AARDBEIEN KOEKJES TIRAMISU

Ben je opzoek naar een lekker toetje waar je niet al te lang voor in de keuken hoeft te staan? Zoek dan niet verder, want ik heb het lekkerste en simpelste toetje voor je! Deze heerlijke aardbeien koekjes tiramisu is zo ontzettend lekker romig en fris plus je hebt het binnen een paar minuten al in de koelkast staan. Ideaal toetje voor een feestje of voor als je mensen over de vloer krijgt!

INGREDIËNTEN (10 stuks)

Voor de romige aardbeiencrème:
.
  • 500 gr. roomkaas
  • 150 gr. gecondenseerde melk
  • 100 gr. poedersuiker (optioneel)
  • 4 aardbeien, in kleine stukjes
Voor de koekjes lagen:
.
  • 200 ml koude  melk
  • 2 etl. cacaopoeder
  • rechthoekige koekjes naar keuze
Garnering:
.
  • geraspte kokos
  • aardbeien

Bereidingswijze:

  1. Schep de roomkaas in de kom en mix de roomkaas even op hoge snelheid mooi glad. Nu kun je eventueel de 100 gr. poedersuiker toevoegen, als je de tiramisu niet zoet genoeg vindt.
  2. Giet de gecondenseerde melk erbij en mix  het met de elektrische handmixer op hoge snelheid voor ongeveer 3 a 5 minuten.
  3. Schep de aardbeienstukjes erbij en spatel de aardbeien door de crème. Zet de kom in de tussentijd even apart.
  4. Voeg de cacaopoeder toe bij de melk, mix dit even samen en dompel een paar koekjes in het mengsel.
  5. Plaats de natte koekjes in de ovenschaal die je hebt bekleed met bakpapier tot de bodem bijna niet meer zichtbaar is.
  6. Schep wat van de crème apart en schep de overige crème in een spuitzak.
  7. Spuit de aardbeiencrème in stroken bovenop de koekjes en strijk de crème met een lepel mooi glad.
  8. Herhaal bovenstaande stappen tot je alle koekjes en de crème hebt gehad.
  9. Dek de bakvorm af met een stuk bakpapier en met aluminiumfolie en zet de aardbeien koekjes tiramisu voor zeker 5 uur in de koelkast.

Afwerking en smullen!
.
  1. Haal de bakvorm uit de koelkast, verwijder de bakpapier en de aluminiumfolie en plaats bovenop de bakvorm een langwerpig bord.
  2. Draai de bakvorm om, til de bakvorm op en verwijder de bakpapier.
  3. Verdeel bovenop de crème die je apart hebt gehouden en strooi er wat geraspte kokos overheen.
  4. Garneer met wat verse stukjes aardbeien en genieten maar!
Extra tips&trics:
.
  • De koekjes tiramisu is het lekkerst als je deze koud serveert.
  • Deze tiramisu is ook erg lekker met Oreo koekjes, Bastonge of Lotus koekjes.
  • Vervang de roomkaas door mascarpone of door monchou.
  • Gebruik een ovenschaal i.p.v. een bakvorm.
  • Geen spuitzak? Schep de crème dan met twee eetlepels bovenop de koekjes en strijk het glad.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

125 antwoorden
  1. Sara
    Sara zegt:

    Wauwie! Lekker ziet dat eruit! Vanavond proberen, ben alleen geen fan van kokos.. wil het wel graag versieren.. wat raad je me aan schat?

    Beantwoorden
  2. Lina
    Lina zegt:

    Hallo Fatima,

    Jij hebt altijd superlekkere en makkelijke recepten! Zo blij met jou blog 🙂 even een vraagjeover de koekjes tiramisu: Voor hoeveel personen is dit recept ongeveer? Krijg volgende week 15 man over de vloer voor iftar. Heb al wel bedacht dat ik hem in een ovenschaal ga maken maar welke hoeveelheden kan ik aanhouden? Groetjes

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Lina,

      Dankjewel lieverd! Ik had gisteren 10 stukjes eruit kunnen snijden. Als je 15 personen oo bezoek krijgt dan zal ik voor de zekerheid het recept verdubbelen en dus twee van die taartjes maken.❤️

      Beantwoorden
  3. Sarah
    Sarah zegt:

    Hi salaam, recept ziet er heerlijk uit en lekker simpel om te maken ook. Bedankt daarvoor en ga zo voort! Iemand die toevallig weet waar dat mooie ronde cremekleurig bord vandaan komt? En dat langwerpig bord ben ik ook benieuwd naar? Groetjes

    Beantwoorden
  4. Fatima
    Fatima zegt:

    Hi fatima!! Heerlijk receptje weer.
    Ik heb helaas geen biscuit koekjes, wel speculoos koekjes.. kan ik deze ook gebruiken of worden ze niet zacht genoeg?

    Groetjes, xx

    Beantwoorden
  5. Sarah
    Sarah zegt:

    Dankjewel voor de snelle reactie topper! Jammer dat ik niet aan de borden meer kan komen, vind ze super mooi. Waar koop je de chocoladekrullen vandaan? X

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Sarah,

      Ik kruk chocolade zelf met een dunschiller haha. Als je chocolade gewoon oo kamertemperatuur bewaard, dan is deze nog ietsjes zacht en kun je dus met een dunschiller heel makkelijk chocolade krullen maken.❤️

      Beantwoorden
  6. Oem ishaaq
    Oem ishaaq zegt:

    Tip: Is het niet makkelijker om ook te beginnen met een laagje creme voordat je de 1e laag koekjes legt. Dan kan de bovenkant ook mooi opstijven, zoals de rest.. ?

    Beantwoorden
  7. Wafa
    Wafa zegt:

    Wat een ontzettend leuke kooksite 🤗 ! Heel inspirerend! Je uitleg is zo duidelijk en de filmpjes zijn super! Ik ga je site zeker vaker bezoeken in sha Allah! TbarkAllah 3aliek 👌🏼

    Beantwoorden
  8. Khadija
    Khadija zegt:

    Oooh gwn heerlijk😍😍 deze maak ik zeker een van de dagen en is zoo makkelijk. Tabarak Allah Alik Fatima, je leert me zoveel bij lieverd 😍😘

    Beantwoorden
  9. Kaoutar
    Kaoutar zegt:

    Ziet er suuuuperr lekker uit😍😍!! Moet ik het recept verdubbelen als ik het in een ovenschaal wil doen of is dat niet nodig?

    Beantwoorden
  10. Kaoutar
    Kaoutar zegt:

    Ik had een reactie geplaatst maar zie m niet staan.. Ik vroeg me af of ik het recept moet verdubbelen als ik het in een ovenschaal maak?

    Beantwoorden
  11. Samantha
    Samantha zegt:

    Oooh Fatima ik heb echt zn trek hier in. Dit ga ik vanavond maken voor mijn man zijn verjaardag morgen! Zeker weten dat dit een hit word in de familie😍😍

    Beantwoorden
  12. Sara
    Sara zegt:

    Zo lekker! Is het erg als de cake 12 uur in de koelkast blijft en dat ik het dan ga versieren? Nadat je het versiert hebt, bewaar je de cake in de koelkast?

    Beantwoorden
  13. Ouarda
    Ouarda zegt:

    Salam Faat, sobhanalah ik heb altijd geluk met jouw recepten! Vandaag deze tiramisu gemaakt en hij was heerlijk! ik ben een trouwe fan shokran bezzaf voor alle moeite

    Beantwoorden
  14. Ouarda
    Ouarda zegt:

    Heey,

    je geeft aan bij tips&tricks dat je ook oreo koekjes kan gebruiken. moet je dan de koekjes van dat witte gedeelte afhalen? of kan je ze in het geheel dompelen in chocolade melk en verder opbouwen

    Beantwoorden
  15. Merjam
    Merjam zegt:

    Dankje voor je recept. Je bent geweldig, mashallah. Ik wil hem vanavond maken voor bezoek alleen ik twijfel tussen de lange vingers en maria biscuit. Ik neig naar lange vingers omdat het dan meer tiramisu smaak krijgt. Wat vindt je?

    Beantwoorden
  16. Khadija
    Khadija zegt:

    Salam Fatima het was heel makkelijk te maken en je uitleg is echt heel duidelijk en netjes, maar de roomkaas smaak overheerste helaas. Is het mogelijk om de roomkaas met slagroom te vervangen?

    Beantwoorden
  17. Rabia
    Rabia zegt:

    Salaam meid,

    Vraagje, waarom moet de cake omgedraaid worden? Is het niet mogelijk om de cake in de ovenschaal te laten, te eindigen met een laagje creme en die te versieren met aardbeien.

    Dankjewel voor je mooie recepten en uitleg😘

    Beantwoorden
  18. Merjam
    Merjam zegt:

    Dankje voor je mooie gerechten❤. Kan ik lange vingers gebruiken? Twijfel tussen lange vingers en marie biscuit. Dankje alvast

    Beantwoorden
  19. Ummuhan
    Ummuhan zegt:

    Ik heb even een vraagje. Misschien een domme vraag. Maar roomkaas is dat zeg maar ook de verse kaas in de winkel? En komt het overeen met mascarpone.

    Beantwoorden
  20. khadija
    khadija zegt:

    Hey Fatima,

    Om te beginnen wil ik je feliciteren met je heerlijke recepten!!! Heb al heel wat uitgeprobeerd en t lukt altijd, te danken aan je tips 😉😍
    Wens je heel veel succes hierin lieverd!
    Ik volg je uit Frankrijk 😚

    Beantwoorden
  21. Youssra
    Youssra zegt:

    Hey Fatima ! Ik ga dit recept uitproberen voor aankomende suikerfeest. Ik had een vraagje.Is het mogelijk om in plaats van een mixer een garde te gebruiken? Alvast bedankt X

    Beantwoorden
  22. Birgit
    Birgit zegt:

    Hoi! Ik vond de crème té cheesy, volgend keer met wat slagroom of mascarpone. En ik heb veel meer aardbeien gebruikt- was lekker! Oh ja, en de koekjes heb ik in melk met wat van de aardbeiensaus gedompeld.
    Het toetje was een succes vandaag met Suikerfeest! Bedankt voor de inspiratie!

    Beantwoorden
  23. Sanae
    Sanae zegt:

    Mijn creme was niet echt een creme te noemen, het was meer als een dikke vla ofzo. Ik heb het toch maar afgemaakt, het zit nu in de koelkast. Denk sowieso dat het mislukt is. Zou het aan de roomkaas liggen? Ik heb eentje van de Turkse supermarkt gebruikt. Ik hoor graag van je

    Groetjes Sanae

    Beantwoorden
      • Sanae
        Sanae zegt:

        Bedankt voor je reactie. Ja een turkse is het. Ik heb inmiddels een stukje al op. Smaakt wat cheesy haha, ik ga het opnieuw proberen met mascarpone, ik had nog een vraagje. Hoe zorg ik ervoor dat ik er meer de originele smaak van tiramisu erin krijg? Zo lekker

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *