Amandel zebra cake

De zebra cake is een klassieker die al jaren wordt gebakken, alleen dit recept heeft een iets andere twist! Je kunt deze cake vergelijken met een marmercake, maar dan met een iets leukere patroon aan de binnenkant. Deze cake is erg smeuïg, vol van smaak en vooral niet droog! Ik maakte deze cake afgelopen week om mee te nemen op bezoek en we hebben er echt lekker van genoten. Vooral de verrassende patroon aan de binnenkant is erg leuk voor om te zien! Helaas, heb ik niet in de cake kunnen snijden om het patroon te laten zien, maar deze houden jullie zeker nog van mij tegoed! Nou, lees snel verder voor het recept, zodat ook jij lekker kunt gaan bakken!

Wil je elke keer als eerste mijn foodvideo’s zien? Abonneer je dan hier op mijn kanaal.

Wat heb je nodig? (10 personen)

 • 4 eieren
 • 180 gram suiker
 • zakje vanillesuiker
 • 100 ml zonnebloemolie
 • 180 ml melk
 • 200 gram bloem
 • 2 etl. cacaopoeder
 • zakje bakpoeder

Garnering:

 • Pure chocolade
 • 2 etl. zonnebloemolie
 • Amandelschaafsel
 • 1 etl. zonnebloemolie

Breek de eieren in de kom en voeg hier de kristalsuiker en de vanillesuiker aan toe. Mix geheel samen tot een luchtige, schuimig beslag voor ongeveer 2 minuten.

Giet de zonnebloemolie en de melk erbij  en mix dit weer kort samen op de laagste stand.

Mix de bakpoeder samen met de bloem en voeg dit toe aan het beslag. Mix dit net zo lang samen, totdat de droge ingrediënten zijn opgenomen.

Verdeel het beslag over twee kommen en voeg bij de ene de cacao poeder toe. Haal de cacao poeder door een zeef, zodat je geen klontjes in je beslag krijgt.  Spatel de cacao poeder er met een spatel goed doorheen.

Neem 1 volle maatlepel van het chocoladebeslag en giet deze middenin de vorm. Laat het beslag rustig openvloeien in de vorm.

Neem dan weer 1 volle maatlepel van de vanillebeslag en giet deze weer middenin de chocoalade beslag en laat deze ook weer openvloeien.

Herhaal deze stappen, totdat het beslag op is. Als je geen maatlepel hebt, dan gebruik je elke keer 2 volle eetlepels van het beslag.

Zet de cake dan in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten. Wanneer de cake gaar is haal je deze uit de oven en laat het het afkoelen op een rek.

Cake decoreren

Smelt in de tussentijd de 2 chocoladerepen met de 2 eetlepels zonnebloemolie op zacht vuur.

Haal dan de cake uit de vorm en giet voorzichtig de gesmolten chocolade over de cake heen. Verdeel de chocolade met een spatel gelijkmatig over de cake.

Bak de amandel schaafsel op laag vuur in een koekenpan, samen met 1 eetlepel zonnebloemolie mooi bruin. Laat dan de amandel schaafsel even afkoelen.

Als laatste garneer je de cake met de amandel schaafsel en klaar is je cake!

Nogmaals deze cake is echt super lekker en met je jezelf echt eens aan wagen. Ik vind het jammer dat ik jullie de binnenkant niet heb kunnen laten zien, maar ik zal deze cake zeker nog eens maken en dan zal ik ook de binnenkant met jullie delen.

Smakelijk eten!

a

 

 

 

 

50 antwoorden
 1. Meryem
  Meryem zegt:

  ziet er heerlijk uit en makkelijk dus ga deze sws weer eens maken 🙂

  Had een vraagje , waar haal je je pannenlikkers met leuke plaatjes erop xxx

  P,s we missen je op snapchat

  Beantwoorden
 2. imane
  imane zegt:

  geweldig!!! eindelijk weer een chocolade cake faatje!!!
  ik ben serieus verslaafd aan je recepten, er is bijna elke week iets wat ik bak van jou recepten.
  vanavond maar eens de amandel zebra cake voor na maghreb met een glas thee hihi
  ga zo door meid!!

  Beantwoorden
 3. Sibel
  Sibel zegt:

  Hoe groot is je bakvorm? Bij mij was de cake heel erg dun en ik had bakvorm van 26cm. Ook heb ik na tweede poging de oven op 160 graden en ongvr 40 a 50 min gedaan zodat de cake rustig ging rijzen. En ik heb 250 meel gebruikt ipv 200 was veel te weing. Voor de rest thnx meid Gr. 😘

  Beantwoorden
 4. Niqui
  Niqui zegt:

  heerlijke cake lijkt me dat met een apart motief.
  Ik mis alleen eigenlijk een beetje een foto van hoe hij er nu aangesneden uitziet,dus hoe hij er van binnen uitziet.
  Daar was ik eigenlijk heel erg benieuwd naar.

  Beantwoorden
  • xfaatje
   xfaatje zegt:

   Hallo Niqui,

   Ja, begrijp ik helemaal. Helaas bedacht ik me later pas dat ik de binnenkant niet kon laten zien, want ik nam deze cake mee op bezoek. En juist van deze cake hoor je de binnenkant te zien haha. Maar ik maak deze cake zeker nog eens.

   Beantwoorden
 5. Karima
  Karima zegt:

  Ik heb hem gemaakt en hij was heerlijk. Van buiten zag hij er perfect uit maar van binnen was alle chocolade beslag naar de bodem gezakt. Hoe kan dat?

  Beantwoorden
 6. Sabah
  Sabah zegt:

  Hoi faatje!
  Allereerst erg bedankt voor je heerlijke recepten! 😍 Kan ik dit recept ook verdubbelen en in een bestilla vorm doen? Ik wil deze cake met eid maken in sha Allah en veel te veel mensen voor een 24 cm cake🙊 Dankjewel alvast!

  Beantwoorden
 7. Nadia
  Nadia zegt:

  Hoi Faat,

  Ik heb je recept uitgeprobeerd ook bij mij zakt de chocolade beslag naar beneden. Mijn beslag was niet echt dik. Betekend dit dan dat ik extra meel moet gebruiken?

  Gebruik jij een hetelucht oven of elektrisch?

  Mijn complimenten voor al je heerlijke recepten die je met ons deelt! 🤗

  Groetjes,

  Beantwoorden
  • xfaatje
   xfaatje zegt:

   Hallo Nadia, H

   et beslag moet inderdaad iets dikker zijn en als je beslag te vloeibaar is dan kun je hier ongeveer 2 eetlepels bloem aan toevoegen. Ik gebruik een hetelucht oven. Bedankt voor je super lieve complimenten! Xx

   Beantwoorden
 8. Ahlam
  Ahlam zegt:

  Heey even een vraagje waar moet ik mijn bakvorm zette in de oven? helemaal onderin of middenin dat staat er niet bij? Moet ik mijn oven op heteluchtoven of kan het ook boven en beneden?

  Alvast barakalafik x

  Beantwoorden
 9. Salma
  Salma zegt:

  Hoi Faat; ik heb de cake net gemaakt’ hij is heel lekker maar als ik de cake aansneed zag ik niet het zebrapatroon, al mn chocoladebeslag was naar beneden gezakt en vanboven was al het vanillebeslag, heb jij enig misschien enig idee hoe dit komt?
  Lieve groetjes Salma

  Beantwoorden
 10. Imane
  Imane zegt:

  Hey lieffie😘
  Ik heb een vraagje. Ik wil hetzelfde cake maken maar we hebben geen chocolade thuis ik heb de reacties gelezen en zag dat ik deze mochst vervangen door nutella, Na het versieren van je cake met nutella en amandelen moet ik die dan in de koelkast zetten of niet?? Zoja, voor hoeveel minuten??💕

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Hallo Imane,

   Ja hoor met Nutella kan het ook. Ik zou de cake in de koelkast laten staan totdat je op bezoek gaat en zodra je daar aankomt hoeft de cake ook niet meer de koelkast in.

   Liefs,
   Fatima

   Beantwoorden
 11. Naima
  Naima zegt:

  Assalaamu alaykom keukenprinses jouw gerechten zijn top. Allaahumma bariek.

  Kun je deze cake ook mixen met een hand garde?

  Xx Naima

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *