Aardbeien Tiramisu

23 juni 2015Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ingrediënten: (12 personen)
  • slagroom 250 ml
  • zakje vanillesuiker
  • zakje klopfix
  • 50 gr. basterdsuiker
  • mascarpone 250 gram
  • 4 pakken lange vingers (hangt een beetje af van de grootte van je schaal)
  • 1 pak Coolbest Aardbei/Sinaasappel
  • 1 flesje Tova aardbeiensaus
  • aardbeien
  • granaatappel

IMG_8868

Bereidingswijze:

Zorg ervoor dat je het bekertje met slagroom in de koeling laat staan totdat je het wilt gaan gebruiken. Je kunt voor het kloppen van de slagroom een elektrische handmixer gebruiken of een garde, alleen dan ben je wel langer bezig. (dat zie je mij niet echt snel doen, haha)

Giet de slagroom in een koude glazen kom en doe hierbij de basterdsuiker, vanillesuiker en het zakje met klopfix. Mix dan met de elektrische handmixer de slagroom net iets stijf voor ongeveer 5 minuten. Als je een garde gebruikt, dan ben je wel langer bezig, daarom raad ik ook een elektrische handmixer aan. De slagroom moet dus niet stijf geklopt worden, maar ietsjes stijf. Zie onderstaande foto voor een voorbeeld.

IMG_8875

IMG_8880

IMG_8881

IMG_8890

Haal de mascarpone uit het kuipje en meng de mascarpone met behulp van een spatel door de licht geklopte slagroom heen. Mix de slagroom/mascarpone mengsel nog even kort met de elektrische handmixer tot een egaal mengsel. Het mixen met de elektrische handmixer doe je echt voor maar ongeveer 20 seconden, want als je te lang blijft mixen verpest je het mengsel. Zet de kom met de slagroom/mascarpone mengsel afgedekt voor 10 minuten in de koeling.

IMG_8892

IMG_8893

Giet in een ruime kom een hoeveelheid van de sap samen met ongeveer 2 eetlepels Tova aardbeiensaus. Meng dit dan even kort door met een lepel en dompel hier de lange vingers in. Laat de lange vingers niet al te lang in de sap liggen, want dan worden de lange vingers heel week, en zullen ze breken.

IMG_8898

IMG_8897

IMG_8909

Pak een ovenschaal of eventueel een bakvorm erbij, en leg de lange vingers naast elkaar op de bodem van de schaal. Je kunt ervoor kiezen om de lange vinger horizontaal te leggen of je legt de lange vingers verticaal neer.

IMG_8915

Pak dan de mascarpone/slagroommengsel uit de koeling, en leg bovenop de lange vingers een laag van het mascarpone/slagroommengsel, en smeer het mengsel met behulp van een spatel goed uit. Je kunt hiervoor ook de achterkant van een eetlepel voor gebruiken, werkt ook prima.

IMG_8919

Leg vervolgens op de mascarpone/slagroommengsel een laag verse aardbeienschijfjes. Als je de aardbeien van te voren hebt schoongemaakt moet je er wel op letten dat de aardbeien goed droog zijn voordat je ze op het mengsel legt. Leg vervolgens op de mascarpone/slagroommengsel weer een laag lange vingers die je ook in weer in de sap heb gedompeld.

IMG_8924

IMG_8929

Verdeel dan nog een keer een laag van de mascarpone/slagroommengsel op de lange vingers en smeer dit weer goed uit met een spatel.

IMG_8935

Als laatste verdeel je over de mascarpone/slagroommengsel nog een laag aardbeien schijfjes en daarop strooi je nog wat granaatappel. Let er wel op dat als de mascarpone/slagroommengsel nog niet goed stevig is je de schaal eerst voor 10 minuten in de koelkast zet voordat je de aardbeien en de granaatappel erop doet.

IMG_8936

IMG_8949

Laat de Tiramisu voor minimaal 4 uur opstijven in de koeling zodat de lange vingers lekker zacht worden en de mascarpone/slagroommengsel er goed kan intrekken.

Zelf heb ik de tiramisu nog gedecoreerd met gesmolten pure chocolade en met gesmolten melkchocolade. Je giet de chocolade met een lepel zigzaggend over de tiramisu heen.

IMG_9032

Print recept

Nutrition

75 Comments

  • roqaya

    23 juni 2015 at 20:24

    Man man… ben geneigd om door mijn scherm heen te bijten… ziet er geerlijk uit masha allah. Waar heb je die schaal vandaan? En moet deze ook een avond van te voren gemaakt worden?

    Ben dol op jou kookhoekje

    1. xfaatje

      24 juni 2015 at 09:22

      Hallo Roqaya, haha ik heb echt om jouw reactie moeten lachen. Bedankt voor je lieve compliment meid! <3 Tiramisu vind ik het lekkerst als het een dag in de koeling heeft gestaan, maar zelf heb ik de tiramisu ook maar voor ongeveer 5 minuten in de koeling laten staan. En ook toen was de tiramisu yummm! Succes meid. <3

  • Emelie

    23 juni 2015 at 20:51

    Ziet er heerlijk uit ! 🙂
    Hoe kun je het beste een granaatappel schillen ?
    dankjewel

    1. xfaatje

      24 juni 2015 at 09:29

      Hallo Emelie, bedankt voor je lieve compliment. Ik raad je aan om even op google te zoeken hoe je een granaatappel kunt schillen, dan kun je ook video’s bekijken. Dan krijg je ook gelijk een beeld van hoe het moet. Succes. <3

  • Zubeyda

    23 juni 2015 at 21:17

    Voor wat gebruik je die pak coolbest voor.
    Verder een geweldig recept ga ik vrijdag voor bezoek maken hoop dat ze het lekker gaan vinden.

    1. xfaatje

      24 juni 2015 at 09:32

      Hallo Zubeyda, Coolbest is het sap dat ik gebruik voor de tiramisu. Dus het sap dat je mixt met de Tova aardbeiensaus. Oh lekker hoor! Je bezoek gaat echt smullen hoor. Succes. <3

  • sarah

    23 juni 2015 at 21:45

    Love your blog !! Zie er altijd super lekkere dingen voorbij komen, dit ga ik snel maar eens uitproberen!!

    1. xfaatje

      24 juni 2015 at 09:37

      Hallo Sarah, bedankt voor je lieve compliment meid. <3 Moet je zeker doen haha, erg lekker!

  • habiba

    24 juni 2015 at 06:35

    Heel goed uitleg en het ziet er echt lekker uit.

  • Hafida

    24 juni 2015 at 09:31

    Heerlijk. Ga ik maken. Bedankt. Maar waar gebruik je de coolbest voor? Zie het niet terug in je bereiding.

    1. xfaatje

      24 juni 2015 at 12:40

      Hallo Hafida, bedankt meid. Coolbest is het sap dat ik samen met de Tova aardbeiensaus gebruik om de lange vingers in te dompelen. <3

  • Samanta

    24 juni 2015 at 10:30

    Oh my god! Je blijft ons maar verrassen met jouw heerlijkheden! Ik ga dit gruwelijk recept zeker van het weekend maken. Bedankt Faatje!

    1. xfaatje

      24 juni 2015 at 12:39

      Hallo Samanta, haha bedankt voor je lieve compliment! Ik raad je het ook echt aan. <3

  • Betul

    24 juni 2015 at 10:31

    Erg lekker ziet het eruit! Ik ga dit recept zeker eens proberen. Thnx!

    1. xfaatje

      24 juni 2015 at 12:39

      Hallo Betul, bedankt voor je compliment. Ik raad je dit recept ook zeker weten aan haha. <3

  • Faat

    24 juni 2015 at 10:33

    Zeker eens maken hmm. Bedankt kookhoekjevanxfaatje

    1. xfaatje

      24 juni 2015 at 12:38

      Hallo Faat, bedankt meid. <3

  • Merve

    24 juni 2015 at 13:16

    Hoi Faatje! Ik heb de lange vingers die jij hebt gebruikt niet kunnen vinden. Waar heb jij ze gekocht?

    1. xfaatje

      24 juni 2015 at 18:02

      Hallo Merve, de lange vingers heb ik bij de Lidl gehaald en tijd terug, maar die hebben ze niet altijd. Maar precies dezelfde kun je ook bij een turkse winkel vinden. Daar haal ik ze normaal gesproken. Je kunt eigenlijk ook gewoon de lange vingers van de supermarkt gebruiken, alleen die zijn ietsjes dunner. Maar dat maakt eigenlijk niet veel uit, want dan kun je gewoon iets meer lange vingers gebruiken. Succes meid. <3

  • Naima

    28 juni 2015 at 09:54

    Salaam faatje….
    ik wilde je heel erg bedanken voor je recepten… ik heb de toetje gemaakt voor mijn bezoek.. en ze hebben echt van gesmuld… chokran bezaf en ben grote fan van je geworden….xxxxx

    1. xfaatje

      28 juni 2015 at 19:16

      Salaam Naima, bedankt voor je super lieve compliment. Ben blij dat je gasten hebben gesmuld Alhamdoelilah. <3

  • Mel

    1 juli 2015 at 13:15

    Ik ben gek op jou recepten liefs!

    1. xfaatje

      1 juli 2015 at 15:04

      Hallo Mel, bedankt voor je lieve compliment! Liefs Fatima. <3

  • Ilhame

    2 juli 2015 at 19:37

    Ziet er heerlijk uit! Zeker uitproberen.
    Je site ziet er goed uit, goed uitgelegd! Ga zo door meid! Xx ilhame

    1. xfaatje

      3 juli 2015 at 07:55

      Hallo Ilhame, super lief van je! Bedankt meis. <3

  • Gis

    9 juli 2015 at 18:38

    Waar heb jij de granaatappel gekocht? Komt het uit de diepvries of een pot?Hier in Arnhem nergens te krijgen omdat het seizoen nog niet is begonnen. 🙁

    1. xfaatje

      10 juli 2015 at 10:18

      Hallo Gis, Ik heb de granaatappel gekocht op de markt. Heb je het nog kunnen vinden?

  • souad

    14 juli 2015 at 11:50

    ik vind het heel leuk van jou ik ben een heele groote fan ik wil vragen als je kookjes voor erhid hebt

    1. xfaatje

      14 juli 2015 at 14:36

      Hallo Souad, bedankt lieve schat! Ik ga vandaag beginnen met het maken van koekjes inschAllah. Er staam wel een paar recepten hier op de blog.

  • Fatima

    15 juli 2015 at 09:02

    Salam lieve meid,
    Van waar heb je die schaal gekocht?

    Groetjes
    Fatima

    1. xfaatje

      15 juli 2015 at 09:37

      Salaam Alaikoem Fatima, de schaal komt van de Blokker. <3

      1. Fatima

        15 juli 2015 at 19:20

        Oké bedankt mop.
        Ik heb hem vandaag gemaakt ben benieuwd of ie lekker is…..

  • Fatima

    16 juli 2015 at 00:22

    Hij was heeerlijjkkkkkkkkk en mijn bezoek vond het ook lekker.
    Soukran mop

    1. xfaatje

      16 juli 2015 at 06:57

      Hallo Fatima, Super meid! Heel graag gedaan. <3

  • Zohra

    26 oktober 2015 at 20:57

    Hey meid!

    Wil dit Deze week in sha Allah maken ma vraag me af je hebt Staan 4 pakken Lange vingers nodig ma Zie maar 1 pak op je foto. Zijn er echt 4 pakken voor dit toetje?

    En ALS ik hem donderdag avond Laat Maak is die dan nog lekker voor zaterdag middag Denk je?

    Bedankt je doet het super!

    1. xfaatje

      27 oktober 2015 at 13:39

      Hallo Zohra, ik heb maar 1 pak gebruik, omdat dit echt een grote pak is met dikke lange vingers. Als je de standaard lange vingers gebruikt van de supermarkt, dan heb je er ongeveer 4 nodig. Maar dat ligt natuurlijk ook weer aan de schaal die je gebruikt. Ja, hoor als je de tiramisu donderdag maakt, dan smaakt die zaterdag nog hartstikke lekker. Succes meid!

  • Kimaa

    23 november 2015 at 15:22

    Hooi!! Ik ben dol op tiramisu maar vooral als het met speculaas is. Kan ik dat vervangen Door de lange vingers in dit recept?
    Groetjes Kim xx

    1. xfaatje

      23 november 2015 at 19:03

      Hallo Kimaa,

      Ja, hoor je kunt de lange vingers zeker vervangen door speculaas. Ik ben zelf ook dol op tiramisu met speculaas hmm haha. Succes!

  • Latifa

    1 december 2015 at 11:50

    Mmmm!! Ik eet de normale versie van teramisu niet.
    Maar deze ziet er zoo lekker uit! Beshatik!?ik ga hem zeker proberen! Bedankt voor de recept!

    1. xfaatje

      1 december 2015 at 12:45

      Hallo Latifa,

      Deze is echt lekker hoor haha! Graag gedaan meis Xx

  • mounia

    8 februari 2016 at 18:47

    Damn ging gewoon watertanden zo heerlijk ziet het eruit ??tbarkelah 3lik

    1. xfaatje

      10 februari 2016 at 18:42

      Hallo Mounia,

      Haha dankjewel lieverd! Allah ibarkfiek Xx

  • sila

    21 februari 2016 at 09:44

    Hoi faatje, alweer een recept van jou wat goed is gelukt 🙂 Het is super lekker, ik heb een bak verse aardbeien gehaald, dit was niet voldoende, had ook bevroren aardbeien thuis. Ik wist niet of er heel veel verschil zou zijn, maar serieus je proefde het verschil niet.
    Bevroren aardbeien waren ook nog eens goedkoper dan een bak vers :))

    Enfin, enorm bedankt voor dit heerlijke recept.
    Gr.

    1. xfaatje

      22 februari 2016 at 08:14

      Hallo Sila,

      Aah, super meid! Ben blij dat het je is gelukt en dat je ervan hebt genoten! Nee, inderdaad je proeft bijna geen verschil plus het is ook nog eens goedkoper haha. Heel graag gedaan lieve meid! xx

  • roxanne dunya

    21 februari 2016 at 18:00

    hoi lieverd, ziet er super uit voor wat kan ik mascarpone vervangen? alvast dank je xx

    1. xfaatje

      22 februari 2016 at 08:16

      Hallo Rozanne,

      Dankjewel lieve meid. Je kunt de mascarpone vervangen door monchou/roomkaas. Succes xx

      1. roxanne

        22 februari 2016 at 12:05

        Dit mag ze niet ivm haar zwangerschap… ik wilde dit maken voor op de baby shower,,, en weet dat ze gek op aarbeien is.. Dank je wel xx

      2. xfaatje

        23 februari 2016 at 07:41

        Hallo Roxanne,

        Oh op die manier hihi. Graag gedaan meis!

  • roxanne dunya

    21 februari 2016 at 18:01

    hoi lieverd, ziet er super uit voor wat kan ik mascarpone vervangen? alvast dank je xx roxanne dunya

  • Salima

    9 april 2016 at 15:24

    Ziet er heerlijk uit! Ben zwanger en kan niet wachten om dit te proeven. Op weg naar de supermarkt voor de ingrediënten!

    1. xfaatje

      12 april 2016 at 08:15

      Hallo Salima,

      Aah, inschAllah heeft het gesmaakt lieve meid! Moge Allah swt jouw een gezond kindje schenken inschAlah!! Xx

  • Nourayn

    11 juni 2016 at 11:51

    Beste x faat je,

    Als eerste ma sha allah voor jouw prachtige kook en bak kunsten Allahouma bareek.
    ik heb tiramisu nooit echt lekker gevonden , maar man man man wat ziet deze er overheerlijk uit. Ik ga deze vandaag maken in sha allah voor mijn bezoek.

    Ik heb wel even een vraagje , ik heb in de koelkast al slagroom liggen maar ik heb roomkaas van philadephia. Kan ik day ook gebruiken , of moet het perse Monchou en mascarpone zijn?

    Alvast heel erg bedankt ♡

    1. xfaatje

      11 juni 2016 at 23:57

      Hallo Nourayan,

      Allah ibarkfiek lieve meid dank je wel! Je kunt ook philadelhia roomkaas gebruiken geen probleem. Excuses voor mijn late reactie. Ik hoop dat het heeft gesmaakt inschAllah Xx

  • Meid

    14 juni 2016 at 08:48

    Salaamoualaykom fatima graag wil ik zoiets maken maar dan met een cake ipv lange vingers of koek kan dat? Heb zaterdag bezoek schoonfamilie. Wil het vandaag eerst voor mezelf uitproberen hoop dat je snel reageert en me verteld hoe ik een cake hiervoor kan maken

    1. xfaatje

      14 juni 2016 at 11:34

      Hallo Rafika,

      ja hoor dit kan ook. Kijk je gaat als volgt te werk. Ga naar mijn recept van de ”Kiwi vlaai cake” en gebruik het recept van de cake hiervoor. Je kunt het beslag ook gelijk in een ovenschaal gieten en hierin de cake bakken of je gebruikt gewoon een bakvorm. Wanneer de cake gaar is en is afgekoeld maak je de topping zoals ik hier heb gedaan bij de tiramisu en smeer je dit bovenop de cake. Ik hoop dat het duidelijk voor je is. Succes Xx

      1. Meid

        16 juni 2016 at 16:07

        Kun je m’n naam bij de reactie weghalen.. dacht dat email en gegevens ervan niet op de site zouden komen.. sorry verder ontzettend bedankt voor de tip!

      2. xfaatje

        17 juni 2016 at 08:06

        Hallo Meid,

        Oh, ja natuurlijk ik zal het even aanpassen! Geen probleem hoor Xx

  • Meid

    14 juni 2016 at 09:21

    Cake lijkt mij veel netter Denk dat de koekjes anders uit elkaar vallen tijdens het eten .. hoop dat je een ander idee voor me hebt

    1. xfaatje

      14 juni 2016 at 11:39

      Hallo Meid,

      Nee, hoor er valt niks uit elkaar. De lange vingers worden erg zacht.

  • hanane

    15 juni 2016 at 07:47

    Hey Fatima

    Welke bastaardsuiker gebruik je ? De witte of de bruine

    Je bent mega top

    1. xfaatje

      15 juni 2016 at 09:01

      Hallo Hanane,

      Ik gebruik de witte. Haha dankjewel lieverd! Xx

      1. Hanane

        15 juni 2016 at 09:06

        Hey Fatima

        Wat is verschil tussen wit en bruin ?

        Groetjes

      2. xfaatje

        15 juni 2016 at 10:29

        Hallo Hanane,

        Haha hoe bedoel je meis?

  • Wahiba

    27 juni 2016 at 11:54

    Ziet er lekker uitt???
    Vandaag indchaAllah maken

    Bedankt voor de duidelijk foto’s en goed uitgelegd.

    1. xfaatje

      27 juni 2016 at 12:59

      Hallo Wahiba,

      Ah, dit ga je lekker vinden! Heel graag gedaan lieverd en jij bedankt voor je lieve compliment! Xx

  • Kawieta

    28 december 2017 at 19:31

    Hoeveel gram aardbeien heb je gebruikt? Ziet eruit om te smullen!!

    1. Fatima El Irari

      29 december 2017 at 09:02

      Hallo Kawieta,

      Dankjewel lieverd. Ik heb dacht ik 250 gram gebruikt, maar wat de aardbeien betreft mag je echt zoveel gebruiken als je zelf wilt. Xx

  • Samira

    14 maart 2018 at 18:56

    Hoi Fatima, moet je volledige inhoud van de sap in een kom doen? Smelt je de chocolade samen? Volgens mij zou t ook lekker zijn met bosvrjchten erop niet?

    1. Fatima El Irari

      15 maart 2018 at 07:17

      Hallo Samira,

      Je kunt gewoon de volledige inhoud van de sap in een kom gieten en voor jezelf bepalen hoeveel je nodig hebt. De lange vingers nemen best wel wat sap op, dus je zou makkelijk de gehele inhoud nodig hebben. Wat bedoel je met of ik de chocolade samensmelt? En ja hoor met bosvruchten is het ook erg lekker. Xx

  • Hafsa

    23 mei 2018 at 15:11

    Hoi Fatima,

    Ik heb helaas geen klopfix, kan ik dit ook weglaten?

    1. Fatima El Irari

      24 mei 2018 at 08:45

      Ja lieverd dat kan.❤️

      1. Hafsa

        3 juni 2018 at 12:55

        Bedankt voor je reactie, inmiddels twee keer gemaakt (zonder klopfix, is hier in engeland nergens verkrijgbaar), erg in de smaak gevallen bij iedereen

      2. Fatima El Irari

        3 juni 2018 at 13:09

        Ah super goed zeg!?

  • Shifa

    13 oktober 2018 at 12:55

    Hoi Fatima,

    Ik ben een stille volger maar moet even kwijt dat ik gek op jouw recepten ben. De tiramisu heb ik voor de zoveel keer gemaakt blijft een heerlijk nagerecht. Mijn complimenten bedankt voor het delen.

    Groet
    Shifa

    1. Fatima El Irari

      14 oktober 2018 at 07:06

      Aah dankjewel lieve Shifa en natuurlijk heel graag gedaan!❤️

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept