AARDBEIEN FRAMBOZEN MOUSSE

Deze fluffy en lekker romige aardbeien mousse met frambozen kun je voor elk gelegenheid klaarmaken! Als ik aan de lente/zomer denk, dan denk ik automatisch aan frisse aardbeien en frambozen en omdat deze twee nu volop op de markt te krijgen zijn maakte ik hiermee deze heerlijke toetjes! Deze toetjes zijn en makkelijk om klaar te maken en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig.

INGREDIËNTEN (6 personen)

Voor de frambozen mousse:
xx
  • 250 gr. aardbeien
  • 100 gr. kristalsuiker
  • 2 etl. verse citroensap
  • 1 etl. maizena
  • 500 ml ongeklopte slagroom
  • 3 etl. kristalsuiker
  • 1 zakje klopfix
Extra:
xx
  • lange vingers
  • aardbeien yoghurt
  • verse frambozen
  • muntblaadjes

Bereidingswijze:

Voor de aardbeien mousse:
xxx
  1. Schep de aardbeien en de kristalsuiker in het pannetje en kook de aardbeien voor ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
  2. Haal het pannetje van het vuur en pureer de aardbeien met een staafmixer goed glad.
  3. Voeg de maizena en de citroensap bij de aardbeien en roer dit even goed door.
  4. Kook de aardbeiensaus voor ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur en blijf ondertussen met een garde de aardbeiensaus roeren.
  5. Haal het pannetje van het vuur, plaats een zeef boven een kom en giet de aardbeiensaus in de zeef.
  6. Druk de aardbeiensaus met de spatel door de zeef en schraap de aardbeiensaus aan de onderkant van de zeef in de kom. Zet de kom apart en laat de aardbeiensaus geheel afkoelen.
De aardbeienmousse:
xx
  1. Giet de koude slagroom in de kom en voeg de kristalsuiker en de klopfix erbij. Mix de slagroom op hoge snelheid voor ongeveer 1 a 2 minuten mooi stijf.
  2. Schep ongeveer de helft van de slagroom in een spuitzak en zet deze apart, zodat je die straks kunt gebruiken voor de garnering.
  3. Giet bij het andere deel van de slagroom de afgekoelde aardbeiensaus en spatel de aardbeiensaus bij de slagroom.
  4. Schep de aardbeienmousse vervolgens in een spuitzak en zet deze ook even apart.
Glazen vullen:
xx
  1. Snijd de lange vingers in stukjes, dompel de stukjes in de aardbeien yoghurt en verdeel ze vervolgens op de bodem van het glas.
  2. Pak de spuitzak met de aardbeienmousse erbij en spuit een mooi laagje mousse bovenop de lange vingers.
  3. Verdeel bovenop de aardbeienmousse wat verse frambozen of stukjes aardbeien en spuit daarop weer een laagje van de aardbeienmousse.
  4. Spuit als laatste een toef slagroom bovenop de aardbeienmousse en garneer de toetjes met frambozen of aardbeien en een blaadje munt.
  5. Zet de toetjes voor zeker 2 uur in de koelkast en serveer de toetjes lekker koud aan je gasten of natuurlijk aan jezelf!
Extra tip&trics
.
  • Je kunt voor deze toetjes ook een bakvorm of ovenschaal gebruiken zoals bij een tiramisu.
  • Geen aardbeienyoghurt in huis? Gebruik dan melk of eventueel een ander soort yoghurt.
  • Vervang de aardbeien door mango of ananas.
  • Vervang de lange vingers door ander soort koekjes na smaak.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

39 antwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Narimane,

      Dankjewel lieverd! Jawel, er gaat in totaal 3 eetlepels suiker bij de slagroom en die mix je dan samen. De iets meer dan de helft gebruik je voor de aardbeienmousse en de andere helft voor de toefjes bovenop de toetjes. Xx

      Beantwoorden
  1. Sg
    Sg zegt:

    Hoi Fatima,
    Ziet er weer lekker uit😍
    Als je het in een ovenschaal wilt doen heb je dan meer mousse nodig of kloppen de hoeveelheden dan ook gewoon nog

    X

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Sg,

      Dankjewel lieverd! Als je dit toetje in een ovenschaal wilt maken, dan kun je ook gewoon precies dezelfde hoeveelheden aanhouden. Let er wel op dat je ovenschaal niet al te groot is, zodat je toetje niet al te laag uitkomt. Succes!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  2. Sarah
    Sarah zegt:

    Heejj!

    Ik vroeg me af wat ik inplaat van klopfix kan gebruiken, ben in Marokko en weet niet hoe dat hier heet of überhaupt wel te verkrijgen is?

    Beantwoorden
  3. Sabrina
    Sabrina zegt:

    Hoi faatje!

    Als eerst wat heb jij me geholpen om ook echt een keukenprinsesje te worden haha! (Mijn man begrijpt er niets meer van hihi) maar ik ben alergisch voor aardbeien als ik het van framboos wil maken moet het dan op de zelfde wijze?

    Alvast bedankt

    x sabrina

    Beantwoorden
  4. Youssra
    Youssra zegt:

    Super leuk recepje😍😍😍ook ideaal voor in de ramadan als toetje!
    Had een vraagje
    Van waar heb je die schattige
    Glaasjes

    Beantwoorden
  5. Samy
    Samy zegt:

    Hmm bsahtkim! Ik ga het dit weekend uitproberen voor mij gasten😍.
    Kan ik de toetjes ook 1dag op voorhand maken en in de koelkast laten?

    Grtjs:-)

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Samy,

      Allahihtik saha lieverd! Jazeker, je kunt de toetjes prima een dag van tevoren klaarmaken! Ik zou alleen wel de slagroom pas de volgende dag erop spuiten. Geniet ervan!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  6. Nor
    Nor zegt:

    Lekker!! Kan ik de lange vingers ook malen Fatima? Of raad je mij dan andere koek om te malen. En als ik de wegwerp glaasjes van de blokker gebruik, hoeveel glazen krijg ik uit dit recept?
    Ik hoor heel graag van je😍

    Liefs Nor

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Nor,

      Dankjewel lieverd! Als je liever gekruimelde koekjes wilt, dan raad ik je eerder Oreo aan of Bastogne koekjes. Als je de glaasjes van de Blokker gebruikt en ze ongeveer net boven de helft vult met de mousse, dan heb je zeker wel 15 toetjes. Succes!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  7. Anissa
    Anissa zegt:

    Salaam oe alaikoem, dank voor het delen van dit recept. Ik dacht maizena thuis te hebben, maar helaas niet. Kan ik dit weglaten/ vervangen? Heb wel aardappelzetmeel thuis.

    Liefs Anissa

    Beantwoorden
  8. Jamila
    Jamila zegt:

    Lieve Fatima,

    Allereerst super bedankt voor het delen van al jouw heerlijke recepten. Ik wil dit toetje gaan maken en wil graag weten hoeveel bekertjes ik gevuld krijg als ik dit recept aanhoudt maar dan met de bekertjes die je ook voor het snicker toetje hebt gebruikt.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *