iedereen thuis was verbaasd ! Ik wilde je bedanken dat je je recepten met ons deelt ! En wens je nog vele mooie jaren met je man ! Allahy khelikoum dima jami3 ! Lots of lovee !

    Beantwoorden
  38. leila
    leila zegt:

    hello fatima i realy like your recepeace and i want to try them all, but the problem is i can’t understand german so can you please right in english too, thank you a lot i will try baghrir, my mother loves it she will be very happy

    Hallo Fatima Ich bin wirklich wie dein Repeace und ich will sie alle ausprobieren, aber das Problem ist, ich kann kein Deutsch verstehen, also kannst du bitte direkt auf Englisch auch sein, vielen Dank, ich werde es versuchen, Baghrir zu probieren, meine Mutter liebt es, das sie sein wird sehr glücklich

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hello Leila,

      First of all, thank you for your kind message! The recipes here on the blog are only in Dutch, but if you translate the recipe through Google translate and follow the video, you really will understand it. I hope you and your mother enjoy the baghrir inschAllah!

      Love,
      Fatima

      Beantwoorden
  39. Zaineb
    Zaineb zegt:

    salamoe alaikoem habibaa,
    op 1 of andere manier lukken ze bij mij niet?
    ik volg elke stap maar het lukt niet.
    heb het al vaker geprobeerd maar z smaken droog en nietzo lekker.
    helppppp

    Beantwoorden
      • Zaineb
        Zaineb zegt:

        heyyy faat,

        ze worden heel droog… totaal niet lekker, zelfs niet met honing..
        ik gebruik eigelijk gewoon een random koekenpan.
        maar ga het zaterdag weer proberen bij mama en dan heb ik een anti-aanbak koekenpan.
        heb je maybe nog tips?

        liefs,
        zaineb

  40. Chrissy
    Chrissy zegt:

    Hoihoi

    Ik krijg regelmatig Begrir van mijn Marokkaanse buurvrouw. Iedereen in ons gezin is er dol op. Vooral met appelstroop of aatdbeienjam gaan ze er in als koekjes.
    Eenmaal heb ik ze zelf gemaakt maar het evenaarde de smaak niet van die van mijn buuf. Ik ga jouw recept op zeeer korte termijn uitproberen, en mijn buurvrouw trakteren!!

    Beantwoorden
  41. Cheima
    Cheima zegt:

    Hai Faatje,

    Ik heb een vraagje. Ik heb je recept van de baghrir gebruikt. Alleen ik had er een hele erge nasmaak van ik proefde heel erg de gist of de bakpoeder ik heb alles stappen gevolgd. Weet jij wat ik verkeerd heb gedaan doordat ik die nasmaak kreeg?

    Groetjes Cheima

    Beantwoorden
  42. Chrissy
    Chrissy zegt:

    Gelukt!!!
    Had wel mijn keuken vol deegspetters tijdens het mixen, haha
    Ik heb een minipannetje gebruikt, en na een stuk of 8 Baghrirs het deeg ietsie meer verdund met water omdat het deeg niet goed wegliep voor mooie ronde plakjes. En dat werden ze, alhoewel de eerste 8 (onverdund, dus precies volgens jouw recept) het lekkerste smaakten.
    Paar in koelkast en morgen nog een keer smikkelen.

    Beantwoorden
  43. J
    J zegt:

    Hoihoi! Ik heb gisteren je recept uitgeprobeerd. Maar ze zijn wat geel geworden.. ik heb maïsgriesmeel gebruikt. Gebruik jij die ook? En zo niet, waar haal je het? Bij de ah hebben ze het bijvoorbeeld niet! X

    Beantwoorden
  44. Esther
    Esther zegt:

    Hey, ik heb een vraagje. Ik zou graag deze pannenkoekjes willen trakteren. Zou ik er van te voren dan al olie en suiker op kunnen doen??

    Beantwoorden
  45. Raymond
    Raymond zegt:

    Tweede keer dat ik ze gemaakt heb , dit keer wel soepel en zacht. Idd de theedoek.
    Ik ben Raymond ik ben moslim in 2010 bekeerd. En ben gek op de Marokkaanse keuken. Mijn moslim naam is mehdi

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Naziha,

      Eerlijk gezegd gebruik ik altijd bakpoeder en gist samen, dus ik ben bang dat als je enkel gist gebruikt je misschien minder gaatjes zult krijgen. Heb je het gemaakt?

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *