AARDAPPELBURGERS MET TONIJN

Vandaag deel ik deze waanzinnig lekkere krokante Aardappelburger recept met jullie! Ik kan je al  verklappen dat deze aardappelburgers echt super crunchy zij en dat je bij elke hap de krokante korst kunt horen kraken haha! Vooral nu tijdens de Ramadan is het erg handig om deze burgers op voorhand te maken en voor de iftar nog even snel af te bakken. Dit recept is voor ons thuis sowieso een blijver!    

INGREDIËNTEN:

  • 6 grote kruimelige aardappelen
  • 1 blikje tonijn, in zonnebloemolie
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 3 takjes bosui
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1 tl. sambal
  • 1 ei
Krokante korst:
  • 200 gr. bloem
  • 200 gr. paneermeel
  • 2 eieren, losgeklopt

Bereidingswijze:

  1. Kook de aardappelen gaar in een ruime pan met water en een snufje zout voor ongeveer 30 minuten.
  2. Giet het water af en stamp de aardappelen met een aardappelstamper fijn.
  3. Open het blikje tonijn en giet de zonnebloemolie eruit. Voeg de tonijn toe bij de aardappelpuree en stamp de tonijn met de aardappelstamper bij de aardappelpuree.
  4. Voeg de ui en de bosui toe bij de aardappelpuree en roer het flink samen met een houten lepel.
  5. Voeg dan ook de fijngesneden peterselie, de kruiden en de sambal toe en roer alles nogmaals flink samen.
  6. Breek het ei even apart in een kom en mix het ei los. Giet dan het eimengsel bij het aardappelmengsel in de kom en roer het weer flink samen met de houten lepel.
  7. Dek de kom af met aluminiumfolie en plaats de kom voor zeker 30 minuten in de koelkast.
  8. Haal na 30 minuten de kom uit de koelkast en schep met een ijslepel telkens een bolletje op van het aardappelmengsel en rol het bolletje tussen je handpalmen mooi glad.
  9. Druk het bolletje plat tot een schijf van ongeveer 2 cm dikte. Vorm het aardappelschijfje met je handpalm tot een mooie ronde vorm.
  10. Plaats het aardappelschijfje vervolgens op een bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier en werk op precies dezelfde wijze de rest af.
  11. Plaats dan de aardappelburgers weer in de koelkast voor zeker 30 minuten, zodat de aardappelburgers goed kunnen opstijven.
Crunchy laagje
  1. Haal de aardappelburgers per één eerst door de bloem en klop de overtollige bloem van de aardappelburger af.
  2. Dompel dan de aardappelburger direct in het eimengsel en laat de aardappelburger even boven de kom uitlekken.
  3. Haal de aardappelburger als laatste nog door de paneermeel en druk de paneermeel ook goed tegen de zijkanten.
  4. Plaats de gepaneerde aardappelburgers weer terug op de bakplaat met bakpapier en plaats de aardappelburgers weer in de koeling voor 30 minuten, voordat je de aardappelburgers gaat frituren.
  5. Verwarm een hoeveelheid zonnebloemolie in een ruime pan en bak de aardappelburgers aan beide kanten voor ongeveer 3 a 5 minuten mooi goudbruin.

Serveer de aardappelburgers met wat chilisaus of in een broodje met wat sla en een sausje!

Eet smakelijk!

Liefs,
Fatima

 

84 antwoorden
  1. Sara
    Sara zegt:

    Hallo,

    Ook ik heb een vraagje. Ik ben ze nu aan het maken, maar het mengsel is bij mij zo zacht en plakkerig dat ik er geen balletjes van kan maken. Heb jii nog een tip voor me?

    Het ruikt wel al heerlijk!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Sara,

      Als het mengsel de volgende keer iets te plakkerig is, dan raad ik je een om er 1 eetlepel bloem aan toe te voegen en dan het mengsel even kort te mengen. Door de bloem zal het mengsel minder gaan plakken. Is het uiteindelijk nog gelukt? Xx

      Beantwoorden
  2. Amel
    Amel zegt:

    Dat ziet er overheerlijk uit!! Op naar de toko voor het paneermeel, de rest heb ik in huis. Dat wordt smullen vanavond!
    Dank je wel voor je uitgebreide uitleg en al het werk dat je hierin hebt gestoken om je recept met ons te delen. Moge Allah al je wensen vervullen en je een plekje in Al Djannah geven in sha Allah.
    Liefs amel

    Beantwoorden
  3. Lina
    Lina zegt:

    Hoi Faatje 🙂

    Dank voor het recept. Als je ze op voorhand maakt en in de vriezer doet om bijvoorbeeld de volgende dag te frituren, bereid je ze dan tot en met het paneermeel voor? Dus helemaal af in de vriezer of tot aan een andere stap en dan de volgende dag in de bloem, ei en paneermeel?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Lina,

      Nou kijk je doet het als volgt. Als je vandaag bijvoorbeeld de aardappelburgers wilt maken, dan volg je gewoon alle stappen in het recept. Dus ook de stappen door de bloem, ei en paneermeel. Vervolgens stop je ze in de koeling zodat ze kunnen koelen en daar kun je ze eigenlijk laten staan tot de volgende dag. Je kunt de burgers ook even in de koeling zetten voor 10 minuten en dan in een plastic diepvries zak stoppen en in de diepvries bewaren en de volgende dag weer eruit halen. Succes meid en als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag van je Xx

      Beantwoorden
  4. Chaima
    Chaima zegt:

    Hoi Faatje,
    Bedankt voor je recept, moet je zeggen dat je recepten echt altijd bij me lukken!! Ik had een vraagje over aardappelburger, is het mogelijk om ze in te vriezen en dan na het afbakken of half bakken?
    Alvast bedankt xx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Chaima,

      Allereerst bedankt voor je lieve compliment! Ja, hoor je kunt de burgers afbakken. Nadat je ze in de koelkast hebt gezet om te koelen kun je ze daarna gelijk invriezen. Succes Xx

      Beantwoorden
  5. Gaula
    Gaula zegt:

    Heey faatjee,

    Ik wordd zoo blij van jou kookhoekje ben zelf bangg dat het een keer weggaat hoop het van niet. Maar wat ben ik toch zo gemotiveerd om wat te maken als ik naar jou recepten kijk, wil ze meteen allemaal maken auahahaha. Mijn complimenten ana jou en bedanktt voor het delen dikke kuss. Groetjess gaula❤️

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Gaula, aah wat een super lief berichtje!!😍 Je hoeft echt niet bang te zijn dat mijn blog weggaat hoor, want ik blijf nog wel even doorgaan met het delen van recepten haha! Super lief xx

      Beantwoorden
  6. Yamina
    Yamina zegt:

    Wat een heb jij goude handjes tbarkallah 😍. Prachtige foto’s en duidelijke tekst ik ben echt onder de indruk. Ik probeer de aardappelburgers strakjes uit insh Allah. Doe zo voort meid jouw blog is echt een toppertje!

    Beantwoorden
  7. Rabia
    Rabia zegt:

    Ik had deze gisteren gemaakt en het smaakte heerlijk!
    Maar tijdens het geven van vormpjes plakte het mengsel erg aan mijn handen, dus dat ging wat moeizaam. Had je dat ook?

    Beantwoorden
  8. Aysel
    Aysel zegt:

    Hoi hoi, ik ben voor Iftar ook de aardappelburgers aan het maken. Ben benieuwd. Ik heb al een keer je oreotoetje en rafaellotaart uitgeprobeerd. Heerlijk gewoon.Ben erg blij met jou. Liefs Aysel

    Beantwoorden
  9. dounia
    dounia zegt:

    Hoi fatima.
    ik had een vraagje, heb geen tonijn in olie thuis maar alleen in tomaten saus.
    kan ik die ook gebruiken en gewoon de tomaten saus eruit laten lekken en dan alleen de tonijn erbij voegen?
    gr

    Beantwoorden
  10. Mine
    Mine zegt:

    Dag faatje. Ik heb je aardappelkroketjes gemaakt maar tijdens het geven van de vorm was de aardappelmix niet stevig genoeg. Het plakkerde op mijn handen tijdens het vorm.geven.van de kroketjes. Waar kan het door gebeurt zijn. Ik.heb ze ook zelfs iets meer dan 20min in de koelkast laten staan maar toch..

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Mine,

      Als het aardappelmengsel iets te plakkerig is, dan komt dit doordat er teveel vocht aan toegevoegd is(bijvoorbeeld het ei) Wat je dan kunt doen is iets van de paneermeel toevoegen aan het mengsel. Ongeveer 2 eetlepels en dan zal je mengsel iets steviger worden. Heeft het wel gesmaakt?

      Beantwoorden
  11. Mine
    Mine zegt:

    En heb ook gemerkt dat als ik de burger eet of als ik zn in tweeën doen dat ze heel.papperig zijn bij het eten . Ze zien er niet stevig uit papperig zijn ze. Maar die burgers van jou op de video toen je ze in tweeën deed waren ze goedd stevig van binnen. Waardoor zal dat zijn dan. Heb je enig idee. Of hoort het gewoon zo. Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      De burgers horen inderdaad iets steviger te zijn. Je moet ze lang genoeg in de koelkast laten staan en pas eruit halen wanneer je ze wilt afbakken. Dit geldt ook voor als je ze in de diepvries hebt zitten. Pas eruit halen wanneer je ze wilt afbakken!

      Beantwoorden
  12. Chaimae
    Chaimae zegt:

    Jouw recepten zijn ❤️❤️❤️❤️❤️ Bedankt voor het delen. Ik voeg aan de aardappels ook garnalen en caramlis, smaakt echt super lekker!!!

    Beantwoorden
  13. Soumaya
    Soumaya zegt:

    Salaam Fatima,

    Wat een topkok ben je en zo lief dat je alles stapgewijs deelt met ons. Tabarkallah 3aliek.

    Ik wil vandaag deze aardappelburgers maken, alleen zijn 25 stuks iets te veel aangezien we maar met zn 3en zijn 😉. Als ik de aardappels halveer (ipv6 3 aardappelen) moet ik dan ook de kruiden halveren? Van de ei ga ik er vanuit dat het beter is om eerst appart te mengen en daar de helft van te nemen?

    Bedankt voor je reacyie alvast

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Soumaya,

      Super, lief bedankt hoor! Ja, je kunt alles dan halveren inderdaad. Je kunt het ei inderdaad eerst mengen en daar de helft van gebruiken. Als het niet wilt hechten, dan kun je er altijd nog wat ei bijdoen. Succes hoor! Xx

      Beantwoorden
  14. Hind
    Hind zegt:

    Salam Fatima. Wat is dit toch een verrukkelijk recept! Ik vraag mij alleen wel af waar je jouw paneermeel vandaan haalt? Die ziet er namelijk knapperig uit dan de gewone paneermeel in de winkels. Alvast bedankt xx

    Beantwoorden
  15. zainab
    zainab zegt:

    Salam fatima,

    Wat heb ik een spijt dat ik op je recepten kijk want vast vandaag en alles ziet er tbarka allah zoo goed uit😉.allahoma barik.
    Kan maar geen keuze maken maar geweldig echt een inspiratie voor mij ga vooral door!!!

    Beantwoorden
  16. Mayra
    Mayra zegt:

    Salaam alaikum Fatima,
    TbarkAllah lijkt me weer een heerlijk recept!
    Ik heb een vraagje; Kan ik de aardappel burgers ook bakken in plaats van frituren?
    Groetjes Mayra

    Beantwoorden
  17. Sanne
    Sanne zegt:

    Ik ben ze nu aan het maken voor vanavond in sha Allah. Heb al vaker recepten van je uitgeprobeerd en het is duidelijk en niet te veel ingewikkelde ingrediënten. Dit zie ik wel eens bij andere foodbloggers en dan heb ik gelijk al geen zin meer haha

    Beantwoorden
  18. Oum Soumaya
    Oum Soumaya zegt:

    Salaamu aleikoem wa rahmatullaah wa barakatuh lieve Fatima,

    Wat ziet dit er weer heerlijk uit, ma shaa Allah! En je heldere uitleg zorgt voor zoveel plezier in mijn keuken. Was je mijn buurvrouw maar, hihi
    Ik ben vanavond begonnen met de voorbereiding. Kan ik de aardappelburgers ook invriezen en moet ik ze dan compleet laten ontdooien voor ik ze ga afbakken?
    Ik heb ze zaterdag pas nodig.
    Barak Allahu feeki.😙

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Oum Soumaya,

      Aah super lief van je! Dankjewel lieve schat. Je kunt de burgers makkelijk invriezen en als je ze uit de diepvries haalt laat je ze voor ongeveer 5 minuten staan en daarna kun je ze direct afbakken. Succes lieve schat en als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag. Xx

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *